aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Ekornvegen 28 på Tråstad!

Kongsvinger Ekornvegen 28

Romslig 3-roms med super planløsning og med fin intern beliggenhet i borettslaget!

 • BRA 77 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 932 686
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 968
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 73 m²
 • ANDEL FELLESGJELD123 754
 • FELLESKOST./MND5 577
 • TOMT10 058 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 1 800 000,- (Prisantydning)
  123 754,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 923 754,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 932 686,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten inneholder entré, stue, kjøkken, bad, wc, vaskerom, 2 soverom og kott.
I tillegg to små kjellerboder på ca 4 kvm, samt en fellesbod.

Ekornvegen 28, Innlandet

 • Leilighet med fin planløsning. Leiligheten har i hovedsak overflater med eldre standard, og noe oppussing bør påregnes. I 2010 ble det montert ny kjøkkeninnredning og VV -bereder ble flyttet fra kjøkkenbenk til vaskerom. Kjøkkenet fikk nytt laminatgulv i 2021. Bad med standard fra byggeår, men dusjkabinett og servant med innredning på bad ble byttet i 2010.

  Innvendig er det gulvflater med belegg og laminat. Veggene har tapet/malte strier og betong. Slette malte betongdekker i himling. Innvendig har boligen finèrdører.

  Hyggelig kjøkken med innredning fra 2010, med malte/lakkerte dører og fronter. Vitrinedører i et overskap. Laminat benkeplate og fliser på vegg mellom over og underskap. Integrert stekeovn, koketopp og kjøl/frys. Det er ikke oppvaskmaskin i innredningen. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

  Badet er fra byggeår (1968) hvor det i 2010-2011 ble installert nytt dusjkabinett og servant m/innredning. Gulvet har belegg fra byggeår. Veggene har våtromstapet/belegg på vegger og betongdekke i himling. Det er eldre soilsluk og synlig belegg fra byggeår som tettesjikt. Kun naturlig utluftning i vegg.

  Vaskerom fra byggeår hvor opprinnelig dør til kjøkken er forblendet. Gulvet har belegg fra byggeår. Veggene har malte pussede betongflater og himling malt betongdekke. Det er eldre soilsluk og synlig belegg fra byggeår som tettesjikt. Rommet har opplegg for vaskemaskin og et tørkeskap fra byggeår. Det er ingen ventilering i selve rommet, kun ventil inne i varmeskap.

  Wc-rom med belegg på gulv, vegger med malt tapet og betongdekke i himling. Inneholder en gulvstående toalett.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Varmtvannstank - Det er montert el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke understøtte, men montert vajer. Det er opservert vann på vaskerom/vv-bereder, selger opplyser om at dette er etter vannlekkasje fra nabo. Borettslaget er informert.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

  Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet.

  Innvendige dører - Riper i overflater etter hundehold e.l.

  Kjøkken - Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

  Wc - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurderingen er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er påvist flere stoppekraner (en på bad og en på vaskerom) hovedkran i kjeller. "Skjulte/felles rør/ledninger er borettslaget sitt ansvar".

  Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurderingen er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. "Skjulte/felles rør/ledninger er borettslaget sitt ansvar".

  Elektrisk anlegg - El-anlegg fra byggeår og sikringsskap med 6 kurser med skrusikringer og 2 kurser med nyere
  automatsikringer.

  Grunnmur og fundamenter - Påvist sprekker i betongkonstruksjoner/vegger som ifølge andelseier har oppstått i forbindelse med sprengningsarbeid i nærområde.

  TGIU - Ikke undersøkt:
  Våtrom - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.


  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger i attraktivt boligområde på Tråstad i Kongsvinger sentrum. Blokka er plassert relativt usjenert lengst øst på Tråstad. Det er gangavstand til sentrum av byen, med forretninger, cafeer/restauranter, offentlige kontorer, svømmehall, idrettsanlegg, kino/teater, kollektiv transport, skoler for alle alderstrinn mm. I Kongsvinger finner man det aller meste! Flotte og nye Kongsvinger Ungdomsskole (KUSK) ligger rett ved. Flere ulike idrettsanlegg og skoler (VGS, NTG og NTGU) er plassert rundt eiendommen. Gangstien Strandpromenaden går langs Glomma, og er et yndet sted for søndagsturer eller en løpetur.

  Kongsvinger har togstasjon med gode forbindelser til bla. Oslo. Til Oslo er det ca. 10 mil, til Gardermoen Oslo Lufthavn ca. 7 mil og til Sverige med stort kjøpesenter og mange shoppingmuligheter ca. 4 mil.
 • Lavblokk i 3 etasjer. Borettslaget består av i alt 36 leiligheter fordelt på 2 blokker. Området er bebygd med en blanding av blokker, rekkehusbebyggelse og frittliggende eneboliger.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Blokkene er oppført med betongdekker og betongvegger med utfyllende bindingsverk mot balkong. Yttervegger er kledd med lakkerte metallplater og yttertaket er tekket med papp. Inngangsparti med ytterdør i aluminium. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Finert B30 entredør m/kikkehull og porttelefon. Malt balkongdør i tre med isolerglass. Overbygget balkong på 7m² med utgang fra stue og har betonggulv med teppe. Rekkverk av aluminiumprofiler og innfelte slette plater.

  Garasje på 17m² i rekke med betongdekke og kantforhøyning. Vegger oppført i uisolert bindingsverkskonstruksjon i tre. Tette skillevegger mellom garasjene. Utvendig kledning av malt stående panel samt liggende malt panel over garasjeporter. Pulttak i trekonstruksjoner tekket med lakkerte takplater i metall. Forkantbeslag, takrenner og nedløp i metall. Leddport med elektrisk portåpner. Innlagt lys og stikk. Plassbygde hyller i front av biloppstillingsplass.
 • 2.etg: 77 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av kott.
 • - Innvendige vannledninger er hovedsakelig av kobber fra byggeår.
  - Nyere plastrør på kjøkken i forbindelse med utskiftning av kjøkkeninnredning og fra dusjkabinett på bad.
  - Det er avløpsrør av støpejern samt noe plast på bad som ble byttet i 2010-2011.
  - Boligen har naturlig ventilasjon via veggventiler og luftespalter i flere vinduer.
  - VV-bereder er plassert/innbygget på vaskerom og uten inspeksjonsmuligheter. Ukjent alder og størrelse.
  - El-anlegg fra byggeår og sikringsskap med 6 kurser med skrusikringer og 2 kurser med nyere automatsikringer.
  - Håndslukker og røykvarslerer

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med panelovner og vedfyring. Åpen peis i stue.
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • 10 058 m3. Festet fellestomt.

  Oppgitt areal er omtrentlig og felles for borettslaget.
  Arealet er satt for flere bruksnummer summert i borettslaget.

  Festet/eiet tomt som er lett skrånende mot sydøst. Opparbeidet for hele borettslaget med plen og noe beplantning. Asfalterte internveier og parkeringsanlegg på vestsiden. Ellers noe naturtomt.
 • Garasje i fellesanlegg.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
 • Forretningsfører: Kongsvinger og Omegns Boligbyggelag AL
  Postboks 8 2201 Kongsvinger
  Tlf: 62 82 37 37
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Forkjøpsrett utlyses på www.kobbl.no. Gebyr for å benytte forkjøpsrett er kr 7 644,-.

  Det gjøres oppmerksom på at det må tegnes medlemskap i Kongsvinger og omegns boligbyggelag. Skal det være flere eiere må hver enkelt ha sitt medlemskap. Medlemskapet koster kr 500,- + kr 300,- i årskontingent ved innmelding.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Borettslaget ønsker i utgangspunktet ikke husdyr i leilighetene. Dersom en person som eier hund eller katt ønsker å kjøpe leilighet i borettslaget, er imidlertid ikke et husdyr av ovennevnte art noe absolutt hinder, men ingen kan flytte inn med husdyr uten å ha innhentet tillatelse fra styret. Så langt det ikke er tungtveiende grunner for annet, vil borettslaget unngå to husdyr i samme oppgang. Husdyrene må luftes med eier, og utenom borettslagets fellesarealer.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 86192854
 • Formuesverdi som primærbolig kr 451 779 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 626 403 per 31.12.20
 • 5 577 pr. mnd.

  Fordelt på:
  Felleskostnader kr 3 480,-
  Vedlikeholdsfond kr 248,-
  Avdrag 270,-
  Avdrag kr 247,-
  Avdrag kr 248,-
  Renter kr 72,-
  Renter kr 67,-
  Renter kr 128,-

  Inkludert i felleskostnadene er forretningsførsel, felles forsikring, driftskostnader og betjening av fellesgjeld, samt kommunale avgifter og eiendomsskatt. Borettslaget har Komplett avtale med Canal Digital og det er installert bredbånd i alle leiligheter. Standard dekoder og modem er borettslagets eiendom og skal følge leiligheten. Borettslaget har ikke egen vaktmester.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Det kan foreligge planer om påkostninger/utbedring som kan medføre utligning på andelen med eventuelt høyere fellesutgifter. Dette i henhold til renteøkning og strømpriser.
 • Andel fellesgjeld kr 123 754,- pr. 24.09.22.
  Andel fellesformue kr 20 710,- pr. 24.09.22.
 • Lånenummer: 18293617526, Sparebank 1 Østlandet
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 24.08.2022: 2.9% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 109
  Saldo per 24.08.2022: 1 192 818
  Andel av saldo: 33 134
  Første termin/første avdrag: 20.06.2011 ( siste termin 20.09.2031 )
  Annuitet 20 år og 4 mndr.
  Fastrente i 10 år frem til 14.04.2021.

  Lånenummer: 18293617518, Sparebank 1 Østlandet
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 24.08.2022: 3% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 37
  Saldo per 24.08.2022: 1 115 717
  Andel av saldo: 30 992
  Første termin/første avdrag: 20.12.2011 ( siste termin 20.09.2031 )
  Annuitet 20 år.
  Første termin 20.11.2011

  Lånenummer: 12137230702, DnB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 24.08.2022: 2.35% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 65
  Saldo per 24.08.2022: 1 728 623
  Andel av saldo: 59 628
  Første termin/første avdrag: 31.12.2018 ( siste termin 30.09.2038 )
  Annuitet over 20 år. Opprinnelig lånebeløp 2 000 000(delutbetaling)

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader..
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring.
 • Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver.

  Forretningsfører opplyser at første innflytning var 15.12.1968
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Gardinstenger medfølger ikke.
  Taklamper i soverom medfølger ikke.
  Garderobeskap medfølger.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Pengeheftelser i festerett
  1961/630-105/13 Festekontrakt - vilkår
  07.03.1961
  LEIE PR. DEKAR (MÅL) PR. ÅR NOK 75
  UOPPSIGELIG
  LEIEN KAN REGULERES
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder feste
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1968/2835-5/13 Festekontrakt - vilkår
  04.07.1968
  festetid: 99 år
  FRAMFESTEKONTRAKT
  ÅRLIG AVGIFT NOK 1,414
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder feste

  Pengeheftelser i framfesterett
  1968/2835-5/13 Festekontrakt - vilkår
  04.07.1968
  festetid: 99 år
  FRAMFESTEKONTRAKT
  ÅRLIG AVGIFT NOK 1,414
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder framfeste

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.
  Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr.22.09.22.
 • Andelsnr. 15 Orgnr. 950941626 i Kongsvinger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 36 000-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Laila-Irene Østbye
Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev