aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Stertebakke 7B
Velkommen til Stertebakke 7B

KONGSBERG Stertebakke 7B H0102

Romslig og fin 2-roms med enkel adkomst i 1. etg og svært gode sol- og utsiktsforhold - P-plass i felles garasjekjeller

 • kr 2 250 000
 • BRA 63 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 250 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 283 992
 • EierformAndel
 • Byggeår1 979
 • Soverom1
 • ArealP-rom 57 m²
 • Andel fellesgjeldkr 16 391
 • Felleskostnaderkr 3 224
 • Tomt17 322 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 200 000 (Prisantydning) 16 391 (Andel av fellesgjeld)   2 216 391 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 233 992 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Velkommen til Stertebakke 7B Flott leilighet med enkel adkomst i 1. etg litt opp fra bakkeplan. Stertebakke borettslag er et sted det er lett og trives med et godt og stabilt bomiljø. Leilighetene har meget gode solforhold med vestvendte terrasser som gir en svært fin utsikt mot byen og over til Funkelia. Borettslaget har pent opparbeidede fellesområder, hvor en stor andel er beholdt som et stort sammenhengende grøntområde til felles anvendelse foran blokkene. Fra busstopp på Drammensveien har TIMEkspressen avganger til Kongsberg sentrum og Notodden i den ene retningen, og Drammen, Oslo og videre til Gardermoen i den andre retningen. Joker Risteigen er kun en kort spasertur unna og med sykkel kommer man seg til sentrum i løpet av få minutter. Meld deg på til en hyggelig visning!

Stertebakke 7B H0102, Viken

 • Tomt
  17322m²

  Beskrivelse av tomt
  Flat/ stedvis skrånet felles tomt med pent opparbeidet fellesområde Tomtens grunnareal er hentet fra tilstandsrapport.

  Beliggenhet
  I utkanten av sentrum finner du Stertebakke og Stertebakke borettslag, et borettslag det er lett å trives i med et godt og stabilt bomiljø. Leilighetene har meget gode sol- og utsiktsforhold med vestvendte terrasser. Leiligheten ligger i 1. etasje, noe som gir en enkel adkomst. Borettslagets eiendom strekker seg over hele 17 mål, og en stor andel av dette arealet er beholdt som et stort sammenhengende grøntområde til felles anvendelse foran blokkene. Fra busstopp på Drammensveien har TIMEkspressen avganger til Kongsberg sentrum og Notodden i den ene retningen, og Drammen, Oslo og videre til Gardermoen i den andre retningen. Joker Risteigen er kun en kort spasertur unna og med sykkel kommer man seg til sentrum i løpet av få minutter.

  Adkomst
  Følg Drammensveien / E134 ut av Kongsberg sentrum i retning mot Drammen. Etter ca. 700 meter, regnet fra rundkjøringen ved sykehuset, ta til høyre inn avkjøring til Gamle Drammens vei. Ta deretter til venstre, inn Stertebakke, etter nye 150 meter og hold til venstre i påfølgende veikryss. Du vil da se Stertebakke borettslag foran deg, bestående av terrasserte murblokker, og blokk nr 7 ligger ca. midt i. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert og populært boligområde som hovedsakelig består av leiligheter og eneboliger.

  Byggemåte
  Byggemåte slik den er beskrevet i tilstandsrapport av takstingeniør Jon August Reiersrud. Eiendommen er oppført i 1979, og veggene har hovedsakelig murkonstruksjon. Bindingsverk av tre ut mot balkong. Fasade av malt mur, fasadeplater, og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen er av terrassert bebyggelse. Leiligheten har inngangsdør av tre, og innvendig er det glatte speildører. Leiligheten har malte trevinduer med 2-lags glass. Etasjeskiller er av betongdekke. Sammendrag av forhold som har fått tilstandsgrad 2 og 3. For nærmere beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport. Tilstandsgrad 3 (store eller alvorlige avvik): - Bad: våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Vaskerom: våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tilstandsgrad 2 (avvik som kan kreve tiltak): - Kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt og det er ikke påvist tegn på montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er krav på ut ifra alder. - Elektrisk anlegg: Leiligheten har et skjult el-anlegg vesentlig med skrusikringer. Det anbefales el-sjekk da det er mer enn 5 år siden forrige sjekk. Tilstandsgrad 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): - Balkong: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. - Andre forhold: Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. - Innvendige overflater: Stedvis noe røff utførelse på parkett. - Innvendig etasjeskille: Målt høydeforskjell. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Vannledninger/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.

  Innhold
  Entré, stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom og bod. Garasjeplass og egen bod i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten.

  Standard
  Leiligheten framstår fin og velholdt og har gjennomgått flere oppgraderinger i nyere tid. Overflatene har lyse, fine farger og en åpen løsning mellom stue og kjøkken gir god romfølelse til leiligheten. Overflatene ble oppgradert i 2021 med nytt smartpanel og malt himling i store deler av leiligheten. De fleste stikkontaktene og lysbryterne har blitt byttet. Kjøkkenet er fra 2012 og har en innredning med glatte speil fronter, laminert benkeplate, vaskekum i stål, komfyr, ventilator, oppvaskmaskin, kjøl/frys, micro. Brannslange i skap under vask. Badet er hovedsakelig fra byggeår med sanitærutstyr av nyere dato. I 2021 ble dusjkabinettet byttet og tak/vegger ble malt i en moderne farge med våtromsmaling. Leilighetene er i en prosess med å få nye entredører. Leiligheten har en praktisk løsning med eget vaskerom og en romslig bod til oppbevaring. Det følger med egen bod, samt skap i gammelt kjølerom. Det er også flere fellesboder i bygget, blant annet i garasje for sykler og dekk og en stor fellesbod i oppgangen for utemøbler og lignende.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Øvrig inventar kan medfølge etter nærmere avtale med selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med get = kollektiv start + bredbånd

  Parkering
  Garasjeplass i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten. Det opplyses at det vil være mulig å få lagt opp til el-bil lader, ta kontakt med styret vedrørende dette. Felles gjesteparkeringer på borettslagets tomt.

  Diverse
  I infoskriv fra styret opplyses det om at terrassene er modne for utbedring. Det er innhentet rapport og styret har kommet med to alternativer til andelseierne. Alternativ 1 gjelder fjerning av blomsterkasser og sette opp rekkverk. Alternativ 2 er renovering av blomsterkasser og sikre fremtidige lekkasjer. Uavhengig av alternativene må og terrassegulvet og avrettes slik at det blir fall mot sluk. Det vil bli innhentet kostnadsoverslag og alternativene vil bli framlagt på neste generalforsamling. Ut ifra hva som blir vedtatt må det påregnes en økning i felleskostnadene.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 200 000 (Prisantydning) 16 391 (Andel av fellesgjeld)   2 216 391 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 233 992 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  594677

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2140835

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: Strøm, felleskostnader og innboforsikring.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  22

  Part.obl.nr.
  953748614

  Felleskostnader pr. mnd.
  3224

  Andel fellesgjeld
  16391

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-06T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  21491

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Stertebakke Borettslag

  Borettslagets org.nr
  953748614

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Kongsberg Boligbyggelag sine medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Forkjøpsrett må meldes til vårt kontor på eget skjema innen annonsert frist. Bud er ikke å regne som melding av forkjøpsrett. Har du spørsmål vedrørende forkjøpsrett kan du ta kontakt med megler eller Kongsberg boligbyggelag.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 16362079032, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 07.03.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 40 Saldo per 07.03.2023: 1 377 974 Andel av saldo: 16 392 Første termin/første avdrag: 12.07.2020 ( siste termin 12.06.2026 ) Annuitet, 6 år nedbetaling Lån til rehabilitering og asfaltering

  Sikringsordning fellesgjeld
  Tilbyder:Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår:Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561304

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyr i borettslaget etter søknad, under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.09.1979

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsplan: Planidentifikasjon: 071R Formål: Boliger Plannavn: Stertebakkeveien - Gamle Drammensvei Ikraftredelsesdato: 05.08.1976 Kommuneplan: Planidentifikasjon: KPLAN13 Formål: Boligbebyggelse Plantype: Kommuneplanens arealdel Planstatus: Endelig vedtatt arealplan Ikraftredelsesdato: 12.11.2014 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2013-2025 Plankart og planbestemmelser kan fås ved henvendelse til oppdragsansvarlig eller på kommunens hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 200 000 (Prisantydning) 16 391 (Andel av fellesgjeld)   2 216 391 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   2 233 992 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Harald Elveseter

Megler

Harald Elveseter

97 55 49 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev