aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fasadaen, overbygd veranda
Fasadaen, overbygd veranda

KONGSBERG Prokurator Torps gate 4

Meget pen og påkostet 2-roms leilighet med nyere kjøkken og bad - Lydisolert - Parkeringsplass følger

 • kr 1 200 000
 • BRA 32 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 200 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 395 653
 • EierformAndel
 • Byggeår1960
 • Soverom1
 • ArealP-rom 32 m²
 • Andel fellesgjeldkr 185 821
 • Felleskostnaderkr 4 400
 • Tomt3 142 m²
 • Eierform tomt -
 • 1 200 000 (Prisantydning) 185 821 (Andel av fellesgjeld)  1 385 821 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) I tillegg gebyr utlysing forkjøpsrett, om den benyttes   9 832 (Omkostninger totalt)   1 395 653 (Totalpris inkl. omkostninger)
Prokurator Torps gate 4 - 2D - Prokurator Torps gate 4 - Letterhead
Meget pen og innflytningsklar bolig hvor alt er oppgradert i 2019 Det er blant annet påkostet lydisolering i himlinger, og vegg i stue mot nabo. Alle overflater er fornyet og det er lagt nytt gulv i stuen og i kjøkkenet. Nytt skyvedørsgarderobe på soverom, og kjøkken og bad er nytt i 2020

Prokurator Torps gate 4, Viken

 • Tomt
  3142m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er lett skrånet og er opparbeidet med intern vei, parkering, plen og fellesområder. Festetomt, uten regulering

  Beliggenhet
  Ullandløkka er et etablert boligområde med kun få minutters gangavstand til sentrum. Rikelig med turmuligheter i nærliggende skogsterreng. Busstopp like ved, langs Drammensveien og knutepunktet ( 10 min gange ) med alle lokale busser. Fra Knutepunktet i sentrum har man også togforbindelse til Oslo, m.f

  Adkomst
  Se kartskisse. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus. Kongsberg sykehus rett overfor

  Offentlig kommunikasjon
  Buss

  Byggemåte
  Bygningen er oppført på grunnmur, bindingsverk med panel, flat tak For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 05.05.23 av Rua Bygg og Taksering AS med teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Gang, stue, kjøkken, soverom og bad. I tillegg romslig bod i underetasjen. Fast parkeringsplass følger.

  Standard
  Eiendommen holder en normal god standard Boligen er modernisert og fremstår som lys og moderne. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2, som kan medføre kostnader og TG 3.   Forhold som har fått TG2: En rute er sprekt, rekkverk på veranda er for lavt i forhold til dagens standard, målt høydeforskjell på gulv over 15 mm, det er ikke foretatt radonmåling, det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon på kjøkkenet, hvor det er montert kullfilter, mer enn halvpart av forventet brukstid på vann og avløpsrør.   Forhold som har fått TG3: Ingen

  Innbo og løsøre
  Boligen selges delvis møbelert, som fremvist, dog slik at spisebord og stoler i stue fjernes, samt skrivepult og stol i bod. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2019 Nytt bad/vaskerom. 2019 Nytt vindu på bad/vaskerom. 2019 Ny kjøkkeninnredning. Vegg mot nabo er etterisolert samt tak. Nye overflater innvendig i 2018/2019.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Viken Fiber = basispakke + internett

  Parkering
  Biloppstillingsplass, fast plass nr. 17

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 200 000 (Prisantydning) 185 821 (Andel av fellesgjeld)  1 385 821 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) I tillegg gebyr utlysing forkjøpsrett, om den benyttes   9 832 (Omkostninger totalt)   1 395 653 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk med varmekabler på bad

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  412664

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1485589

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  9

  Part.obl.nr.
  954056317

  Felleskostnader pr. mnd.
  4400

  Andel fellesgjeld
  185821

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-01T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Styret arbeider med en plan for nødvendig vedlikehold, og for å bygge opp en økonomisk buffer. Dette vil medføre en økning i månedlige felleskostnader.

  Avdrag fellesgjeld
  402

  Rentekostnad fellesgjeld
  844

  Andel fellesformue
  12774

  Andel fellesformue per dato
  2023-05-01T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Inkludert i felleskostnader

  Borettslaget
  Torp Borettslag

  Borettslagets org.nr
  954056317

  Om borettslaget
  Torp er et frittstående borettslag

  Forkjøpsrett
  Kun intern forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Styret arbeider med en plan for nødvendig vedlikehold, og for å bygge opp en økonomisk buffer. Dette vil medføre en økning i månedlige felleskostnader.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  12137643438, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 02.05.2023: 4.25% pa. Antall terminer til innfrielse: 250 Saldo per 02.05.2023: 7 432 866 Andel av saldo: 185 822 Første termin/første avdrag: 22.03.2019 ( siste termin 22.02.2044 )

  Borettslagets forsikringsselskap
  If

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561311

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. borettslagets vedtekter

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Festeavtale

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Dette gjelder flere borettslag.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Sentrumsplan, sykehus

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 200 000 (Prisantydning) 185 821 (Andel av fellesgjeld)  1 385 821 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) I tillegg gebyr utlysing forkjøpsrett, om den benyttes   9 832 (Omkostninger totalt)   1 395 653 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag kr 39 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  17 800,- oppgjørshonorar kr  3 000,- og visninger kr  1 750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  39 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  15 000,-. Utleggene omfatter opplysninger, foto,m.m Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Henning M. Sørensen

Megler

Henning M. Sørensen

90 70 66 28

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev