aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Sjådamveien 51A.

KRAGERØ Sjådamveien 51A

SJÅEN - KRAGERØ - Lys og koselig leilighet med fine uteplasser og gode solforhold!

 • kr 1 190 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 190 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 539 757
 • EierformAndel
 • Byggeår2 006
 • Soverom2
 • ArealP-rom 60 m²
 • Andel fellesgjeldkr 339 925
 • Felleskostnaderkr 6 209
 • Tomt1 863 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 190 000 (Prisantydning) 339 925 (Andel av fellesgjeld)   1 529 925 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 539 757 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv eiendomsmegling Kragerø v/Nora Eikeland har gleden av å presentere Sjådamveien 51A - Leiligheten ligger i en 4-mannsbolig oppført i 2006. Her har du alle rom på en flate, noe som gjør at leiligheten egner seg godt for folk i alle aldre. Enheten fremstår lys og tiltalene med gjennomgående god standard, godt med vinduer som slipper inn rikelig med sollys og utgang til sørvendt uteplass med kveldssol. Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: - Gang - Stue/spisestue/kjøkken - Bad - 2 soverom Attraktiv og meget god beliggenhet på Sjåen i nyere og populært boligfelt. Leiligheten ligger i en blindgate og har dermed også en stille og skjermet beliggenhet. Sjåen er generelt et barnevennlig område, med mange lekeplasser og kort vei til skoler og barnehager.

Sjådamveien 51A, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Leiligheten
  Bruksareal
  1. etasje: 65 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 60 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Gang, stue/spisestue/kjøkken, bad og 2 soverom.  Tomt
  1863m²

  Beskrivelse av tomt
  Solrik, eiet fellestomt med asfaltert adkomst/parkeringsplass og noen grusbelagte arealer. Tomten leiligheten ligger på består av to parseller, eid av Vidsjåveien BRL. Det er laget en platting ved inngangspartiet til leiligheten hvor du kan nyte morgensolen. Leiligheten har i tillegg en flott sydvest-vendt uteplass med direkte utgang fra stuen, hvor du kan nyte kveldssolen.

  Beliggenhet
  Attraktiv og meget god beliggenhet på Sjåen i nyere og populært boligfelt. Leiligheten ligger i en blindgate og har dermed også en stille og skjermet beliggenhet. En av Sjåens beste beliggenheter (blant leiligheter) pga sine optimale utsiktsforhold, samt lite støy fra trafikk. Sjåen er generelt et barnevennlig område, med mange lekeplasser og kort vei til skoler og barnehager. Her er det gode bussforbindelser fra nærliggende holdeplass og kun ca. 3,5 km fra Kragerø sentrum. Det er også kort vei til idrettshall, Kragerø videregående skole, Kalstad senteret, bensinstasjon, butikk m.m. Det er fine turområder i umiddelbar nærhet. Kun 10 minutter gange fra leiligheten kommer du inn på stien fører opp til Storkollen, ett av Kragerøs fineste utsiktspunkt. Du bruker kun 20 minutter fra huset og til utsiktpunktet hvor du kan skye utover den fantastiske skjærgården. Sjådammen er også med på å sette ett fint preg på området og er en populær skøytebane på vinteren.

  Adkomst
  Se kartskisse eller kontakt megler for kjørebeskivelse til eiendommen.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og leiligheter.

  Byggemåte
  På eiendommen er det ført opp boligbygg med flere boenheter, i dette bygget er det 4 leiligheter som er vertikalt og horisontalt delt. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst, datert 14.03.23. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i rapporten. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 1. etasje med alt på en flate og inneholder: - Gang - Stue/spisestue/kjøkken - Bad - 2 soverom Det er i tillegg en utvendig bod ved inngangsparti.

  Standard
  Leiligheten ligger i en 4-mannsbolig oppført i 2006. Her har du alle rom på en flate, noe som gjør at leiligheten egner seg godt for folk i alle aldre. Enheten fremstår lys og tiltalene med gjennomgående god standard, godt med vinduer som slipper inn rikelig med sollys og utgang til sørvendt uteplass med kveldssol. Beskrivelse av eiendommens rom: Overflater har hovedsakelig laminat på gulv, malte mdfplater på vegger og malt himling. Du kommer først inn i leilighetens gang. Her er det flislagt gulv med varmekabler. Badet er er flislagt med varmekabler i gulv og inneholder innredning med servant, dusjkabinett, toalett og opplegg til vaskemaskin. Dusjkabinettet er av nyere dato. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og integrert komfyr/platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, samt utgang til veranda med gode solforhold og en luftig utsikt. Stuen har gode lysforhold gjennom vinduer og verandadør. Det er totalt to soverom i leiligheten. Det ene soverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det andre soverommet er mindre, og egner seg som et lite barnerom eller kontor/bod. Det er integrert utebod med god plass til lagring / oppbevaring. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: - Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Overflatebehandling må stedvis fornyes for TG:1. - Terrasser: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: Overflater må fornyes for TG:1. - Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Innhent dokumentasjon på membran om mulig. - Elektrisk anlegg: Det er naturlig med en helhetlig kontroll av hele anlegget.   Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst, datert 14.03.23. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i rapporten. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer på kjøkken medfølger.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er fiber. TV/Internett koster ca. 1100,- pr.mnd. Prisen vil variere med hvilken tv-pakke og internetthastighet man velger.

  Parkering
  Parkering på felles parkeringsplass.

  Diverse
  Andelseier er selv ansvarlig for vedlikehold og forsikring av terrasse ut fra grunnetasjen. Dette er oppgitt under pkt 20 i husordensreglene.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 190 000 (Prisantydning) 339 925 (Andel av fellesgjeld)   1 529 925 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 539 757 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Det er varmekabler på bad og i gang.

  Info strømforbruk
  Nåværende eier har brukt 7034 kwt i 2022.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  484519

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1744269

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  18

  Part.obl.nr.
  988743852

  Felleskostnader pr. mnd.
  6209

  Andel fellesgjeld
  339925

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-09T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har IN-ordning. Kontakt megler for mer info ang frister, vilkår osv.

  Avdrag fellesgjeld
  2734

  Rentekostnad fellesgjeld
  1280

  Andel fellesformue
  14622

  Andel fellesformue per dato
  2023-03-09T23:00:00Z

  Borettslaget
  Vidsjåveien Borettslag;

  Borettslagets org.nr
  988743852

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Borettslaget opplyser at de planlegger en del vedlikehold på byggene fremover. Det er foreløpig ikke besluttet noe, men saken tas opp på neste generalforsamling. Større vedlikeholdsarbeider/oppgraderinger vil gi høyere fellesutgifter.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Kr 6209,- pr mnd som dekker betaling av borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, SBBL`s forretningsførsel og andre driftsutgifter. Kjøper må tegne innboforsikring. LÅNEBETINGELSER FELLESGJELD: Lånet innfris : 2031 Rentesats : 4,6 % pr 10.03.2023 Långiver : Sparebanken Sør Renter og avdrag pr.mnd utgjør henholdsvis ca. kr 1280,- og kr 2734,-. Dugnadsbidrag kr. 50,- Resterende er driftsutgifter på kr 1280,- Tilsammen er det kr. 6209,- i månedlig felleskostnad Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Sikringsordningen AS.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer felles forsikring
  SP588272

  Vedtekter/husordensregler
  I vedtektene finner du blant annet info om andelseier og borettslagets vedlikeholdsansvar, godkjennelse av andelseier og bruksoverlating / utleie. I husordensreglene finner du info om blant annet generelle regler i borettslaget, husdyrhold, parkering og søppelhåndtering. Vi oppfordrer alle på generelt grunnlag til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold må søkes og godkjennes av styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Registering av grunn - dok.nr. 229 - 23.01.2006 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3814 Gnr: 13 Bnr: 376 Dette dokumentet er fra når eiendommen ble fradelt i 2006.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 06.09.2006. Ferdigattesten ligger vedlagt i prospekt.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål og kjørevei, og er en del av reguleringsplanen "Dalane - Storkollen - Sjåen, del 1" datert 12.05.1997. Reguleringsplanen har følgende formål: Byggeområder, landbruksområde, trafikkområder, friområder, fareområder, spesialområder og fellesområder. Under boligbebyggelse står det blant annet: "I området skal det oppføres boligbebyggelse med tilhørende anlegg. Bebyggelses endelige plassering på tomta fastsettes av kommunen. Bygningene skal ha salttak og takvinkelen fastsettes av kommunen. Bebyggelsen skal ikke være høyere enn 2. etasjer". I kommunens arealdelplan er området også vist til boligbebyggelse og LNF-område. På kommuneplanens side 101 står det at reguleringsplanen skal gjelde foran kommuneplanen. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i prospekt. Kommunens arealdelplan kan fåes ved henvendelse megler. Sørvest for leiligheten er det en enebolig under oppføring. Nybygget vil i liten eller mindre grad påvirke denne leiligheten.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 190 000 (Prisantydning) 339 925 (Andel av fellesgjeld)   1 529 925 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 539 757 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Nora Eikeland

Megler

Nora Eikeland

46 42 09 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev