aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Brattibakkveien 8! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

KROKKLEIVA Brattibakkveien 8

Enebolig fra 2008 med praktfull fjordutsikt og flott opparbeidet hage. Garasje m/elbil-lader. Familievennlig nabolag.

 • kr 6 000 000
 • BRA 213 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 6 000 000
 • Omkostningerkr 167 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 167 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 008
 • Soverom3
 • ArealP-rom 157 m²
 • Tomt1 390.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  167 042 (Omkostninger totalt)

  6 167 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
Nyere enebolig fra 2008 med praktfull utsikt over Steinsfjorden mot Tyrifjorden og Krokskogen. Ny garasje med elbil-lader ble satt opp i 2019. Inngjerdet bugnende hage som er flott opparbeidet med frukttrær, bærbusker, drivhus, pergola og nedsenket bålplass med bålpanne! I hagen er det også satt opp et uthus som er innredet som treningsrom. Takterrasse på 4 kvm og stor solrik terrasseplatting på 33 kvm med utekjøkken og rikelig plass til utemøblement. Boligen fremstår som svært lys og innbydende og har en god planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og separat vaskerom på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Separat vaskerom Fibernett Familievennlig nabolag med gang- og sykkelavstand til skoler og fritidstilbud for barn og unge. Velkommen!

Brattibakkveien 8, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 97 kvm
  2. etasje: 70 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 87 kvm Entré/hall m/trapp, soverom, vaskerom, bad/wc, stue/kjøkken.
  2. etasje: 70 kvm Hall m/trapp og kontorplass, 2 soverom, loftstue, bad/wc.
  Sekundærrom
  1. etasje: 10 kvm Teknisk bod.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 32 kvm

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 14 kvm  Tomt
  1390.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomta rundt boligen er opparbeidet med bygningsmasser asfaltering/singel, støttemurer, uteplasser, plen og beplantninger. Tomta er skrånende går ett godt stykke nedenfor adkomstveien. For den nedre delen er det ikke opparbeidet. Det gjøres oppmerksom på at tomten ble skilt ut etter at uthuset ble bygget og at uthuset derfor ligger inn mot nåværende tomtegrense mot bnr 106.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Kroksund i Hole kommune, kun 30/40-minutters kjøring fra Sandvika/Oslo. Eneboligen har en flott beliggenhet på et høydedrag med praktfull utsikt over Steinsfjorden - mot Tyrifjorden og naturskjønne Krokskogen. Inngjerdet bugnende hage som er flott opparbeidet med frukttrær, bærbusker, drivhus, pergola og nedsenket bålplass med bålpanne - til glede for både store og små! I hagen er det også satt opp et uthus som er innredet som treningsrom. Takterrasse på 4 kvm og stor solrik terrasseplatting på 33 kvm med utekjøkken og rikelig plass til utemøblement. Området byr på uttalelige tur og rekreasjonsmuligheter. Turmulighetene er mange både til Fekjæråsen, Steinsfjorden og Rytterager. Sommerstid kan man bade og nyte yrende båtliv og kajakkpadling på Steinsfjorden, og vinterstid kan man gå på skøyter på isen. Mer krevende turterreng finner du opp Kleiva - til Kongens utsikt og videre innover Krokskogen og marka, eller fra Åsa - opp Mørkgonga og til Gyrihaugen. Vinterstid kjøres det opp kilometervis med skiløyper på jordene i Holebygda og på Krokskogen er det skiløyper fra Kleivstua - til Sørsetra og innover marka. For den golfinteresserte ligger Storøen med Tyrifjord Golfklubb med 18 hulls bane og tursti rundt øya i kort kjøreavstand fra boligen. Familievennlig nabolag med gang- og sykkelavstand til skoler og fritidstilbud for barn og unge. Herfra er det kort avstand både til Sundvollen Oppvekstsenter med barnehage og barneskole, Vik barneskole og Hole ungdomsskole. Til Tyrifjord med barne, ungdom og videregående skole er det rundt et kvarters kjøring. Nærmeste barnehager er Sundvollen barnehage, Løken barnehage og Svensrud Naturbarnehage. Til Svensrudmoen idrettsplass med fotballbane og naturbarnehage er det under ti minutters kjøring. Kultur og aktivitetstilbudet i kommunen er godt og variert med blant annet sykkelpark, og Hole musikk- og kulturskole for barn og unge i skolealder. Ved Helgelandsmoen finnes Actic treningssenter og Ringeriksbadet med svømmebasseng og på Vik Torg finnes HQ treningssenter med åpningstider 06:00-23:00 året rundt. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Spar på Sundvollen med ferskvaredisk, Rema1000, eller Kiwi på Vik. På Vik Torg finnes dessuten Vinmonopol, delikatessebutikken Lille Handleri, Nille, Hole Medisinske senter (legekontor), Hole Optikk, tannlegesenter, Vik Restaurant & Bar, neglesalong, solstudio og brukthandel. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt et kvarters kjøring. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere under fem minutters gangavstand til bussholdeplass med gode bussforbindelser både i retning Oslo/Sandvika, Hønefoss og Gardermoen.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med eneboligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Sundvollen Oppvekstsenter (1-7 kl.) 23 min gangavstand Vik skole (1-7 kl.) 5 min kjøreavstand Hole ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 14 min kjøreavstand Tyrifjord videregående skole 17 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Sundvollen barnehage 23 min gangavstand Løken barnehage 5 min kjøreavstand Svensrudmoen naturbarnehage 8 min min kjøreavstand

  Offentlig kommunikasjon
  Kroksund bussholdeplass 5 min gangavstand Hønefoss togstasjon 18 min kjøreavstand Gardermoen Lufthavn 1 t 8 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Asymetrisk enebolig oppført i 1½ etasje over støpt såledekke på utgravet kultet og isolert byggegrunn. 1. etasje er oppført i mur i bakkant og øvrig med isolert bindingsverk og lektet med liggende behandlet villmarkspanel og utskårne søyler på alle hjørner og som søyler for overbygget trapp og hovedinngang. Veranda i 2. etasje som har adkomst via utvendig plassbygget trapp fra stor terrasseplatting mellom bolig og uthus. Innredet loftsetasje med ark i takkonstruksjonen. Saltak i trekonstruksjon med sperrer og isolasjon, undertak av tre/OSB, papp og opplektet stålplater med taksteisnutforming som tekke, renner og nedløp i plastbelagt stål. Det er innvendig åpen trapp mellom etasjer. Vinduer er 2 og 3 rams med 2 lag glass, sidehengslet. Garasje Garasje på ca 32m² oppført i år 2019. Tradisjonel metode med Støpt dekke mot grunn, oppkant med lecablokker for bindingsverksvegger. Utvendig kledd med hunton vindtett og utlektet liggende villmarkspanel/trepanel. Saltak av plassbygde taksperrer, tekket med duk og opplektet stålplatetak. Delvis plateslått loft til noe oppbevaring/lagring. I front er det leddport med bakmontert Tosjonsfjærer. El styrt Lift master LM 75 EVK. Gangdør og 2 vinduer på langvegg. Romhøyde garasje er: 2,20m. Portmål: 4,55m x 2,06m (bxh). Innlagt strøm. Uthus Frittstående uthus på ca 14m², ukjent alder. Tradisjonelt oppført med støpt dekke mot grunn. Antatt isolert bygg med gipsplatevegger og tak. Yttervegger med bindingsverk og malt trepanel, samme stil som boligen. Saltak tekket med stålplater. Isolert ytterdør med glass og eldre vindu med 2 enkle glass. Det er innlagt strøm i bygget. Det mangler forkantbeslag ved takfot mot renner, div utvendig vedlikehold må påregnes. På bakside er det oppført ett lite drivhus (ikke kontrollert). For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.04.2023 av takstmann Olav Larsplass for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Vi fikk høsten 2022 vite at det var løs klemring og utett membranløsning ved sluk på baderom og vaskerom i 1. etasje. Dette har vært undersøkt nøye av faglærte og blitt utbedret av faglært. Lokal utbedring av sluk på bad og vaskerom - 2023. Montert ny pakning og klemring i eksisterende sluk og montert ny slukmansjett med overlapp inn på eksisterende membran samt montert ny og større slukreist. Arbeid utført av M-TETT. Opprettet nytt bad i 2. etasje i 2019. Isolasjon rundt rør mot yttervegg høsten 2022 etter noen episoder hvor kaldtvannet i springen på badet i 2. etasje frøs vinteren 2021-2022. Arbeid utført av Peter Matko. Forrige eier opplyste i sitt egenerklæringsskjema om vannlekkasje mellom etasjeskille ved veranda i 2018. Utbedret av faglært. Vi har ikke opplevd lekkasje i vår eietid. Har observert mus i kneloft. Dette har blitt utbedret ved å legge inn musestopper rundt huset. Installasjon av elbil-lader og belysning garasje 2019 utført av faglært. Utbedring av el-anlegg i sikringsskapet 2020 v/faglært. Flytting av rør til downlights grunnet montering av takvindu 2021 v/faglært. Lys i forbindelse med opprettelse av nytt bad i 2. etasje 2019 v/faglært. Utskiftning av trafo på kjøkken 2022 - dugnad. Montert taklys og utebelysning anneks - dugnad. Utført av faglært og faglært/egeninnsats/dugnad. Arbeid utført av Nesberget AS, Av & På Elektro AS, Krøderen elektro AS. Opprettet garasje 2019 v/faglært. Satt opp gjerde og trapp ved garasje 2023 - faglært. Satt opp gjerde i hagen - dugnad. Montert snøfangere på tak på hus og anneks - dugnad. Satt opp drivhus ved anneks - dugnad. Satt opp utekjøkken - dugnad. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Arbeid utført av Ole Marius Krekling. Innvendig og utvendig befaring av Rentokil - 2020. Nødvendige tiltak er utført i etterkant. I forbindelse med garasjebygg har vi fått skriftlig tillatelse til å kjøre på tomten til nabo Lungu. Denne veien er også regulert. Drivhuset på sørsiden av tomten ligger delvis på nabotomten. Her har vi fått en muntlig avtale at denne kan bli stående. Skiftet ut peisovn i 2019 - faglært, Varmefag, Varme og Interiør AS, dokumentasjon foreligger.

  Innhold
  Frittliggende enebolig med følgende romfordeling; Overbygd inngangsparti på ca 3 m². 1 etasje: Entré/hall med trapp, teknisk rom/bod på 10 m², soverom, vaskerom, bad/wc og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til terrasse på ca 33 m² hvorav 5 m² er overbygd. Trapp opp til takterrasse på ca 4 m². Loftsetasje: Loftsrom/gang med plass til hjemmekontor, bad, loftstue og to soverom. Uthus på 14 m² BRA innredet som treningsrom med drivhus inntil. Garasje på 32 m² BRA.

  Standard
  Nyere enebolig fra 2008 med praktfull utsikt over Steinsfjorden og mot Tyrifjorden. Ny garasje med elbil-lader ble satt opp i 2019. Inngjerdet hage som er flott opparbeidet med gresplen, frukttrær, bærbusker, drivhus, pergola og nedsenket bålplass med bålpanne. I hagen er det også satt opp et uthus som er innredet som treningsrom! Takterrasse på 4 kvm og stor solrik terrasseplatting på 33 kvm med utekjøkken og rikelig plass til utemøblement. Ny trapp og gjerde ved garasjen i 2023. Boligen fremstår som svært lys og innbydende og har en god planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og separat vaskerom på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Innbydende overbygd inngangsparti på ca 3 kvm med fliser og inngangsdør med glassfelt. Entré/hall Stor, lys hall med innebygde garderobeskap med god plass til sko og yttertøy. Fra gangen er det adkomst til vaskerommet og en stor innvendig bod/teknisk rom på 10 kvm med god oppbevaringsplass. Åpen stue/kjøkkenløsning Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning - helt i tråd med dagens interiørtrend. Fra stua er det praktfull utsikt over fjorden, og de store vindusflatene mot fjorden gjør at rommet oppleves som svært lyst og trivelig. Det er god plass til både sittegruppe, tv og spisebordet får sin naturlige plassering ved kjøkkenet. I stua er en flott rentbrennende vedovn fra 2019 som varmer godt på kjølige høst og vinterdager. Fra stua er det utgang til den store terrassen på hele 33 kvm med trapp opp til takterrasse på 4 kvm. Terrassen har utekjøkken med vannuttak, vask og god plass til utemøblement - i tillegg til flott nedsenket bålplass med bålpanne i hagen. Kjøkken fra 2010 Kjøkkeninnredning fra Ikea med hvite fronter og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum og subwayfliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet har intergrert oppvaskmaskin, kjøleskap fra Gorenje med frysedel, induksjonstopp og komfyr og mikrobølgeovn i praktisk arbeidshøyde. Mekanisk avtrekk. Luft til luft varmepumpe. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad fra 2008 Romslig helfliset bad med gulvvarme og malt trepanel med downlightsbelysning i himling. Badet er innredet med badekar, gulvmontert toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant og innfliset speil. Baderomsinnredningen var ny i 2022. Mekanisk luftavtrekk. Vaskerom Separat vaskerom med flislagt gulv og gulvvarme, malt strietapet på vegger og malt paneltak. Vaskerommet har overskap med oppbevaringsplas, veggmontert tørkestativ, utslagsvask og praktisk benk, samt opplegg for vaskemaskin og tørkerommel. Det er plastsluk i gulv og klaffeventil på vegg. Innvendig teknisk bod på 10 kvm med strømmuttak Malt murgulv, malt trepanel på vegger og tak. Rommet er utstyrt med varmtvannsbereder, vannfordelerskap med hovedvannintak, stoppekran og vannforbruksmåler. Samlestokker med plast, rør i rør vannfordelinger til tappeutstyr. Plastsluk i gulv. Ventil/utlufting (klaffeventil yttervegg). Sikringsskap med automatsikringer. Frittstående kombiskap kjøl/frys plassert i boden medfølger i handelen. Boligens 2. etasje har et loftsrom (med nytt takvindu i 2021) med plass til hjemmekontor, to soverom, et bad som var nytt i 2019 og en loftstue med god plass til sittegruppe og tv-løsning, Bad fra 2019 Delikat helfliset bad som var nytt i 2019, utført i sin helhet av fagfolk. Badet er innredet med dusjhjørne med innfellbare dører i glassutførelse, vegghengt toalett og lekkert baderomsmøbel med servant og rundt speil med belysning over. Varmekabler. Slettmalt skråhimling med parvis ledspotter. Mekanisk luftavtrekk på vegg. Soverom Boligen har tre soverom av god størrelse malt i lyse, tidsriktige farger. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Uthus på 14 kvm Uthuset som er oppført i hagen er innredet som treningsrom. Uthuset har innlagt strøm og 3-fas kontakt i eget fordelingskap og oppbevaringsplass i messanin. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: 1. etasje: Malt tregulv, malt murgulv i bod, fliser i entré/hall, bad og vaskerom. Loftsetasje: Enstavs parkett, fliser på bad. Vegger: 1. etasje: Malt panel, malt strietapet i vaskerom, fliser på bad. Loftsetasje: Malt trepanel, fliser på bad. Himling: 1. etasje: Malt trepanel. Loftsetasje: Malt trepanel med profilert belistning. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: 3.1 Vinduer og ytterdører Tg 2 grunnet mangelfullt utvendig vedlikehold. Vinduer flasser og vennbrett er uttørret/sprekker. Forventet levetid for vinduer og ytterdører med glass er 40 år. 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) Det ble registrert vedlikeholdsmangler på isbord og vindskier. Stedvis noe rust på blikk og beslag samt renner. Utbedring må påregnes. 5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging) Montering av isolert kottdør anbefales. Feste veggpapp på kald side av knevegger samt tette huller i papp. Tape pappskjøter. Utbedre lekkasje mot undertak. 6.1 Balkonger, verandaer og lignende Trapp og rekkverk har avvik fra dagens forskrifter. https://dibk.no III Bygningsdeler § 12-17. Rekkverk 7.1.2 Bad 1. etasje. Overflate gulv Gulvet ble lasermålt til 14mm fra kant på badekar til døråpning. Det var ikke tilgang til måling fra sluk under badekar. Dørterskel er løs, skadet og har ingen tettefunksjon. 7.1.3 Bad 1. etasje. Membran, tettesjiktet og sluk Membran tg 2 ved 10 år. Levetid 20-30 år. Det kan ikke stilles garantier for at membran er tett, da det ikke er mulig å sjekke hvordan den er anlagt uten inngrep. 7.2.2 Vaskerom 1. etasje. Overflate gulv Vurdering av avvik. Fall på gulv fra sluk til terskel målt til 8mm. Terskel sitter løst og har ingen tettefunksjon. 7.2.3 Vaskerom 1 etasje. Membran, tettesjiktet og sluk Membran tg 2 ved 10 år. Levetid 20-30 år. Det kan ikke stilles garantier for at membran er tett, da det ikke er mulig å sjekke hvordan den er anlagt uten inngrep. 7.3.2 Teknisk rom 1. etasje Overflate gulv Gulvet har flekker/flass og ujevnheter, lite egnet som tettesjikt. 10.5 Ventilasjon Behov for ventilasjon vil variere ut fra bruk av bolig og det må påregnes at det kan være behov for ytterligere ventilering.   Forhold som har fått TG3: 7.3.3 Teknisk rom 1. etasje Membran, tettesjiktet og sluk Rommet har ikke mambran/fuktsikring. Anbefaler vannvakt. 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør Det ble avdekket mye kondens og tæring på koblinger/utstyr i fordelerskap. Skapet er montert i yttervegg. Anbefaler utbedring og en uttalelse/garanti fra fagkyndig rørlegger for fremtidig sikker drift av systemet uten fare for frost/kondens. Anbefalte ytterligere undersøkelser: Utvendig terreng/bevegelse, støttemurer og sikring mot fall er ikke kontrollert av takstmann. Ytterligere undersøkelse anbefales. Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Anbefaler ytterligere kontroll av tak av foretak med godkjenning for klatring på tak. Uthus og drivhus kan berøre naboens tomtegrense, det er anbefalt å tegne er grenseavtale med nabo.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Vannslange med trommel på fremsiden av huset, samt drueranke i drivhuset medfølger ikke i handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2008 Innstallert varmepumpe luft/luft produsert i 2006, motot byttet i 2012. Ikke oppl. service. 2010 Montert kjøkkeninnredning (opplyst i tidl takst). 2017 Installert ny 187 liters varmtvannsbereder. 2019 Etablert nytt bad i loftsetasje (dokumentert). 2019 Oppført garasje med elbillader (dokumentert) 2019 Montert Defa billader i garasje. Nesberget AS. 2019 Installert peisovn i stue (dokumentert) 2019 Nytt bad 2019 Malt vaskerom og satt opp ny innredning 2020 Malt overflate og gulv i uthus - gjort om til treningsrom. 2020 Musetetting 2020/2021 Malt stue og gang 2020 Bygd pergola, bålplass og utekjøkken 2021 Pusset opp soverom i 1. etasje 2021 Satt opp drivhus 2021 Satt inn takvindu i 2. etasje (der hjemmekontor er i dag) 2022 Isolert vannrør 2022 Asfaltert fellesvei og snuplass ved garasje. 2022 Ny baderomsinnredning på bad i 1. etasje 2023 Oppgradert/utbedret membran rundt sluk for bad og vaskerom i .1 etasje (dokumentert). 2023 Satt opp gjerde og trapp utenfor garasje 2023 Malt gulv på kjøkken, stue og gang.

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett fra Telenor.

  Parkering
  Garasje på 32 kvm som var ny i 2019, i tillegg til plass til parkering ved inngangspartiet og på tomta på nedsiden av veien. Portåpning garasje: 4,55m x 2,06m (bxh)

  Forsikringsselskap
  Storebrand

  Polisenummer
  929155

  Radonmåling
  Det er ikke opplyst om måling av radon og inneklima på boligen. Det var ikke krav til radonsikring da boligen ble oppført Krav om radontiltak på nybygg kom 1 Juli 2010. TEK 10 Bygning skal prosjekteres og utføres med radonforebyggende tiltak slik at innstrømming av radon fra grunn begrenses. TEK 10 er tidligere regelverk. Det nyeste regelverket er TEK 17. https://dibk.no § 13-5. Radon.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  167 042 (Omkostninger totalt)

  6 167 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Varmekabler i entré/hall, vaskerom og begge bad. Peisovn fra Contura i stue som var ny i 2019. Luft til luft varmepumpe ved kjøkkenet. For øvrig oppvarming med Mill panelovner på kjøkken, loftstue, soveom i 1. etasje og et av soverommene i 2. etasje (med wifi/appstyring). Dato for sist kontroll av pipe/ildsted: 16.01.2023.

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk utgjorde 18500 kWh i 2022.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  9403

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Beløpet kommunale avgifter gjelder vann og avløp beregnet etter forbruk på 127 m3 pr år. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp. Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 691,26 per år.

  Formuesverdi primær
  1354351

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4875662

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, utgifter til veilag for strøing/brøyting av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Årlig velavgift
  1500

  Velforening
  Veilag. Det betales ca kr 1 000-1 500 pr sesong for måking og strøing av veien.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3038/195/31: 07.02.1949 - Dokumentnr: 266 - Bestemmelse om gjerde. Overført fra gnr 195 bnr 14 25.02.1949 - Dokumentnr: 432 - Bestemmelse om vannrett 25.02.1949 - Dokumentnr: 432 - Bestemmelse om vannledn. 05.03.1949 - Dokumentnr: 514 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:3038 Gnr:195 Bnr:32. Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om kloakkledning 31.03.1954 - Dokumentnr: 749 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om vannrett. Overført fra gnr 193 bnr 5. Overført fra gnr 188 bnr 10. Gjelder denne registerenheten med flere. 20.08.1963 - Dokumentnr: 990103 - Elektriske kraftlinjer 28.02.1983 - Dokumentnr: 1309 - Jordskifte. Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere. 07.02.1949 - Dokumentnr: 264 - Registrering av grun. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3038 Gnr: 195 Bnr: 8. 05.03.1949 - Dokumentnr: 513 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr: 3038 Gnr: 195 Bnr: 32 22.07.1955 - Dokumentnr: 1687 - Grensejustering. Gjelder denne registerenheten med flere. 19.11.1982 - Dokumentnr: 7210 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 195 BNR 14 05.07.2005 - Dokumentnr: 3459 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr: 3038 Gnr: 195 Bnr: 106. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1458876 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0612 Gnr: 195 Bnr: 31. Tinglyste rettigheter på andre eiendommer: 21.11.2006 - Dokumentnr: 572268 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3038 Gnr: 195 Bnr: 16. Rettighet hefter i: Knr: 3038 Gnr: 195 Bnr: 48. Gjelder denne registerenheten med flere. Det fremgår av det tinglyste dokumentet at eiendommen har veirett til egen bolig over gnr 195 bnr 16 og 48. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. De tinglyste dokumentene kan oversendes på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Hole kommune har utstedt ferdigattest for enebolig datert 30.09.2008, samt ferdigattest for bruksendring av loft fra tilleggsdel til hoveddel datert 08.05.2023. Det er oppført garasje fritatt for søknadsplikt 20.12.2019. Garasjen er varslet og bekreftet av kommunen (opplyst i matrikkelbrev). Det er oppført frittstående uthus på eiendommen. Tiltaket er mindre byggearbeider som er meldepliktig til kommunen, men ikke varslet.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse med felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan for Kroksund vedtatt 16.08.1984. I henhold til kommuneplanens arealdel 2021-2030 vedtatt 15.02.2021 er eiendommen avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Kommentarer til eksisterende planer: Kommuneplanens arealdel. Arealdelen sier at reguleringsplanen skal gjelde, men at: Ved utbygging og fortetting i eksisterende felt avsatt til boligbebyggelse skal det sikres at tiltaket ligger innenfor en gjeldene reguleringsplan der det kreves, og at følgende krav oppfylles: Maksimal utnyttingsgrad for eksisterende boligfelt er %-BYA = 30 % og aldri større enn BYA = 250 m2 . Innenfor %-BYA = 30 % inngår 3 biloppstillingsplasser pr. bolig. Bileilighet på inntil 70 m2 BRA kan tillates innenfor rammen av maksimal %-BYA for eneboliger. Denne skal være en del av hovedbygget. For bileilighet kreves 1 ekstra biloppstillingsplass. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer skal supplere reguleringsplanen der denne ikke selv angir noe annet. Se også § 2.1 Rekkefølgebestemmelser, § 3.1 Generelle bestemmelser og § 3.2.1 Fellesbestemmelser for bebyggelse og anlegg. Se også "reguleringsplaner under arbeid". Reguleringsplan Eiendommen ligger i felt H, som er regulert til boligbebyggelse med tilhørende anlegg. Bebyggelse skal utformes som frittliggende bygninger, og ikke være nærmere friområder/strand enn 4 meter. Bebyggelse skal være i 1 etasje, men der terrenget etter kommunens skjønn legger til rette for det, kan underetasje og loft innredes i samsvar med gjeldende lovverk. Mønehøyde skal ikke overstige 6 meter. Takvinkel og endelig plassering på tomta fastsettes av kommunen. Garasjer skal fortrinnsvis være tilbygg, og tilpasses bolighus. Felles avkjørsel "deler" tomta i to. Byggegrensen, som delvis krysser denne, viser at nederste del av tomta mot fjorden ikke skal bebygges. Det ligger en avmerket fare-, restriksjons- eller hensynssone i det gamle reguleringsplankartet. Denne går ca. 8,5 meter inn på eiendommen mot grense til nabo opp fra Steinsfjorden. Dette ser ut til å være en høyspentsone som er lagt inn i kart, men ikke er i bruk. Vurderingen støttes bl.a. at sonen ikke er videreført i reguleringsplan for "del av Kroksund - nord", som er av nyere dato, og ligger over og erstatter deler av reguleringsplan for Kroksund. Reguleringsplanen gir også bestemmelser om bl.a. felles gjerder, terreng og vegetasjon, friområder, felles vegsystem og avkjørsler. Eiendommen grenser til reguleringsplan for del av Kroksund - nord. Denne planen tilrettelegger også for bolig. Bebyggelsen kan utformes som frittliggende eneboliger, vertikaldelt tomannsbolig eller eneboliger i kjede. Det pågår arbeid med å endre bestemmelser for grad av utnytting i Kommuneplanens arealdel, se vedlagt oppstartsmelding. Reguleringsplanen for Ringeriksbanen og E16 ble vedtatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet 27. mars, 2020. Reguleringsplanen legger til rette for utbygging av 40 kilometer dobbeltsporet jernbane (Ringeriksbanen) fra Sandvika i Bærum kommune, gjennom Hole kommune og frem til Hønefoss med togstasjon på Sundvollen og Hønefoss. Planen omfatter også 16 kilometer ny firefelts motorvei fra Høgkastet til Hønefoss. Ved Kroksund er banen planlagt inn i en ny tunnel under Vik og fram til Bymoen. Ny E16 planlegges med fullt motorvegkryss ved Elstangen sørvest for Sundvollen. Vegen føres videre på bru over Kroksund, ca. 700 meter sørvest for der dagens E16 krysser Kroksund, og videre inn i en toløpstunnel fram til Bymoen. Klikk her for å se plankart for prosjektet: www.nyeveier.no/media/gu2p5skv/plankart-hole-kommune_mars2020_v2.pdf

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele, eller deler av eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  167 042 (Omkostninger totalt)

  6 167 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  167042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 72 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev