aktiv-eiendomsmegling
Vågsnes Havn - Vestvendt, solrikt og helt i vannkanten
Vågsnes Havn - Vestvendt, solrikt og helt i vannkanten

KONGSHAVN Leif Svalesens vei 7 H0101

Vågnes Havn , Tromøy - Nytt, moderne og sjønært - Vestvendt med panoramautsikt - 5 soverom - Mulighet for bryggeplass

 • kr 6 490 000
 • BRA 134 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 6 490 000
 • Omkostningerkr 178 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 668 392
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2022
 • Soverom5
 • ArealP-rom 128 m²
 • Tomt166.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  162 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000))

  178 392 (Omkostninger totalt)

  6 668 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plan 1. etasje
Velkommen til Leif Svalesens vei 7 - En lettstelt, innholdsrik og nyere del av 2-mannsbolig i fantastiske omgivelser på Vågsnes, Tromøy. Boligen går over 3 plan og har hele 5 soverom. Her er moderne utførelse og god standard, store vindusflater og god takhøyde som gir mye naturlig lys. Vågsnes Havn, et nyere boligområde med idyllisk beliggenhet midt i Tromøysund. Området ligger godt skjermet for vær og vind, helt i vannkanten, med flotte fellesområder med bl.a. badestrand og bryggeanlegg. Boligen ligger tilbaketrukket lunt til, men likevel med nydelig utsikt mot Tromøysund og områdene rundt, både fra hovedetasje, stuen i toppetasje og ikke minst fra den spektakulære takterrassen. Her er sol fra tidlig morgen til sen kveld. Mulighet for kjøp av bryggeplass (5,5m) i bryggeanlegget.
Romslig og innholdsrik vertikaldelt 2-mannsbolig

Leif Svalesens vei 7 H0101, Agder

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 48 kvm Vindfang, gang, 2 soverom, bad/wc. Utvendig bod/teknisk rom.
  2. etasje: 50 kvm kjøkken/allrom, 2 soverom.
  3. etasje: 36 kvm Stue, soverom, bad/wc.
  Primærrom
  1. etasje: 42 kvm Vindfang, gang, 2 soverom, bad/wc.
  2. etasje: 50 kvm kjøkken/allrom, 2 soverom.
  3. etasje: 36 kvm Stue, soverom, bad/wc.  Tomt
  166.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Attraktiv, sjønær tomt i flott, nytt boligområde på Vågsnes, Tromøy. Boligen ligger på en solrik hjørnetomt med fin opparbeidelse, herav plen, terrasse, takterrasse og diverse beplantning. Det er belegningsstein ved inngangsparti. I tillegg har man vestvendt markterrasse med direkte utgang fra allrom/kjøkken og videre adkomst til den romslige takterrassen. Her har man panoramautsikt utover Tromøysund og områdene rundt, samt sol fra tidlig morgen til sen kveld. Sameiet har en romslig fellestomt på over 5 mål med bryggeanlegg og strand samt parkeringsareal og adkomstveier m.v.

  Beliggenhet
  Velkommen til Vågsnes Havn, et nyere boligområde med idyllisk beliggenhet midt i Tromøysund. Området ligger godt skjermet for vær og vind, helt i vannkanten, med flotte fellesområder med bl.a. badestrand og bryggeanlegg. Boligen ligger tilbaketrukket lunt til, men likevel med nydelig utsikt mot Tromøysund og områdene rundt, både fra hovedetasje, stuen i toppetasje og ikke minst fra den spektakulære takterrassen. Her er sol fra tidlig morgen til sen kveld. Her kan man ta morgenbad fra egen strand eller brygge et steinkast unna. I tillegg har man flotte, naturskjønne omgivelser i området rundt, flotte turområder og direkte adgang til "Sørlandsleia" og nydelig skjærgård. Vågsnes havn ligger ca. 8 km fra Arendal sentrum, men likevel kun en kort båttur unna. Området har eget bryggeanlegg hvor det er tilgjengelig bryggeplass som kan kjøpes (stor plass, 5,5 meter). Tromøytunet med flere forretninger, herav dagligvareforretning,cafe og frisør m.m. ligger kun en kort kjøretur unna. I tillegg har man kort vei til Krøgenes handelsområde hvor man har et rikelig utvalg av butikker. Her er også kort forbindelse til nye E-18 og området hvor den nye batterifabrikken er planlagt.

  Adkomst
  Fra Arendal til Tromøy, over Tromøybrua og følg deretter mot venstre (Kongshavn). Følg til avkjørsel Vågsnes på venstre hånd. Boligen ligger i nytt boligfelt på venstre hånd, når man kommer til sjøen (Vågsnes Havn). Se forøvrig kart i salgsprospekt.

  Bebyggelse
  Vertikaldelt 2-mannsbolig (eierseksjon) over 3 plan med takterrasse og tilhørende tomt.

  Byggemåte
  Boligen er i sin helhet av nyere dato, ferdigstilt i 2022 og fremstår tilnærmet som ny. Oppført i.h.t. nyeste,, gjeldende byggeforskrift (TEK 17). Boligen er oppført i trekonstruksjon med utvendig stående bordkledning, aluminumsbeslåtte trevinduer med 3 lags isolerglass og flatt tak med takterrasse. Utvendig forbindelse til takterrasse fra 3. etasjen via utvendig trapp. Det er ikke avholdt takst/tilstandsrapport. Det er stilt selgergaranti i forbindelse med salget tilsvarende 5% av opprinnelig kjøpesum for denne boligen. Garantien gjelder i 5 år fra overtagelse. Garantien følger boligen og er ment å dekke opp for utbyggers eventuelle mangelsansvar dersom entreprenøren ikke oppfyller sine kontraktsforpliktelser eller det avdekkes andre mangler som ikke utbedres i garantitiden.

  Innhold
  Innholdsrik bolig over 3 etasjer med tilhørende takterrasse. 1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom (eventuell kjellerstue). 2. etasje: Romslig kjøkken/allrom med spisestue og utgang terrasse. 2 soverom. 3. etasje: Stue, hovedsoverom med tilhørende bad/wc. Utvendig bod. Romslig takterrasse.

  Standard
  Velkommen til Leif Svalesens vei 7 - En lettstelt, innholdsrik og nyere enebolig i fantastiske omgivelser på Vågsnes, Tromøy. Boligen går over 3 plan og har hele 5 soverom. Her er moderne utførelse og god standard, store vindusflater og god takhøyde som gir mye naturlig lys. Boligen har gjennomgående bruk av lyse og nøytrale farger og har en praktisk og innholdsrik planløsning. Innvendige gulv har i hovedsak 1 stavs parkettgulv med unntak av vindfang og baderom som har fliser. Innvendige vegger og tak er pusset og malt. Det er downlights og spotter i flere tak. Boligens hovedetasje har et stort kjøkken/allrom med spisestue og utgang terrasse. Kjøkkenet er romslig innredning fra Strai med integrerte hvitevarer (komfyr, kombi komfyr med mikro, induksjonstopp, oppvaskmaskin og både kjøl- og fryseskap. Frontene er i hvit, glatt utførelse og det er god benkeplass. Bad på nedre plan er kombinert bad med vaskerom. Rommet er fliselagt til tak og har badekar med dusj, vegghengt toalett, servantinnredning og opplegg for vaskemaskin. Bad på øvre plan er tilknyttet hovedsoverom og er fliselagt til tak, har dusjhjørne, vegghengt toalet og servantinnredning. Hovedsoverom har veggfast innredning med skap og hyller. Det er også garderobeanlegg i vindfang. Nedre etasjeplan er innredet med vindfang, en romslig hall, 2 soverom som eventuelt også kan benyttes til ekstra stue eller hjemmekontor. Det er egen utvendig bod med teknisk rom. Eiendommen er ikke gjennomgått av en bygningskyndig det er heller ikke utarbeidet tilstandsrapport. Dette med bakgrunn i at eiendommen ble ferdigstilt for under ett år siden og fortsatt har garanti fra utbygger (5 år fra 2022).

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber.

  Parkering
  Eiendommen har parkering for 2 biler på fellestomten, like ved boligen. I tillegg er det etablert gjesteparkering. Mulighet for kjøp av bryggeplass, mer informasjon ved henvendelse megler.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  SP0004208145

  Diverse
  Mulighet for kjøp av bryggeplass (5,5 meter) i felles bryggeanlegg. Dette er en av få store bryggeplasser i bryggeanlegget. Bryggeanlegget er et eget sameie hvor man vil bli belastet for sin andel av sameiets driftsutgifter. Det er stilt selgergaranti i forbindelse med salget tilsvarende 5% av opprinnelig kjøpesum for denne boligen. Garantien gjelder i 5 år fra overtagelse. Garantien følger boligen og er ment å dekke opp for utbyggers eventuelle mangelsansvar dersom entreprenøren ikke oppfyller sine kontraktsforpliktelser eller det avdekkes andre mangler som ikke utbedres i garantitiden.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  162 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000))

  178 392 (Omkostninger totalt)

  6 668 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er vannbåren oppvarming i alle gulv i 1. og 2. etasje, med unntak av soverom og bad, som har varmekabler.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  14693

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Ekskl. eiendomsskatt. Fakturabeløpet for eiendomsskatt foreligger ikke pr. dato.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det er eiendomsskatt i Arendal kommune. Eiendomsskatten vil utgjør 4 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. For primærboliger beregnes eiendomsskatt av 70% av eiendommens takstverdi fratrukket et bunnfradrag på kr. 225.000,- pr. boenhet.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formues-verdien fastsettes av Ligningskontoret etter en beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der bolig-eieren er folke registrert/bosatt) eller "sekun-dærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundær-boliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/217/27/14: 28.05.1964 - Dokumentnr: 1906 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:217 Bnr:54
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:217 Bnr:27
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.05.1988 - Dokumentnr: 4775 - Rettsbok Grensegangssak
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:217 Bnr:27
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.01.2023 - Dokumentnr: 108178 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:217 Bnr:11
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.05.2022 - Dokumentnr: 526760 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 14
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 135/2699


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.

  Vei, vann og avløp
  Tilkoblet offentlig vann og avløp. Privat stikkvei (felles for sameiet) fra hovedvei. Innstallert vannmåler.

  Regulerings- og arealplanner
  Regulert boligområde. Plan for Vågsnes, Tromøy vedtatt i kraft 31.08.2020. Formål: Boligbebyggelse m.m. Hensynssone, detaljreguleringssone bebyggelsesplan i.h.t. gjeldende kommuneplan.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  162 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000))

  178 392 (Omkostninger totalt)

  6 668 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  178392

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,95% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  9.900,- oppgjørshonorar kr  4.250,-, garantipremie kr. 3.800,- og grunnpakke kr. 8.950.-. Markedspakke internett kr. 9.400,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev