aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Stusslivegen 1 på Hexumløkka!

KONGSVINGER Stusslivegen 1

Innholdsrik familiebolig med attraktiv beliggenhet, flott utsikt og gode solforhold *6 soverom * 2 bad

 • kr 4 400 000
 • BRA 229 m²
 • 6 soverom
 • Prisantydningkr 4 400 000
 • Omkostningerkr 127 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 527 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 959
 • Soverom6
 • ArealP-rom 204 m²
 • Tomt1 195.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 400 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  110 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000))

  127 042 (Omkostninger totalt)

  4 527 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
Drømmer du om en romslig familiebolig med hage, utsikt og gode solforhold? Eneboligen kan bla. skilte med hele 6 soverom, 2 bad, romslig kjøkken og stue i åpen løsning, vaskerom, bod og garasje i u. etg. Overbygget veranda og stor terrasse m/sydvendt beliggenhet. Huset er modernisert og ombygget en del i senere år, med moderne kjøkken fra 2016, oppgradering av bad i 2018, 2 godkjente soverom i kjeller og ellers overflatebehandling i store deler av huset. Noen vinduer og panel bør vedlikeholdes/skiftes. På Hexumløkka bor man i et trygt og barnevennlig område. Her kan barna sykle til skole og aktiviteter, og sentrum og koselige Øvrebyen er kun en liten gåtur unna. Stusslivegen 1 har rett og slett en super beliggenhet, hvor alt er tilrettelagt for god bokvalitet for både store og små.

Stusslivegen 1, Innlandet

 • Tomt
  1195.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Oppgitt areal er omtrentlig. Eiendommen er beliggende i skrående terreng. Pent opparbeidet hage med plen, div. prydbusker og hekk på to sider. Nettinggjerde på 3 sider av eiendommen. Gruset biloppstillingsplass og gangsti. Meget gode solforhold.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en meget fin beliggenhet i et rolig og etablert boligområde på Hexumløkka, som ligger mellom Skriverskogen og Øvrebyen. Huset er plassert høyt på tomten, og veranda og terrasse ligger sydvendt. Her har man flott utsikt utover byen, og solforholdene er svært gode. I nærheten ligger en fotballøkke/lekeplass og nærbutikken Coop Extra (ca 300 m), og det er gangavstand til skoler, barnehager og alle byens fasiliteter. Det er fine turområder i nærområdet med stier og skiløyper på vinterstid. En kort rusletur unna ligger fantastiske Øvrebyen, som er Kongsvinger eldste bydel. Området ble vernet som antikvarisk spesialområde i 1975 for å bevare særpreget. Bydelen er et levende museumsområde rett ved Kongsvinger festning med museum, festningshotell og bevertning, og det er jevnlig ulike utstillinger/kunstutstillinger i Aamotgården og Kvinnemuseet. Her finner man også koselig Café Bohem, som også har uteservering i Herdahlsparken i sommerhalvåret. I Kongsvinger finnes utesteder, restauranter og cafeer. Byen har kjøpesenter, flere ulike forretninger, svømmehall, kino, sykehus, skoler for alle alderstrinn m.m. Her finner man det aller meste! Kongsvinger har togstasjon med gode forbindelser til bla. Oslo. Til Oslo er det ca. 10 mil, til Gardermoen Oslo Lufthavn ca. 7 mil og til Sverige med stort kjøpesenter og mange shoppingmuligheter ca. 4 mil.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Nærmeste barnehage er Langeland barnehage (ca 700 m). Kongsvinger har god barnehagedekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass. Barna i dette området sokner til Langeland barneskole (ca 800 m) og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Gangavstand ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Høgskolen i Innlandet har avdeling i Kongsvinger. Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Eiendommen ligger med gangavstand til det aller meste. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp. Strandpromenaden er et flott sted for en løpetur, og byen har flere treningssentre.

  Offentlig kommunikasjon
  Holdeplass for bybuss i nærheten. Kongsvinger har togstasjon med jevnlige og gode togforbindelser inn til Sverige og Oslo med direktelinje helt inn til Asker. Eiendommen ligger ca. 3 km fra togstasjonen. For mer informasjon og rutetabeller se: www.innlandstrafikk.no www.vy.no www.sj.se

  Byggemåte
  Enebolig fra 1959 , som er tilbygget i 1979. Bygningen er oppført etter bygningsregler/forskrifter som gjaldt på oppføringstidspunktet. Byggegrunn er ikke kjent. Drenering fra byggeår. 1959 på gammel del og 1979 på tilbygg. Gammel del av huset. Betongfundament og plasstøpt betonggrunnmur som innvendig er isolert med tresonit. Grunnmur er pusset innvendig. Tilbygg fra 1979. Betongfundament og grunnmur av ettklinkerblokker som utvendig er pusset. Tak tekket med betongtakstein. Det er noe lav og mose på taket. På tilbygg er tak tekket med Icopal Decra takplater. Her er det også noe lav/mose på taket, samt at noen plater er tråkket bulk på. Forkantblekk, takrenner og nedløp i lakkert metall. Vanlig bindingsverkskonstruksjon isolert med 10 cm mineralull. Stående utvendig malt panel og liggende panel i gavlspiss. Panelen er slitt og det er målt fukt i panel. Det er også flere panelbord med begynnende råte. Malingen er slitt - stedvis er malingen flasset av panelen. Saltak i trekonstruksjoner. Loftet er ikke kontrollert da det på befaringsdagen ikke var tilgjengelig. Malte trevinduer fra 1979 med 3-lags isolerglass og ventil i karm. På soverom i kjeller er det et vindu med 2-lags isolerglass fra 2022. To vinduer i kjeller er fra byggeår og har koblet glass. Markiser over vinduer mot syd. Teak inngangsdør fra 1988 med glass i dørblad. Dobbel terrassedør v/stue fra 1998 med 3-lags isolerglass. Terrassedør v/soverom i 2 etg. Panelt vippeport til garasje, fra byggeår. Takoverbygget veranda v/stue på 14 kvm i trekonstruksjoner, fundamentert på betongpilarer. Spaltegulv og tett rekkverk og håndlist. Glass i vegg mot vest . To terrassevarmere. Bygget i 1979. Terrasse v/veranda på 23 kvm, i trekonstruksjoner, fundamentert på betongpilarer. Spaltegulv. Bjelkelag er underdimensjonert og det bør påregnes en ombygging. Det er ikke rekkverk. Bygget i 2017. Takoverbygget inngangsparti med repos og trapp i betong som er tekket med skiferfliser. Fra byggeår. Balkong i 2 etg. v/soverom på 3 kvm, i trekonstruksjoner. Gulv tekket med stålplater. Smijernsrekkverk. Fra byggeår. Huset har et vedlikeholdsbehov. Vinduer og utvendig panel må påregnes en oppgradering.

  Innhold
  2. etasje 38 kvm BRA / 38 kvm P-rom: Gang, 3 soverom og bad. 1. etasje 99 kvm BRA / 99 kvm P-rom: Entré, gang, bad, stue og kjøkken Kjeller 92 kvm BRA / 67 kvm P-rom: Gang m/oljetank, vaskerom/teknisk rom, mellomgang, 2 soverom, bod og garasje Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av bod og garasje I tillegg et takoverbygget inngangsparti på 5 kvm, en takoverbygget veranda v/stue på 14 kvm, en terrasse v/stue på 23 kvm og en balkong v/soverom på 3 kvm.

  Standard
  Innvendig i huset har de fleste overflater generelt en normal tilstand sett alder i betraktning. Huset er modernisert og ombygget en del i senere år, med moderne kjøkken fra 2016, oppgradering av bad i 2018, ombygget kjeller med 2 godkjente soverom, og ellers overflatebehandling i store deler av huset. Overflater: Innvendig overflater med en normal bruksslitasje. De fleste innvendig vegg og tak overflater i 1. og 2. etg. er fra perioden 2018 og 2023. Gulv med eikeparkett, vinylbelegg, fliser, laminatgulv, malt betong og betong (garasje). Vegger med malte mdf. veggplater, tapet, slette malte vegger, malt tapet, bruddskiferfliser, malt glassfiberstrie og betong (garasje). Tak med malt panel, Tak-ess, malt glassfiberstrie og betong (garasje). Malte lister. Det mangler noen gerikter og taklister. Malte glatte dører fra byggeår. Malt dør med glass mellom stue og gang m/trapp. Malte fyllingsdører. Rett trapp med tette opptrinn og repos fra 1. til 2. etg. Malte vanger, trinn, rekkverk og håndlist. Malt svingtrapp i betongkonstruksjoner. Ikke rekkverk eller håndlist. Kjøkken: Pent kjøkken i åpen løsning mot stue. Takhøy kjøkkeninnredning med halvøy fra 2016 med melaminbelagte skrog, folierte slette dører og fronter. To høyskap. Laminat benkeplate med nedfelt dobbel oppvaskkum m/1-greps blandebatteri. Bruddskiferfliser mellom benk og overskap. Integrerte platetopper, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Det er også en gassbrenner som ikke er tilkoblet gass. Ventilatorhette over platetopp. Bad i 1. etg.: Bad oppgradert i 2018. Fliser med varme på gulv, fliser på vegger og lakkert panel i tak. Badet inneholder benk med bollevask, speil, vegghengt toalett, dushjørne med 2 glassdører. Mekanisk avtrekk på vegg. Bad i 2. etg.: Gammelt bad med vinylbelegg med oppbrett på gulv, våtromstapet på vegger og takess i tak. Badet inneholder benk med heldekkende porselensvask fra 2023, speil med overlys fra 2023, frittstående toalett fra 2023 og badekar. Panelovn. Veggventil. Vaskerom/teknisk rom i kjeller: Rommet har malt betonggulv med sluk, malt betonggrunnmur og malt slett tak. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, to plastvasker og olje fyrkjele for sentralfyringsanlegget. Lagring/bod/garderobe: Garderobeskap i to soverom. Boder og garasje med plassbygde hyller. Tre kneloft i 2. etg. Tekniske installasjoner: Vannrør i rør i rør system samt kobberrør fra byggeår på hoveddelen av anlegget. Avløpsrør i soil og plast. Ventilasjon gjennom veggventiler, ventiler i vinduskarmer og vinduer som kan åpnes. Mekanisk avtrekk på bad i 1 etg. og kjøkken. Naturlig avtrekk på bad i 2 etg. og vaskerom/teknisk rom. Fyrkjele som går på bio-diesel. Sikringsskap med automatsikringer, oppgradert i 2016. Ny strømmåler. Fiber bredbånd. Brannslukker og røykvarslere i huset. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG3 - Store eller alvorlige avvik: Vinduer - Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er begynnende råte søyler på veranda. Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Bad i 2. etg.- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom/Teknisk rom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Det er fall mot gavl (vestsiden) og mot nordsiden av bygget. TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Veggkonstruksjon - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Utvendig > Dører - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dobbel terrassdør. Slitt garasjeport. Overflater - Mangler noen gerikter og taklister, samt parkett gulv er stedvis slitt. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Riss i pipe i garasjerom. Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Overflater vegger og himling > Bad 1. etg.- Det er påvist avvik i fuger. Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1. etg. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Andre installasjoner - Luft til luft varmepumpe som kun kjøler. Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Oljetank - Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takkonstruksjon/Loft - Loft er ikke kontrollert. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Overflater Gulv > Bad 1. etg. - Ikke fagarbeider som har lagt fliser. Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Varmesentral - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Vannbåren varme - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. TGIU - Ikke undersøkt: Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom/Teknisk rom - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG0 (Ingen avvik). For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Lysekroner i stuen medfølger ikke. Garderobeskap i kjeller medfølger ikke, men det kan gjøres avtale.

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  1979 - Tilbygget stue og soverom 1979 - Nye vinduer med 3-lags isolerglass i 1. og 2. etg. 1988 - Ny inngangsdør. 1998 - Ny dobbel terrassedør 2016 - Nytt kjøkken 2016 - Sikringsskap med automatsikringer 2018 - Ny luft til luft varmepumpe 2018 - Malt vegger og tak i to soverom i 2. etg. 2018 - Oppgradert bad i 1 etg. 2018 - Malt trapp 2022 - Nye vinduer i soverom i kjeller. 2023 - Malt vegger og tak i entre og gang i 1. etg. og ett soverom i 2. etg.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber TV og internett fra Eidsiva. Utstyr kan medfølge mot at kjøper tegner eget abonnement.

  Parkering
  Garasje i underetasje.

  Diverse
  Selger opplyser om følgende: Kjøper må påse at lyskassene under kjellervinduene måkes unna for snø-slik at tinevannet ikke overstiger kjellervinduer/lyskasse i fare for at vannet kan trekke inn i bygget. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 400 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  110 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000))

  127 042 (Omkostninger totalt)

  4 527 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med: * Panelovner og elektrisk varmekabler i gulv på bad i 1. etg. * Vegghengte radiatorer for vannbåren varme. * Åpen peis og vedovn i stue Ellers er det en luft til luft varmepumpe fra 2018, men denne har kun kjølefunksjon. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning

  Info strømforbruk
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Det er kun gjort forenklet energimerking. Energimerkingen er derfor ikke hensyntatt nyere tiltak for energieffektivitet som evnt etterisolering og nyere vinduer m.m. Boligen i de tilfellene slike tiltak er gjort, således kunne få bedre score. Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  13889

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Fordelt på: Eiendomsskatt kr 4 798,- Feiing kr 975,- Renovasjon kr 4 054,- Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Ab.Gebyr avløp kr 1 750,- Målerleie kr 312,- I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 og forbruk avløp per m3 kr 28,63. I tillegg kommer pliktig medlemsskap i VEL foreningen Hexumløkka på ca. 200kr pr år iflg selger. Pengene brukes til å drifte lekeplass m.m. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  741300

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2668680

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader; Kommunale avgifter, forsikring, strøm m.m. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3401/51/39: 04.11.1959 - Dokumentnr: 3190 - Best. om vann/kloakkledn. 03.09.1959 - Dokumentnr: 2394 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3401 Gnr:51 Bnr:5 01.01.2020 - Dokumentnr: 948572 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:51 Bnr:39

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest på eneboligen fra byggeår i kommunens arkiver. Eneboligen er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 jf. pbl.§21-10. Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 03.06.83 og ferdigattest bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, herunder fasadeendring datert 09.05.2023 Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig, tatt i bruk 01.01.1960 Ombygging, igangsettingstilatelse 14.04.2023 Det foreligger følgende godkjente tegninger hos kommunen: Nybygg enebolig, 24.09.1958 Tilbygg, 27.04.1979 Overbygget terrasse, 07.10.1987 (kun skisse - ikke benyttet) Overbygget terrasse, 13.06.1988 Ombygging kjeller og fasadeendring, 24.03.2023 Byggetegninger er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger, og offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende. Området er ikke regulert. Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 08.05.23 Kopi av kommuneplan kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 400 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  110 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000))

  127 042 (Omkostninger totalt)

  4 527 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  127042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og visninger kr 2 000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Amelia Åsengen-Sletholen

Megler

Amelia Åsengen-Sletholen

45 51 32 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev