aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Kirkegata 28A - en selveierleilighet i sentrum. Sjøutsikt og mulighet for parkering.
Velkommen til Kirkegata 28A - en selveierleilighet i sentrum. Sjøutsikt og mulighet for parkering.

KRAGERØ Kirkegata 28A

Selveierleilighet i sentrum. Sjøutsikt og mulighet for parkering.

 • kr 1 990 000
 • BRA 62 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 990 000
 • Omkostningerkr 62 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 052 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1884
 • Soverom1
 • ArealP-rom 59 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   62 792,- (Omkostninger totalt)   2 052 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Kirkegata 28A! Leiligheten ligger svært sentral til, nederst i Kirkegata ved Torvet. Rett på utsiden av døren fører trapper deg ned til Kragerøs sjarmerende kaféer, restauranter og nisjebutikker. Det er kort avstand til barnehage, Family treningssenter og Kragerøskolen med klassetrinn fra 1-10 klasse, samt svømmehall. Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården, og ble renovert i 2014/2015. Leiligheten fremstår lys og fin med åpen stue- og kjøkkenløsning, god takhøyde og store vinduer mot øst og sør. Fra stuen er det sjøutsikt/sjøgløtt mot Bærøyfjorden og fin utsikt utover torvet. Leiligheten disponerer en liten uteplass ved soveromsvinduet på sørsiden av bygget. Leiligheten inneholder: - Gang - Stue/kjøkken - Soverom - Bad/wc - Bod Ta kontakt med megler for visning!
Rett til leie av parkering og bod for totalt kr 6 000,- pr. år, utleier er Skagerrak Sparebank, rett til slik leie vil følge leiligheten.

Kirkegata 28A, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 62 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 59 kvm Gang, stue, kjøkken, soverom og bad.  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt for sameiet. Tomten til sameiet består kun av arealet hvor bygget er plassert. Inngangsparti, parkeringsareal o.l ligger på Skagerrak Sparebank sin eiendom. Det er en liten uteplass på vestsiden, rett utenfor soverom, leiligheten disponerer denne uteplassen eksklusivt. Stien fra parkeringsplassen og området mellom bygget og bodene disponeres i fellesskap av de 3 leilighetsseksjonene.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger svært sentral til, nederst i Kirkegata ved Torvet. På utsiden av døren fører trapper deg ned til Kragerøs sjarmerende kaféer, restauranter og nisjebutikker. Det er kort avstand til barnehage, Family treningssenter og Kragerøskolen med klassetrinn fra 1-10 klasse, samt svømmehall. En liten spasertur fra leiligheten finner man også det gamle kystfortet Gundersholmen, som i dag er et friområde med sandstrand, gressplen og saltvannsbasseng, samt en kiosk/kafe som er åpen på sommertid. Det er også lett tilgang til fergekaia som bringer deg enkelt ut til hele Kragerøs fantastiske skjærgård.

  Adkomst
  Se kartskisse eller kontakt megler for kjørebeskrivelse.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården. Denne gamle gården har fra tidlig 80-tallet utgjort vestre del av bygningsmassen tilhørende Skagerraks Sparebank. Næringsdelen går over 2 plan og leies av Aktiv Eiendomsmegling, i 3 etasje er det to leiligheter og en i 4. etasje. Det er primært forretninger og leilighets-/gårdsbebyggelse i området

  Innhold
  Leiligheten inneholder: - Gang - Stue/kjøkken - Soverom - Bad/wc - Bod I tillegg disponerer leiligheten en stor bod i nabobygget øst for leiligheten. Boden samt en parkeringsplass leies av Skagerrak Sparebank. Se mer info under "andre utgifter".

  Standard
  Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården, og ble renovert i 2014/2015. Den har felles inngang og gang med leiligheten ved siden av og leiligheten over. Fra felles gang er det dobbeldør i sveitserstil med farget glass som fører inn til leiligheten. Gangen har stort garderobeskap, og igjen er det flott, eldre dobbeldør som fører inn til stue. Leiligheten har god takhøyde, og det er åpen kjøkkenløsning i romslig stue. Fra stua er det fin utsikt over byen og torvet. Kjøkkenet har innredning av folierte fronter og med laminat benkeplate. Det er opplegg for oppvaskmaskin og avtrekk over kokeplass. Innenfor kjøkken er det soverom, som inneholder stort garderobeskap. Badet har belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Rommet inneholder wc, håndvask med underskap, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Innenfor soverom ligger også en bod, hvor varmtvannsbereder står. Leiligheten har overflater på gulv av parkett og vegger av malte/sparklede plater. Det er takess i himlinger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. - Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Avvik gjelder kobberrør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tiltak gjelder kobberrør. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. - Elektrisk anlegg: Anbefaler en kontroll av el-anlegget, innhenting av samsvarserklæringer og utbedring av kursfortegnelsen. NB: Vinduer i leiligheten er ikke godkjent som rømningsvinduer og det er kun inngangsdør ut av branncellen. Anbefaler å skifte til godkjent rømningsvindu mot veranda fra soverom. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport fra Ramberg Takst, datert 27.06.23. Tilstandsrapporten ligger vedlagt i prospektet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Rett til leie av parkering og bod for totalt kr 6 000,- pr. år, utleier er Skagerrak Sparebank, rett til slik leie vil følge leiligheten. Leien vil være fast første 5 år (til og med 2025), og vil deretter bli justert etter endringer i konsumprisindeksen. Leiligheten har disponert parkeringsplassen som ligger som første til høyre, inntil gjerde, på parkeringsplassen rett ovenfor bygget.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   62 792,- (Omkostninger totalt)   2 052 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  15000

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er stipulert til ca. 13.000,- - 14.000,- pr. år 2023. Disse inkluderer vann, kloakk, renovasjon og eiendomsskatt. Leiligheten har vannmåler, så avgiftene vil variere med forbruket. P.t faktureres de kommunale avgiftene via sameiet, men dette vil snart gå direkte mellom Kragerø kommune og leilighetseier. Nåværende eier har ikke betalt eiendomsskatt, ny eier må likevell påregne å betale dette. Eiendomsskatt ligger i de stipulerte kommunale avgiftene ovenfor.

  Andre utgifter
  Sameiet har p.t kun avtale om felles utvendig forsikring av bygget. For denne leiligheten utgjør forskringspolisen kr. 3400,- pr. år 2023. Det er planlagt at sameiet skal kreve inn fellesutgifter hver mnd som skal dekke avsetning til felles ytre forsikringer, felles ytre vedlikehold og felles strøm samt mindre diverse poster. Det er ikke avholdt årsmøtet og størrelsen på fellesutgiftene er ikke bestemt. Snørydding av parkeringsplass har utgjort ca. 1650,- pr. år for denne leiligheten. Kostnad vil variere med menge snø.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  62/629

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3814/32/423: 01.07.2022 - Dokumentnr: 722314 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3814 Gnr:32 Bnr:2 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3814 Gnr:32 Bnr:94 13.09.2022 - Dokumentnr: 1018109 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Næring Sameiebrøk: 332/629 Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 97/629 Snr: 3 Formål: Bolig Sameiebrøk: 62/629 Snr: 4 Formål: Bolig Sameiebrøk: 138/629 Gjelder denne registerenheten med flere 01.07.2022 - Dokumentnr: 722360 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:32 Bnr:94 Bestemmelse om vedlikehold

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. Det foreligger ikke opprinnelige tegninger fra 1884. Det foreligger kun tinglyst seksjonering med tegninger samt plantegning på leiligheten, tidligere mottatt av Skagerrak sparebank. Tegningene i seksjoneringen og plantegningen stemmer godt med dagens løsning.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Kragerø Sparebank med arealformål bolig/forretning/kontor, og innenfor hensynssone "bevaring kulturmiljø". I kommunedelplan for Kragerø sentrum ligger eiendommen i et område med sentrumsformål, også med angitt hensynssone "bevaring av kulturmiljø" (H570). Dette er en sone med særlige hensyn og bevaring av kulturmiljø omfatter bygninger, haver, parker, friområder, veier/gater, stier og utstyr som belysning, gjerder, trapper o.a. Alle søknadspliktige tiltak innenfor hensynssone H570-bevaring kulturmiljø, skal oversendes fylkeskommunen for uttalelse før behandling i kommunen. Endringer og oppføring av bygninger skal skje slik at det ikke bryter med bebyggelsens særpreg eller det omkringliggende bygningsmiljøet. Bestemmelsene i sin helhet ligger som vedlegg til salgsoppgave. Detaljreguleringsplan skal fortsatt gjelde. Kopi av detaljreguleringskart med bestemmelser ligger som vedlegg til salgsoppgave. Sentrumsplan med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   62 792,- (Omkostninger totalt)   2 052 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  62792

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Nora Eikeland

Megler

Nora Eikeland

46 42 09 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev