aktiv-eiendomsmegling

Koselig hytte i Bittermarka - Nær jakt-, fiske og turområder

 • 590 000
 • BRA 57 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING590 000
 • OMKOSTNINGER30 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER620 892
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 37 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  30 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  620 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere ei enkel hytte omgitt av fine naturområder. I området finner du populære tur- og sykkelstier på sommerstid, samt jakt-/fiske- og fjellområder som innbyr til tradisjonelt friluftsliv. På vinterstid er det milevis med skiløyper i området som strekker seg gjennom skog- og snaufjell.

Merk deg dette:
Ca. 30 km til Innbygda
Mønt himling
Hems
Selges møblert

Hærslettvegen 48, Innlandet

 • Hytta ligger innest i veien, med sti på ca. 50 m til hytta. Enkel adkomst via terrasse til overbygd inngangsparti som tar deg inn i stua. Hytta har malt tregulv, samt panel på vegger og i tak.

  Hyttas stue har mønt himling og delvis åpen kjøkkenløsning. Innredet med sofagruppe og spiseplass. Kjøkkeninnredning med glatte fronter på over- og underskap og laminert benkeplate. Kjøkkenøy og plass til spisebord ved vinduet. Jøtul vedovn plassert i rommet.

  Hytta har en sovealkove med køyeseng og garderobeskap. Trapp opp til hems som er innredet med seng. Hemsen har ikke målbart areal, og er derfor ikke godkjent for varig opphold.

  Hytta har ellers utedo og god bodplass.
 • Hytta ligger fint til i området med naturen rett utenfor hyttedøra. Områdene rundt hytta er et perfekt utgangspunkt for gode naturopplevelser og friluftsliv gjennom hele året. Hyttefeltet ligger ca. 30 km nord for Trysil sentrum hvor du finner butikker, kjøpesentre, vinmonopol, legevakt, cafeer/restauranter og de fleste servicetilbud. I tillegg byr Trysilfjellet på Norges største alpinanlegg, samt populære sykkelområder og klatrepark på sommerstid. Er du golfentusiast finner du en 18-hulls golfbane nær fjellet.

  På vinterstid er området kjent for sine flotte skiløyper som strekker seg milevis gjennom fjell- og skogsterreng. Skiløypene er tilknyttet langrennsnett i Bittermarka som gjør at du får ekstra løypetrasser som går gjennom både skogsområder og snaufjell med nydelig utsyn.

  På sommerstid er det tilrettelagte områder for både sykling og turgåing med merkede stier. Sommerhalvåret gir også muligheter for fiske og jakt. Sensommeren innbyr til gode muligheter for bærplukking.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fundamentert med pilarblokker direkte på terreng. Trebjelkelag i etasjeskiller, antatt isolert med mineralull. Gulvflater med malt tregulv og tregulv. Yttervegger av lafteplank. Innvendige overflater med panel. Himlinger med panel. Saltakkonstruksjon med tretaksperrer. Takflatene er tekket med profilerte metallplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Utvendig veggkonstruksjon, innvendige overflater, kjøkkeninnredning og grunnmur/fundamenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Takkonstruksjon: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist andre avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Mangler enkelte vinduslukkere til vinduer. Sprekker i kitt til vindu.
  Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken.
  Det er vanskelig tilkomst til sotluke.
  Det er påvist at pipe har sprekker og riss.
  Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke.
  Rust på sotluke.
  Takkonstruksjon: Saltakkonstruksjon med tretaksperrer, fritt opplagt over yttervegger og delevegger. Lukket konstruksjon.Montert nye vindskier på fasade mot vest i ca.2019. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Understøttet med tresøyler. Vurdering av avvik: • Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres.
  Vinduer: Trevinduer med koblet glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist andre avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Mangler enkelte vinduslukkere til vinduer. Sprekker i kitt til vindu.Tiltak: Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Pipe og ildsted. Elementpipe med ett løp. Vedovn på kjøkken. Gnistsikring utført med kobberplate under ildsted. Sotluke plassert på soverom.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig > Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 10 cm i stue/kjøkken.
  Etasjeskillere: Trebjelkelag i etasjeskiller, antatt isolert med mineralull. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 10 cm i stue/kjøkken. Tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må skjevheter rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  Ventilasjon: Ikke ventilert. Vurdering av avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tiltak: Bedre ventilering må etableres.
  Branntekniske forhold ellers: Det mangler brannslukningsutstyr og røykvarslere.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 57/P-rom 37 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Stue, soverom og kjøkken.
  Hems uten målbart areal. Ca.areal: 8 m².

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med vedfyring.
 • Eiertomt. Det gjøres oppmerksom på at tomten tidligere har vært punktfestet, og at den derfor ikke er oppmålt. Det er ingen sikre grenser, men den er oppgitt ca. 1 000 m².

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i Bittermarkveien, ca 480m fra vegen. Sti frem til hytta.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei, via naboeiendommer. Parkering i Bittermarkveien, ca 480m fra hytta. Eiendommen har ikke vegrett til Hærslettvegen uten medlemsskap i veglaget. Dersom ny eier eventuelt ønsker å tilslutte seg veglaget for Hærslettvegen, må dette tas opp med veglaget og det må påregnes blant annet jevnlige vedlikeholds- og brøytekostnader. Etablering av egen parkeringsplass må avtales med grunneier.

  Hytta har ikke innlagt vann og avløp.
 • Formuesverdi kr 409 824 per 31.12.2021.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 153,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt. Renovasjon utgjør kr 865,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen, da dette ikke var normalt på den tiden hytta ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er mottatt byggetegninger av 1. etasje fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Hemsen er uten målbart areal, og derfor ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ukjent når feiing og tilsyn sist gang ble utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  #standardtekst_salgssuminfo]
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Rømonysetra 2, 3 og 5 - HA8702, HA8703 og HA+8713, fra 2019. Reguleringsformål for eiendommen er frittliggende fritisbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger under faresone for flom. Ta kontakt med megler for yttligere informasjon. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Trysil kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse.
 • Gnr. 45 Bnr. 57 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Ikke innlagt vann og avløp.
  -Ikke innlagt strøm.
  -Sprekk i pipe, reparert med montering av innvendig ildfast rør.
  -Fundamentert direkte på terreng uten isolasjon.
  -Mus forekommer.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Finn R Wang
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev