aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Tyrihansvegen 4 på Vangen!
Velkommen til Tyrihansvegen 4 på Vangen!

KONGSVINGER Tyrihansvegen 4

Meget tiltalende og innholdsrik enebolig med hybel. 11000kr i leieinntekt pr. mnd. Solrik beliggenhet og fin utsikt.

 • kr 5 400 000
 • BRA 354 m²
 • 6 soverom
 • Prisantydningkr 5 400 000
 • Omkostningerkr 152 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 552 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1979
 • Soverom6
 • ArealP-rom 342 m²
 • Tomt1 480.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,00))   152 042,- (Omkostninger totalt)   5 552 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegninger
Innholdsrik enebolig med fin planløsning. Hybel m/leieinntekt kr 11 000 pr.mnd gir et godt økonoimisk bidrag. Boligen har romslige, lyse rom med smakfullt fargevalg. Hovedplan inneholder bla. stort og pent kjøkken, spisestue og 3 stuer på rekke og rad. I 2. etg er det 3 soverom, walk-in-closet og bad. I underetg: 3 soverom, kjøkken, 2 stuer, bad, wc m.m/hybel med egen inngang, Velegnet som generasjonsbolig. Herlig terrasse med flere soner, fin hage og flotte solforhold er bare noen av kvalitetene denne boligen byr på. Carport, utebod og sportsbod. Boligen har blitt modernisert en del i senere år, men en del holder eldre standard. Eiendommen ligger i et barnevennlig veletablert boligfelt på Vangen, med gangavstand til barnehage og Langeland barneskole. Kort veg til flotte turområder.
Inngangen ved kjøkkenet har en stor og praktisk skyvedørsgarderobe.

Tyrihansvegen 4, Innlandet

 • Tomt
  1480.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Oppgitt tomteareal er omtrentlig. Tomtens eiendomsgrense er oppgitt til nøyaktig/middels nøyaktig, i en skala fra lite nøyaktig til svært nøyaktig. Deler av carport ligger ut over oppgitte eiendomsgrenser. Andel i realsameie: 1/10 av Gnr:49, Bnr:117 Dette er felles privat vei med solidarisk ansvar for denne fordelt etter eierbrøk. Selger opplyser at de ikke har hatt noen kostnader med denne da kommunen har brøytet uten vederlag. Dette kan for fremtiden endres. Tomten består av oppbygget innkjørsel med stein kasser i stål nett, gruset innkjørsel til carport, plenarealer og beplantning rundt bolig.

  Beliggenhet
  Denne boligen ligger fint til i et veletablert boligfelt på Vangen, like utenfor Kongsvinger sentrum. Boligen ligger sydvestvendt, i skrående terreng, og her har man svært gode sol- og utsiktsforhold, Eiendommen har gangavstand til det aller meste, både til skoler, barnehage, butikker og skog- og natur. Det er gangavstand til det stor handelsområdet på Langeland, med bla. Coop Extra, Rema 1000, Biltema, Plantasjen, Jysk og El-kjøp. På Vangen er det kort veg til flotte turområder i Bogeråsen. På sommereren er det fint å ta et bad i Bogerfløyta, og på vinterstid blir det kjørt opp fine skiløyper i regi Kil ski. Trenger du en pust i bakken på turen er det vaffel å få kjøpt på Skihytta store deler av året. Perfekt for den aktive familie. Kongsvinger by har det aller meste by på av fasiliteter med forretninger, kino, restauranter, sykehus og skoler m.m. Kongsvinger har også gode togforbindelser til bl.a. Oslo. Fra Kongsvinger er det ca. 10 mil til Oslo, ca. 7 mil til Gardermoen og ca. 4 mil til Sverige (Charlottenberg) med stort kjøpesenter og shoppingmuligheter.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består av enebolig, småhus og blokkbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen sokner til Langeland barneskole (ca. 1,5 km) og til den nye flotte storskolen Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Kort veg ellers til flere skoler (Øvrebyen vgs, Sentrum vgs, NTG, og NTGU). Det er flere barnehager i byen, både kommunale og private. Nærmeste barnehage er Vangen Bhg, ca. 0,5 km. Kongsvinger har god barnehagedekning, og kommunen skilter med kort eller ingen ventetid på barnehageplass. Kongsvinger by har godt med aktivitetstilbud for både liten og stor. Eiendommen har gangavstand til det aller meste. Kongsvinger har svømmehall og flere idrettsanlegg. Her er det muligheter for fotball, håndball, klatring, friidrett med løpebane, amerikansk fotball, og tennis. I byen ellers finnes også dansestudio, Gjemselund fotballstadion, og Kongshallen ishall der det er tilbud om både hockey og kunstløp.

  Offentlig kommunikasjon
  Det er ca 300 m til holdeplass for bybuss.

  Byggemåte
  Bolig over tre etasjeplan med henholdsvis underetasje / kjeller, 1.- og 2. etasje. Betongfundamenter. Grunnforhold er ikke kjent/undersøkt. Underetasje med grunnmur i lettklinkerbetong. Drenering og utvendig fuktsikring av grunnmur fra byggeår. Tidligere salgsoppgave opplyser om at det er drenert om i Nord-Øst hjørnet i 2008. Bygningen har yttervegger over grunnmur i bindingsverkskonstruksjon. Yttervegger er kledd med liggende malt trepanel. Luftespalte bak panelet. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Lufting i gesimser. Krypeloft med adkomst via luke med stige i himling. Takrenner og nedløp i metall ført til drensrør. Pipe over yttertak har fotbeslag. Pipe over yttertaket er helbeslått. Balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 2011 i 2. etasje. Terrassedør med tolags isolerglass, produsert i 2011 i 1. etasje. Isolert ytterdør med glassfelt og eldre isolert ytterdør. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 2011. Overlysvinduer/takvinduer med isolerglass av eldre dato. Syd-vestvendt balkong i trekonstruksjon med adkomst fra soverom, ca. 5 m². Terrassebord på bjelkelag og rekkverk i treverk. Rekkverkshøyden er målt til 99 cm. Syd-vestvendt terrasse i trekonstruksjon, med adkomst fra stuer, ca. 48 m². Terrassebord på bjelkelag og rekkverk i treverk. Rekkverkshøyden er målt til 94 cm. Terrasseplatting i forbindelse med inngangsparti, ca. 15 m². Tilkoblet carport. Utebod med terrassebord. Yttervegger i bindingsverk, kledd med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Profilert ytterdør i tre. Boligen er oppført i 1979, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Referansenivå for rapporten er satt til byggeår og Forskrift til avhendingslova.

  Innhold
  Underetasje 127 kvm BRA/ 115 kvm P-rom: Bad, WC-rom, vaskerom, entré, gang, kjøkken, 2 stuer, 3 soverom og 2 boder 1. etasje 141 kvm BRA/ 141 kvm P-rom: 2 entreer, 3 stuer, spisestue, kjøkken og WC-rom. 2. etasje 86 kvm BRA/ 86 kvm p-rom: Gang, bad, 3 soverom og walk-in closet. Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av 2 boder i underetasjen. I tillegg: Syd-vestvendt balkong i trekonstruksjon med adkomst fra soverom, ca. 5 kvm Syd-vestvendt terrasse i trekonstruksjon, med adkomst fra stuer, ca. 48 kvm Terrasseplatting i forbindelse med inngangsparti, ca. 15 kvm Carport i tilknytning til huset Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt av: Taksering Norge.

  Standard
  Innholdsrik enebolig i tyrolerstil med fin planløsning. Boligen har romslige, lyse rom med smakfullt fargevalg. Boligen har blitt modernisert en del i senere år, men en del holder eldre standard. Noen kostnader til oppgradering bør påregnes. Overflater gulv: 1. etasje: Innvendig gulv er belagt med klikkvinyl i entré/kjøkken og parkett for øvrig. 2. etasje: Innvendige gulv er belagt med laminat. Underetasje: Pusset og malt betong i boder, vinylbelegg i kjøkken. Innvendige gulv er belagt med laminat for øvrig. Flislagte overflater i entré og gang. Overflater på innvendige vegger: 2. etasje: Ett soverom med malt panel. Tapetserte og malte plater for øvrig. 1. etasje: Tapetserte og malte plater. Underetasje: Malt glassfiberstrie i kjøkken, entré, gang, to soverom og stuer. Panel i spiserstue, ett soverom og ett soverom med brystningspanel. Overflater på innvendig himling: 2. etasje: Takessplater. 1. etasje: Takessplater i stuer, gang og entré. Malt panel i kjøkken og spisestue. Panel i stue. Underetasje: Panel i stuer og gang. Takessplater for øvrig. Innvendige dører: 2. etasje: Profilerte innvendige dører til to soverom. 1. etasje: Dør med glassfelt mellom kjøkken og spisestue- og gang. Dør med glassfelt mellom entré og gang. Profilerte innvendige dører. Underetasje: Profilerte innvendige dører. Glatt innvendig dør. Kjøkken i 1. etasje: Pent og innholdsrikt kjøkken. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Enkelte glassfronter og belysning i overskap. Fliser på vegg over benkeskap. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Veggmontert ventilator i stål. Stekeovn, kombiovn, keramisk topp, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert i innredningen. Kjøkken i underetasje: Enkelt innredet hybelkjøkken. IKEA Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Lyslister og belysning under overskap. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Bad i 2. etasje: Eldre bad som er noe oppgradert i nyere tid. Vinylbelegg med oppbrett på vegg og klemt i sluket. Tapetser og malte plater på vegger. Badet inneholder benkeskap av eldre dato med ny benkeplate, 2 servanter og kraner. Nytt dusjkabinett, bidé og gulvstående toalett. Bad i underetasje: Bad fra 2008 med fliser på gulv og vegger og panel i tak. Badet inneholder baderomsinnredning bestående av benkeskap og veggskap med glatte fronter. To servanter. Speil og belysning over servant. Dusj på gulv. WC i 1. etasje: Inneholder baderomsinnredning med servant og toalett. Wc rom mangler avtrekk og tilluft. WC 1 i underetasje: Inneholder baderomsinnredning med servant og toalett. Wc rom mangler avtrekk og tilluft. Vaskerom i underetasjen: Vaskerom/teknisk rom av eldre dato. Gulv med malt betong med sluk i plast. Pusset og malte overflater og malte plater. Takessplater i tak. Rommet har opplegg for vaskemaskin. Garderobeskap: Plassbygget garderobeskap med glatte fronter i soverom i 2. etasje. Plassbygget garderobeskap med profilerte fronter i entré i 1. etasje. Skyvedørsgarderobe med profilerte fronter i entré i 1. etasje. Tekniske installasjoner: - Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i konstruksjonen. Sikringstavle med automatsikringer og jordfeilbryter, montert i gang i underetasje. Samsvarserklæring signert og datert 30.11.2022 er fremvist for følgende: montering av strømmåler til utleiedel. - Varmtvannbereder på 300 liter, produsert i 2009, montert i vaskerom/teknisk rom i underetasje. - Ledningsnett for vann i kobber fra byggeår. - Avløpsrør i plast. - Hovedstoppekran er lokalisert i vaskerom/teknisk rom. Stakeluke er lokalisert i luker i vegg i underetasje. - Elektrisk avtrekksvifte på yttertak på bad i 2. etasje og i underetasje. Friskluftsventil på yttervegg i kjøkken og spisestue i 1. etasje. Friskluftsventil på yttervegg i vaskerom/tekniskrom, boder og kjøkken. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG3 - Store eller alvorlige avvik: Ventilasjon (Wc / Kjeller) ? Wc rom mangler avtrekk og tilluft. Tilstandsvurdering: Det er gitt TG3 da det må påberegnes kostnader ved utbedring. Overflater på innvendige vegger (Bad / 2. etasje) ? Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid. Det er observert bobler i tapet over dør. Det mangler tettesjikt/malt tapet under servant og med det er ikke tettesjikt lenger tett, det er derfor gitt TG3. Utvendig kledning ? Vindskibord er viser tegn til råteskader og det er gitt TG3 da det bør påberegnes kostnader ved utbedring av skadet området. Taktekking og membraner ? I følge Sintef Byggforsks byggdetaljblader er levetid denne typen tekking, estimert til 30-60 år. Etter Taksering Norges egne databaser estimeres det at tekkingen i dette tilfellet har en levetid på 40-50 år. Tekkingen har derfor oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid og blitt vurdert til tilstandsgrad 2. Det er observert mose/begroing i yttertaket, dette anbefales fjernet da det kan utgjøre skade på underliggende konstruksjon. Det er flere sprukket og knust takstein på taket, de taksteinene som har sprukket bør byttes og kostnader ved utbedring bør påregnes. TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Overflater på innvendige gulv (Bad / Kjeller) - Oppkant i dusjhjørne som forhindre eventuelt lekkasje vann fra servant å renne til sluk. Det har gått skall av fliser rund sluk. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt. Overflater på innvendige vegger (Bad / Kjeller) - Det er observert misfarging, og sprekte fuger med riper i enkelte fliser. Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid. Utstyr for sanitærinstallasjoner (Wc / Kjeller) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje. Overflater på innvendige gulv (Vaskerom / Kjeller) - Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt. Overflater på innvendige vegger (Vaskerom / Kjeller) - Vaskerom ligger under kategorien våtrom. I våtrom er det krav til fukttett sjikt på hele gulvet, 5 cm opp fra gulv på alle vegger og i våte soner. Det er derfor gitt TG2. Overflater på innvendig himling (Vaskerom / Kjeller) - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av generelt noe slitte overflater med merker og rifter. Utstyr for sanitærinstallasjoner (Vaskerom / Kjeller) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje. Overflater på innvendige gulv (Bad / 2. etasje) - Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt. Overflater på innvendig himling (Bad / 2. etasje) - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder. Utstyr for sanitærinstallasjoner (Bad / 2. etasje) - Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje. Overflater på innvendige gulv 2. etasje og underetasje- Skjøter er lagt med for liten av overlapp og har en større risiko for å få sprekkdannelser. Det er observert flere hakk og svelling i skjøter. Det er registrert knirk i gulvoverflater i flere områder. Det kan være feil utførelse av underliggende konstruksjon. TG2 er gitt på overnevnte punkter. Overflater på innvendige vegger 2. etasje - Det er observert sprekker over dører i gang og under vindu på ett soverom. Innvendige dører - Tg 2 er gitt på grunn av alder og normal slitasje. Rom under terreng - Yttervegger som ligger under utvendig bakkenivå, og er foret ut med organisk materiale (treverk), evt. isolert og kledd med panel/plater, er å betrakte som en risikokonstruksjon, om ikke drenering og fuktsikring lenger har tilstrekkelig funksjon. I tillegg er det risiko i forbindelse med kondens dersom veggene er isolert. På generelt grunnlag anbefales det at yttervegger under bakkenivå behandles med ikke-organiske materialer. Gulv på grunn - Fuktindikator er benyttet på enkelte punkter og det er påvist indikasjoner på fukt i gulvet. Forholdet er normalt i støpte gulv fra denne tiden, da det ikke ble benyttet fukttett sjikt mellom grunnen og bygningen. Drenering - Fuktindikator er anvendt på grunnmurens innside. Det er påvist fukt i vegger og gulv i kjeller, forholdet er ikke uvanlig i eldre grunnmurer. Årsaken til dette er sannsynligvis manglende funksjon på drenering og fuktsikring av grunnmur. Terrengforhold rundt boligen - Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. I dette tilfelle er det fall mot bygningen enkelte steder, og det er av den grunn gitt Tg 2. Det anbefales å gjøre tiltak for å forhindre fuktpåkjenninger i grunnmuren. Yttervegger - Selve konstruksjonsoppbyggingen lar seg ikke kontrollere ved visuell befaring, og tilstandsvurdering er derfor basert på alder og ytre observasjoner. Det forutsettes at konstruksjonsoppbyggingen er oppført etter gjeldene forskrifter på tidspunkt for oppføring av bygningen. Aldersbetraktning foretas ikke av skjult bindingsverk. Det er observert skrå sprekker i grunnmuren i bod. Vanligst årsak er skjevheter og setninger i grunn. Det kan skyldes at bygget er plassert på forskjellige typer grunn/masser. Over tid kan massene sette seg, vaskes ut, være utsatt for grunnvanns endringer, rystelser eller bevege seg. Bygget vil derfor bli påvirket av disse hendelsene. Sprekkene bør holdes under jevnlig oppsyn. Dersom sprekkene blir større o.l, bør det innhentes fagperson for eventuelle utbedringer. Etasjeskiller - Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 18 mm i soverom og 25 mm i spisestue. Tilstandsgrad 2 er gitt da konsekvensen er at gulvet kan oppleves noe skjevt. Takkonstruksjon - Halve stigen mangler og luke er av elder dato. Det er observert enkelt fuktmerker, det er ikke foretatt fuktmåler da adkomst ikke var mulig. Det kommer løv/blader inn på loft. Konstruksjonens dimensjonering er ikke vurdert. Aldersvurdering foretas ikke for denne typen konstruksjon. Trapper - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje. Ytterdører - Entredør er av eldre dato. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder iht. forventet levetid og normal bruksslitasje. Vinduer - Vinduer er av eldre dato. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder iht. forventet levetid og normal bruksslitasje. Pipe - Pipe mangler topp hatt som kan medføre at unødvendig gjenstander kommer ned i pipe. Feieluke er full og bør tømmes Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - I henhold til Sintef Byggforsk har kobberrør til innvendig bruk i bolig en anbefalt brukstid på 40 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-100 år avhengig av påvirkende faktorer. Røropplegget har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt tg 2. Forholdet gir forhøyet risiko for vannlekkasjer som kan forårsake fuktproblematikk. Det er observert kondens dråper fra kobberrør på vaskerom/teknisk rom. Ventilasjon - Friskluftsventiler i kjøkkenen og spisestue er tettet igjen, det anbefales at de åpnes for at luftsirkulasjonen kan være som den er dimensjonert. Referansenivå på luftbehandling er satt til byggeår. Elektrisk anlegg - Det er observer en løs stikkontakt på ett soverom og en koblingsboks på kjøkken. Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer eller hvilke kurser sikringer tilhører. Det elektriske anlegget er gitt TG 2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el. - takstmann. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Varmtvann - Deksel til styringsstrøm er borte. I følge Sintef Byggforsk har varmtvannsbereder anbefalt brukstid på 20 år. Teknisk levetid er 15-30 år avhengig av påvirkende faktorer. Bereder har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt TG 2. Balkonger /terrasser - Rekkverkshøyden fraviker fra gjeldende forskrifter, rekkverk skal være 1,0 m over gulv og er av den grunn vurdert til tilstandsgrad 2. Rekkverk og annen fallsikring - Ved høydeforskjell på 0,5 m eller mer til terreng eller underliggende plan skal sikres med rekkverk. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, samt utformes slik at klatring forhindres. Høyde på rekkverk skal være minimum 1,0 m. Diverse utstyr og bygningsdeler (plassbygde garderobeskap) - Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder. TGIU - Ikke undersøkt: Fundamenter - Tilstandsvurdering er ikke utført da forhold ikke lar seg avdekke ved visuell befaring. Hulltaking vaskerom ? Vaskerom, Kjeller - Hulltaking er ikke foretatt da overflater ikke er eksponert for vann fra dusjing. Rommets våtsone er kun rundt servant/kum og på gulvet. Erfaringsmessig er det ikke tilstrekkelig fuktpåkjenning rundt servanten til at det gjør utslag ved hulltaking og måling i bunnsvill. Hulltaking bad ? Bad, 2. etasje - Hulltaking er ikke utført da veggene i våtsone er mot yttervegg, naboleilighet eller andre soner som ikke er egnet for hullborring. Utebod - Bygningen er en enkel sidebygning og derfor ikke tilstandsvurdert. Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG0 (Ingen avvik) For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Innbo og løsøre
  - Lysekrone i krystall på hovedsoverom, og i TV-stue medfølger ikke. - Swarowski lampe kan medfølge mot tillegg. - Vegglamper medfølger - Hybel er delvis innredet. Det kan gjøres avtale om inventaret som hører til selger. Etc kjøleskap, fryseboks, tørketrommel m.m. Vaskemaskin tilhører leieboer. - Vaskemaskin i hoveddel (på kjøkkenet) medfølger i handelen. - Eldre alarmsystem (ikke i bruk) medfølger. - Integrerte hvitevarer på kjøkken hoveddel medfølger. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2023 - Byttet dusjkabinett, servanter og blandebatterier på bad i 2. etg. 2022/23 - Malt overflater innvendig. 2022 - Nye markiseduker på alle markiser. 2022 - Ny peisovn. 2022 - Installert egen strømmåler til utleiedel 2020 - Huset er malt utvendig i 2020 2020 - Nytt spaltegulv og rekkverk på verandaer og terrasser 2019 - Ny luft til luft varmepumpe 2011 - Nye vinduer, terrassedører og inngangsdører i hoveddel i 2011,

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox og fiber fra Eidsiva. Dekoder, modem m.m. kan medfølge mot at kjøper tegner eget abonnement.

  Parkering
  Carport. Biloppstilling ellers på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  5406560

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,00))   152 042,- (Omkostninger totalt)   5 552 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med panelovner, varmekabler, varmepumpe og vedfyring. I følge eier er det lagt elektriske varmekabler i følgende rom: Bad, kjøkken, stuer og soverom i underetasje. Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue i 1. etasje. Elementpeis med glatte hvite vanger, sokkel og kappe. Åpen innsats. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Det er kun gjort forenklet energimerking. Energimerkingen er derfor ikke hensyntatt nyere tiltak for energieffektivitet som evnt etterisolering og nyere vinduer m.m. Boligen i de tilfellene slike tiltak er gjort, således kunne få bedre score.

 • Kommunale avgifter
  20607

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatt kr 8 232,- Feiing kr 1 755,- Renovasjon kr 6 558,- Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Ab.Gebyr avløp kr 1 750,- Målerleie kr 312,- I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 og forbruk avløp per m3 kr 28,63. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1392227

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5012016

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Kommunale avgifter, strøm, forsikring. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3401/49/104: 08.07.1980 - Dokumentnr: 4217 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser 07.07.1980 - Dokumentnr: 4184 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3401 Gnr:49 Bnr:99 07.07.1980 - Dokumentnr: 4199 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 49 BNR 103 01.01.2020 - Dokumentnr: 350274 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:49 Bnr:104 08.07.1980 - Dokumentnr: 4217 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser 07.07.1980 - Dokumentnr: 4184 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3401 Gnr:49 Bnr:99 07.07.1980 - Dokumentnr: 4199 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 49 BNR 103 01.01.2020 - Dokumentnr: 350274 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0402 Gnr:49 Bnr:104 Andel i realsameie: 902248-1/13 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE DENNE MATRIKKELENHETEN HAR ANDEL I: KNR: 3401 GNR: 49 BNR: 117 IDEELL: 1/10

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 22.12.78 og 07.08.79. Gjenstående arbeider sitert: - 1978: Innvendig trapp skal ha rekkverk med håndlist på fri vange og håndlist på vegg. Gulv foran peis skal dekkes med forskriftsmessig plate av ubrennbart materiale. Trapp innvendig i stue skal ha rekkverk på begge sider. Vegger i vaskerom og bad må kles med våtromsbelegg eller plater. Utvendig trapper skal ha forskriftsmessige rekkverk. Forskriftsmessig avtrekk fra bad, WC og vaskerom må monteres. - 1979: Utvendige trapper skal ha forskriftmessige rekkverk. Bad, wc og vaskerom skal ha forskriftsmessig avtrekk. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 jf. pbl.§21-10. Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig, 15.08.1979 Tilbygg, 01.01.1981 Følgende tegninger er innhentet fra kommunen: Byggetegninger datert 02.08.1978 Tilbygg carport datert 02.07.1980 Tegningene samstemmer med faktisk bruk med unntak av : Underetasje: - Det er innredet hybelkjøkken i del som på tegning er kott. - Det er innredet WC-rom i del som på tegning er garderobe. - Det er innredet vaskerom i del som på tegning er hobbyrom. - Det er innredet stue i del som på tegning er gang/lek. Tegninger kan ses hos megler. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Privat vei (realsameie).

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse, nåværende. Området er regulert. Gjeldende reguleringsplaner: Id 7802 - Vangen 2 Felt K Endring Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 16.01.1978 Delareal: 1 440 m Formål: Konsentrert småhusbebyggelse Id 7404 - Vangen I Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 20.02.1976 Delareal: 41 m Formål: Frittliggende småhusbebyggelse Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 16.05.23 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for. Boligen har utleiedel i underetasje (ikke egen boenhet). Utleiedel har egen adkomst fra utsiden. Det er dør imellom utleiedel og hoveddel, og det kan derfor fritt leies ut til det formål rommene er godkjent som. Leieforholdet transporteres til ny eier ved overtagelse. Ny eier må organisere ny depositumskonto med leietaker dersom slik sikkerhet er ønskelig. Det er installert egen strømmåler, hvor strømmen leses av manuelt. Leiekontraktens innhold: Utleiedel er per dags dato utleid ut for kr. 11 000,- pr. mnd. + strøm. Inkludert i husleien er internett, kabel-TV, og vann/avløp. Leieboere disponerer 1 biloppstillingsplass slik avtalen er pr nå. Leieforholdet opphører 31.01.2025 uten oppsigelse. I perioden er det 3 mnd gjensidig oppsigelsestid. Avtalen forvaltes i dag av Husleie.no AS. Selger opplyser at både leieforhold og forvaltningen fungerer veldig godt. Dersom kjøper ønsker å benytte seg av samme forvalter må kjøper tegne eget abonnement. Dette har kostet ca. 160kr/mnd. Leieavtale er innhentet av megler.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Eiendommen har ikke bo- og driveplikt.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke underlagt konsesjon.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,00))   152 042,- (Omkostninger totalt)   5 552 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  152042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt følgende om meglers vederlag og utlegg: Kr. 102 250,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn- og markedspakke samt utlegg.

Amelia Åsengen-Sletholen

Megler

Amelia Åsengen-Sletholen

45 51 32 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev