aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Friggs veg 23! Enderekkehus med fin beliggenhet på Langeland.

BUD INNE * Enderekkehus med flott intern beliggenhet på Langeland * Stort oppusingsbehov

 • 1 900 000
 • BRA 113 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 900 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 423 577
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 103 m²
 • ANDEL FELLESGJELD514 645
 • FELLESKOST./MND5 328
 • TOMT50 374 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 900 000,- (Prisantydning)
  514 645,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 414 645,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 423 577,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Underetasje: Gang m/trapp, bad, wc, 3 soverom og 2 boder.
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, gang/trapperom og bod.
Vinkelstue med flere møbleringsmuligheter.

Friggs veg 23, Innlandet

 • Rekkehusleiligheten er i tilnærmet original stand, og det er behov for oppussing av overflater, bad, wc kjøkken mm.

  1.etg.: Originale/eldre vinylbelegg i kjøkken og entre, tregulv i bod og teppebelegg i gang/stue. Vegger med trepanel, kjøkken og
  deler av stue har tapet samt noe murvegg i leilighetsskille bod. Himlinger med malte plater. U. etg.: Teppebelegg på gulv. Vegger med
  trepanel, tynnpanel og noe tapet/malt mur. Himlinger m/malte platekledninger. Trapp: Lakkert 180grader vinkel tretrapp m/rekkverk av stående spiler. Originale finèrdører i plastkarm m/plastgerikt. Fjernet dør mot stue og kjøkken.

  Bad:
  Eldre bad med våtromsbelegg m/oppbrett og vinyltapet på vegger og malte plater i himling. Servantinnredning, emaljert badekar og
  opplegg for vaskemaskin. Badet står foran en oppgradering.

  WC:
  WC-rom m/gulvstående toalett, servant m/2 greps batteri. Gulvbelegg, tapetserte vegger og malt himling.

  Kjøkken:
  Vinkel kjøkkeninnredning fra byggeår m/slette malte fronter og skrog. Laminat benkeplate, samt stor rustfri plate m/doble kummer.
  Frittstående komfyr og kjøleskap. Nisje for oppvaskmaskin og stengekran under benk.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Takkonstruksjon/Loft - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Større sutaksplate har falt ned slik at større felt ved siden av loftsluken og uten undertak i dette området. Dette har også skjedd på et mindre felt rundt pipen/mot gavl. Selger opplyser om at dette er meldt inn til borettslaget, og det er borettslagets ansvar å reparere taket. Litt skjolder i skjøter, men dette er nokså vanlig.

  Utvendige trapper - Det er ikke montert rekkverk. Trappen heller utover.

  Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltagning er ikke nødvendig da det allerede fra yttersiden av veggen er påvist utettheter og fuktskader (kan skyldes både fuktvandring fra mur og belastning fra badet). Kun naturlig ventilering/takventil.

  Kjøkken - Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Svelling i overflate mot kjøkkenkum og bruksmrerker. Skjærefjøl mangler front og noe manglende deksel foran vvb. Det er symptom på utetthet i avløpsskjøter kjøkkenbenk og kjøkkenkranen har lett for å dryppe. Belegget er pløsete flere steder og har oppsprekk i skjøt, men ikke påvist forhøyning ved fuktsøk befaringsdagen.

  Avtrekk > Kjøkken - Det er registrert avvik med avtrekk. Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kun friskluftsventil og takventil. Takventilen er ikke plassert over kokesone.

  Avløpsrør - Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Støpjernssluk i badet er opplyst skadet og må skiftes (mye rust ved innspeksjon).

  Elektrisk anlegg - Løs kabel påvist i soverom. Ingen kursfortegnelse, men funnet løs i boligen (rekvirent skal montere opp). El-anlegget er av større deler fra byggeåret (men nyere skap) og over 50år. Ikke tidligere kjent kontroll og el-kontroll anbefales. Estimat for kontroll med utbedring av løs kabel soverom.

  Branntekniske forhold - Røykvarslere fjernet/demontert (funnet i bod). 6kg pulverslukker sist kontrollert 2012.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Balkonger, terasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket svanker noe ut hovedplan.markisen over stuevinduer «frynsete». Plattingen nede er høy i ytterkant/skjev. Ellers naturlig elde/værslitasje.

  Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Eksempelvis en del missfarging, støvkondens i himlinger m/oppsprekk i plateskjøter, spikerhull/skrue - og bruksmerker. Litt fuktmerker rundt loftluke.

  Etasjeskille mellom 1. og 2.etg. - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
  standardens krav til godkjente måleavvik. Kontrollmålt stue og kjøkken. Kjeller var ikke mulig å kontrollmåle befaringsdagen grunnet mye lagring.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Det er påvist sotskjolder. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Ildfast plate er for liten. Mindre riss i pipe samt vegg bak ovn kjeller. Parafindel må kontrolleres (lite aktuellt å ta ibruk idag). Litt sotskjolder, saltutslag og forhøyet fuktsøk under feieluke

  Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist godt synlige saltutslag, avskalling/flass og forhøyninger ved fuktsøk i nedkant vegg og gulv. Også ved fuktmåling i treverk mot denne konstruksjon/bakvegg er det over 20% fuktighet (som i list WC).

  Innvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

  Innvendige dører - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. En del riper i overflater. Dør til bad går ikke i lås ved vanlig lukking (men lås virker).

  WC - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist fuktskjolder i overflatene. Som følge av fuktvandringen i mur.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.

  Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det kan se ut som litt svetting rundt rørkoplinger til VV-bereder.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et veletablert og populært boligområde på Langeland. Endeleilighet med usjenert og meget solrik, fin intern beliggenhet i midtre del av området. Barnevennlig område med kort avstand til barnehage, skole, bybuss og dagligvareforretninger. Ca. 1,5 km fra Kongsvinger sentrum Nord.

  Kongsvinger by har det aller meste av fasiliteter; Kjøpesenter, restauranter, kino, svømmehall, sykehus og enda mer til. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Til Oslo er det ca. 10 mil, til Oslo Lufthavn Gardermoen ca. 7 mil og til Sverige med stort kjøpesentrum og mange shoppingmuligheter ca. 4 mil.

  Barna i dette området sokner til Langeland barneskole (1.-7.trinn) og til Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger.

  Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Eiendommen ligger midt i smørøyet med gangavstand til det aller meste. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en løpetur, og byen har flere treningssentre.
 • Rekkehus i tre med 1. etg + sokkeletasje på Langeland, et område med blanding av rekkehus og blokkbebyggelse. Borettslaget består av 56 stk rekkehusleiligheter.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Rekkehus bygget i 1971. Kjellermur av betong innvendig isolert med ytong. Bindingsverksvegger kledd med tømmermannspanel og isolert med antatt 10cm mineralull. Vinduer og terrassedører med 2 og 3- lags isolerglass. Malt entredør. Takkonstruksjon av selvbærende W-takstoler isolert med innblåst/løs mineralull. Nylig etterisolert og brannsikret/seksjonert mellom leiligheter på loft. Taktekking med lakkerte taksteinsformede metall takplater. Lakkerte snøfangere, blikk, renner, nedløp og heldekkende pipebeslag i metall. Fra stue mot syd-vest ca. 9,5m2 overbygget balkong. Malte levegger mellom leiligheter. Malt gulv rekkverk med horisontale bord håndløper. Balkongen danner takoverbygg for underliggende terrasseplatting. På undersiden av balkong, fra soverom i sokkel er det en tilsvarende platting på 25m2. Alminnelig spaltegulv, rekkverk av formskårede stående bord.og levegger på side. Port i rekkverk for adkomst til hagen.

  Personbilgarasje i rekke. Vanlig uisolert bindingsverk utvendig kledd med tømmermannspanel. Betonggulv på grunnen med kantforhøyning. Pulttak-konstruksjon med forenklet undertak og taktekking av lakkerte taksteinsformede metallplater. Lakkerte stål renner, nedløp og beslag. Manuell leddport i tre.
 • 1.et: 55 kvm Bra
  2.et: 58 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av boder.
 • - Kobberrør.
  - Avløpsrør av plast.
  - Ca 120 liters varmtvannstank antatt fra byggeår i kjøkkenbenk.
  - Naturlig ventilasjon via veggventiler/spalteventiler.
  - Åpent originalt el-anlegg, men modernisert sikringsskap m/automatsikringer/jordfeilbrytere.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med originale panelovner, åpen peis i stue (mulig vært kombiovn m/parafin) og kombi Nobas ved/parafinovn i underetasje m/dagtank i bod.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • Oppgitt areal er omtrentlig og felles for borettslaget.

  Syd-vest vendt terrassert tomt. Asfaltert på entresiden og opparbeidet hagerom med plenareale og noe enkel beplantning, samt hekk mot naboer. Overbygget terrasse/platting på begge sider.
 • Garasjeplass i fellesanlegg.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
 • Forretningsfører: Kongsvinger og omegn boligbyggelag Kobbl
  Postboks 8 2201 KONGSVINGER
  Tlf: 62 82 37 37
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Forkjøpsrett utlyses på www.kobbl.no. Gebyr for å benytte forkjøpsrett er kr 7 644,-.

  Det gjøres oppmerksom på at det må tegnes medlemskap i Kongsvinger og omegns boligbyggelag. Skal det være flere eiere må hver enkelt ha sitt medlemskap. Medlemskapet koster kr 500,- + kr 300,- i årskontingent ved innmelding.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt med dyrehold. Det skal innhentes tillatelse på forhånd fra styret. Nærmere krav til søknad i borettslagets husordensregler.
 • Gjensidige
 • Formuesverdi som primærbolig kr 433 922 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 562 117 per 31.12.20
 • 5 328 pr. mnd.

  Fordelt på:
  Felleskostnader kr 3 194,-
  Vedlikeholdsfond kr 100,-
  Avdrag kr 994,-
  Renter kr 1 040,-

  Inkludert i felleskostnadene er forretningsførsel, felles forsikring, driftskostnader og betjening av fellesgjeld, samt kommunale avgifter og eiendomsskatt. Borettslaget har ikke egen vaktmester. Inkludert TV og bredbånd fra Eidsiva Bredbånd (fra sommer 2022).

  Det er per i dag ikke besluttet økning av felleskostnadene.
 • Andel fellesgjeld kr 514 645,- pr. 28.01.22.
  Andel fellesformue kr 20 389,- pr. 31.12.21
 • 16364771731, DnB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 01.07.2022: 2.25% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 117
  Saldo per 01.07.2022: 28 641 722
  Andel av saldo: 511 459
  Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.09.2051 )
  Annuitet 30 år
  4: Særskilte opplysninger

  Resultatregnskapet for 2020 viser et underskudd på kr. -413 370 som overføres fra selskapets egenkapital. Etter årets disponering er bokført egenkapital pr. 31.12.2020 kr. 8 094 833.

  Det er nylig tatt opp et større lån for rehabilitering av bunnledninger, skifte av drenering der dette er nødvendig, utskifting av vannledninger med montering av vannmåler i hver leilighet i tillegg til bygningsmessige arbeider.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagets bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring.
 • Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver.
  Forretningsfører opplyser at første innflytning var 01.01.1972.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Borettslaget holder i disse dager på med rehabilitering av røropplegget, samt drenerings arbeid.

  Det er inngått avtale med Eidsiva Bredbånd om leveranse av TV og bredbånd. I løpet av sommeren vil TV signaler fra dagens leverandør Telenor utfases og signaler levert av Eidvia Bredbånd bli faset inn.

  Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1957/3012-1/13 Bestemmelse om gjerde
  24.12.1957

  1965/933-1/13 Bestemmelse om vannledn.
  18.03.1965
  Vegvesenets betingelser vedtatt

  1967/4800-1/13 Bestemmelse om bebyggelse
  24.11.1967

  1970/5741-1/13 Best. om vann/kloakkledn.
  02.12.1970
  Med flere bestemmelser
  Overført fra gnr 50 bnr 119

  1997/5558-2/13 Rettigheter iflg. skjøte
  18.11.1997
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: 0402-50/197

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan er avsatt til boligbebyggelse.
  Eiendommen ligger i et regulert område.

  PlanID 7001 - Langeland IV
  Ikrafttredelse 22.02.1973
  Formål: Anlegg for lek, kjørevei, blokkbebyggelse, konsentrert smahusbebyggelse, felles parkeringsplass, gang-/sykkelvei, annet friområde, garasje

  PlanID Id 7101
  Ikrafttredelse 30.08.1972
  Formål: Blokkbebyggelse

  Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 28.01.22
 • Andelsnr. 37 Orgnr. 952424130 i Kongsvinger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ann Kristin Nesholen
  Audhild Nesholen
Ida Christine Nymoen

Megler

Ida Christine Nymoen

97 13 64 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev