aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kirkegata 28B!
Velkommen til Kirkegata 28B!

KRAGERØ Kirkegata 28B

Nyoppusset selveierleilighet i sentrum med god takhøyde, uteplass og mulighet for parkering.

 • kr 3 690 000
 • BRA-i 102 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 690 000
 • Omkostningerkr 100 690
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 790 690
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1884
 • Soverom2
 • Felleskostnaderkr 1 283
 • Tomt270 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   106 690,- (Omkostninger totalt)   3 796 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Selveierleilighet i sentrum med god takhøyde, uteplass og mulighet for parkering. Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården, og ble innvendig totalrenovert siste halvdel av 2023. Den har egen inngang fra felles uteområde og inneholder: Gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom og teknisk rom. I tillegg disponerer leiligheten en stor bod i nabobygget øst for leiligheten. Boden samt én parkeringsplass leies av Skagerrak Sparebank. Leiligheten ligger svært sentral til, nederst i Kirkegata ved Torvet. På utsiden av døren fører trapper deg ned til Kragerøs sjarmerende kaféer, restauranter og nisjebutikker. Det er kort avstand til barnehage, Family treningssenter og Kragerøskolen med klassetrinn fra 1-10 klasse, samt svømmehall. Ta kontakt med megler for visning!
Fra stuen er det sjøgløtt mot Bærøyfjorden og fin utsikt utover torvet.

Kirkegata 28B, Telemark

 • Tomt
  270m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet. Tomten til sameiet består kun av arealet hvor bygget er plassert, og er i målebrev oppgitt til å være ca. 270kvm. Inngangsparti, parkeringsareal o.l ligger på Skagerrak Sparebank sin eiendom. Det er laget en liten uteplass på sørsiden av bygget. Leiligheten eier ikke, men disponerer denne uteplassen eksklusivt. Vedlikeholdsansvaret må således også antas å ligge på eier av denne seksjon. Tilgangen til leilighetene er via banktrappene. Ved ønske om leie av parkering vil adkomst i tillegg være via parkeringsplass og sti ned til leilighetene. Målebrev ligger vedlagt i prospekt.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger svært sentral til, nederst i Kirkegata ved Torvet. På utsiden av døren fører trapper deg ned til Kragerøs sjarmerende kaféer, restauranter og nisjebutikker. Det er kort avstand til barnehage, Family treningssenter og Kragerøskolen med klassetrinn fra 1-10 klasse, samt svømmehall. En liten spasertur fra leiligheten finner man også det gamle kystfortet Gundersholmen, som i dag er et friområde med sandstrand, gressplen og saltvannsbasseng, samt en kiosk/kafe som er åpen på sommertid. Det er også lett tilgang til fergekaia som bringer deg enkelt ut til hele Kragerøs fantastiske skjærgård.

  Adkomst
  Se kartskisse eller kontakt megler for kjørebeskrivelse.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården. Denne gamle gården har fra 1884 utgjort vestre del av bygningsmassen tilhørende Skagerrak Sparebank. Næringsdelen går over 2 plan og leies av Aktiv Eiendomsmegling, i 3 etasje er det to leiligheter og en i 4. etasje. Det er primært forretninger og leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Innhold
  Leiligheten har alt på en flate og inneholder: Gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom og teknisk rom. I tillegg disponerer leiligheten en stor bod i nabobygget øst for leiligheten. Boden samt én parkeringsplass leies av Skagerrak Sparebank. Se mer info under "andre utgifter".

  Standard
  Leiligheten ligger i 3. etasje i Juellgården, og ble innvendig totalrenovert siste halvdel av 2023. Den har egen inngang fra felles uteområde. Enheten fremstår innbydende med lyse overflater og pene laminatgulv. Det er god takhøyde i alle rom og delvis åpen løsning til kjøkken. Både kjøkken og gang har spotter i himling. Takhøyden i stuen skiller seg ut, og er målt til ca. 3 meter. Original stukkatur og mønster i himling er bevart. Store vindusflater mot både øst og vest. Fra stuen er det sjøgløtt mot Bærøyfjorden og fin utsikt utover torvet. Kjøkkenet har en stilren innredning av folierte, gråmatte fronter og med laminat benkeplate. Det er satt inn integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl / frys. På kjøkkenet er det god plass til et spisebord. Det er to romslige soverom i leiligheten, begge plassert mot nordvest. Badet har belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Rommet inneholder vegghengt wc, håndvask med underskuffer, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Ved inngangen til badet er det et teknisk rom, her er fordelingsskap for vann, varmtvannsbereder og brannsentral for vanntåkeanlegg.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer på kjøkken medfølger.

  Moderninseringer og påkostninger
  Leiligheten er totalrenovert innvendig med nytt bad, nytt kjøkken, nye overflater samt nytt elektrisk anlegg og nye rør. Enheten har fått egen inngang og derav ny inngangsdør. Det er montert nytt vanntåkeanlegg i leiligheten.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er fiber i bygget og mulighet for TV/internett gjennom Altibox.

  Parkering
  Leietaker har rett til leie av parkeringsplass for kr. 500,00 pr. mnd. I tillegg kommer eventuelle kostnader for snørydding. Leietaker har også rett til leie av bod for kr. 500,00 pr. mnd. Utleier er Skagerrak Sparebank. Leien blir justert etter endringer i konsumprisindeksen den 1. januar hvert år.

  Diverse
  Det er montert vannmåler i leiligheten.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   106 690,- (Omkostninger totalt)   3 796 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming.

  Info strømforbruk
  Da leiligheten nylig er gjort om fra lager/kontor til leilighet, er det ikke historikk på strømforbruk.

  Energiklasse
  F

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør ca. 23.000,- pr. år 2024. Disse inkluderer vann, kloakk, renovasjon og eiendomsskatt. Leiligheten har vannmåler, så avgiftene vil variere med forbruket.

  Andre utgifter
  Strøm, TV/internett og innboforsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  97/629

  Felleskostnader pr. mnd
  1283

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene inkluderer utvendig forsikring av bygget, felles brannvarsleranlegg til 110-sentralen samt noe avsetning til fremtidige kostnader. Disponible midler for sameiet utgjør kr. 18.645,- pr. 31.12.2023. Fra oktober 2023 er det budsjettert med avsetning vedlikehold / kostnader kr. 50.000,- pr. år for sameiet. Dette beløpet fordeles etter sameiebrøken og er inkludert i fellesutgiftene pr. mnd. For denne leiligheten utgjør avsetning til vedlikehold kr. 7500,- pr.år. Det er ikke planlagt noen oppgraderinger i nærmeste fremtid. Fasade mot sør er nylig pusset opp og det er satt på ny pipehatt. Takstein og takpapp er fra 80-tallet, men undertaket er originaltak. Det er to gamle takvinduer som er blendet igjen over takpappen. Bildet kan fåes ved henvendelse megler. Se vedlagt budsjett i salgsoppgaven.

  Om sameiet
  Sameiet består av 4 seksjoner, hvorav næringsdelen i 1. etasje og 2. etasje som leies av Aktiv Eiendomsmegling. I 3. etasje er det to leilighetsseksjoner og i 4. etasje er det en leilighetsseksjon. Sameiet har ingen forretningsfører, men det føres et enkelt regnskap.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Budsjett ligger vedlagt i prospekt.

  Sameiets forsikringsselskap
  Eika forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vedtekter ligger vedlagt i prospektet. Disse beskriver sameiebrøken til de ulike seksjonene, samt hvem som har signaturrett på vegne av sameiet.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3814/32/423: Det ligger flere tinglyste jordskiftesaker under heftelser på leilighetens grunnbok. Disse har fulgt med fra hovedbølet når bygget ble seksjonert. Dokumentene er av ingen relevans, men kan bestilles fra kartverket ved henvendelse megler. Heftelsene vil ikke bli slettet og pantehavere vil få prioritet bak disse. 13.09.2022 - Dokumentnr: 1018109 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 97/629 01.07.2022 - Dokumentnr: 722378 - Erklæring/avtale Denne erklæringen går ut på at Kragerø kommune ikke har ansvar for eventuelle skader på banktrappene som følge av arbeider på rom under banktrappene / arbeider under bakkeplan. 01.07.2022 - Dokumentnr: 722360 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:32 Bnr:94 Bestemmelse om vedlikehold Dette dokumentet hefter i eiendommen gnr. 32, bnr. 94, eid av Skagerrak Sparebank. Dokumentet gis gnr. 32, bnr. 423 adkomstrett over gnr. 32, bnr. 94, samt rett for bnr. 423 til å utføre nødvendig vedlikehold på bygget fra gnr. 32, bnr. 94.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 19.01.2024. Ferdigattesten ligger vedlagt i prospekt. Det foreligger ikke opprinnelige tegninger fra 1884. Det foreligger kun tinglyst seksjonering med tegninger samt oppdatert plantegning på leiligheten fra mars 2022, mottatt av Skagerrak sparebank. Plantegningen stemmer godt med dagens løsning, dog er to av de tre soverommene omgjort til ett større soverom og det er laget et teknisk rom ved badet.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Kragerø Sparebank med arealformål bolig/forretning/kontor, og innenfor hensynssone "bevaring kulturmiljø". I kommunedelplan for Kragerø sentrum ligger eiendommen i et område med sentrumsformål, også med angitt hensynssone "bevaring av kulturmiljø" (H570). Dette er en sone med særlige hensyn og bevaring av kulturmiljø omfatter bygninger, haver, parker, friområder, veier/gater, stier og utstyr som belysning, gjerder, trapper o.a. Alle søknadspliktige tiltak innenfor hensynssone H570-bevaring kulturmiljø, skal oversendes fylkeskommunen for uttalelse før behandling i kommunen. Endringer og oppføring av bygninger skal skje slik at det ikke bryter med bebyggelsens særpreg eller det omkringliggende bygningsmiljøet. I kommuneplanen står det at detaljreguleringsplan skal gjelde foran kommuneplan, der disse måtte avvike. Reguleringsbestemmelser og kart ligger som vedlegg til salgsoppgave. Detaljreguleringsplan kan fåes ved henvendelse megler. Sentrumsplan med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Nyoppført bolig etter avhendingsloven: Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2). Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 21.12.2023. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 1. ledd, 2. punktum. Avhl. § 3-3, 2. ledd fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   106 690,- (Omkostninger totalt)   3 796 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  100690

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 62.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 11.650,-. Utleggene omfatter fotopakke, digitalt stylede bilder og oppgjørskostnad. I tillegg kommer kostnader til finnannonse, trykte prospekter, KV-annonse, digitale signeringer, kommunale opplysninger kr. 14.800,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket sine direkte utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev