aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Langaveien 142!
Velkommen til Langaveien 142!

KOPPANG Langaveien 142

Trivelig og velholdt helårshytte med solrike uteplasser og attraktiv beliggenhet. Gode jakt- og fiskemuligheter! Anneks

 • kr 1 900 000
 • BRA-i 59 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 1 900 000
 • Omkostningerkr 69 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 969 140
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2005
 • Soverom4
 • Tomt1 000.4 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,00))   66 640,- (Omkostninger totalt)   1 966 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi gleden av å presentere en sjarmerende og koselig hytte med flott beliggenhet i det populære Tryvangområdet! Hytta har god planløsning med blant annet tre soverom og sanitærrom med separat toalettrom, samt stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrassen. Her har du ei hytte i vakre naturområder midt blant fjell og vidder! Hytta ligger ca. 21 km fra Koppang sentrum med flere servicetilbud. Fjellområdene strekker seg fra Imsdalen i sør, mot Gudbrandsdalen og videre nordover til Rondane og øst til Glommadalførte. Fjellområdet ligger på ca. 830 moh og byr på muligheter for tradisjonelt friluftsliv, omgitt av stillhet og uberørt natur. * Godt vedlikeholdt * Snurredass * Gode jakt- og fiskemuligheter * Skiløype ca. 70m fra hytta * Området passer perfekt for store og små! * Selges møblert!
Plantegning hytte og anneks.

Langaveien 142, Innlandet

 • Tomt
  1000.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Svakt hellende tomt. Naturtomt med stedets vegetasjon. Gruset stiparti ved hytta. Bålpanneplass. Delvis innhegnet med skigard. Montert 2021. Utført av: egeninnsats. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Denne flotte hytta ligger fint til i det populære Tryvangområdet i Stor-Elvdal kommune, ca. 778 meter over havet. Fra eiendommen er det ca. 21 km til Koppang sentrum med flere servicetilbud. Området er kjent for sine vakre naturområder midt blant fjell og vidder. Fjellområdene strekker seg fra Imsdalen i sør, mot Gudbrandsdalen og videre nordover til Rondane og øst til Glommadalførte. Det er skiløyper i nærheten og fjellområde byr på muligheter for tradisjonelt friluftsliv, omgitt av uberørt natur. Høyeste punkt er Famphøgdene på over 1300 moh. Fjellområdet har et rikt dyreliv med gode jakt- og fiskemuligheter. Det er flere flotte fiskevann og vassdrag i nærheten. I Fåfengtjern er det opplyst om god stamme røe. Bjørsjøen og Tittelsjøen er fine områder for isfiske. I tillegg er det ørretvann i nærheten. Hytteområdet ligger innenfor Trønnes Utmarskområdes grenser, som disponerer 202 000 dekar utmark med flere jaktfelter. Det er mulighet for å kjøpe årlige jaktkort på småvilt. Innenbygdsboende og hytteeiere har fortrinnsrett på disse. Jaktkort kan kjøpes for både rype-, skogsfugl- og harejakt. I tillegg er det mulighet for jaktkort på villreinstamme i området. Området kan by på gode forhold for bærsanking. I fjellet nær hyttefeltet er det store areal med gode multemyrer. I liene ned mot Glomma er det hvert år store mengder blåbær, tyttebær og bringebær. I tillegg er det gode områder for å plukke sopp i nærområdet. Av tilrettelagt friluftsliv er det merkede stier og oppkjørte skiløyper i umiddelbar nærhet med traseer for både liten og stor. Med utgangspunkt i Vinjevegen er det mange mil med merkede stier. Området er kjent for snilt terreng og villmark hvor det er lett å ta seg fram utenom stiene. Det er ypperlige muligheter for sykkelturer på grusveier og stier i området. I tillegg prepareres det flere mil med skiløyper på vinterstid. Disse går like ved hytteområdene, så her kan du starte skiturerene dine rett utenfor hytta. Det ligger tre alpinanlegg kun ca. en times biltur unna. Området byr på mange spennende friluftsopplevelser som nordens første tubepark, innendørs klatrevegg, rulleskiløype ved Nordstumoen, kanopadling i Glomma osv.. Nærområdet kan også by på Storfallet som er en flott natursti med et fossefall. Langs Vinjevegen er det to setervoller. Den ene er Trønnesgammelsetra med 13 setrer, som elva Trya renner forbi på sin vei mot Glomma. Den andre er Hellaksetra som ligger i Ringebu kommune og er en setervoll med 14 setrer.

  Adkomst
  Se vedlagte kart.

  Byggemåte
  Hytte og anneks bygget i 2005. Byggegrunn antatt med jord - morenemasser. Fundamentert på støpte vanger. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående villmarkspanel. Vinduer med 2 lags isolerglass. Takflatene er tekket med torv. Saltakkonstruksjon. Himling antatt isolert med mineralull. Lukket og kledd takkonstruksjon. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Understøttet med tresøyle. Frittliggende utebod bygget i 2020. Fundamentert på lettklinkerblokker. Yttervegg kledd med villmarkspanel. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med tov. Beskriv byggeår/tilbyggingsår og byggemåte for eiendommens bygningsmasse. Bruk tilstandsrapporten som hovedkilde. I forhold til byggeår kan man også kontrollere årstall på byggetegninger mot eventuell ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Vinduer - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe skjevheter i terrasse. Pipe og ildsted - Det er påvist riss i murpuss til pipe. Eier opplyser: Riss blir utbedret før salg. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Elektrisk anlegg - Se tilstandsrapport. Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Taktekking - Noe mosegroing ved torvhaldstokken. Eier opplyser: Mose blir fjernet før salg. Kjøkken - Overflater og innredning - Fuktmerke i plate ved kum. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert noe fuktighet. Fuktsvelling i bunnplate under kum. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert forhøyede verdier. Stue/Kjøkken - Avtrekk - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Takstmann målte 2 cm skjevhet i gulv fra stue til kjøkken Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - satt opp ute-bod selv, utvidet terrasse. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Satt opp bod utvidet terrasse.

  Innhold
  Eiendommen er bebygd med en frittliggende fritidsbolig fra 2005, anneks på 12 m² og et uthus på 9 m². Hytta inneholder: 1. etasje: Entré, gang, 3 soverom, bad, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til terrasse.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  - Beiset hele hytta utvendig - Satt inn ny snurredass med elektrisk avtrekk og varmekabler - Bygd om annekset, beiset, isolert, malt og nytt vindu. - Bygd uthus - brukes til oppbevaring - Utvidet terrasse - Malt taket inne i hytta - Malt hytta - Beiset alle soverom i hytta - Tatt vekk gammel vedovn - Nytt kombikjøleskap

  Parkering
  Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

  Diverse
  Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Iht. opplysninger fra Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen IKS er det ikke foretatt feiing/tilsyn av piper/ildsteder. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,00))   66 640,- (Omkostninger totalt)   1 966 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Hytta varmes opp med vedfyring og elvarme. Ring hytta varm.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  3979

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 3 979,- for 2024. For 2024 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Eiendomsskatt: Kr. 1 733,- * Renovasjon i hyttefelt: Kr. 2 246,- Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres og etterfaktureres ved varsel om besøk. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  366628

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Årskort for veg til Vinjevegen SA kr. 2 500,-. Nytt passeringskort er kr. 200,-. Årskortet gjelder for personbil fra 1. januar til og med 31. desember, og kan kun benyttes av kortinnehaver og ektefelle/samboer. Evt. enkeltbillett (personbil med henger) - kr. 120,- per passering av bom. Pliktig medlemskap i Vinjeveien Vel. kr. 300 pr år. I tillegg betaler de for brøyting av sidevei som bestilles via app. Kostnad på ca. 1000 kr pr år (avhengig av hvor mye snø som kommer og hvor ofte man er på hytta). Se https://www.vinjevegen.no for god og nyttig informasjon fra velforeningen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3423/17/866: 15.01.2002 - Dokumentnr: 168 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3423 Gnr:17 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 529808 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0430 Gnr:17 Bnr:866

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for nybygg frittliggende fritidsbolig i 2005. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Det må påregnes kostnader til bompasseringer, les mer under punktet "Andre utgifter". Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er felles vannpost ca. 70 meter fra hyttetomten. Gråvann føres ut i grunn under hytta.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Tryvang øst" fra 1992. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Stor-Elvdal kommune 2003-2015, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til område unntatt for rettsvirkning.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,00))   66 640,- (Omkostninger totalt)   1 966 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  69140

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 2,3% av salgssummen, minimum kr 46.000,- av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), visningshonorar (kr 2.500,-), markedspakke (kr 18.900,-) samt innhenting av opplysninger (kr 15.500,-). Alle beløp er inklusive mva.

Simen Unneberg

Megler

Simen Unneberg

90 27 97 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev