aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv eiendomsmegling Kragerø har gleden av å presentere Bærøykjærringa 49!

KRAGERØ SKJÆRGÅRD Bærøykjærringa 49

BÆRØY - KRAGERØ - Sørvestvendt selveierleil med lekker sjøutsikt, to soverom og garasje- og båtplass.

 • kr 2 750 000
 • BRA 90 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostningerkr 81 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 831 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 008
 • Soverom2
 • ArealP-rom 81 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 750 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 68 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000)) 81 792 (Omkostninger totalt) 2 831 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Fritidsleiligheten ligger på Bærøy med en spektakulær utsikt utover Kragerøfjorden med holmer og skjær som omkranser byen. Enheten ligger sørvestvendt til med gode solforhold i umiddelbar nærhet til Kragerø by. Det er kun 3 min gange ned til sjøen hvor du har en egen båtplass i båtanlegget "Synken" og kun et par minutters gange til barnevennlig sandstrand ved fergeleiet og den populære stranden kalt "Grisen". Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lysmalte overflater og pene parkettgulv. Leiligheten ligger i 2. etasje (heis) med alt på en flate, og inneholder gang, kjøkken/stue, bad, to soverom og to boder. Stue/kjøkken har åpen løsning, og utgang til balkong hvor du kan nyte gode solforhold og en nydelig sjøutsikt. Kontakt oss for visning!

Bærøykjærringa 49, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 90 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 81 kvm Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet. Tomten er ca. 14757 kvm i følge Kragerø kommune sine kartsider. Fellesarealer er opparbeidet og beplantet. Det er lagt belegningstein ved inngangspartiet, samt grus på adkomstveier, stier og parkeringsplasser. Sameiet er ansvarlig for vedlikehold av fellesarealer.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en spektakulær utsikt utover Bærøyfjorden med holmer og skjær som omkranser byen. Herfra har du full oversikt over den livlige båttrafikken i området. Leiligheten ligger sørvestvendt med gode solforhold sommerstid. Det er kun 3 minutters gange ned til sjøen hvor du har en egen båtplass i båtanlegget "Synken", og kun et par minutters gange til den populære stranden kalt "Grisen". Fra leiligheten er det ca 5 min med hurtiggående båt til Kragerø sentrum hvor byens atmosfære er en attraksjon i seg selv. Her arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. På sommerstid er Kragerø et yrende ferieparadis, og innbyggertallet firedobles. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger og Bondens marked som arrangeres annen hver lørdag samt flere koselig spisessteder som tilbyr alt fra sushi, tapas og "fine dining". Til Valle er det drøye 10 min. Det er i tillegg kjørevei helt frem til leiligheten, dersom du ønsker å ta bilfergen fra sentrum. Bilen parkerer du i garasjeanlegget i underetasjen på leilighetsbygget/felleshagen. Bærøy er en av de største og mest attraktive øyene i Kragerøs flotte skjærgård. Med over 15 kilometer med veier og stier er det rikelige muligheter for naturopplevelser. Det er merkede løyper langs de mest brukte stiene, så her kan du jogge eller spasere fra fjord til topp. Spesielt populære utfartsområder er badestranda på Gulodden og friområdet Paradisbukta med brygge og badeplass for både fastboende og gjester. Bærøkjerringa er lett tilgjengelig og som den høyeste toppen på øya (68 moh) gir den praktfull utsikt i alle himmelretninger.

  Adkomst
  Se kartutsnitt på finn.no eller kontakt megler for veibeskrivelse. Bærøy har bilfergeforbindelse med Kragerø sentrum (se rutetider på fjordbat.no). Fergeleie ligger kun 250 meter fra leiligheten.

  Bebyggelse
  Området er bebygget med fritidsleiligheter og hytter.

  Byggemåte
  Bærende konstruksjoner av betong. Utfyllende vegger av bindingsverk. Ytterveggene er kledd med sementbaserte fasadeplater.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 2 etasje med heis og inneholder: - Entré - Stue - Kjøkken - 2 Soverom - Bad/wc - Bod Det er i tillegg en romslig bod med inngang fra fellesgangen i 2. etasje, rett ved leiligheten. Denne er perfekt for oppbevaring av vester, badeleker, ekstra stoler etc. Leiligheten disponerer en båtplass i Synken (båtplass nr. 106, ca. 2,5 m CC), samt en parkeringsplass i garasjeanlegget i underetasjen på leilighetsbygget/felleshagen.

  Standard
  Leiligheten er velholdt og holder en gjennomgående god standard med lysmalte overflater og pene parkettgulv. Enheten ligger i 2. etasje med heis og har alt på en flate. Her har du fine sol- og utsiktsforhold, samt båtplass- og garasjeplass. Dette er en svært lettstelt fritidsbolig hvor du kan flytte rett inn! Du kommer først i et vindfang, som videre fører til soverom, bod, bad og kjøkken/stue. Stue og kjøkken har åpen løsning, og utgang til sørvestvendt balkong hvor du kan nyte gode solforhold og en særdeles flott utsikt utover Bærøyfjorden/Kragerøfjorden og inn mot Kragerø sentrum. Den skråstilte fasen på balkongen gjør at det blir tilnærmet ingen innsyn og balkongen blir svært privat. Kjøkkenet har lysmalte fronter, heltre benkeplate og integrerte hvitevarer (komfyr, steketopp, oppvaskmaskin, vinskap og kombinert kjøl/frys) som medfølger salget. Kjøkkenet har godt med benkeplass. Badet er flislagt med varmekabler i gulv og inneholder wc, servant med underskap og speil, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Det er totalt to gode soverom i enheten, begge med dobbeltseng. Leiligheten har i tillegg en bod i leiligheten, samt en større bod i samme etasje kort vei fra leiligheten. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: - Terrasser med dekke i kunstsoff: Noe av dekke har gått noe fra hverandre. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting/vedlikehold av terrassedekke, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering. - Innvendige overflater: Det er registrert noe bruksslitasje. Demper til dør er trykt gjennom plate. Det er registrert bevegelse/svinn sprekk. Tiltak: Oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard. - Innvendige dører: Dører har noe bruksslitasje. Noen av dørene subber. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er påkrevet, men dører kan eventuelt justeres. - Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Membraner er ikke dokumentert. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.   Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst, datert 21.03.23. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i rapporten. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Eiendommen leveres i hovedsak møblert. Følgende medfølger: hvitevarer kjøkken, senger (nye madrasser og overmadrass), nattbord, kommoder, sofa, sofabord, 2 lenestoler fra bohus, skap i stua, vaskemaskin og sovebrisk (sovesofa som blir dobbeltseng).

  Hvitevarer
  Hvitevarer kjøkken medfølger.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er fiber, og mulighet for å tegne hytteabonnement. Kragerø Energi er leverandør av bredbånd og tv-tjenester i området.

  Parkering
  Det medfølger en garasjeplass i underetasjen på bygget/felleshagen. Det er i tillegg muligheter for gjesteparkering. Leiligheten har kjøpt seg inn på felles ladestasjon rett sør for bygget. Det er to ladere, booking administreres via app. Felles parkeringsplass benyttes for båtopplag vinterstid, frem til pinse. I garasjen er det også mulig å sette båten på vinteren, på egen parkeringsplass.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige forsikring

  Polisenummer
  79959471

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 750 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 68 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000)) 81 792 (Omkostninger totalt) 2 831 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Gasspeis med fjernkontroll. Det er i tillegg uttak for gassgrill på terrasse. Ekstra fas utført av autorisert elektriker (Kragerø elektriske). 2 varme lamper på verandaen på 3000watt x2.

  Info strømforbruk
  Selger opplyser at årlig strømforbruk i 2022 utgjorde 2000 kwt.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  16041

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Disse omfatter eiendomsskatt, vann, kloakk og renovasjon.

  Formuesverdi primær
  408528

  Formuesverdi primær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdi fritidsbolig.

  Andre utgifter
  Fellesutgifter: kr 2384,- pr.mnd. Denne dekker utvendig forsikring av bygget, forretningsførsel, snørydding, strøm i fellesarealer, båtplass og kostnader til båtsameiet. Eier opplyser at årlig strømforbruk utgjorde 2000 kwh i 2022. Dette vil variere med bruk av leiligheten. Tv / internett: Det er fiber, og mulighet for å tegne hytteabonnement. Kragerø Energi er leverandør av bredbånd og tv-tjenester i området. Forbruk av gass skal betales av hver enkelt leilighet. For dette formålet vil måleren ute på terrassen bli avlest fortrinnsvis en gang i året. Kostnaden vil følge leiligheten, ved salg av leiligheten plikter selger å gjøre de nødvendige avregninger med kjøper. Gassprisen skal beregnes ut fra totalkostnaden for fylling av gasstanken.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Det er legalpant for kommunale avgifter. Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad: Bestemmelse om adkomstrett/veg - tinglyst 04.10.2006/13.12.2006 - dok.nr 3328/623902. Rettighetshaver er allmennheten. Denne tinglyste bestemmelsen gir allmennheten rett å benytte veier og stier på sameiets tomt gnr. 31, bnr. 419, 420, 421 og 371 i Kragerø kommune. Bestemmelsen gir i tillegg allmennheten rett til å ferdes på stranden beliggende på gnr. 31, bnr. 420. Bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om vannrett, bestemmelse om vann/kloakkledning og erklæring/avtale - tinglyst 04.10.2006 - dok.nr 3329. Denne tinglyste bestemmelsen sier følgende: 1. Gnr. 31 bnr. 371,419,420 og 421 snr. 1-28 skal ha likestilt, vederlagsfri og gjensidig adkomst-og ferdselsrett over hverandres eiendommer. Nåværende og fremtidige eiere av gnr. 31, bnr. 371 i Kragerø kommune skal ha vedlikeholdsansansvaret og bekoste driften av veistrekning og parkering på sameiet eiendom. 2. Gjensidig og likestilt rett for gnr. 31 bnr. 371,419,420 og 421 snr. 1-28 til å ha liggende ledninger til vann og avløp, samt fiberoptiske kabler og elkabler. Kragerø kommune har rett til å ha liggende offentlige ledniger til vann og avløp over gnr 31, bnr. 421. Urådighet - tinglyst 20.02.2009 - dok.nr 124697 Kan ikke overskjøtes uten sammen med ideell andel 250 / 33625 av gnr. 31, bnr. 371 Dette er båtplassen som seksjonen disponerer i Synken. Seksjonering - tinglyst 20.10.2008 - dagboksnummer 848941 Opprettet seksjoner: Snr: 3 Formål: Bolig Tillegsdel: Bygning Sameiebrøk: 81/2461 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse megler.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 27.01.2010. Ferdigattest ligger vedlagt i prospekt.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp, med private stikkledninger til offentlig nett. Veien opp til eiendommen er privat, men regnet som fellesvei med tinglyst adkomstrett over de respektive naboeiendommer. Synken båtsameie har brøyte- og vedlikeholdsansvaret for veien fra brua og frem til inngang/garasje i Lagunen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse, friluftsområde og privat vei. Selve bebyggelsen ligger innenfor området regulert til fritidsbebyggelse med betegnelse F5. Eiendommen er en del av reguleringsplanen for "Gulodden Bærøy". I reguleringsplanen står det blant annet følgende om felt F5 som eiendommen ligger innenfor: "Terrassert fritidsbebyggelse. I tillegg tillates det i øvre del av Felt F5, konsentrert fritidsbebyggelse tilsvarende den i F1 og F3. F5 kan utbygges med inntill 34 enheter. Endelig plassering vurderes i egen bebyggelsesplan for dette området. Hver enhet i blokkbebyggelsen tillates, utbygd med inntill 100kvm BYA. Bruksareal som bare har adkomst fra fellesareal og som ikke tilhører boligens hoveddel, herunder garasje/båtopplag, boder og tekniske rom, regnes ikke med i tillat bruksareal". "For terrassert bebyggelse i felt F4 og F5 skal gesimshøyde og mønehøyde defineres i arronderingsplan og nøyaktige terrengprofiler, pga. prosjektets kompleksitet og tilpasning til steinbrudd. For felt F4 og F5, forutsettes det at parkering skal skje i parkeringsanlegg i bebyggelsens underetasje/kjeller. I parkeringsanlegg i bebyggelsens underetasje kan det tilrettelegges for båtopplag om vinteren". Eiendommen har en eierandel i gnr. 31, bnr. 371 (synken båthavn). Området er regulert til Privat småbåtanlegg. I reguleringsplanen står det blant annet følgende: "Innenfor området skal det tilrettelegges for privat småbåthavn med brygger ? faste og/eller flytende slipp m.m. Alle fritidsboligene innenfor planomårdet skal gis rett til båtplass. Småbåtanlegg forutsettes opparbeidet og drevet av hyttevelforening eller sameie". Reguleringsplanen Gulodden - Bærøy har følgende formål: 1: Byggeområder: Fritidsbebyggelse. 3: Offentlige trafikkområder: Havneområder land og sjø. 6: Spesialområder: Privat vei med rett til fri ferdsel, friluftsområde land, friluftsområde sjø og vassdrag, privat småbåtanlegg sjø og land, vann- og avløpsanlegg, renovasjon og trafo. 7: Fellesområder: felles parkering og felles lekeplasser. 8: Fellesbestemmelser Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger vedlagt i prospekt. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i reguleringskart- og bestemmelser før budgivning. I kommunens arealdelplan er området vist til LNF-formål. I tillegg ligger eiendommen innenfor skravert området med hensynssone H310, "ras og skredfare". I kommuneplanen står det at reguleringsplanen skal gjelde foran kommunens arealdelplan og dennes bestemmelser.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 750 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 68 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000)) 81 792 (Omkostninger totalt) 2 831 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  81792

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 3 750,- og markedspakke kr  14 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  6287,-. Utleggene omfatter bl.a kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket sine direkte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Nora Eikeland

Megler

Nora Eikeland

46 42 09 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev