aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fullt møblert og utstyrt endeleilighet, med golfbil og båtplass. Svært solrikt og med flott sjøutsikt!

KRAGERØ RESORT - Endeleilighet fullt møblert og utstyrt, med golfbil og båtplass. Svært solrikt og med flott sjøutsikt!

 • BRA 77 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER121 422
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 371 422
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 77 m²
 • FELLESKOST./MND1 265
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 4 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  105 250,- (Dokumentavgift)
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  121 422,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 371 422,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten er todelt:

- Stue, kjøkken, bad og soverom.
- Soverom og bad.

Endeleilighet vest i 2. etasje med herlige sol- og utsiktsforhold. Leiligheten har egen terrasse mot sør, vest og nord - her kan du følge solen fra tidlig morgen til sen kveld om sommeren. Leiligheten er øverst i trappegangen, og det er derfor ingen gjennomgang. Barnevogner og golfbagger kan gjerne stå utenfor inngangsdøra uten sjenanse for andre.

Følgende fasiliteter/rettigheter/plikter inkluderes i kjøpet:

- Rett til å disponere båtplass: Årskostnad til båtforeninga er p.t. kr 2 000,-. Kan ikke disponeres av kjøper før 2023.
- Egen 4 seters golfbil, ny i 2013. Batterier skiftet i 2020. Årskostnad til trailfee og garasjeplass er p.t. kr 4 200,-.
- Møblert og utstyrt
- Obligatorisk spillerett/aksje på Kragerø golfklubb - Kr. 9 121,- pr. år.
(I dette beløp medfølger det inngang til hotellets fasiliteter som SPA og treningssenter, antall personlige kort tilsvarer antall sengeplasser i leiligheten - 4 stk).
- Egen låsbar bod i garasjeanlegg som er tilgjengelig hele året.
- Egen parkeringsplass i garasjeanlegg

- For kr 2 000,- pr. år pr. kort kan inngangskortene oppgraderes til upersonlige, slik at familie/venner som låner leiligheten eller er på besøk har de samme rettighetene.

Link til hjemmesiden til Kragerø Resort:

http://www.krageroresort.no/

Utleie
Innholdsrikt og spennende konsept, godt tilpasset alle aldre. Her kan du velge mellom aktiviteter som golf, tennis, spa-avdeling, beach-club m.m. Kjøpet inkluderer også 4 personlige inngangskort til lekkert bade- og treningsanlegg.

Leiligheten har tinglyst tilbakeleie-avtale. Hotellet har tilsvarende tinglyst en erklæring på hotellseksjonen, seksjon 1, om vedlikeholds- og leieplikt.

Denne rettigheten/forpliktelsen følger leiligheten og hotellet. Utleieperioden går fra 21. august - 9. juni (unntatt påsken). Sameiene mottar en prosentvis andel av omsetningen (avhengig av hvor høy omsetningen er), dette blir så fordelt på de enkelte seksjoner iht. eierbrøk/størrelse på leiligheten. Nærmere opplysninger om dette fremgår i vedlagte "tillegg til leieavtale". Eier kan også velge å stille leiligheten til disposisjon i hele eller deler av egenbruksperioden mot 50 % av losjiinntektene som avregnes direkte mot seksjonseier.

Utbetalte leieinntekter for 2021 i utleieperioden var kr 45 625,-. I egenbruksperioden benyttet eier leiligheten, slik at det ikke ble opptjent leieinntekter i denne perioden. I 2021 ble deler av leieinntektene holdt tilbake av sameie for dekning av utgifter knyttet til kommende rettsak mot driftsselskapet. Det utgjorde kr 17 719,-, slik at utbetalte leieinntekter i utleieperioden ville utgjort kr 63 344,-. Dette er leieinntekter opptjent siste kvartal 2020, og 3 første kvartaler av 2021. Hittil i 2022 har eier allerede fått utbetalt nær 40 000,- i leieinntekter (opptjent siste kvartal 2021 og første kvartal 2022). Årlige forventede leieinntekter for evt eier som velger å benytte leiligheten lite eller ingenting i egenbruksperioden utgjør 100 000,- + (nivået for 2021 og 2022 lagt til grunn).

Leieinntektene er gjenstand for inntektsbeskatning. Felleskostnader er fradragsberettiget.

Leiligheten kan også benyttes utenom egenbruksperioden, etter nærmere avtale med hotellet, forutsatt at det finnes ledig kapasitet. Egenbruk skjer i all hovedsak ved bruk av egen leilighet, men unntaksvis i andre, tilsvarende leiligheter. Ved egenbruk utenom egenbruksperioden betales et gebyr til hotellet/driftsseksjonen som pt. utgjør ca. kr 1 250,- for utvask, uavhengig av om egenbruken går over 1 eller flere døgn.
Det speiselle ved leiligheten er den store herlige uteplassen med gode terrasser mot golfbanen i syd, kilsfjorden i vest og sjøen og byen i nord.

Kragerø resort 703 og 704, Vestfold og telemark

 • Lys gjennomgående selveierleilighet beliggende på ende bak hotellkroppen, østre fløy (se bilder for plassering). Leiligheten har en "standard" planløsning, lik som mange andre leiligheter på resorten. Det speiselle ved leiligheten er de store lysflatene mot vest, den store herlige uteplassen med gode terrasser mot golfbanen i syd, Kilsfjorden i vest og sjøen og byen i nord.

  Gulvflater har parkett. Veggflater har lysmalte overflater og himlingene er glatte hvitmalte. Fasademessig er det lagt vekt på store glassflater.

  Kjøkken:
  Åpen kjøkkenløsning i moderne design med integrerte hvitevarer. (Kjøle og fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin).

  Bad:
  To flislagte bad/wc med varmekabler, det er downlights i himling, baderomsinnredning fra Grohe med speil innfelt i flisvegg. Vegghengte wc og dusjhjørne med dusjvegger i herdet glass. Det ene badet har badekar.
 • Høyt og fritt beliggende på Stabbestad, med bilfergeforbindelse til Kragerø sentrum. Hotellet har topp moderne spa- og treningsanlegg. Det er bilvei helt frem og en av Norges beste golfbaner ''rett utenfor døra''. Egen golfbilvei ned til beachclub med bl.a. saltvannsbasseng og restaurant.

  Selve leiligheten ligger i bakre rekke med fin utsikt over golfbanen, sjøen og Kragerø by.
 • Hotellkropp samt fire rekketun med selveierleiligheter. Alle leilighetene med unntak av leilighetene i de to rekketunen vest for hotellkroppen, har tilbakeleieavtale.
 • Se kart på finn.no.
 • Oppført i betong/trekonstruksjon.
 • P-rom/BRA : Ca. 77/77kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue/kjøkken, bad/wc og soverom.
 • Leiligheten er fullt møblert og utstyrt. Ved visning har selger noe private møbler/utstyr i leiligheten, dette medfølger ikke.
 • Felles sentralfyr. Oppvarming med strøm og gass (radiatorer), samt balansert ventilasjon foregår i regi av hotellet, og utgiftene inngår i fellesutgiftene.

  Eier har ikke energimerket eiendommen, og interessentene må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.
 • Tomten er svært solrik og har flott utsikt over innseilingen til Kragerø og til Kragerø by. Overlegene muligheter for rekreasjon og velvære og for aktiviteter som tennis, padling, golf, padel tennis, båtliv, bading, fotball og lignende. Sol fra tidlig morgen til sent på kvelden.

  Bilvei helt frem og alle leilighetene har tilgang til en garasjeplass, spa- og treningsanlegg som nabo, og egen golfbilvei ned til båthavn, beachclub, svømmebasseng, restaurant og flotte bademuligheter. Kragerø by kun 15 min. unna med ferge. Båtplass og Norges kanskje flotteste skjærgård med sine mange skjær og svaberg "et steinkast unna".

  Grunneier: Ivar Erik Tollefsen, Nick Walter Tollefsen og Ninja Tollefsen
  Festeavgift utgjør for alle seksjonene/sameiene totalt kr 180 518,- pr. 2021, avgiften konsumprisindeksreguleres hvert år, og er inkludert i fellesutgiftene.
  Festetid: 80 år fra 01.07.2000.
  Festekontrakten kan fås ved henvendelse megler.
 • Det medfølger en egen parkeringsplass og en egen bod i felles parkeringsanlegg. Eier har i tillegg leid ekstra bod for oppbevaring nær leiligheten. Det er betalt leie kr 1 590,- for 2022 for denne. Ny eier kan overta boden for 2022, forlengelse utover det må evt. avtales direkte mellom ny eier og driftselskapet.

  Rett til å disponere (egen nummerert) båtplass i felles båtanlegg på Stabbestranda. Det tildeles hvert år en båtplass som disponerers av leiligheten, denne vil normalt være den samme fra år til år.
 • Tilknyttet offentlig vei, vann og privat avløp.
 • Ligningsverdi er kr. 543 548,-
 • Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige fellesutgiftene.
  Eiendomsskatt kommer i tillegg, utgjør p.t. kr 6 569,- pr. år.
 • Månedlige felleskostnader utgjør kr 1 265,- pr. mnd. Disse inkluderer bl.a. kommunale avgifter (med unntak av eiendomsskatt), festeavgift, oppvarming (inkl felles sentralfyr, strøm og varmt vann), forsikring, utendørs drift (gartner, brøyting etc), TV, internett og vaktmestertjenester, eierkontakt fra hotellet, forretningsførsel og revisjon samt godtgjørelse til styret. Det er ikke gjort avsetninger til felles ytre vedlikehold.

  Se også oversikt over kostnader under "innhold".

  Det er ulik oppfatning hos sameiet og driftselskapet knyttet til ansvaret for fremtidig vedlikehold og oppgraderinger av leilighetene innvendig. Rettsak er berammet, og skal opp for Nedre Telemark i slutten av august. Dersom sameiet skulle tape vil det medføre økte felleskostnader, evt. kreve innbetalinger og/eller tilbakehold av leieinntekter.
 • Ferdigattest er utstedt 26.02.2008.
 • Pliktig utleieavtale med hotellet/driftsseksjonen. Se formulering under "innhold". Utleieavtalen følger som del av salgsoppgaven.

  Sameiebrøk: 87 / 6795
 • Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må fylle ut skjemaet "egenerklæring om konsesjonsfrihet".
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene kan fåes ved henvendelse meglerforetaket.

  Vedlikehold:
  Hotellet/driftsselskapet har hatt ansvar for innvendig og utvendig vedlikehold, inklusiv vedlikeholde/skifte av interiør ved behov. Det er en tvist mellom driftselskapet og sameiet rundt dette, og rettsak er berammet i slutten av august. Et evt. tap i denne rettsaken vil ha vesentlig betydning for utgiftssiden, enten i form av økte fellesutgifter eller ved innbetalinger/tilbakehold av leieinntekter.

  Uavhengig av utfall av rettsaken kan ikke seksjonseier avgjøre forhold til material- og fargevalg, møbler o.l. Seksjonen vil uansett inngå i hotellkapasiteten hvor rommene med all sannsynlighet fortsatt vil ha likt nivå på standard, møbler og utstyr.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 25.

  Følgede er tinglyst på eiendommen:

  - Festekontrakt: Tinglyst 03.11.2005 med dagboknr. 3598

  - Leieavtale: Tinglyst 13.08.2001 med dagboknr. 2269

  - Erklæring/avtale: tinglyst 29.03.2007 med dagboknr. 295558

  - Erklæring/avtale: tinglyst 28.11.2013 med dagboknr. 1035117

  Nedenfor følger en kort redgjørelse for de tinglyste dokumentene:

  Festekontrakt:
  Festetiden er 80 år fra 2000 med rett til forlengelse i ytterligere 80 år. Festeavgiften er inkludert i fellesutgiftene og justeres hvert år i tråd med utviklingen i konsumprisindeksen. Se ellers beskrivelse under "Tomt".

  Leieavtale:
  Opprinnelig avtale med grunneier om utvikling av golfbanen og område. Antas ikke å ha direkte relevans for eiendommen.

  Erklæringer/avtaler:
  Omfatter bl.a. forhold knyttet til bod, adkomst og parkeringsplass. Omfatter også forholdet til pliktig utleie, fordeling av leieinntekter m.m. Denne tinglyste bestemmelse må leses sammen med ny leieavtale (vedlagt prospektet), inngått i Januar 2013, tinglyst 28.11.2013.

  Ovennevnte dokumenter kan fåes ved henvendelse megler.
 • Seksjonen er regulert til fritid/næring. Kopi av kart og reguleringsbestemmelser fås ved henvendelse megler. Seksjonen har utleieplikt, og er således definert som næringsseksjon.
 • Gnr. 11 Bnr. 255 Snr. 13 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Det er mulighet for rask overtagelse, dog tidligst 2 uker etter at bindende avtale er inngått. Det foretas ikke nedvask i fm. overtagelse, men selger gjør enkel utvask. Driftselskapet rengjør etter egenbruksperioden, og belaster eier ca kr 2 500,- for jobben. I fm. egenbruk utenom egenbruksperioden er gebyret for utvask ca kr 1 250,-.
 • Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring på boligen.
 • Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.
 • Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  Eier har ikke energimerket eiendommen, og interessentene må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.
 • Skagerrak Sparebank kan tilby lån til konkurransedyktige vilkår. Vi formidler gjerne kontakt med kundebehandler.
 • Det er avtalt at oppdragsgiver skal betale vederlag kr 80 000,- inkl. mva for gjennomføring av salgsoppdraget. Oppdragsgiver betaler kr 5 900,- for innhenting av off. info, trykte prospekter og finn-annonse. I tillegg betaler oppdragsgiver et gebyr for oppgjør kr 3 800,-. Alle tall er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.
 • Helge Ludvigsen
  Randi Maria Ludvigsen
Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev