aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Lille Kirkholmen 18!

LILLE KIRKHOLMEN 18 - Fritidsbolig i sjøkanten med 4 soverom, og båtplass 2 meter fra terrassen!

 • 4 790 000
 • BRA 118 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING4 790 000
 • OMKOSTNINGER135 922
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 925 922
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 000
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 114 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT101 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 790 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  135 922,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 925 922,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligen går over tre plan og inneholder:

1.etasje: Gang, stue, kjøkken og bad/vaskerom.
2. etasje: Stue og 2 soverom.
3.etasje: Trapperom, toalettrom og 2 soverom.

Lille Kirkholmen 18, Vestfold og telemark

 • Lille Kirkholmen 18 går over 3 plan, og fremstår som en pen og velholdt fritidsbolig. Stakittgjerde mot nabo er nylig malt, og det ble samtidig skiftet noen bord i trappeoppgangen til fritidsboligen.

  Hovedplan er todelt med stuedel mot nord og kveldssolen, kjøkkenet ligger mot sør med direkte utgang til lun uteplass. Her har du solen fra tidlig morgen til sen ettermiddag.

  Kjøkkenet har innredning fra byggeår i hvite profilerte fronter. Komfyr er ny i 2020, samme år er det installert eSpring renseanlegg for drikkevann.

  Bad/wc er flislagt med varmekabler, ny tørketrommel medfølger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid):
  - Toalettrom: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet. Tiltak: mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):

  UTVENDIG
  - Dører og vinduer: Vindu og dører med alders og bruksslitasje. Tiltak: det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av vinduer og dører, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

  INNVENDIG
  - Overflater: Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: innvendige overflater er fra byggedato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

  - Bad/vaskerom, overflater vegger og himling : Det er påvist sprekk i 1 stk flis. Tiltak: våtrommet fungerer med dette avviket.

  - Bad/vaskerom, overflater gulv: Det er skade i en flis. Det er også noe dårlig fall inne i selve dusjsonen. Tiltak: det er ikke behov for umiddelbare tiltak.

  - Bad/vaskerom, sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: overvåk tilstanden jevnlig.

  - Kjøkken, overflater og innredning: Kjøkken med noe elde og bruksslitasje. Tiltak: kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse.

  - Kjøkken, avtrekk: Ventilator av eldre dato, med begrenset forventet levetid. Tiltak: ventilator fungerer i dag, men en må påregne utskiftning på grunn av
  alder.

  - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst ved Knut Ramberg, datert 10.05.2022.
  Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • 2 små kilometer sørvest for Kragerø Sentrum, og ca 300 meter fra fastlandet ligger Lille Kirkholmen. Her ble det sent på 90-tallet etablert et lite ferieparadis med totalt 60 fritidsboliger i tradisjonell sørlandsstil. Kanalen som går tvers igjennom området setter særpreg på prosjektet, her har du terrassen et par meter fra sjøen!

  På nordsiden av Lille Kirkholmen er det opparbeidet en nydelig strand, her er det også et barnevennlig flott grøntområde, ideelt for spill og lek. Gartner sørger for plenklipping og nødvendig hagearbeid.

  Fra eiendommen er noen minutter med båt inn til Kragerø sentrum, med blant annet dagligvareforretninger, sjarmerende nisjebutikker, kaféer og restauranter. I byen er det flere, fine offentlige badeplasser, blant annet ved Sjøbadet og på Gunnarsholmen.

  Eiendommen er også et perfekt utgangspunkt for å utforske Kragerøs vakre og "uendelige" skjærgård. Her finner du massevis av små og store strender, lune viker og glatte svaberg. Med sine 495 øyer og holmer gir denne skjærgården mulighet for nye og spennende opplevelser år etter år.

  Til Stabbestad er det en kort båttur. Her finner du attraktive Kragerø Resort, solrikt og idyllisk plassert utenfor Kragerø sentrum med sine mange og varierte tilbud. Her har familien overlegne muligheter for rekreasjon og velvære samt aktiviteter som tennis, golf, sandvolleyball, klatrevegg, båtliv, bading, fotball og lignende. Spa- og treningsanlegg som nabo, med styrkerom, svømmebasseng ute og inne, tur- og sykkelmuligheter i terrenget, samt en av Norges flotteste golfbaner med bl.a. 18 hulls golfbane, driving range, korthullsbane og minigolf rett utenfor døra. Golfbilvei ned til båthavn og Beach Club med bl.a. saltvannsbassenger og restaurant.

  Eiendommen disponerer båtplass et par meter fra egen terrasse.
 • Området består av hovedsakelig hyttebebyggelse.
 • Adkomst via båtvei, turen tar ca. 8-9 min fra Kragerø.
 • Byggegrunn bestående av oppfylte masser, som er tilpasset byggets utforming. Bygningen har støpt plate på mark. Drenering antas å være utført i henhold til krav og standard fra byggedato. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende/stående bordkledning. Taktekkingen er av betongtakstein. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon tre. Undertak med palter, sløyfer og lekter for takstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
 • 1.etasje: Bra/P-rom: 45/41 kvm
  2.etasje: Bra/P-rom: 47/47 kvm
  3.etasje: Bra/P-rom: 26/26 kvm

  Totalt: Bra/P-rom: 118/114 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Gang , stue , kjøkken og bad/vaskerom.
  2. etasje: Stue og 2 soverom.
  3.etasje: Trapperom, toalettrom og 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk.
 • Adkomst via båtvei på eiendommens nordside. Det er opparbeidet terrasse på fritidsboligens nord- og sørside, disse er sammenkoblet på eiendommens vest-side. Terrassen på sør-siden er lun og skjermet for vind. Fritidsboligen er oppført vegg-i-vegg med naboeiendom på østsiden.
 • Båtplass rett utenfor fritidsboligens nordside.

  Selger leier i tillegg båtplass og parkering i Kil/Frøvik ca 5 km unna eiendommen. Mulighet for å overta leieplass til båt og parkering på fastlandet. Konf. megler.
 • Offentlig vann og kloakk.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020: kr 913 460,-.
 • Kommunale avgifter utgjorde ca. kr. 17 748 pr år/2022.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Nåværende eier hadde et strømforbruk på ca.5815 kWh / pr. år. 2021. Fritidsboligen er forsikret med "Hytte pluss" i Gjensidige, med en årlig avgift på kr. 4439,-. På Lille Kirkholmen er det lagt inn kabel for TV og bredbånd (Telia). Abonnement for TV og bredbånd koster 739,- pr mnd, og vil sannsynlig øke i 2023. Abonnementet kan sperres/fryses som hytte-abonnement inntil 6 mnd.
  Årlig velavgift utgjør kr. 6000,-/2022.
 • Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Dette medfører i teorien at bruken er ulovlig. Det utstedes ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd. Manglende ferdigattest/midlertidig brukstillatelse er imidlertid veldig vanlig for fritidsboliger i området/skjærgården, og det antas at forholdet er uten praktisk betydning.

  Godkjente byggetegninger avviker noe fra løsningen i 2. etasje, her er det satt opp lettvegg i stue. Opprinnelig inneholdt fritidsboligen 3 soverom. Lettveggen har gitt fritidsboligen et ekstra soverom, totalt 4 stk fordelt på de to øverste etasjene med 2 soverom på hvert plan.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Husordensregler er under oppdatering.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende grunndata er registrert på eiendommens grunnboksblad

  REGISTRERING AV GRUNN
  Dok. nr. 3354 - 17.11.2000

  OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
  Dok. nr. 10269 - 01.01.2020

  Følgende rettigheter er registrert på eiendommens grunnboksblad:

  BESTEMMELSE OM BÅT/BRYGGEPLASS
  Dok. nr. 1273 - 16.05.2002
  Rettigheter på 3814-12/219
 • Eiendommen omfattes av Reguleringsplan for "Lille Kirkeholmen". Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Langs eiendommens nord- og sørside er område regulert til felles gangvei. Det er senere gitt aksept for at enkelte av hyttene fikk privatisere "sin" brygge, på disse stedene er det ikke gangadkomst.

  Nord- og vestområder på selve øya er regulert til lek og friluft. Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Kragerø (Kommuneplanens arealdel for Kragerø 2018 - 2030), hvor eiendommen er avsatt til LNFR (landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift). Planområdet er merket som hensynssone for landbruk med beskrivelse "statlige planretningslinjer for differensiert forvaltning av strandsonen langs sjøen". Reguleringsplanen inngår i Kommuneplanens arealdel, og skal fortsatt gjelde.

  Kopi av reguleringskart og bestemmelser ligger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Gnr. 12 Bnr. 1205 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 3800,-). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 12 900,-, som omfatter bl.a. inntil annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 0,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 0,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mary Kay Strobel Paus
  Thorleif Fredrik M Paus
Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev