aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Bergland andel 11!
Velkommen til Bergland andel 11!

KRAGERØ Gamle Kragerøvei 73B

BERGLAND - KRAGERØ. Ferieleilighet nær sjøen, i idylliske omgivelser med barnevennlige utearealer rett utenfor døra.

 • kr 890 000
 • BRA 33 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 890 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 141 087
 • EierformAndel
 • Byggeår2004
 • Soverom1
 • ArealP-rom 32 m²
 • Andel fellesgjeldkr 241 255
 • Felleskostnaderkr 4 622
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 890 000 (Prisantydning) 241 255 (Andel av fellesgjeld)   1 131 255 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 141 087 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.jpg
En gjennomgående 2-roms leilighet i 1.etasje, attraktivt beliggende i idylliske omgivelser. Leiligheten har en sentral beliggenhet med ca. 200 meter til sjøen og ca. 2 km til Kragerø sentrum. Bergland Borettslag består totalt av 20 leiligheter, 10 i første etasje og 10 i andre etasje. Leilighetene i 1. etasje er bygget i 1991, mens 2. etasje er bygget på i 2004. Leilighetene er organisert som et frittstående borettslag. Eier står fritt til å leie ut. Kjøpesummen er todelt, innskudd og fellesgjeld. Det er IN-ordning slik at fellesgjelden kan nedbetales hvis man ønsker det. Da vil man ha svært lave felleskostnader i måneden. Dette gir en helt spesiell mulighet for å skaffe rimelig ferieleilighet i Kragerø med nærhet til sjøen!

Gamle Kragerøvei 73B, Vestfold og telemark

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt. Leiligheten har uteplass i form av egen veranda, i tillegg har borettslaget rett til bruk og parkering på gnr. 13, bnr. 11. Det er gruset adkomst/parkering og uteplass/lekeplass pent opparbeidet med plen, busker og trær.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentral beliggenhet med ca. 200 meter til sjøen og ca. 2 km til Kragerø sentrum. I området er det i tillegg fantastiske og varierte turmuligheter i skog/mark, langs sjøen og langs ferskvann. Kragerøs kanskje flotteste tur- og friområder finner du på Berg/Berg museum, ca. 1,5 km fra leiligheten. Denne vakre kystgården og parken ble for mange år siden gitt i gave til Kragerø kommune, og er nå et attraktivt og populært friområde. Kragerø er kjent for sin vakre skjærgård, her er det ca. 500 øyer, holmer og skjær en kan gå i land på. Fra Kragerø sentrum er det mulighet for å ta ferje til noen av øyene. F.eks. Jomfruland eller Stabbestad med bl.a. hotell/restaurant, beach-anlegg, tennisbane og en av Norges flotteste golfbaner! Området har gode solforhold, og det er fine, barnevennlige uteplasser og grøntarealer rett utenfor døren.

  Adkomst
  Se kartutsnitt på finn.no. Felles parkering rett ved leiligheten.

  Bebyggelse
  I tillegg til disse 20 leilighetene er området bebygget med eneboliger, gamle ærverdige Villa Bergland og 14 hytter.

  Byggemåte
  Fritidsleilighet oppført i 1991 i trekonstruksjon. I 2004 ble det bygget på en 2.etg. Gjeldende leilighet ligger i 1.etg. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Det er vinduer med koblede rammer. Det er malte ytterdør med glassfelt. Det er terrasse i trekonstruksjon. Det er trapper av tre.

  Innhold
  Bergland Borettslag består totalt av 20 leiligheter, 10 i første etasje og 10 i andre etasje. Leilighetene i 1. etasje er bygget i 1991, mens 2. etasje er bygget på i 2004. Det er ingen utleieplikt, men mange av eierne leier ut leiligheten sin når de selv ikke benytter den.

  Standard
  Leiligheten ligger i første etasje og ble oppført i 1991. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, og rommet har flislagte gulv. Det er kjøkkeninnredning med lyse, profilerte fronter, og laminert benkeplate. Herfra er det også utgang til veranda som er vendt mot sør-vest. Badet er flislagt med varmekabler, og inneholder dusjhjørne, wc og servant med speil. Leiligheten selges med alt av innbo og løsøre. Det er oppdaget en setningsskade på bygget, endevegg mot parkeringa beveger seg i forhold til såle. Teknisk leder i KBBL har hatt befaring og laget rapport. Konklusjon: Funn og undersøkelser tyder på setningsskader etter trykk (bygningen siger), det kan ikke utelukkes pågående sig i grunnen. Det foretas geoteknisk måling. Kontakt megler for mer info. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG2: -Vinduer med eldre isolerglass har begrenset gjenværende levetid. -Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. -Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. -Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluket er feil plassert i forhold til slukrist. Utførelsen i sluket ser lite fagmessig. -Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Avtrekket har svært begrenset effekt. -Vann og avløprør: mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. -Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS ved Thomas Kildahl, datert 14.04.2023. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Leiligheten selges som den fremstår på visning, alt av innbo og løsøre medfølger!

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  En parkeringsplass pr.leilighet på felles område for parkering, av-og pålessing utenfor inngangsdøra. Det er en pågående tvist ang. parkeringen. Borrettslaget vant i første runde, men det ikke avklart om det blir en ankesak. Kontakt megler for mer info.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  890 000 (Prisantydning) 241 255 (Andel av fellesgjeld)   1 131 255 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 141 087 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  284324

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andelsnummer
  11

  Part.obl.nr.
  990573883

  Felleskostnader pr. mnd.
  4622

  Andel fellesgjeld
  241255

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  1390

  Rentekostnad fellesgjeld
  783

  Andel fellesformue
  10843

  Borettslaget
  Bergland Borettslag

  Borettslagets org.nr
  990573883

  Om borettslaget
  Frittstående borettslag med 20 andeler. Regnskap og siste årsberetning kan fåes ved henvendelse til megler. Vedtekter og rammeavtale er vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP588111

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter.

  Eierskiftegebyr
  5150

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Dette er ikke uvanlig på eldre eiendommer i Kragerø. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt i bruk.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. Kostnader til kommunale avgifter inngår i fellesutgiftene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til herberge og bevertningssted. Eiendommen er en del av reguleringsplanen for "Reguleringsplan for området «kilen», deler av gnr.12 og 13.». I reguleringsplanen står det blant annet følgende: «I området kan eksisterende bygninger og innretninger bygges om og til i tråd med områdets funksjon som serviceområde, med etablering av aktiviteter som naturlig kan knyttes til dette formål. Her finner du også info om Bla. Fellesområder, Trafikområder og friområde.» Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt i prospekt. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i reguleringskart- og bestemmelser før budgivning. I kommunens arealdelplan er området vist til Forretninger. I kommuneplanen står det at reguleringsplanen skal gjelde foran kommunens arealdelplan og dennes bestemmelser.

  Adgang til utleie
  Selv om man har en utleierett året rundt er det samtidig ingen pliktig utleie på noen måte. Her står man helt fritt til å ha full egenbruk eller full utleie - eventuelt kombinere de to. Ved utleie vil dette gi gode inntekter.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Kjøper må ikke søke konsesjon, men må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  890 000 (Prisantydning) 241 255 (Andel av fellesgjeld)   1 131 255 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 141 087 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev