aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sverre Stordahls vei 13C
Velkommen til Sverre Stordahls vei 13C

KONGSBERG Sverre Stordahls vei 13C

Sentrumsnær seniorleilighet med god standard. Oppgradert kjøkken, overflater og bad fra 2022 - Trappefri adkomst.

 • kr 1 500 000
 • BRA 54 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 500 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 554 843
 • EierformAndel
 • Byggeår1989
 • Soverom1
 • ArealP-rom 49 m²
 • Andel fellesgjeldkr 37 242
 • Felleskostnaderkr 3 669
 • Tomt3 669 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 500 000 (Prisantydning) 37 242 (Andel av fellesgjeld)   1 537 242 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 554 843 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til Sverre Stordahls vei 13C Pen seniorleilighet som ligger i et populært boligområde på Kongsbergs østside like bak Kongsberg sykehus. Her har du gode solforhold og gangavstand til sentrum med alt av byens fasiliteter. Det er også kort vei til Joker Risteigen som er den lokale dagligvarebutikken. Boligen ligger i rolige omgivelser i enden av en blindvei uten gjennomgangstrafikk. NB: Bare medlemmer av De Eldres Bospareklubb (DES) - Kongsberg og bare fysiske personer (enkeltpersoner) som er over 55 år og bosatt i Kongsberg kan være andelseiere i borettslaget. Meld deg på til en hyggelig visning!

Sverre Stordahls vei 13C, Viken

 • Tomt
  3669m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er beliggende i et lett skrånet terrengforhold med opparbeidede fellesarealer

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et populært boligområde på Kongsbergs østside like bak Kongsberg sykehus. Her har du gode solforhold og gangavstand til sentrum med alt av byens fasiliteter. Det er også kort vei til barnehage, skole, sykehus og dagligvarebutikk. Boligen ligger i rolig og barnevennlige omgivelser i enden av en blindvei uten gjennomgangstrafikk.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus og leilighetsbebyggelse.

  Byggemåte
  Byggemåte slik den er beskrevet i tilstandsrapport gjennomført av Rua Bygg & Takst AS: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, som er opplyst skiftet i 2022 og produsert i 2016. Bygningen har malt balkongdør i tre. Overbygget inngangsparti/svalgang i imp tre. Rekkverk i tre. Overbygget veranda utenfor stue/kjøkken. Imp tre gulv. Rekkverk i tre. Nymalt i 2023. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har elementpipe, men det er ikke montert ildsted i leiligheten i dag. Sammendrag av forhold som har fått tilstandsgrad 2 og 3 (for nærmere beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport): Tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak): - Balkong > Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Radon > Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Bad/vaskerom > Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Avløpsrør > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Elektrisk anlegg - Det er ikke kjent om det foreligger kontroll av anlegget.

  Innhold
  Leiligheten inneholder gang, bod, soverom, bad, kjøkken, stue og en takoverbygget balkong. Det er og tilgang til en utvendig bod i forbindelse med inngangsparti. Tilgang til gjesteleilighet som leies ut gjennom styret i borettslaget

  Standard
  Boligen holder en generelt fin standard og har i 2022 gjennomgått flere oppgraderinger. Det ble satt inn en ny brukt kjøkkeninnredning i 2022 med nymalte fronter og laminert benkeplate. Nyoppusset bad i 2022 med moderne fargevalg. Badet har belegg på gulvet med varmekabler og baderomsplater på veggene. Badet inneholder baderomsinnredning med servant, dusjhjørne, klosett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder og rør-i-rør på vannrør er nytt i 2022. De innvendige overflatene har og fått en oppgradering med nytt laminatgulv i 2022 og malte vegger. Leiligheten har en fin planløsning med god utnyttelse av arealet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Inventar som vaskemaskin, sofa, senger, stoler, kjøkkenbord, kjøkkenstoler og bokhylle kan medfølge mot et mindre vederlag etter nærmere avtale med selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Get = kollektiv start + bredbånd.

  Parkering
  Leiligheten er ikke tilknyttet garasje/carport. Garaas Borettslag har 6 garasjer og 1 carport. Styret har tildelingsrett ved omsetning av ledigstilte garasjeplasser/carport. Ledige plasser skal tilbys til den andelseier som har lengst ansiennitet. Ansiennitet framkommer ved eiertid av andel i borettslaget. Ved utleie av garasje/carport skal styret varsles. Styret kan pålegge salg hvis det er venteliste på garasje/carport. Verdien for garasje settes til kr 85.000,- pr. 31.12.2020 med bakgrunn i sist omsatte garasje. Pris på carport settes til kr 68.000,-. Prisene blir indeksregulert iht. konsumprisindeksen. Det er forøvrig noen biloppstillingsplasser på borettslagets tomt, men det er ingen garantert plass. Se borettslagets vedtekter for nærmere informasjon om parkering.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. NB: Bare medlemmer av De Eldres Bospareklubb - Kongsberg og bare fysiske personer (enkeltpersoner) som er over 55 år og bosatt i Kongsberg kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Leiligheten vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 500 000 (Prisantydning) 37 242 (Andel av fellesgjeld)   1 537 242 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 554 843 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet. Boligen har elementpipe, men det er ikke montert ildsted i leiligheten i dag.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  559004

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2012415

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: Felleskostnader, strøm,

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  16

  Part.obl.nr.
  943067066

  Felleskostnader pr. mnd.
  3669

  Andel fellesgjeld
  37242

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-20T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  49058

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Garaas Borettslag A/l

  Borettslagets org.nr
  943067066

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  På vegne av borettslaget, sørger megler/selger for at forkjøpsretten blir avklart innen 20 dager etter at megler/selger har annonsert offentlig at andelen ønskes solgt. Den forkjøpsberettigede med best ansiennitet i borettslaget som melder seg innen den annonserte fristen, trer da inn i avtalen, forutsatt at denne har bedre ansiennitet enn opprinnelig kjøper. Dersom ingen andelseier i borettslaget vil overta andelen, har medlemmer i DES Kongsberg fortrinnsrett etter ansiennitet. Melding om forkjøpsrett må meldes innen angitt frist ifm. annonsering av salg av andelen. Hvis ingen i borettslaget eller i DES Kongsberg ønsker å overta andelen, kan den tilbys på det åpne marked. Utenforstående kjøper plikter å etablere medlemskap i DES Kongsberg.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 16364402167, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 21.08.2023: 4.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 98 Saldo per 21.08.2023: 595 882 Andel av saldo: 37 243 Første termin/første avdrag: 15.11.2021 ( siste termin 15.10.2031 ) Annuitet over 10 år Maling og vedlikehold

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  If skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561314

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at de ikke er til sjenanse for andre.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Det foreligger ingen tinglyste heftelser på andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert: 30.05.1988. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse. Planidentifikasjon: 050-0 Planstatus: Endelig vedtatt arealplan Plannavn: Drammensv-Gml Drammensv - endring av planen Ikraftredelsesdato:10.10.1990 Lovreferanse: PBL 1985 eller før Planbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. Plankart kan fås ved henvendelse til megler eller på kommunens hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjennelse kan nektes dersom bruker ikke tilfredsstiller kravene for å bli andelseier. Se borettslagets vedtekter for nærmere bestemmelser om bruksoverlating.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 500 000 (Prisantydning) 37 242 (Andel av fellesgjeld)   1 537 242 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 554 843 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,20% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 4900,- oppgjørshonorar kr. 4900,- og visning kr. 1750,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 34 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og andre utgifter i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 13 145,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 12 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Harald Elveseter

Megler

Harald Elveseter

97 55 49 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev