aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv v/ Kristian Heia - Steinsvingen 1GH

KONGSBERG Steinsvingen 1GH

Lys og attraktiv 2-roms endeleilighet på Steglet med terrasse - Kort avstand til Teknologiparken

 • kr 1 400 000
 • BRA 40 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 400 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 521 687
 • EierformAndel
 • Byggeår1 978
 • Soverom1
 • ArealP-rom 35 m²
 • Andel fellesgjeldkr 104 086
 • Felleskostnaderkr 2 657
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 400 000 (Prisantydning) 104 086 (Andel av fellesgjeld)   1 504 086 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 521 687 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Steinsvingen! Endeleilighet i 1. etasje i boligblokk på Steglet, ca 3,5 km sør-vest for Kongsberg sentrum. Leiligheten inneholder entré, bad, soverom, stue/kjøkken og bod. I tillegg følger det en liten bod/skap, felles bod og markert biloppstillingsplass til leiligheten. Leiligheten ligger i et rolig og populært boligområde på Steglet. Ideell beliggenhet midt mellom Teknologiparken og Arsenalet. Fra leiligheten er det kort avstand til skole, dagligvarebutikk, og fine turområder, samt gode bussforbindelser til sentrum.

Steinsvingen 1GH, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 40 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 35 kvm Entré, bad, soverom, stue/kjøkken  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet fellestomt på ca 31,5 daa. Fra terrassen er det adkomst ned til en liten plen.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et rolig og populært boligområde på Steglet. Ideell beliggenhet midt mellom Teknologiparken og Arsenalet. Fra leiligheten er det kort avstand til skole, dagligvarebutikk, og fine turområder, samt gode bussforbindelser til sentrum.

  Adkomst
  Fra Kongsberg sentrum: Følg E134 mot Notodden. Etter ca. 3 km (ved Steglet Blomster), ta avkjøring til høyre inn Flusspatveien. Kjør til venstre, deretter andre vei til høyre inn Steinsvingen. Leiligheten ligger i siste blokken på venstre side. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av henholdsvis blokk- og rekkehusbebyggelse.

  Byggemåte
  I følge vedlagte tilstandsrapport av Rua Bygg & Takst AS datert 04.05.2023 er bygningen antatt fundamentert på fjell, sprengsteinsfylling og pukk. Grunnmur oppført av betong. Rammekonstruksjon av betong med utfyllende vegger i bindingsverk kledd med liggende kledning. Saltak tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Leiligheten fremstår i normal god stand.

  Innhold
  Attraktiv leilighet på Steglet som inneholder entré, bad, soverom, stue/kjøkken og bod. I tillegg har borettslaget en felles bod, samt et skap (nr. 72) som tilhører leiligheten.

  Standard
  Lys og fin leilighet på bakkeplan i Steinsvingen. Leiligheten har overflater som hovedsakelig består av parkett på gulv, panel/tapet på vegg og malt betong i tak. Kjøkken i tilknytning til stue har innredning bestående av over- og underskap med glatte fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum og ventilator over komfyr. Kjøleskap og komfyr følger ved salg. Leilighetens bad ble pusset opp i 2004 og har overflater med flis på gulv/vegg og malt betong i tak. Elektriske varmekabler i gulv. Innredningen består. Rommet gis TG 2 i vedlagte rapport grunnet alder på sluk- og membranløsningen, samt mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i våtsone. Kan ikke konstateres synlig bruk av membran /tettesjikt på våtrommet. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3 utover det som alt er nevnt over.   Forhold som har fått TG2: - værslitt/oppsprukket trevirke/trepanel på balkonger, terrasser og rom under balkonger - høydeforskjeller i etasjeskiller er høyere enn dagens krav til måleavvik - enkelte innvendige dører har slitasje - mindre enn halvparten av forventet levetid gjenstår på innvendige vannledninger - mindre enn halvparten av forventet levetid gjenstår på innvendige avløpsledninger

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2004 - Bad ble pusset opp 2013 - Store deler av leiligheten ble oppgradert etter vannlekkasje 2023 - Malt vegger i entre

  Parkering
  Oppmerket parkeringsplass (nr. 72) følger leiligheten.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Det er foretatt radonmåling og målinger ligger på under grenseverdier. Dokumentasjon kan hentes hos borettslag.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Bod er utvidet i forhold til tegninger med en annen bod som det før var egen inngang til fra felles del. Ukjent hvordan dette er utført i forhold til branncelleinndeling. Det er planlagt bygging i bakkant av området. Byggingen vil kunne medføre noe støy. For ytterligere informasjon, kontakt Kongsberg kommune.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 400 000 (Prisantydning) 104 086 (Andel av fellesgjeld)   1 504 086 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 521 687 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Basert på elektrisitet.

  Energiklasse
  G

 • Formuesverdi primær
  447855

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1612276

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  Andelsnummer
  72

  Part.obl.nr.
  953748703

  Felleskostnader pr. mnd.
  2657

  Andel fellesgjeld
  104086

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-26T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  12326

  Andel fellesformue per dato
  2023-04-26T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Vestlia II Borettslag

  Borettslagets org.nr
  953748703

  Om borettslaget
  Vestlia II Borettslag var i drift fra 1978, og ligger på Steglet. Borettslaget består av 4 lavblokker.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Kongsberg Boligbyggelag sine medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Forkjøpsretten må meldes til boligbyggelaget innen annonsert frist. Bud er ikke til å regne som melding av forkjøpsrett. Har du spørsmål vedrørende forkjøpsrett kan du ta kontakt med megler eller Kongsberg Boligbyggelag.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  12134831799, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 27.04.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 290 Saldo per 27.04.2023: 10 814 968 Andel av saldo: 104 086 Første termin/første avdrag: 03.07.2017 ( siste termin 03.06.2047 ) Annuitet, 30 års nedbetalingstid Refinansiert ifm rehabilitering av garasjer

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer felles forsikring
  SP561303

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er vedtatt forbud mot dyrehold, men styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse. Planidentifikasjon: 043R7 Vertikalnivå: På grunnen/vannoverflate Planstatus: Endelig vedtatt arealplan Plannavn: Svartås - Endring av planen - unntatt krysset m-Sandsværveien Planbestemmelse: Med bestemmelser som egen tekst Ikraftredelsesdato: 12.01.1989 Lovreferanse: PBL 1985 eller før For mer informasjon ang reguleringsmessige forhold anbefales kommunens nettsider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 400 000 (Prisantydning) 104 086 (Andel av fellesgjeld)   1 504 086 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 521 687 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke markedspakke 12 900,-, tilretteleggingsgebyr kr 4 900,-, oppgjørshonorar kr 3 000,- og visninger utover den første kr 1 750,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 14 115,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg, samt vederlag for utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva.

Kristian Heia

Megler

Kristian Heia

93 45 63 23

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev