aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fint beliggende hytte i Tovsrud Hyttegrend på Blefjell. Hytta ligger forhøyet i terrenget med vid utsikt
Fint beliggende hytte i Tovsrud Hyttegrend på Blefjell. Hytta ligger forhøyet i terrenget med vid utsikt

KONGSBERG Tovsrud Hyttegrend

Blefjell/Tovsrud Hyttegrend - Totaloppgradert hytte med flott utsikt - Innlagt strøm, vann, avløp og vei frem

 • kr 2 800 000
 • BRA 84 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 800 000
 • Omkostningerkr 71 342
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 871 342
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1975
 • Soverom3
 • ArealP-rom 65 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,00))   71 342,- (Omkostninger totalt)   2 871 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Evt. Help Boligkjøperforsikring: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))   
Plantegning 1. etasje
Hytta ligger i Tovsrud hyttegrend, et fint hytteområde på sørsiden av Blefjell med panoramautsikt mot Jonsknuten og med gode solforhold. Området kan by på et eldorado av turmuligheter både sommer og vinter. Skiløypa går rett forbi hytta og kobler seg på Blefjell sitt vakre løypenett som er kjent for hyppig og god preparering. Hvis du ønsker å spenne på deg slalåmskiene er det ca. 30 min til Kongsberg skisenter og ca. 20 min til Liatoppen. I perioden 2017-2020 ble hytta tilbygd med ca 25 kvm og gjennomgikk samtidig en innvendig og dels utvendig totaloppgradering. Det er innlagt vann, avløp, strøm og vei fram til hytteveggen. Den fremstår i dag som en delikat, innflytningsklar hytte. Hytta inneholder entré, stue/kjøkken, 3 soverom, bad og bod, i tillegg til bod og teknisk rom i kjelleren.
Velkommen inn! Delikat og flislagt gang med gulvvarme

Tovsrud Hyttegrend, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Hytta
  Bruksareal
  Kjeller: 16 kvm Bod og teknisk rom.
  1. etasje: 68 kvm Entré , stue/kjøkken, 3 soverom, baderom og bod.
  Primærrom
  Kjeller: 0 kvm
  1. etasje: 65 kvm Entré , stue/kjøkken, 3 soverom og baderom.  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Punktefestet tomt, en naturtomt opparbeidet med gruset gårdsplass. Grunneier: Bård Stordalen Et punktfeste innebærer at tomten har et leieforhold til en grunneiendom og er registrert i matrikkelen med et festenummer tilknyttet et gårdsnummer og bruksnummer. Eieren av punktfestet betaler festeavgift til grunneieren av det bruksnummeret som festet er registrert under. Et punktfeste har ikke eiendomsgrenser og er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Eieren av punktfestet har normalt disposisjonsrett for et areal på ett dekar, medregnet der huset eller husene står og tilpasset etter forholdene på stedet, dersom annet ikke er avtalt.

  Beliggenhet
  Hytta ligger i Tovsrud hyttegrend, et fint hytteområde på sørsiden av Blefjell med panoramautsikt mot bl.a. Jonsknuten og gode solforhold. Området kan by på et eldorado av turmuligheter både sommer og vinter. Skiløypa går rett forbi hytta og kobler seg på Blefjell sitt vakre løypenett som er kjent for hyppig og god preparering. Hvis du ønsker å spenne på deg slalåmskiene er det ca. 30 min til Kongsberg skisenter og ca. 20 min til Liatoppen. Blefjell har også mye å tilby på sommerhalvåret med flotte turstier og mange fine bade- og fiskevann. Tovsrud har en avstand på under 2 timer til flere store byer som bl.a. Oslo, Drammen, Tønsberg og Larvik.

  Adkomst
  Se kartskisse. Hytta vil bli merket med "Til Salgs" plakat og det vil bli satt ut visningsskilt ved annonserte visninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt hyttebebyggelse.

  Byggemåte
  Byggemåte iht. tilstandsrapport utarbeidet av Rua Bygg & Takst: Hytte fra 1975 som er påbygget i 2017. Renovert ut- og innvendig i 2017-2020 samt påbygget i 2017. Taktekkingen er av pappshingel. Takrenner, nedløp og øvrige beslag i plastbelagt metall. Det er ikke montert takstige og det foreligger pålegg om å montere dette. Takkonstruksjonen har sperre/w-konstruksjon. Det er isolert med mineralull. Orginalt bygg har begrenset isolasjon og lufting. Tilbygg er isolert og luftet etter gjeldende krav. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning, og liggende trepanel i gavler. Deler av bindingsverk og trepanel er fra byggeår i 1971 og deler fra 2017. Yttervegger mot øst og syd i gammel del er etterisolert. Veranda utenfor hytta ved stue, entré og bod. Fundamentert med pilarer. Bjelkelag og gulv i impregnert treverk. Rekkverk i treverk med 93-94 cm høyde. Trapp fra veranda til terreng i impregnert tre. Det er ikke montert håndløper eller rekkverk. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG 2: - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt ift. dagens krav til rekkverkshøyder. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det foreligger pålegg om å montere takstige til pipe. Brannsikker plate under sotluke er ikke montert. Mer enn halve forventa brukstid på pipe har passert. - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner; Det er trepanel i våtsoner ved dusj og vask. Forholdet vurderes som ok da det en montert dusjkabinett. - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. - Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i- rør-system. Dette gjelder på kjøkken. Forhold som har fått TG 3: - Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Hytta inneholder følgende: 1. etasje: Entré, stue/kjøkken, 3 soverom, bad og bod. Kjeller: Bod og teknisk rom. Veranda utenfor entré og stue/kjøkken.

  Standard
  Fint beliggende hytte med gode solforhold og flott utsikt mot Jonsknuten og områdene rundt. Hytta har innlagt strøm, vann, avløp og har vei fram til hytteveggen. I perioden 2017-2020 ble hytta tilbygd med ca 25 kvm og gjennomgikk samtidig en innvendig og dels utvendig totaloppgradering, herunder blant annet det elektriske anlegget, gulv, tak, vegger og innredninger. Det er etablert nytt bad og en kjeller med stor bod og teknisk rom der det er lagt opp for vask og dusj. Kjelleren har inngang utenfra. Hytta er tilkoblet det private vann- og avløpsanlegget for området. Innvendige overflater består av laminat i stue/kjøkken og på soverommene. Det er fliser i entré, belegg på baderom og betong i bodene. På vegger er det hovedsakelig trepanel og murt forblending. Innvendige overflater er nye fra 2017 med unntak av ett soverom. Pent kjøkken med IKEA-innredning med glatte fronter, laminert benkeplate og kjøkkenventilator med kullfilter. Det er medfølgende kjøl/fryseskap og komfyr. Baderom har gulvbelegg med nedfelte varmekabler, og er utstyrt med dusjkabinett, toalett, høyskap og baderomsinnredning med speil og lys over. Hyttas inventar medfølger ikke, men kan kjøpes av selger etter nærmere avtale.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2017-2020: - Tilbygg til hytte på ca. 25 kvm - Tilkobling til vann og avløp, lagt opp nye vann- og avløpsrør i den forbindelse - Nytt elektrisk anlegg - Etterisolert yttervegger mot syd og øst - Etablert kjeller med bod og teknisk rom med opplegg for vask og dusj - Innvendig totaloppussing av gulv, tak, vegger og innredninger

  Parkering
  Oppstillingsplasser like ved hytta.

  Diverse
  Grunneier har forkjøpsrett iht. Lov om Løysingsrettar i opptil 2 måneder. Forkjøpsretten lyses ut for grunneier etter budaksept. Ny kjøper skal godkjennes av grunneier såfremt ikke forkjøpsretten blir benyttet. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,00))   71 342,- (Omkostninger totalt)   2 871 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Evt. Help Boligkjøperforsikring: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))   

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på vedfyring og elektrisitet. Entré og baderom har gulvvarme. Peisovn i stue/kjøkken. Panelovn i stue og soverommene.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  2504

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Prognose for kommunale gebyrer for 2023 er kr 2 504,- og består av feiing og renovasjon. Iht. kommunen er det ikke beregnet eiendomsskatt per i år. Når eiendomsskatt blir beregnet vil dette komme i tillegg.

  Formuesverdi sekundær
  537560

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hjartdalbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: - Tinglyst festekontrakt 05.12.1975 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen. Det foreligger tegninger av fritidsboligen som er i tråd med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Hytta er tilknyttet privat vei med bom som koster kr. 70,- pr. passering. Kostnaden for årskort er kr. 1 100,- for personbil pt. Det er fin vei opp mot Tovsrud som blir godt vedlikeholdt gjennom hele året. Automatisk bom inn i hyttefeltet som ny hytteeier vil få tilgang til. Brøyting koster kr. 4275,- per sesong for indre vei. Dette dekker ikke brøyting rundt hytta og privat stikkvei. Vann og avløp: Hytta er tilknyttet privat vann og avløpsanlegg. Årsavgift for drift og vedlikehold av vann og avløpsanlegg er kr. 8 125,-/år.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsplan: "Del av Tovsrud - Blefjell søndre" trådt i kraft 18.06.2014 ID: 328R1 Reguleringsplanen viser innregulerte, pt ikke-eksisterende, veier. Se utsnitt av reguleringsplanen vedlagt salgsoppgaven, eller kontakt megler. Kommuneplan: "Kommuneplanens arealdel 2022 - 2030" trådt i kraft 22.06.2022 ID: KPLAN2020

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut til fritidsformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,00))   71 342,- (Omkostninger totalt)   2 871 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Evt. Help Boligkjøperforsikring: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))   

  Omk. kjøper beløp
  71342

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Birthe Hedvall

Megler

Birthe Hedvall

97 55 49 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev