aktiv-eiendomsmegling

Koppang Moraveien 29

Stor, fin & spennende familiebolig med nydelig utsikt! Basseng - Vinterhage - Sentrumsnært

 • 3 900 000
 • BRA 444 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER113 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 013 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 975
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 336 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 697 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  113 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 013 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere dette flotte huset med utsikt mot nærområdet og gangavstand til sentrum! Huset er stort og svært innholdsrikt med blant annet flere stuer, 4-5 soverom, bad i begge etasjer, samt underetasje med svømmebasseng og herlig vinterhage. Eiendommen har videre et fint uteområde med flere uteplasser, utekjøkken og en pent opparbeidet hage. Eiendommen ligger i et etablert boligfelt med trygg gangvei til barneskole og ungdomsskole, samt ca. 1 km til togstasjonen. Dette er et hus som absolutt bør oppleves - Velkommen til visning!

Merk deg dette:
Beliggende i høyden med herlig utsikt
Skjermet, med skogen rett utenfor døra
2 plasser i inntilbygget carport
Mye lagringsplass i boder

Boligen inneholder:
1.etg: Entré, gang, 2 stuer med utgang til terrasser, spisestue, gang med egen utgang, kjøkken, vaskerom, toalettrom, bad, 4 soverom (ett todelt som kan lages til et 5.)
Underetasje: Gang, bad med badstu, 3 boder, kjellerstue, rom med svømmebasseng og skyvbare dører mot uteplass, vinterhage med skyvbare dører.
Inntilbygd carport med 2 plasser og boder for oppbevaring.

Moraveien 29, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har en pent opparbeidet innkjøring og gårdsplass med belegningsstein frem til inngangsparti. Delvis overbygd inngangsparti med murt skiferstein og svart inngangsdør. Herfra kommer du inn til en åpen entré og gang med plass for oppbevaringsmøbler. Fra gangen er det adkomst til kjøkken, stue og ett soverom, samt trapp ned til underetasjen.

  KJØKKEN
  Stort, flott og klassisk kjøkken med lyse, speil fronter, heltre benkeplate og steinplate, samt fliser i benkerygg. Godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp med ventilator over. Rommet har parkettgulv og tapetvegger, samt godt med innlys fra vinduer. Kjøkkenøy med spiseplass.

  STUER
  Trivelige stuer med nivåforskjeller og flere muligheter til å innrede etter eget ønske og behov. Stuene har parkettgulv og vegger med panel og malte plater. Den nederste stua har god takhøyde og store vindusflater som gir nydelig utsikt. Det er både vedovn og peis med murt teglstein bak. Begge stuene har utgang til den fine uteplassen med mulighet for sittegrupper både under tak og i solveggen. Stor markise skjermer for sola når det trengs.

  BAD, VASKEROM & TOALETT
  Bad i 1. etasje med adkomst fra soverom. Badet er flislagt og har overflater, installasjoner og komponenter fra 2018. Baderomsinnredning med servant på underskap med speilskap og belysning over, gulvstående toalett og dusjnisje med vegghengt dusj.

  Separat toalettrom med våtromsbelegg på gulv og vinyltapet på vegger. Innredet med toalett og servant.

  Vaskerom med våtromsbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Vaskerom med sluk, innredning, kum og opplegg for vaskemaskin.

  Bad i underetasje med flislagt gulv og vinylbelegg på vegger. Badet har servant, vegghengt dusj i dusjnisje og toalett. Adkomst til badsue med plater på gulv, panelvegger og innredning i tre. El- badstueovn.

  SOVEROM
  Boligen har 4 soverom i 1. etasje med god plass til seng og garderobe. Ett stort soverom som kan deles til to, dersom det er behov for flere soverom.

  UNDERETASJEN
  Underetasjen består av bad med badstu, boder for oppbevaring og ei trivelig kjellerstue med adkomst til svømmebasseng. Rommet har overflater med malt murpuss og marmor gulv. Trapp ned til bassenget. Bassenget har mosaikkfliser på gulv og vegger. Herfra er det også adkomst til ei trivelig vinterstue med peis og belegningsstein på gulv. Plass til sittegrupper. Skyvbare dører ut mot uteområde.
 • Boligen ligger fint til i et etablert boligområde sentralt på Koppang med gangavstand til barneskole og ungdomsskole. Det er kun noen hundre meter til sentrum med tettstedsfasiliteter som bank, bibliotek, butikker, kino, spisesteder med mer. Det er videre ca 1 km til togstasjonen og Koppang stadion. Utenfor boligfeltet har man turmuligheter sommer som vinter med blant annet eget skianlegg. Det er ca 3 mil til Renåfjellet Alpinsenter, 6 mil til Rena, og ca 9 mil til Elverum.
 • Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt gulv. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Trebjelkelag i etasjeskiller over underetasje, isolert med mineralull. Etasjeskille med Lecaplank i bassengrom. Gulvflater med teppe, vinylbelegg, fliser, høytrykkslaminat og parkett. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Delvis forblendet med murt skiferstein. Overflater med malte plater, malt murpuss, panel, vinyltapet, malte mdf-veggplater og tapet. Himlinger med takessplater, leca plank, panel og malte plater. Saltakkonstruksjon. Sperretakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takpapp.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Rom under terreng: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert noe fuktighet i utforet kjelleryttervegg. Synlig dampsperre bak panel i utforet kjelleryttervegg. Som generell regel anbefales det ikke å bruke innvendig dampsperre på kjelleryttervegger, når mer enn halve vegghøyden er under terreng, NBI anbefaling. Den normale fuktgjennomgang blir da hindret og fuktigheten blir stående i veggen. Kjeller fremsto ved befaringsdatoen med generelt liten fuktbelastning.
  Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Knirk i trapp.
  Sluk, membran og tettesjikt på svømmebasseng: Sluk er ikke besiktiget.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terasser og rom under balkonger: Sprekker/riss i grunnmur. Råteskadet terrassebord. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Krypkjeller: Observert rester av bygningsavfall i krypkjeller. Trematerialer gir grobunn for sopp og mugg. Trematerialer bør fjernes. Mangler fuktsperre på jordbakken i krypkjeller.
  Overflater vegger og himling på svømmebasseng: Påvist sprekk/riss i murpuss over basseng.
  Overflater gulv på svømmebasseng: Gulvflater med gjennomgående marmorfliser har passert normal levetid.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.
  Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Eier opplyser at det er dårlig trykk på vann.
  Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Irr og rust på rørkoblinger.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generelt på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Avskalinger i flisfuger. Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk. Bom i fliser. Påvist fuktskader i plate bak vinylbelegg. Rust i sluk.
  Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Generelt på vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Motfall på baderomsgulvet. Mangler tilluft under dør. Utett forbindelse mellom sluk og våtromsbelegg. Skade i våtromsbelegg ved sluk.
  Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
  Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Underetasje: Bra 146/P-rom 113 kvm
  1.etg: Bra 228/P-rom 223 kvm

  Inntilbygget vinterhage: Bra 36 kvm
  Inntilbygget bodrom: Bra 34 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underetasje: Kjellerstue, svømmebasseng, gang, bad, badstue.
  1.etg: Entré, gang, kjøkken, spisestue, peisestue, gang, vaskerom, wc, bad og 4 soverom.

  Carport med gulvareal på ca. 26 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med luft-luft varmepumpe og radiatorer tilknyttet luft-vann varmepumpe. Varmefolie i entré. Vannbåren gulvvarme på to bad, WC-rom, kjellerstue og basseng-rom. Vedfyring i begge etasjer.

  Nedgravd oljetank på tomten. Ukjent alder og type.
  Kommunen kan ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no
 • Eiertomt på ca. 1 697 m². Pent opparbeidet tomt som skråner noe mot sørvest og har flott utsikt. Innkjøring og parkering med belegningsstein. Forstøtningsmur ved parkering, belagt med skifer. Fin hage med plen, diverse beplantning og blomsterbed. Det er også opparbeidet uteplass med belegningsstein foran vinterhage.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Boligen har tilkoblet vannmåler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 592 029 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 131 303 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 15 686,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr og renovasjon. Vann og avløp faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Stor-Elvdal kommune. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, ved, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for boligen i 1975.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i byggetegning av 1. etasje samsvarer så og si med dagens bruk, foruten tilbygg med bodplass som det ikke finnes byggetegninger på. Stua med peis er også forlenget i forhold til byggetegningene. Det er vanskelig å tyde byggetegning av underetasjen, og man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2042.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2022, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 5584-1/16, tinglyst den 14.10.1983. Gjelder "Best. om vann/kloakkledn."

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Koppang sentrum sør, fra 2013. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse og kjøreveg. Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel Stor-Elvdal kommune og kommunedelplan Koppang, begge for perioden 2003-2015. Kommunedelplanen viser at boligen ligger i område regulert til boligområde.

  Boligfeltet grenser til et større område regulert til fremtidig boligbebyggelse, samt nåværende friområde/idrettsanlegg og Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF).
 • Gnr. 19 Bnr. 1254 i Stor-Elvdal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  MANGLER EGENERKLÆRING
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anita Moe
  Jan Helge Olsen
Viktor Nybråten

Megler

Viktor Nybråten

90 21 80 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev