aktiv-eiendomsmegling
Innbydende 2-roms leilighet på Langeland.

Kongsvinger Odins veg 21

VISNING i DAG * Innbydende 2-roms leilighet på bakkeplan * Gode solforhold !

 • 1 590 000
 • BRA 63 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING1 590 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 774 347
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 46 m²
 • ANDEL FELLESGJELD175 415
 • FELLESKOST./MND2 962
 • TOMT27 622 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 1 590 000,- (Prisantydning)
  175 415,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 765 415,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 774 347,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten inneholder: entré /gang, bad, stue, kjøkken, soverom og innglasset balkong.

I tillegg bod i 2.u.etg. et bodskap i 1.u. etg. og en loftbod.
Velkommen inn!

Odins veg 21, Innlandet

 • Hyggelig leilighet med en normal god boligstandard. Leiligheten ble en del oppgradert i 2006, samt noe overflatebehandling og flislagt gulv på bad ca. 2018. Flott innglasset stuebalkong, med utgang til hagen da leiligheten er på bakkeplan.

  Gulv med vinylbelegg i kjøkken (litt knirk), ellers laminatgulv i "tørre" rom. Vegger med malte sparklede/slette flater. Malt panel i entre og MDF-panel i kjøkken. Oppmalt i 2018. Kjøkkenhimling er nedforet med MDF panel og downlights. Ellers malte betonghimlinger (oppmalt 2018). Inv. slette malte dører. B30 entredør m/kikkehull inn i leiligheten. Profilert malt listverk.

  Takhøy vinkel kjøkkeninnredning fra ca. 2006 med profilerte malte fronter og folierte skrog. Laminat benkeplate m/nedfelt rustfri dobbel kum. Et vitrine overskap. Flisfelt over benk. Frittstående hvitevarer; komfyr, kjøl- og fryseskap. Ventilator i overskap. VV-bereder innbygget i hjørne. Innredningen ble oppmalt 2018.

  Bad med flislagt gulv m/sokkelflis fra 2018. Vegger med malt strie samt flislagt hjørne v/dusjkabinett. Badet har gulvstående toalett, baderomsinnredning m/heldekkende servant, underskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig - Litt svelling i laminatskjøter samt noe oppsprekk laminat entre.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Baderomsdøren tar litt i karmen. Litt alminnelige bruksmerker.

  Bad - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Dør er plassert 40cm fra dusjhjørne, men avskjermet med kabinett. Det er neppe dagens krav til tettesjikt (maling) i våtsoner på vegg- udokumentert. Hull etter tidl. forheng i fliser dusjsone. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er tidl. opplyst at det ved vannsøl kan bli ansamling ved siden av sluk. Sluket er ikke plassert i dusjsonen, men under servant og badets størrelse gjør det lite anvendelig for annet enn lukket dusjkabinett.

  Sluk, membran og tettesjikt på bad - Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Ingen dokumentasjon og ikke synlige oppkanter/mansjetter på gulvgjennomførte rør, terskel etc. (kun mansjetten i sluk er synlig). Gulvgjennomføringer av rør anbefales ikke idag, men ikke ulovlig. Vegger er kun malt og neppe egnet for direkte vannsprut (kabinett benyttes).

  Sanitærutstyr og innredning > Bad - Dusjkabinett har mye ufagmessig etterfuging inv. i hjørner (symptom på at det har vært utett). Hengsel på baderomsinnredning var løst, men opplyses utbedret etter befaringsdagen.

  Kjøkken - Det er påvist fuktskjolder i overflater. Skjolder på bakvegg og mindre svelling i bunnplate som ser ut å være etter lekkasje fra et rør (irr på røret), men ikke økning v/fuktsøk befaringsdagen (sannsynligvis et tidligere utbedret forhold). Litt knirk i gulv ved komfyr samt en liten svelling i skapfront samt underkant plate ved kjøkkenkum. Et hakk i gulvbelegget foran kjøleskapet og et foran kummen.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Alder gjelder kobber-rørene. Det er ikke et fullverdig lekkasjesikkert system selv om deler av anlegget er rør-i-rør på kjøkken (ikke tettemuffer mot varerør, eller evt. lekkasjevann ledet til rom m/sluk). Irr/skjolder i kjøkkenkran-kopling i benk tyder på det har vært en lekkasje her, men ikke lekkasje/fuktig befaring.

  Elektrisk anlegg - Ikke dokumentert og ikke tidligere kjent kontroll; el-kontroll anbefales derfor på generelt grunnlag.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG0 (Ingen avvik).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • 2-roms leilighet med sentrumsnær og populær beliggenhet på Langeland, med gangavstand til barnehager, barneskole og nærbutikk, og kort vei til flotte turområder som f.eks. strandpromenaden. Kort avstand til sentrum med videregående skoler, forretningssentre, kino-/teatersal, svømmehall, idrettshall, offentlige kontorer m.m. Kort vei til bussholdeplass med bybuss en gang i timen. Leiligheten ligger i 2. underetasje med direkte utgang fra terrasse til terreng. Fine solforhold og fint utsyn over store områder i retning øst-vest. Ingen gjenboere.

  Kongsvinger by har det aller meste av fasiliteter; Kjøpesenter, restauranter, kino, haller (svømming, ishockey, stor flerbruks), fotballstadion, sykehus, bilverksteder og enda mer til. Kongsvinger har også hyppig togforbindelse til Oslo (direkte, vel en time). Til Oslo sentrum er det 92 km, til Oslo Lufthavn Gardermoen 65 km og til Sverige/Charlottenberg med store kjøpesentre og mange shoppingmuligheter ca. 4 mil.

  Til Oslo sentrum er det 92 km, til Oslo Lufthavn Gardermoen 65 km og til Sverige/Charlottenberg med store kjøpesentre og mange shoppingmuligheter ca. 40 km.
 • Blokk i 3 etasjer og 2 underetasjer, samt garasjer i rekke. Det er 5 blokker i borettslaget.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Lavblokk i 3 etasjer + 2 u-etg. Antatt fundamentert med støpt såle på fast grunn. Oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i plasstøpt betong. Saltakskonstruksjon i treverk tekket med profilerte plater. Fasader av Steni-plater og forblending av spekkmurt teglstein på gavler. Panel på vegger i innglassede balkonger. Nyere 3- lags isolerglassvinduer og terrassedører (terrassedør har mindre skader i karm) i trerammer m/utvendig aluminiumskledning. Porttelefon og motorstyrte låser for felles inngangsparti. Yttertaket er tekket med lakkerte plater. Blokkene ble rehabilitert i 1994-1996. Innglassede balkonger fra 2012. Balkong med utgang fra stue. Innglasset med skyvevinduer. Integrert solskjerming. Betonggulv med plastfliser. Stikkontakt. Fint utsyn og solforhold. Felles oppgang. Støpte trapper med metallrekkverk. Malte overflater av betong. Bygget har boder i underetasjer og på loft som er merket med tilhørende andelsnummer pluss felles "sykkelbod".

  Personbilgarasje i rekke. Vanlig uisolert bindingsverk utvendig kledd med tømmermannspanel. Betonggulv på grunnen med kantforhøyning. Slakt saltak med profilerte stålplater over forenklet undertak. Lakkerte stål renner, nedløp og beslag. Nyere motorisert leddport fra 2014. Innlagt strøm til lys og stikk. Garasjen er klargjort for elbil-lader. Innredet m/hylle i bakkant.
 • 2. underetasje: 63 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av innglasset balkong.
 • VENTILASJON:
  Frisklufttilførsel via veggventiler. Felles avtrekksanlegg fra kjøkken og bad. Ventilator på kjøkken.

  EL ANLEGG:
  Sikringsskap montert i felles trappeoppgang. Oppgradert med moderne automatsikringer/jordfeilbrytere med porselen skrusikringer på hovedsikring og totalt 5 fordelingskurser. Overspenningsvern. Hovedsakelig skjult el anlegg i leiligheten.

  RØR OPPLEGG:
  Påvist vann- og avløpsrør av kobber og plast inv. i leilighet. VV-bereder innbygget i benk kjøkken. Det er utført rørfornying i borettslaget.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med panelovner og noe frittstående el-ovner.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • Oppgitt areal er omtrentlig og felles for borettslaget.

  Opparbeidet hageanlegg med plener og noe beplantning. Asfalterte gangveier, internveier og parkeringsanlegg.
 • Garasje i felles garasjeanlegg med elektrisk portåpner, låsbar garasjeport og tilrettelagt for elbil-lader. Gjesteparkering.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
 • Forretningsfører: KONGSVINGER OG OMEGNS BOLIGBYGGELAG AL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Forkjøpsrett utlyses på www.kobbl.no. Gebyr for å benytte forkjøpsrett er kr 7 644,-.

  Det gjøres oppmerksom på at det må tegnes medlemskap i Kongsvinger og omegns boligbyggelag. Skal det være flere eiere må hver enkelt ha sitt medlemskap. Medlemskapet koster kr 500,- + kr 300,- i årskontingent ved innmelding.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er ikke tillatt.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 86195280
 • Formuesverdi som primærbolig kr 325 848 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 173 052 per 31.12.20
 • 2 962 pr. mnd.

  Fordelt på:
  Felleskostnader kr 2 244,-
  Renter kr 350,-
  Avdrag kr 10,-
  Avdrag kr 346,-
  Renter kr 12,-

  Inkludert i felleskostnadene er forretningsførsel, felles forsikring, driftskostnader og betjening av fellesgjeld, samt kommunale avgifter og eiendomsskatt. Borettslaget har Tv-anlegg tilknyttet Canal Digital. Det er installert internett i alle leiligheter. T-We dekoder og internett modem er borettslagets eiendom og skal følge leiligheten ved salg. Borettslaget har egen vaktmester.

  Det kan foreligge planer om påkostninger/utbedring som kan medføre utligning på andelen med eventuelt
  høyere fellesutgifter. Dette grunnet renteøkning og evt økning av strømpriser.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andel fellesgjeld kr 175 415,- pr. 09.09.22.
  Andel fellesformue kr 9 906,- pr. 31.12.20
 • Lånenummer: 12127151197, DnB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 09.09.2022: 2.65% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 124
  Saldo per 09.09.2022: 854 308
  Andel av saldo: 5 695
  Første termin/første avdrag: 30.03.2014 ( siste termin 30.06.2053 )
  Annuitet 40 år

  Lånenummer: 16362610625, DnB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 09.09.2022: 2.65% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 113
  Saldo per 09.09.2022: 35 348 638
  Andel av saldo: 169 720
  Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.09.2050 )
  Annuitet over 30 år

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagets bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring.
 • Det finnes ingen ferdigattest i kommunens arkiver.
  Det er utstedt ferdigattest på Installasjon av trappeheis/løfteplattform 30.09.2009.
  Det er utstedt ferdigattest på Fasaderehabilitering og innglassing av alle terrasser i 5 blokker - totalt 150 terrasser 04.09.2013.

  Forretningsfører opplyser at første innflytning var første innflytting: 01.02.1972
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Borettslaget har egen vaktmester.

  Lysekrone medfølger ikke.
  Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin medfølger ikke, men kan kjøpes om ønskelig.

  Det foreligger retningslinjer for byggmessige tiltak i borettslaget. Andelseierne må ikke foreta våtromsarbeider, sette opp parabolantenner og vedlikeholde innglasset balkong uten på forhånd å ha innhentet samtykke og råd fra styret.

  I Nedre Langeland I borettslag er det innført soneparkering. Dette innebærer at all parkering KUN skal skje på henviste plasser. Beboerne henstilles til å benytte garasjene for parkering, slik at gjesteparkeringen fungerer til sitt formål. All parkering i vegen og foran inngangene er forbudt, kun ved av- og pålessing er dette tillatt. Heller ikke mellom garasjene er det tillatt å parkere. Til alles opplysning er området underlagt kommunens parkeringsvaktordning. Overtredelser medfører derfor bøter.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Gnr 50, bnr 120:
  1970/5740-3/13 Best. om vann/kloakkledninger
  02.12.1970
  Med flere bestemmelser

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan er avsatt til boligområde, adkomstvei , og gang/sykkelvei. Eiendommen ligger i et regulert område. Gjeldende reguleringsplaner:

  PlanId 7001 - Langeland IV
  Ikrafttredelse 22.02.1973
  Formål: Kjørevei, blokkbebyggelse, gang-/sykkelvei, konsentrert småhusbebyggelse

  PlanId 201103 - Fv. 381 Øvre Langelandsveg
  Ikrafttredelse 04.10.2012
  Formål: Kjøreveg, garasjeanlegg for bolig-/fritidsbebyggelse, annen veggrunn - grøntareal, tekniske bygg/konstruksjoner, boligbebyggelse,
  parkering

  PlanId 7101 - Lia I
  Ikrafttredelse 30.08.1972
  Formål: Blokkbebyggelse

  Det er pr. 09.09.22 ikke satt i gang planlegging på et område som berører/inkluderer eiendommen.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 102 Orgnr. 950834838 i Kongsvinger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 34 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Torill Beate Sætra
Ida Christine Nymoen

Megler

Ida Christine Nymoen

97 13 64 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev