aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til O.A. Hexums veg 24!
Velkommen til O.A. Hexums veg 24!

KONGSVINGER O.A.Hexums veg 24

Pen og tiltalende enebolig i populært boligområde * Dobbelgarasje * Barnevennlig område

 • kr 4 400 000
 • BRA 191 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 400 000
 • Omkostningerkr 129 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 529 140
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1971
 • Soverom3
 • ArealP-rom 191 m²
 • Tomt1 427.8 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   129 140,- (Omkostninger totalt)   4 529 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Pen og koselig enebolig på Hexumløkka, et trygt og barnevennlig område mellom Øvrebyen og Skriverskogen. Her kan barna sykle til skole og aktiviteter, sentrum og koselige Øvrebyen er kun en liten gåtur unna. Her er alt tilrettelagt for god bokvalitet for både store og små. Boligen er over to etasjer og inneholder innholdsrikt kjøkken med spiseplass, lys og trivelig stue med åpen peis og utgang til delvis overbygd terrasse, kontor, tre soverom, to fine bad, kjellerstue med vedovn, vaskerom og to boder. Boligen fremstår med en normal boligstandard og er normalt vedlikeholdt. Frittstående garasje med dobbel port med elektrisk åpner. Pent opparbeidet hage og gruset innkjørsel. En fin og familievennlig bolig med nærhet til det meste! Velkommen!
Koselig enebolig med delvis overbygd terrasse.

O.A.Hexums veg 24, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 191 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 91 kvm
  1. etasje: 100 kvm  Tomt
  1427.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med plen, prydbusker, bed og trær. Hekker med løv og barnåler rundt hagen. Delvis gjerde rundt tomten. Gruset innkjørsel/biloppstillingsplass med kantstein mellom plen og innkjørsel. Asfaltert gangveg fra innkjørsel til inngangsparti. Hellelagt område langs husvegg ved entré. Oppgitt areal er omtrentlig. Se vedlagt grunnkart.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en fin beliggenhet i et rolig og etablert boligområde på Hexumløkka, som ligger mellom Skriverskogen og Øvrebyen. Usjenert beliggenhet, og gode solforhold. I nærheten ligger en fotballøkke/lekeplass og nærbutikken Coop Extra (ca 400 m), og det er gangavstand til skoler, barnehager og alle byens fasiliteter. Det er fine turområder i nærområdet med stier og skiløyper på vinterstid. En kort rusletur unna ligger fantastiske Øvrebyen, som er Kongsvinger eldste bydel. Området ble vernet som antikvarisk spesialområde i 1975 for å bevare særpreget. Bydelen er et levende museumsområde rett ved Kongsvinger festning med museum, festningshotell og bevertning, og det er jevnlig ulike utstillinger/kunstutstillinger i Aamotgården og Kvinnemuseet. Her finner man også koselige Café Bohem, som har uteservering ved Herdahlsparken i sommerhalvåret. Byen har kjøpesenter, flere ulike forretninger, svømmehall, kino, sykehus, skoler for alle alderstrinn, utesteder, restauranter og kaféer m.m. Her finner man det aller meste! Kongsvinger har togstasjon med gode forbindelser til bl.a. Oslo. Til Oslo er det ca 100 km, til Gardermoen Oslo Lufthavn ca 70 km og til Sverige med stort kjøpesenter og mange shoppingmuligheter ca 40 km.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Nærmeste barnehage er Langeland barnehage (ca 900 m). Kongsvinger har god barnehagedekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass. Barna i dette området sokner til Langeland barneskole (ca 1 km) og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole, KUSK (ca 1,5 km). Gangavstand ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger. Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Eiendommen ligger med gangavstand til det aller meste. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for blandt annet fotball, håndball, klatring, svømming, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en gå- eller løpetur, og byen har flere treningssentre.

  Offentlig kommunikasjon
  Holdeplass for bybuss i nærheten (ca 300 m). Kongsvinger har togstasjon med jevnlige og gode togforbindelser til Sverige og Oslo med direktelinje helt inn til Asker. Eiendommen ligger ca 2,3 km fra togstasjonen.

  Byggemåte
  Enebolig i en etasje + kjeller fra 1971. Ukjent byggegrunn. Drenering fra byggeår. Takvann ledes ned i bakken. Det er utvendig stakepunkt synlig på en side av boligen. Fundamentering med støpt plate på mark og grunnmurer av det som antas å være blokker av lettklinker. Stikkledninger fra 2019. Bindingsverksvegger kledd utvendig med tømmermannspanel og liggende trekledning fra byggeår. Isolering fra byggeår. Normal utførelse av isolering på byggetidspunktet var med steinull/mineralull. Tømmermannskledningen har lufting bak overligger og lusing på kontrollpunkt. Takkonsstruksjon av prefabrikkerte takstoler, tekket med betongtakstein fra 2015. Ukjent type undertak. Takrenner, nedløp og enkelte beslag fra 2015. Vindusbeslag er eldre. Kaldt loft isolert med mineralull. Ventilering av loft via gesimser og ventiler i gavler. Vinduer hovedsakelig av tre med isolerglass, noen vinduer med enkle glass og varerammer i kjeller. Vinduer i 1. etasje fra 2012 med unntak av ett vindu. I kjeller er det fire av de mindre vinduene som er fra byggeår. Entrédør av tre med isolerglass. Verandadør av tre med isolerglass fra 2011. Hellelagt terrasse ved entré med ukjent oppbygging under heller. Veranda ved entré er punktfundamentert ned på underliggende heller. Det er ukjent med frostsikring av fundamenteringen. Veranda er bygget i trekonstruksjoner. Veranda mot hage er tilsynelatende fundamentert med ringmur, ukjent med frostsikring av fundamenteringen. Veranda er delvis takoverbygget og er bygget av trekonstruksjoner over ringmur. Frittstående garasje fra 1972. Fundamentert med støpt plate på mark. Bindingsverksvegger direkte på støpt plate. Fasader kledd med tømmermannspanel og liggende trekledning. Takkonstruksjon av takstoler, tekket med betongtakstein fra 2015. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Innvendig er det betonggulv og åpne konstruksjoner. Vinduer av tre med enkle glass. Dobbel port med elektrisk åpner fra 2019. Innlagt strøm.

  Innhold
  NY AREALSTANDARD FRA 01.01.2024: Totalt 191 kvm BRA fordelt på: 1. Etasje: 100 kvm BRA-i (Internt bruksareal) - Entré, gang, kjøkken, stue, to soverom, bad og kontor. Kjeller: 91 kvm BRA-i (internt bruksareal) - Gang, stue, soverom, bad, vaskekjeller og to boder. I tillegg 40 kvm Terrasse- og balkongareal (TBA) - Terrasse.

  Standard
  Enebolig bygget i 1971 med normal boligstandard og normalt vedlikehold. Det vil være behov for enkelte oppgraderinger i årene som kommer som følge av alder. Overflater innvendig: Gulvflater med parkett, gulvbelegg, laminat og fliser. Vaskekjeller har malt betonggulv. Veggflater med mdf-plater, panel, tapet og fliser. Malte murvegger i vaskekjeller. Himlinger med tak-ess plater, slette malte flater, malt trepanel og gipsplater. Trapp av tre med håndløper på vegg og spilevegg mot rommet. Hovedsakelig tredører med speilfronter. Pipe av tegl fra byggeår, sotluke i kjeller. Det er utforede vegger mot terreng og oppforede tregulv i flere rom i kjelleren. Innholdsrikt kjøkken med spiseplass: Hvitmalt kjøkkeninnredning med profilerte fronter, enkelt overskap med glassdører, laminert benkeplate, nedfelt vask i rustfritt stål, fliser med detaljer over benk, ventilator med avtrekk ut, opplegg for oppvaskmaskin, samt integrert platetopp og stekeovn. Frittstående kjøleskap. Flislagt bad i 1. etasje fra 2001 med vannbåren gulvvarme, gulvstående toalett, servant i skapinnredning, speil, lys og åpen dusjløsning med skyvedør av plast. Mekanisk avtrekk fra rommet. Gulvet har fall til område foran dør, i retning bort fra sluk. Høydeforskjell på gulv ved sluk og ved dør på ca 20 mm. Sluk av plast. Delvis flislagt bad fra 2001 i kjeller med gulvstående toalett, heldekkende servant i skapinnredning, speil, lys og nyere dusjkabinett med skyvedører. Mekanisk avtrekk. Det er noe varierende fallforhold på gulv, men i hovedsak over 1:100. Sluk av plast. Vaskerom i kjeller med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Tekniske installasjoner: Ca 300 l varmtvannsbereder fra 2011, koblet til strøm med fast punkt. Vanninntak med måler og stoppekran er bygget inn i vegg på soverom i kjeller. Vannrør av kobber og plast, rør-i-rør. Kobberrør antas å være fra byggeår. Avløpsrør av plast. Stakepunkt i vaskekjeller. Naturlig ventilering med vegg- og vindusventiler. Varmesentral fra 2011 for oppvarming av vannbårent vann til gulv på bad i 1. etasje. Vannbåren varme i plastrør fra 2001. Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap i kjeller på soverom. Sikringsskap med strømmåler, overbelastningsvern, automater og jordfeilsautomater. Brannvarslere i begge etasjer og brannslukker. Det foreligger tilstandsrapport på eiendommen. Følgende bestanddeler har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Vinduer Det er avvik: Vinduer med enkle glass og varerammer er nær forventet brukstid og har slitasje og oppsprekking i kitt. Vinduer med isolerglass fra byggeår nærmer seg forventet brukstid. Det er slitasje på overflater på enkelte vinduer. Utvendig > Dører Det er avvik: Entredør har falming og noe slitasje på overflater. Dørblad tar lett i karm. Innvendig > Overflater Det er avvik: Eksempler på avvik: Parkettgulv har noe slitasje og stedvis sprekker i skjøter. Det er stedvis hull og merker etter oppheng. Gamle føringer for radiatorer kommer opp gjennom gulv. Det er skjevheter på gulv. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildsted i kjeller: Støtskade på en flis foran vedovn. Riss i hardfuger på fliser. Det er vanskelig å vurdere bom da fliser ligger på oppforet tregulv. Riss i brannmur ved ovn i kjeller. Pipe på loft: Murpuss skaler av på overflater. Riss i murpuss langs fuger på teglstein. Innvendig > Rom Under Terreng Det er avvik: Eksempler på avvik: Gulvbelegg folder seg flere steder og er løst fra underlag, f.eks. ved trapp og vedovn. Det er stedvis lokale skjevheter på gulv. Det er fuktmerker flere steder i himling i vaskekjeller, men det er tørt på befaring. Det er opplyst at fuktmerkene var til stede når selger flyttet inn i boligen i 2005, og det har ikke vært noen utvikling siden den gang. Overflater i boder er tildekket med lagrede gjenstander, men det er observert sprekk i en yttervegg. Det gjenstår noe belistning. Det er foretatt hulltaking og fuktmåling i utforet veggkonstruksjon. Det ble målt ett fuktinnhold i konstruksjonen på 9 vektprosent. Dette er verken høyt eller skadelig. Det bemerkes at dette kun gjelder for området hvor hulltaking ble utført og at forhøyede fuktforhold kan forekomme andre steder i konstruksjonene. Det advares på generelt grunnlag om at utforede vegger mot terreng og oppforede gulv i kjellere er risikokonstruksjoner som kan medføre sopp og råteskader. I hulltakingen og i skap for sikringsskap kan det føles ut som det kommer trekk, men dette kan skyldes temperaturforskjeller. Punktet kan evt. utforskes nærmere. Innvendig > Innvendige dører Det er avvik: Det er stedvis noen bruksmerker. Dør til en bod og bad i kjeller tar kraftig i karm. Dør til bad i 1. etasje tar lett i karm og er vridd. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er avvik: Det er stedvis noen riss tvers over hardfuger, men disse er små og foreløpig ikke kritisk. Slitasje på overflater på vindu. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er støtskader på flere fliser. Det er stedvis store sprang mellom fliser. Stedvis bom i fliser i dusj. Det er lite fugemasse i hardfuger enkelte steder i dusj, dette indikerer at det kan ha forekommet oppsmuldring av fuger. Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Våtrom > Kjeller > Bad > Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tekniske installasjoner > Vannledninger Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Aldersbetraktning gjelder for vannrør av kobber. Det er ikke forsegling mellom vannrør og varerør på kjøkken. Tekniske installasjoner > Varmesentral Det foreligger ikke service på anlegget siste to år. Det har ikke vært utført servicer. Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen har passert det som normalt sett er forventet brukstid. Tomteforhold > Oljetank Det er avvik: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader både på egen og andres eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer. AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er noen steder slitasje i kledning som er malt over, men det er ikke observert råte ved stikkprøver rundt om. Det er noen steder slitasje og oppsprekking i overflater på kledning. Liggende kledning har ikke åpen lufting på kontrollpunkt. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er stedvis fuktmerker rundt pipe. I området med fuktmerker måles det ett noe høyere fuktinnhold enn på referansemålinger utført andre steder på loft. Det er opplyst at forrige eier hadde lekkasje rundt pipen. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda ved entre: Det er noe skjevhet på konstruksjonen. Stedvis noe slitasje og misfarging på overflater. Veranda mot hagen: Store deler av veranda er dekket av snø på befaring. Det er noe slitasje på gulv. Innvendig > Innvendige trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke håndløper på spilevegg. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Evt. utførelse av membran er ukjent og udokumentert. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Det er avvik: Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid. Det er slitasje og merker på front på innredning. Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv Det er avvik: Det er stedvis store sprang mellom fliser. Det er stedvis avdekket bom i fliser. Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Evt. utførelse av membran er ukjent og udokumentert. Våtrom > Kjeller > Bad > Sanitærutstyr og innredning Det er avvik: Toalett og servantinnredning har passert halvparten av forventet brukstid. Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk Det er avvik: Testet OK. Halvparten av forventet brukstid er passert. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Tomteforhold > Terrengforhold Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Følgende er modernisert/oppgradert: 2000: Ny kjøkkeninnredning ( utført i regi av tidligere eier). 2001: Renovert begge bad (utført i regi av tidliere eier). 2005: Lagt gulvbelegg i kjellerstue og innredet soverom i kjeller. 2007: Bygget veranda og trapp ved entré. 2010: Etterisolert loft. 2011: Fjernet sentralfyr - Montert elektriske panelovner - Installert ny varmtvannsbereder. 2012: Nye overflater og liten ombygging på ett soverom - Nye overflater på vegg og i himling på annet soverom. 2012: Skiftet vinduer i 1. etasje i stue, kjøkken, kontor og på ett soverom. 2015: Ny verandadør. 2019: Lagt nye stikkledninger for vann og kloakk. 2020: Beiset himling i kjellerstue. 2023: Installert nytt dusjkabinett på bad i kjeller. 2023: Malt kjøkkeninnredning. 2015: Lagt ny taktekking og montert nye takrenner, taknedløp, beslag og pipehatt. Garasje: 2015: Lagt ny taktekking. 2019: Montert ny garasjeport.

  Parkering
  Dobbelgarasje og på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Jernbanepersonalets forsikring

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   129 140,- (Omkostninger totalt)   4 529 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Åpen peis av tegl i stue i 1. etasje. Vedovn i kjeller med malt brannmur og fliser på gulv. Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler i gulv på bad i kjeller. Varmesentral fra 2011 for oppvarming av vannbårent vann til gulv på bad i 1. etasje. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Det er kun gjort forenklet energimerking. Energimerkingen er derfor ikke hensyntatt nyere tiltak for energieffektivitet som evnt etterisolering og nyere vinduer m.m. Boligen i de tilfellene slike tiltak er gjort, således kunne få bedre score.

 • Kommunale avgifter
  13176

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Fordeling: Eiendomsskatt kr 4 240,- Feiing/tilsynsgebyr kr 620,- Flere piper/røkløp kr 310,- Renovasjon normalab. kr 3 943,75 Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Ab.Gebyr avløp kr 1 750,- Målerleie kr 312,50 I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 og forbruk avløp per m3 kr 28,63. Det er montert vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  892755

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3392469

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3401/52/155: 12.08.1980 - Dokumentnr: 4953 - Bestemmelse om bebyggelse 08.02.2019 - Dokumentnr: 168035 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Givas Iks Org.nr: 989 016 245 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler 08.02.2019 - Dokumentnr: 168035 - Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner Rettighetshaver: Givas Iks Org.nr: 989 016 245 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg 14.08.1969 - Dokumentnr: 4033 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3401 Gnr:52 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 459818 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:52 Bnr:155

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse. Følgende forhold er anmerket: * I fyrrommet skal plateskjøter sparkles og all rørgjennomganger omhyggelig tettes. * Det skal være plate foran peisen. * Forskriftsmessige stiger må anbringes. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig, 15.01.1971 Garasjeuthus anneks til bolig Det er mottatt godkjent byggetegning av eneboligen, og tegningen samstemmer ikke med dagens bruk. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig veg. Tilknyttet offentlig vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse, Nåværende. Området er ikke regulert. Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen per 01.02.2024. I nærområdet er det arealer som er avsatt til boligbebyggelse, fremtidig. Det er også område med faresone/flomfare. I området rundt skytebanen er det krav om felles planlegging for arealene omfattet av hensynsonen. Kopi av kommuneplan og kommunplankart kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   129 140,- (Omkostninger totalt)   4 529 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  129140

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og visninger kr 2 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 35 850,-. Utleggene omfatter grunnpakke eiet, markedspakke, foto og oppgjørshonorar. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket for avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kjetil Bekkevold

Megler

Kjetil Bekkevold

40 47 80 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev