aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Østre Tromøyvei 398

Kongshavn Østre Tromøyvei 398

Frittliggende enebolig med tilhørende garasje, uthus og hytte. Stor tomt med sentral beliggenhet.

 • 2 590 000
 • BRA 176 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 590 000
 • OMKOSTNINGER80 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 670 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 963
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 157 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 031 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-))
  --------------------------------------------------------
  80 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 670 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
H.Etasje: Vindfang, gang, bad/wc, 3 soverom, kjøkken, stue.
U.Etasje: Vaskerom, verksted, gang, bod. Hybel (ikke godkjent som separat boenhet): Bad/wc, stue, soverom, kjøkken/gang, vindfang.

Uthus: 2 rom - verksted/vedbod.
Kjøkken med original innredning

Østre Tromøyvei 398, Agder

 • Enebolig:
  Gulv med variable dekker av parkett, laminat, vinylbelegg, fliser, lakkerte tregulv og murgulv.
  Vegger med panel, malte flater av panel, plater og strie. Våtromsplater.
  Himling med malte plater og panel.
  Innredninger og installasjoner:
  Hovedetasje:
  Vindfang: Sikringsskap med skrusikringer.
  Gang: Luke til loft. Trappegang til kjeller. Panelovn.
  Bad/wc: Dusjkabinett, servantskap, overskap med speil, klosett, opplegg for vaskemaskin. Reflektorovn/panelovn.
  Soverom 1: Plassbygde skap.
  Soverom 2: Plassbygde skap.
  Soverom 3: Utgang til veranda, plassbygde skap.
  Kjøkken: Plassbygd kjøkkeninnredning fra byggeår, skyvedør mot stuen. Panelovn.
  Stue: Vedovn, panelovn.
  Underetasje:
  Vaskerom: Trapp fra hovedetasje, benk med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin.
  Verksted: Verkstedbenk, vedovn.
  Gang: Egen inngang.
  Bod: Diverse hyller, vannmåler er installert.
  Hybel (ikke godkjent som separat boenhet):
  Bad/wc: Buet dusjhjørne med dører av herdet glass, servantskap, klosett. Varmekabler i gulv.
  Stue: Peisovn.
  Kjøkken/gang: Hvit kjøkkeninnredning fra Ikea, Whirlpool ventilator, oppvaskmaskin, stige til hems, garderobeskap.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:
  Mur, terreng, stikkledninger og tanker: Terrengforhold - Terrenget er flatt rundt boligen, mangler fall ut i fra mur. Anbefalt tiltak: Her må etableres fall ut i fra mur. Vann og Avløp (stikkledninger, offentlig eller privat) - Vann og avløp er i plast fra byggeår. Vann og kloakk er offentlig tilkoblet. Halve levetiden på rør er nå passert.
  Drenering: Drenering og fuktsikring - Ingen fuktsikring utført utvendig på murens tilbakefylte sider ved for eksempel montering av grunnmursplate. Anbefalt tiltak: Drenering trenger utbedringer for å kunne oppnå tørr U- etasje.
  Yttervegg: Kledning - Kledning er av type liggende, har vanlig elde mht. alder. Kledning er ikke lektet ut. Vegger trenger noe vedlikehold mht. maling.
  Terrasser og plattinger på terreng: Terrasser på terreng (understøttet av bjelker eller pilarer) - Terrasser er i enkel utførelse, kun enkle bærebjelker. Takkonstruksjon: Takkonstruksjon - Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. 2"x7", er kun delvis avstivet. Isolasjon lagt ut, er av type glassvatt.
  Yttertak: Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Tekking er med betongtakstein, undertak er med bord. Tekkingen er i fra byggeår.
  Halve levetiden på tekkingen er nå passert. Anbefalt tiltak: Tekkingen er nå pga. alder moden for utskifting.
  Renner, nedløp og beslag: Renner og nedløp, beslag - Renner og nedløp er i sink, har høy grad av elde. Nedløp ender rett på grunn. Noe rust på enkelte kroker. Beslag over tak virker ok på utforming, men har en del rust. Beslag mangler i bunnen av terrassedør vest 1. etasje.
  Anbefalt tiltak: Beslag over tak er moden for utskifting og montere manglende beslag under terrassedør.
  Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger) - Gulvet i U- etasjen er i betong som er påforet. Yttervegger er også påforet innvendig. Himling er med plater og panel. Fukt målt i betonggulv og bunnen av yttervegger i mur, hovedsakelig ved side øst. Fukt er relatert til utvendig drenering. Her må en være obs på at utforende vegger og påforede gulv under utvendig
  terreng er en risikokonstruksjon
  Bad - U- etasjen: Samlet vurdering - Rommet er ikke ferdigstilt og inne i skap hvor bereder er montert, er det gammel avføring i fra rotter. Kjøkken - U- etasjen: Avtrekk. Innredning - Kjøkkenventilator montert, mangler filter i underkant. Enkel standard på kjøkkeninnredning som har normal grad av bruksslitasje mht. alder.
  Etasjeskiller og gulv på grunn: Etasjeskiller. Gulv på grunn - Gamle spor etter borebiller i bjelkelag til 1. etasje og enkelte bjelker har noe tørråte. Hovedsakelig inne i kryprom nord-øst, omfang må sjekkes nærmere ved demontering av stubbegulv. Høydeavvik i kjøkken U- etasjen er 2mm. Høydeavvik i stue U- etasjen er 5mm. Høydeavvik i kjøkken 1. etasje er 12mm. Høydeavvik i stue 1. etasje er 7mm. Gulv på grunn er betongsåle.
  Innvendige trapper: Innvendige trapper - Trapp mellom U- og 1. etasje er av type med rett løp av enkel type. Liten høyde i bunnen av løpet, bratt
  stigning og små inntrinn.
  Ildsteder og skorsteiner: Skorsteiner inne i huset - Pipe er i teglstein. Pipe må pga. alder sjekkes nærmere av feier.
  Loft (innredet og uinnredet): Konstruksjonsoppbygning - Kun kaldt øverloft, har mangelfull utlufting. Anbefalt tiltak: Utlufting av øverloft må utbedres.
  Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran) - Vannrør er i plast og kobber. Stoppekran i bod nord-øst til U- etasjen, er ikke funksjonstestet. Halve levetiden på rør er nå passert.. Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Avløpsrør er i plast og soil. Halve levetiden på rør er nå passert. Varmtvannsbereder - VVS bereder à eldre dato, mindre type, montert i bad til U- etasjen.
  Varmesentral (fyrkjel, innvendig oljetank, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel osv.) - Utvendig oljetank ikke sanert..
  Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering av det elektriske anlegget - Ved anbefaling av nærmere sjekk på EL anlegget av fagkyndige gir standarden automatisk TG 2.
  Bad - 1. etasje: Samlet vurdering - Rommet, slik det fremstår nå, må oppgraderes før videre bruk.
  Kjøkken - 1. etasje: Innredning - Enkel plassbygd standard på kjøkkeninnredning som har normal grad av bruksslitasje mht. alder.
  Blandebatteri er demontert.
  Forhold som har fått TG3:
  Ingen.
 • Beliggende på Kongshavn, Østre Tromøy. Eiendommen ligger rett ved den nyoppførte Coop dagligvarebutikken. Kort gangavstand til Sandnes skole trinn 1-7, sfo og idrettsanlegg. Skyssordning til Roligheden skole trinn 8-10. Bussforbindelse til Arendal sentrum. I nærområdet finner man flotte turområder og tilgang til sjø med badeplasser.
 • Spredt boligbebyggelse i hovedsak eneboliger, grenser mot næringseiendom med dagligvarebutikk.
 • Fra Arendal følg Kystveien/FV410 til Krøgenes. I rundkjøringen hold til høyre mot Tromøy, Tromøyveien/FV409. Kjør over Tromøybrua og hold til venstre i rundkjøringen mot Kongshavn. Følg Østre Tromøyvei/FV419 til Coop dagligvarebutikk på Kongshavn. Ta første avkjørsel til høyre etter butikken.
 • Enebolig:
  Byggegrunn består av fjell og fyllmasse. Grunnmur består av noe sementblokker og noe betong. Konstruksjon består av isolert bindingsverk. Vassheller er felt inn bak kledning. Utvendig kledning er av type liggende, har vanlig elde mht. alder. Kledning er ikke lektet ut. Etasjeskillere mellom etasjene er i tre. Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglass og noe type koblet. Vinduer og ytterdører har vanlig elde. Isolasjon lagt ut, er av type glassvatt. Tekking er med betongtakstein, undertak er med bord. Tekkingen er i fra byggeår. Renner og nedløp er i sink, har høy grad av elde. Nedløp ender rett på grunn. Noe rust på enkelte kroker.
  Uthus:
  Bruksareal 21m2. Byggeår ca. 2017. Grunnmur: Mur er pilarer i tre med stolpesko. Gulvet er i tre. Yttervegger: Yttervegger er i tre med liggende kledning. Vassheller går ikke inn bak kledning som er spikret noe langt i nedkant av bordene. Takkonstruksjon: Taket er av type pulttak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. 2"x6". Taktekking: Taket er tekket med shingel. Bygningen er i enkel utførelse.
  Hytte:
  Bruksareal 9m2. Byggeår er ukjent. Grunnmur: Mur er fundamenter i blokker. Gulvet er i tre, har noe svikt. Yttervegger: Yttervegger er i tre med liggende kledning, trenger noe vedlikehold mht. maling. Vasshelle mangler i bunnen av vindu. Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av åser med liten dim., er delvis kledd inne. Taktekking: Taket er tekket med shingel, har en del elde. Undertak består av bord. Noe råte i pannebord. Bygningen er i meget enkel utførelse med liten dim. på bærende konstruksjoner.
  Garasje:
  Bruksareal 39m2. Byggeåret er ukjent. Grunnmur: Mur er i sementblokker. Gulvet er i betong. Drenering: Ingen fuktsikring utført utvendig på tilbakefylte sider av grunnmur. Yttervegger: Yttervegger er i tre med stående og noe liggende kledning, har en del råte i bunnen av veggene.
  Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av plassbygde takstoler med liten dim. Utbedringer som er utført er i meget enkel utførelse. Taktekking: Taket er tekket med plater, har noe rust. Undertak ikke montert. Noe råte i pannebord. Bygningen trenger en vesentlig grad av oppgradering.
 • U.Etasje: P-rom: 69 kvm / Bra: 88 kvm / Bta: 100 kvm / S-rom: 19 kvm
  H.Etasje: P-rom: 88 kvm / Bra: 88 kvm / Bta: 96 kvm
  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom bortsett fra 2 boder (bod/verksted)

  Frittstående bygninger:
  Uthus (vedbu) : Bra 21 kvm
  Hytte: Bra: 9 kvm
  Garasje: Bra: 39 kvm
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Ved: Vedovner montert i begge stuer samt i verksted.
  Strøm: Varmekabler på bad/wc i underetasjen. Panelovner i diverse rom.
 • Stor tomt på over 3 mål, med potensiale, ligger i uregulert område. Gruset innkjørsel fra offentlig vei. Gruset biloppstillingsplass. Plenareal, hekk, frukttrær, beplantning og jorder. Noe naturtomt. Uteplasser til begge boenheter, veranda og terrasse.
 • Parkering i garasje, for øvrig god biloppstillingsplass på egen tomt
 • Offentlig
 • Formuesverdi som primærbolig kr 606 224 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 182 407 per 31.12.20
 • Kr. 22 623 pr. år
  herav renovasjon kr. 5 765,- og eiendomsskatt kr. 4 932,-
 • Kommunale eiendomsgebyrer
  Strømforbruk
  Bygningsforsikring
 • Finnes ikke i kommunens arkiver
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det foreligger ingen tinglyste rettigheter eller servitutter.
 • Kommuneplan: Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029. Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse
  Se kartutsnitt i figur 1.1 i vedlegg Arealplanstatus.
  Reguleringsplan: Uregulert.
  Planer under arbeid: Nei.
 • Gnr. 202 Bnr. 104 og Gnr. 202 Bnr. 154 i Arendal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger
 • Boligselgerforsikring dødsbo: Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10 900,- og oppgjørshonorar kr. 3 950,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 22 793,-. Utleggene omfatter: Internett, grunnpakke markedsføring, utleggsgebyr, grunnbok og tinglysing av urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 33 693,- + eventuelt senere avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Andre Hansen
  Sindre Hansen
Bjørn Gundersen

Megler

Bjørn Gundersen

47 20 12 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev