aktiv-eiendomsmegling
Pent opparbeidet med støttemurer, kantstein og belegningsstein. Garasje i tilknytning til huset.

Kongsvinger Kurastien 4

Lekker enebolig med stort stueareal og 3 soverom * Spennende planløsning * Nydelig utsikt * Flott hage * Sentralt !

 • 5 200 000
 • BRA 156 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 200 000
 • OMKOSTNINGER146 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 346 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 989
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 140 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT889 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 5 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  146 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 346 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Sokkeletasje: Entré, gang, bad, vaskerom, 2 soverom, bod og utvendig bod.
Mellometasje: TV- stue, soverom og bad.
1. etasje: Stue/spisestue, kjøkken og kjølerom

Kurastien 4, Innlandet

 • Huset holder høy standard og fremstår gjennomført, gjennomtenkt og i orden. Eneboligen fra 1989 er jevnlig vedlikeholdt og har blir pusset opp mye i senere år.

  Følgende er tilbygget/modernisert i senere år.
  2003 - To nye bad
  2007 - Bygget ny veranda og utekjøkken med peis og integrert grill og vask.
  2012 - Steinlagt innkjøringen og etablert støttemur.
  2014 - Skiftet sikringsskap.
  2014 - Ny kjøkkeninnredning og oppussing av overflater på kjøkken.
  2014 - Pusset opp soverom i sokkeletasje.
  2015 - Flislagt vaskerom. Utført som våtrom med smøremembran på gulv og vegger.
  2018 - Installert ny garasjeport med elektrisk åpner og elbil-lader for Tesla.
  2021 - Nye overflater i stue i 1. etasje. Lagt gulvvarme med tilkobling til strøm med stikkontakt. Utført i privat regi.
  2021 - Fornyet trapp med nye trinn av eik. Håndløpere er tidligere skiftet.
  2021 - Pusset opp TV-stue med nye overflater. Bla.a med parkett på gulv, spiler på vegg og trepanel i himling m/downlights. Stedsbygget hylleseksjon.
  2022 - Nye tregulv på trapp og platting ved entre.

  Enebolig har pene overflater. Gulv med parkett, teppe, fliser, laminat og ottaskifer. Vegger med malt tapet, tapet, panel, MDF-plater og spiler. Tak med takessplater, malt trepanel og MDF-panel. Trapp som er fornyet med nye trinn av eik, med vegger og håndløpere på begge sider. Dører i sokkeletasje og på mellomplan med fronter med freste spor. To-fløyet dør med glass i 1. etasje.

  Romslig kjøkken som ble pusset opp i 2014, med innredning med glatte fronter, laminert benkeplate og vask i sort kompositt. Integrert platetopp, kaffemaskin, stekeovn, mikrobølgeovn, dampovn og varmeskuff. Avsatt plass til oppvaskmaskin, dobbelt kjøleskap og vinskap. Kjøleskap er direkte koblet til vann. Integrerte hvitevarer, kjøleskap m/fryseskap og oppvaskmaskin medfølger. Vinskap medfølger ikke. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. En to-fløyet dør med glass mellom kjøkken og stue/spisestue. Innenfor kjøkkenet er praktisk kjølerom med kjøleaggregat fra 2022.

  Flott, stor stue- og spisestuedel som ble pusset opp i 2021 med nye overflater og gulvvarme. Peisovn i stuen med stilige skiferfliser på brannmur og med glassplate på gulv. Plassbygget skap. Karnappvindu i spisestuedelen med nydelig utsikt over Kongsvinger by og festningen. Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget veranda.

  En trapp ned til mellomplanet hvor man finner TV-stue, bad og hovedsoverom. TV-stuen ble i 2021 pusset opp med bla.a. parkett på gulv, downlights og moderne spiler på vegg. Herfra er det utgang til hagen og uteplassen på baksiden. Hovedsoverom med mye skapplass pent flislagt bad i tilknytning.

  Badet ble renovert i 2003 med fliser på vegger og gulv, og takessplater i himlinger. Fliser på gulv er malt. Fliser er lagt oppå gulvbelegg fra byggeår. Varmekabler i gulv. En del av gulv er tilnærmet flatt og en del har kraftig fall til sluk. Badet inneholder dusjkabinett, toalett med skjult sisterne, servantinnredning og høyskap på vegg. Spalte under toalett for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann. Innredninger er av nyere dato, eldste er dusjkabinett som er opplyst å være 5-6 år gammelt. Mekanisk avtrekk fra sentral vifte. Tilluft under dør.

  I sokkeletasjen er det to soverom med god størrelse, bad, vaskerom, bod og entré.

  Bad i sokkeletasje ble renovert i 2003. Badet har fliser på gulv, vegger, fliser på skråhimlinger og takessplater i rett himling. Vinylbelegg på gulv under fliser. Varmekabler i gulv fra byggeår. Badet inneholder åpen dusjløsning med dusjarmatur på vegg, toalett og servantinnredning.

  Vaskerom ble renovert i 2015 og har fliser på vegger og gulv, og malt trepanel i himling. Gulv er delvis flatt og delvis med svakt fall til sluk. Rommet inneholder benkeinnredning med servant og høyskap. Mekanisk avtrekk.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Forholdet anses ikke av betydning.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.

  Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Flere taknedløp har tegn til frostspreng. Noe slitasje på overflater på pipebeslag.

  Vinduer - Vinduer har passert halvparten av forventet brukstid.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er frostskade på vannkran på utekjøkken.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe og ildsted - 2 - Det er utført reparasjon med forsegling av sprekk på vegg på vedovn.

  Innvendige dører - Noen merker og søl på dør til kontor. Noen merker på dør til bod. Stedvis slitasje langs utfresinger.

  Bad sokkeletasje- Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Utførelse av membran er ikke dokumentert. Armaturer har passert halvparten av forventet brukstid.

  Bad mellometasje - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom i fliser i et større området foran servantinnredning. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Utførelse av membran er ikke dokumentert.

  Vaskerom - Det er påvist sprekker i fliser på vegger. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Sprekk i flis under veggventil og over dør. Sprekk i flis og utett i vegghjørne. En del av veggfliser er fuget med silikon. Stedvis bom på veggfliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Antydning til bom i et par gulvflis.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

  Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  TG IU - Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse:
  Vaskerom - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i familievennlige "Nedre Hyttebakken" i Kongsvinger. Eiendommen ligger i familievennlige "Nedre Hyttebakken" i Kongsvinger, i en lite trafikkert blindvei. Friområde rett bak huset som gir følelse av større tomt. I nærheten har man 2 barnehager og barneskole, og det er holdeplass for bybuss rett ved. Det er går gangveg ned til sentrum med forretninger, kjøpesenter, teater/kino, spisesteder, svømmehall, skoler, bibliotek mm. Ønsker man seg ut i naturen, er det kort vei til Bæreia med badeplass og fine turstier. På vinteren kjøres det opp skiløyper i lysløypa øverst i Lia. Boligen har nordøstvendt og sydøstvendt terrasse med gode solforhold.

  Barna i dette området sokner til Marikollen barneskole (1.-7.trinn) og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Det er kort avstand til Marikollen barnehage og Lia barnehage. Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Kongsvinger har god barnehagedekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass.

  Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en løpetur. Kongsvinger har flere treningssentre.

  Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Fra Kongsvinger er det er ca. 10 mil til Oslo, ca. 7 mil til Gardermoen og ca. 4 mil til Sverige (Charlottenberg) med stort kjøpesenter og shoppingmuligheter.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig bygget i 1989. Taktekking med takstein fra byggeår. Type undertak er ikke kjent. Takrenner, nedløp og beslag av metall fra byggeår. Pipe er helbeslått. Vegger av bindingsverk, isolert med mineralull. Fasader er kledd med liggende trepanel. Takkonstruksjon av takstoler. Kaldt loft som er isolert med mineralull. Lufting via gesimser og ventiler i gavler. Vinduer av tre med isolerglass fra byggeår. Ett egenprodusert vindu med farget glass ved entre. Entredør av tre med isolerglass. Tett dør av tre til utvendig bod. Verandadører av tre med isolerglass. Veranda er bygget i trekonstruksjoner i beiset utførelse. Opplyst beiset i 2022. Murt utekjøkken fundamentert med fundament av betong ca. 1,5 meter ned i bakken. Fundamentet er tilbakefylt med drenerende masser og er kledd med knotteplast. Det er isolert rundt og under fundamentet. Utekjøkken har utepeis, integrert bluss, grill og vask med sommervann fra utekran. Avløp fra vask til sekk med lecakuler med drenering i bunnen. Verandaen er fundamentert med to stk. blokker av lettklinker. Lettklinker er satt ned på terreng med isolasjon i mellom. Øvrig fundamentering med søyler satt ned på jordspyd. Det er ukjent byggegrunn. Drenering og fuktsperre fra byggeår. Det er spyle/stakerør for dreneringen. Fundamentering med støpt plate på mark. Grunnmurer av blokker av lettklinker. Kjellervegger er utvendig puset over terreng. Forstøtningsmur mot innkjøring og vei. Svakt fall på terreng mot entre og på heller i hagen. Stikkledninger av plast fra byggeår.

  Garasje fra 1992. Bygget er fundamentert med støpt plate på mark. Vegger i 1. etasje av blokker av lettklinker. Etasjeskiller av bjelkelag av tre. Vegger i 2. etasje av bindingsverk. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Fasader i 1. etasje er pusset og malt. Murfasader er stedvis kledd med skiferfliser. Fasader i 2. etasje er kledd med trepanel. Tak er tekket med takstein. Takrenner, nedløp og beslag av plast g metall. Vinduer i 1. etasje av tre med enkle sikkerhetsglass. Sprekk i glass på ett vindu. Vinduer i 2. etasje av tre med isolerglass. Garasje er tilbygget med enkel bod i bakkant. Garasje har betonggulv malt med epoxy. Sponplategulv i 2. etasje. Bygget har innlagt strøm. Port med elektrisk åpner. EL- bil lader type Tesla følger med.
 • Sokkeletasje: 59 kvm Bra
  Mellometasje: 36 kvm Bra
  1.etasje: 61 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av boder og kjølerom
 • Vann og avløp:
  Vanninntak med måler og stoppekran på vaskerom. Boligen har hovedsakelig vannrør av kobber fra byggeår. Tilførsel til bad på mellomplan er skiftet til plastrør. Det er lagt rør i rør, men dette har ingen funksjon da eventuelt lekaksjevann vil renne ut i vegg mellom bad i sokkeletasjen og bod. Avløpsrør av plast fra byggeår. Det er ikke observert stakepunkt på avløpsrør. Varmtvannsbereder fra byggeår med kapasitet på ca. 200 liter. Varmekolbe er skiftet på et tidspunkt. Ukjent tilkobling til strøm.

  Ventilasjon:
  Naturlig ventilering med veggventiler og ventiler i vinduer. Det er ingen ventilering fra tv-stue, men denne henger sammen med plan 1.

  EL:
  Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg fra byggeår, men det er utført enkelte oppgraderinger ifm. oppussinger. Arbeider er utført av innleide elektrikerforetak og det er fremlagt samsvarserklæringer for arbeidene. Sikringsskap med jordfeilsautomater, hovedbryter og overspenningsvern er plassert i bodrom i sokkeletasje.
  Det er i november 2022 foretatt el-kontroll på boligen uten at det er avdekket mangler.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med varmekabler, panelovner og vedfyring. Peisovn i stuen og vedovn i bodrom i kjeller.
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Pent opparbeidet og velholdt tomt. Innkjøring og biloppstillingsplass er opparbeidet med støttemurer, kantstein og belegningsstein og det er lys i støttemur. Integrert fontene i støttemur ved innkjøring. Strøm til fontene via skjøteledning som er lagt ned i bakken. Hage med plen rundt boligen. Skråninger med ulike opparbeidelser, eksempelvis belagt med kulestein i skråning mot innkjøring. Beplantning med diverse bed, trær og busker rundt om på eiendommen. Helhetlig opparbeidet. Pullerter med lys ved innkjøring. Hellelagt område ved utgang fra TV-stue.

  Deler av opparbeidelsen av uteområdene ligger utenfor tomtegrensen. Garasje og søppelskur er bygget delvis utenfor tomtegrensen.
 • Garasje.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
  Adkomst til eiendommen med direkte avkjøring fra Kurastien.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 770 902 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 775 246 per 31.12.20
 • Kr. 13 482 pr. år (prognose for 2023)

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 5 051,-
  Feie/tilsynsgebyr kr 650,-
  Renovasjon kr 3 719,-
  Ab.Gebyr vann kr 2 000,-
  Ab.Gebyr avløp kr 1 750,-
  Målerleie kr 312,-

  I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 og forbruk avløp per m3 kr 28,63.

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Kommunale avgifter, strøm, forsikring.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eneboligen datert 28.2.1989.
  Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 jf. pbl.§21-10.

  Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen:
  Enebolig, 23.02.1989
  Tilbygg, 22.12.1995

  Det foreligger følgende godkjente tegninger hos kommunen:
  Nybygg enebolig, 1987
  Garasje m/bod, 1991
  Tilbygg terrasse, 2006
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Bodrom i sokkeletasje er omdisponert til vaskerom.

  Utstyr som IKKE følger huset:
  Alle taklamper/ pendellamper og veggmonterte leselamper (Spesifisert: Taklampe kjøkken, Rocks lamper over salong, krystallkuler over spisestue, taklampe i Tv stue. 3 veggmonterte leselamper på soverom 1. etg.)
  Alle TV'er på vegg og i tak.
  Vinskap på kjøkken
  Vaskemaskin og tørketrommel og takhengt tørkestativ.
  Fryseskap.
  Skoskap.

  En solid Husqvarna automower (robotgressklipper) medfølger i handelen.
  EL- bil lader type Tesla følger med.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1988/1837-2/13 Best. om vann/kloakkledn.
  16.03.1988
  Med flere bestemmelser
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan avsatt til Boligbebyggelse, Nåværende.
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende boligbebyggelse. PlanID 8608 - Nedre Hyttebakken (Ikrafttredelse 23.04.1987).

  Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 24.10.2022.

  Det gjøres oppmerksom på Nye Veier er i gang med planlegging av vegstrekningen E16 Kløfta - Kongsvinger. Det tas forbehold om at eiendommen kan bli berørt da traseene ikke er bestemt og det foreligger flere forslag. Interessenter bes undersøke planleggingen nærmere.
 • Gnr. 30 Bnr. 349 i Kongsvinger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Det er i utgangspunktet ønskelig med overtagelse her i mars/april 2023, grunnet flytting til prosjektert bolig. Hvis det er avgjørende for kjøper å få overta denne boligen tidligere, så er det løsbart for selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Janne Loe Pettersen Nergård
  Stig Are Nergård
Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev