aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gamle Kragerøvei 73B!

Kragerø Bergland BRL enhet nr. 12 - Gamle Kragerøvei 73B

BERGLAND - KRAGERØ. Ferieleilighet nær sjøen, i idylliske omgivelser med barnevennlige utearealer rett utenfor døra.

 • 990 000
 • BRA 33 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING990 000
 • OMKOSTNINGER15 962
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 263 795
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 991
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 33 m²
 • ANDEL FELLESGJELD257 833
 • FELLESKOST./MND4 091
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 990 000,- (Prisantydning)
  257 833,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 247 833,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  202,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  15 962,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 263 795,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Bergland Borettslag består totalt av 20 leiligheter, 10 i første etasje og 10 i andre etasje. Leilighetene i 1. etasje er bygget i 1991, mens 2. etasje er bygget på i 2004. Det er ingen utleieplikt, men mange av eierne leier ut leiligheten sin når de selv ikke benytter den.

Leilighetene er organisert som et frittstående borettslag. Eier står fritt til å leie ut. Kjøpesummen er todelt, innskudd og fellesgjeld. Det er IN-ordning slik at fellesgjelden kan nedbetales hvis man ønsker det. Da vil man ha svært lave felleskostnader i måneden.
Området har gode solforhold, og det er fine, barnevennlige uteplasser og grøntarealer rett utenfor døren.

Bergland BRL enhet nr. 12 - Gamle Kragerøvei 73B, Vestfold og telemark

 • Leiligheten ligger i første etasje og ble oppført i 1991.

  Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, og rommet har flislagte gulv. Det er kjøkkeninnredning med lyse, profilerte fronter, og laminert benkeplate. Herfra er det også utgang til veranda som er vendt mot sør-vest. Badet er flislagt med varmekabler, og inneholder dusjhjørne, wc og servant med speil.

  Alt innbo med hvitevarer kan medfølge.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  - Ytterdør: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes vedlikehold eller utskiftning av døren.
  - Terrasse: Dekker og rekkverk med alders- og bruksslitasje. Det er råte i portstolpen. Tiltak: Dekke og rekkverk bør overflatebehandles. Stolpe må skiftes.
  - Utvendig trapp: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Sluket er feil plassert i forhold til slukrist. Utførelsen i sluket ser lite fagmessig ut. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Bad: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Avtrekket har svært begrenset effekt. Tiltak: Avtrekket bør utbedres.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige
  avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS ved Thomas Kildahl, datert 07.07.2022.

  Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.
 • Leiligheten har en sentral beliggenhet med ca. 200 meter til sjøen og ca. 2 km til Kragerø sentrum. I området er det i tillegg fantastiske og varierte turmuligheter i skog/mark, langs sjøen og langs ferskvann. Kragerøs kanskje flotteste tur- og friområder finner du på Berg/Berg museum, ca. 1,5 km fra leiligheten. Denne vakre kystgården og parken ble for mange år siden gitt i gave til Kragerø kommune, og er nå et attraktivt og populært friområde.

  Kragerø er kjent for sin vakre skjærgård, her er det ca. 500 øyer, holmer og skjær en kan gå i land på. Fra Kragerø sentrum er det mulighet for å ta ferje til noen av øyene. F.eks. Jomfruland eller Stabbestad med bl.a. hotell/restaurant, beach-anlegg, tennisbane og en av Norges flotteste golfbaner!

  Området har gode solforhold, og det er fine, barnevennlige uteplasser og grøntarealer rett utenfor døren.
 • I tillegg til disse 20 leilighetene er området bebygget med eneboliger, gamle ærverdige Villa Bergland og 14 hytter.
 • Se kartutsnitt på finn.no. Felles parkering rett ved leiligheten.
 • Fritidsleilighet oppført i 1991 i trekonstruksjon. I 2004 ble det bygget på en 2.etg. Gjeldende leilighet ligger i 1.etg.
  Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Det er vinduer med koblede rammer. Det er malte ytterdør med glassfelt. Det er terrasse i trekonstruksjon. Det er trapper av tre.
 • 1. etg: Bra/p-rom: 33/33 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue/kjøkken/spisestue, bad, soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk.
 • Eiet tomt. Leiligheten har uteplass i form av egen veranda, i tillegg har borettslaget rett til bruk og parkering på gnr. 13, bnr. 11. Det er gruset adkomst/parkering og uteplass/lekeplass pent opparbeidet med plen, busker og trær.
 • Felles område for parkering, av-og pålessing utenfor inngangsdøra.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: Kragerø Bolig- og Byggelag
 • Frittstående borettslag med 20 andeler.

  Regnskap og siste årsberetning kan fåes ved henvendelse til megler. Vedtekter og rammeavtale er vedlagt i salgsoppgaven.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter.
 • Boligen er fullverdiforsikret gjennom borettslaget. Innboforsikring er inkludert i felleskostnadene.
 • Formuesverdi kr per
 • Kr 4091,- pr mnd, som inkluderer betaling av renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, TV/internett, utvendig forsikring av bygningen, innboforsikring, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, snømåking, KBBL`s forretningsførsel og andre driftsutgifter.

  LÅNEBETINGELSER FELLESGJELD:

  Lånet innfries : 2033/2036
  Rentesats : 2,55 %
  Långiver : Nordea Bank

  Tilsammen er det kr 4091,- i månedlig felleskostnad. Kjøper har mulighet til å innløse felleslån på leiligheten.
  Felleskostnadene vil øke til kr. 4176,- fra august.

  Regnskap pr. 31.12.2021 fåes ved henvendelse til megler.
 • Andel fellesgjeld pr 01.07.2022: kr 257 833,-
 • Skagerrak sparebank kan tilby lånevilkår på konkurransedyktige betingelser. Vi formidler gjerne kontakt.
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader..
 • Fellesutgifter blir fordelt pr. mnd. og forfaller til betaling 20. hver måned og gjelder for kalendermåned.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Dette er ikke uvanlig på eldre eiendommer i Kragerø.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt i bruk.
 • Selv om man har en utleierett året rundt er det samtidig ingen pliktig utleie på noen måte. Her står man helt fritt til å ha full egenbruk eller full utleie - eventuelt kombinere de to. Ved utleie vil dette gi gode inntekter.
 • Kjøper må ikke søke konsesjon, men må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det er avtalt at det skal monteres strømmåler i alle leilighetene, denne kostnaden faktureres andelseieren. Planlagt høsten 2022
 • Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad: (Gnr. 13, bnr. 508)

  Bestemmelse om parkering
  Dok.nr: 718909 - 28.08.13

  Bruksrett (gjelder grøntarealer)
  Dok.nr: 718909 - 28.08.13
 • Området er regulert til næring. Reguleringskart og bestemmelser kan fåes ved henvendelse megler.
 • Andelsnr. 12 Orgnr. 990573883 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,00 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 4750). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 8900, som omfatter fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 35 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 0,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Silje Joranger
Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev