aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øvre Rørvikberget 5B! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Øvre Rørvikberget 5B! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

KROKKLEIVA Øvre Rørvikberget 5B

Flytt rett inn i en attraktiv, påkostet del av tomannsbolig! Carport og store solrike uteplasser med praktfull utsikt

 • kr 5 990 000
 • BRA 129 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 990 000
 • Omkostningerkr 162 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 152 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2018
 • Soverom3
 • ArealP-rom 120 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt850 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   162 792,- (Omkostninger totalt)   6 152 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning 1. etasje -
Meget innbydende del av tomannsbolig med svært attraktiv og familievennlig beliggenhet. Boligen ligger høyt og fritt med upåklagelige solforhold og praktfull utsikt utover Tyrifjorden. Stor terrasse på hele 93 kvm med overbygg og to pergolaer. Boligen har en gjennomgående god planløsning og fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg og tidsriktig innredning som gir et helhetlig og gjennomført uttrykk. - Nybo kjøkken med integrerte hvitevarer - 2 delikate bad - Separat vaskerom - Innvendig bod, utvendig bod og gang med god oppbevaringsplass - Screens på vinduer i front - Smarthusbelysning innvendig Her bor du i et svært familievennlig nabolag med lekeplass, gang- og sykkelavstand til skoler og fritidstilbud for barn og unge og umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter
- Tidsriktig kjøkken med god skapplass, høyskap og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse -

Øvre Rørvikberget 5B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Vertikaldelt tomannsbolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 64 kvm
  1. etasje: 65 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 55 kvm Entré m/trapp, soverom, soverom, bad, gang/garderobe, vaskerom.
  1. etasje: 65 kvm Kjøkken, stue/spisestue, soverom, bad.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 9 kvm Teknisk rom, sportsbod.  Tomt
  850m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt for de to seksjonene i sameiet. Tomten ved denne seksjonen er pent opparbeidet med plen, terrasser med pergolaer og beplantninger. Asfaltert innkjøring, gårdsplass, carport og inngangsparti.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og familievennlig beliggenhet på Elstangen i Hole kommune, kun 30/40-minutters kjøring fra Sandvika/Oslo. Boligen har en flott plassering i boligfeltet med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Den store terrassen strekker seg over hele 93 kvm - med overbygg på 6 kvm og to pergolaer på henholdsvis 9 kvm og 13 kvm. Her bor du i et svært familievennlig nabolag med lekeplass, gang- og sykkelavstand til skoler og fritidstilbud for barn og unge. Det er trygg skolevei med gangvei til Sundvollen Oppvekstsenter med både barnehage og barneskole. Ungdommene i nabolaget går på Hole ungdomsskole på Vik. Til Tyrifjord med barne-, ungdoms- og videregående skole er det rundt tjue minutters kjøring. Nærmeste barnehager er Doremi Elstangen like bortenfor, barnehagen på Sundvollen Oppvekstsenter, Sundvollen barnehage, Løken barnehage, og Svensrud Natur- og idrettsbarnehage. Kultur og aktivitetstilbudet i kommunen er godt og variert med blant annet sykkelpark, og Hole musikk- og kulturskole for barn og unge i skolealder. Til Svensrudmoen idrettsplass med fotballbane er det rundt et kvarters kjøring. Ved Helgelandsmoen finnes Actic treningssenter, padelsenter og Ringeriksbadet med svømmebasseng - og på Vik Torg finnes Sporty24 treningssenter med åpningstider 06:00-23:00 året rundt. Området byr på uttalelige tur og rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter. Turmulighetene er mange - til Kongens utsikt, Sørsetra og videre innover Krokskogen og marka. Mer krevende terreng finner du opp Mørkgonga og til Gyrihaugen. Drar man innover mot Åsa kan en gå i Bureåsen, eller ta turen til Tiurtoppen og derfra videre til Djevelens punsjbolle. Sommerstid kan man bade og nyte yrende båtliv og kajakkpadling på fjorden, og vinterstid kan man gå på skøyter på isen når forholdene tillater det. Vinterstid kjøres det også opp kilometervis med skiløyper på jordene i Holebygda og på Krokskogen er det klubbhus for idrettslaget Holeværingen, og skiløyper fra Kleivstua - til Sørsetra og videre innover marka. For den golfinteresserte ligger Storøen med Tyrifjord Golfklubb med 18 hulls bane og tursti rundt øya i gangavstand herfra. Onsakervika Camping med sin velkjente langgrunne sandstrand, velegnet for barnefamilier ligger omtrent et kvarters kjøreavstand unna. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Spar på Sundvollen med ferskvaredisk, Rema1000, eller Kiwi på Vik. På Vik Torg finnes dessuten Vinmonopol, delikatessebutikken Lille Handleri, Nille, Hole Medisinske senter (legekontor), Hole Optikk, tannlegesenter, Vik Restaurant & Bar, neglesalong, solstudio og brukthandel. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt et kvarters kjøring. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med gangavstand til bussholdeplass ved Rørvik med bussforbindelser i retning Oslo/Sandvika og Hønefoss. Flybussen med Askeladden går fra Sundvollen.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et nyere boligfelt.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten: Sundvollen oppvekstsenter (1-7 kl.) 12 min gangavstand Hole ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 17 min kjøreavstand Tyrifjord videregående skole 21 min kjøreavstand Barnehager i nærheten: Doremi Elstangen (1-5 år) 2 min gangavstand Sundvollen barnehage (1-5 år) 12 min gangavstand Sundvollen barnehage (1-5 år) 13 min gangavstand

  Skolekrets
  Sundvollen

  Offentlig kommunikasjon
  Sundvollen oppvekstsenter bussholdeplass 12 min gangavstand (linje 210, 212, 213) Hønefoss togstasjon 22 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 15 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Vertikaldelt tomannsbolig med sokkeletasje og 1. etasje. Yttervegg mot terreng som sprøytemur. Ringmur antatt av ringmurselementer. Støpt gulv på grunn for sokkeletasje. Yttervegger over terreng som bindingsverksvegger. Etasjeskiller av trebjelkelag. Takkonstruksjon av taksperrer. Antatt oppbygget med fallisolasjon tekket med asfalttakpapp og innvendig nedløp. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Boligen har en gjennomgående god planløsning med følgende romfordeling: Sokkeletasje: Entré/hall, soverom, soverom, bad, gang med garderobe, vaskerom, teknisk rom på 3 kvm. 1. etasje: Soverom, bad og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til veranda på hele 93 kvm - hvorav 6 kvm er overbygd og to pergolaer på henholdsvis 9 kvm og 13 kvm. Sportsbod med utvendig adkomst på 6 kvm. Carport på 30 kvm.

  Standard
  Meget innbydende del av tomannsbolig med svært attraktiv og familievennlig beliggenhet. Boligen ligger høyt og fritt med upåklagelige solforhold og praktfull utsikt utover Tyrifjorden. Boligen har en gjennomgående god planløsning og fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg og tidsriktig innredning som gir et helhetlig og gjennomført uttrykk. Boligen er lys og lettstelt og har god bokomfort med balansert ventilasjon. Det er montert screens på vinduene i front og smarthusbelysning innvendig. Entré/hall Stor innbydende entré/hall med flislagt gulv, varmekabler og god plass til sko og yttertøy. Fra hallen er det adkomst til en stor gang med garderobeskap - i tillegg til en innvendig bod/teknisk rom på 3 kvm. Bad, sokkeletasje Meget pent helfliset bad med varmekabler og downlightsbelysning i himling. Badet er tidsriktig innredet med baderomsinnredning med heldekkende dobbelservant, speil med tilhørende belysning, dusjnisje med dusjopplegg på vegg og innfellbare glassdører, badekar og vegghengt toalett. Det er balansert ventilasjon. Vaskerom Romslig vaskerom med baderomsplater på vegger, flislagt gulv med varmekabler og sokkelflis på vegg og malte glatte flater i himling. Vaskeromsinnredning med benkeskap og laminert benkeplate med stålkum. Det er opplegg for vaskemaskin og tilrettelagt for tørketrommel. Sentralstøvsuger er plassert i bod med utvendig adkomst. Balansert ventilasjon. Stue Stua og kjøkkenet er samlet i åpen løsning som gir en god flyt mellom rommene. Gjennomgående lys, delikate fargevalg og store vindusflater gjør at rommet oppleves som svært lyst og innbydende. I stua er en flott rentbrennende peisovn som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Fra stua er det utgang til den store terrassen som strekker seg over hele 93 kvm med svært gode solforhold og to pergolaer på hhv 9 og 13 kvm. Deler av terrassen er overbygd - noe som gjør den svært anvendelig. Kjøkken Tidsriktig kjøkken med god skapplass, høyskap og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Kjøkkeninnredning fra Nybo med laminerte skrog, hvite glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum av kompositt og blandebatteri med uttrekkbar kran. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin fra ASKO, induksjonstopp, stekeovn og vinkjøler. Kjøkkenet har komfyrvakt over induksjonstopp og lekkasjesikring i benkeskap under kjøkkenkum. Kjøkkenventilator over induksjonstopp med antatt avtrekk ut. Bad, 1 etasje Delikat helfliset bad med varmekabler og downlightsbelysning i himling. Baderomsinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett og dusjnisje med dusjopplegg på vegg og innfellbare glassdører. Det er balansert ventilasjon. Soverom Boligen har tre soverom av god størrelse, malt i moderne farger. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Fliser og 1-stavs eikeparkett. 60x60cm fliser for entré og garderobe/gang. Vegger og himling: Malte glatte flater av gips. Støpt gulv på grunn i sokkeletasje. Etasjeskiller av trebjelkelag. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:   Utvendig Dører, TG2 Hovedytterdør av malt treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdør for vaskerom av malt treverk. To terrassedører for stue av malt treverk med 3-lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker må påregnes. Riper i vinduskarm for terrassedør. Vridere for terrassedøren fremstår noe slarkete. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Fliser og 1-stavs eikeparkett. 60x60cm fliser for entré og garderobe / gang. Vegger og himling: Malte glatte flater av gips. Downlights i sokkeletasje for entré, garderobe og bad, og i 1. etasje for trapp, gang, stue, kjøkken og bad. Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe knirk påvist i gulv ved trapp i stue i 1. etasje. Noe ripete parkettoverflater i stue. Enkelte oppsprukkede gipshjørner. Utvendige hjørner av gips for drager på vaskerom har sluppet fra underlaget. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Innvendige trapper, TG2 180° svingtrapp med malte vanger, malt rekkverk med metallspiler, malt håndløper og trinn av eik med tette opptrinn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Påvist noe knirk i trapp. Tiltak: Det må utføres tiltak for å lukke avviket. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Malte glatte flater av gips for vegger og himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker og skruehull for veggoverflater. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak. Elektrisk anlegg, TG2 Strøminntak for boligen i utvendig skap. El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap lokalisert på teknisk rom. 21.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Kommentar: Brødrene Helgesens eftf AS. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: Samsvarserklæring foreligger ikke. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Vertikaldelt tomannsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Da det på befaring i april ble påvist avvik mellom godkjent og byggemeldte tegninger og dagens bruk, ble det søkt om bruksendring for boligen. Bruksendringen er nå godkjent og planskissen stemmer med dagens bruk, med unntak av at det er inntegnet dør fra vaskerom til ny sportsbod. Denne døren eksisterer ikke. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Vertikaldelt tomannsbolig Standard: Bygget har gjennomgående høy standard. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv og internett fra Telenor.

  Parkering
  Carport på 36 kvm med 2 biloppstillingsplasser, samt plass til parkering på asfaltert gårdsplass.

  Radonmåling
  Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Garderobe skal vanligvis defineres som sekundærrom. Da garderoben er eneste adkomstvei til vaskerommet er garderoben å anse som en gang og defineres derfor som primærrom av takstmann. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   162 792,- (Omkostninger totalt)   6 152 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Det er gulvvarme i entré/gang, vaskerom og begge bad. Vedovn med glassfelt i stue. For øvrig oppvarming med elektriske panelovner i stue og soverom. Boligen har balansert ventilasjon fra systemair. Varmtvannsbereder på ca 200 er lokalisert i teknisk rom.

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk utgjør ca 900 kWh/mnd ifølge selger.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  6616

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter og gebyrer er basert på forbruk vann 76 m3 pr år. Renovasjonsgebyr kr 4 691,26 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 pr skorstein/skorsteinsløp.

  Formuesverdi primær
  1025085

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3690306

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  I tillegg påløper kostnader til for eksempel strøm, forsikringer, vedlikehold, brøyting/strøing og vedlikehold av privat vei, og abonnement til tv og internett mv.

  Årlig velavgift
  2500

  Velforening
  Elstangen Velforening.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/2

  Om sameiet
  Sameiet består av to seksjoner. Seksjonene er forsikret hver for seg.

  Forkjøpsrett
  Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overdragelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3038/232/49/2: 22.12.2006 - Dokumentnr: 648430 - Bestemmelse iflg. skjøte. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Overført fra: Knr:3038 Gnr:232 Bnr:49. Gjelder denne registerenheten med flere. Det fremgår av skjøtet at det er pliktig medlemskap i Elstangen Vel, som skal tilskjøtes og drifte fellesområdene. 10.01.2018 - Dokumentnr: 309244 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/2. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Hole kommune har utstedt ferdigattest datert 18.09.2023 for følgende tiltak; Boden og garderoben i underetasjen er blitt omgjort til en gang, og sportsboden er blitt delt i to for å lage et vaskerom og en ny sportsbod. Det er også satt inn et vindu i sportsboden. Soverom 2 i første etasje er blitt omgjort til et kjøkken, og veggene er fjernet. Boden i underetasjen er blitt omgjort til et soverom. Hole kommune har utstedt ferdigattest fra byggeår datert 12.10.2018. Ferdigattestene følger vedlagt salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Elstangen vedtatt 09.09.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Kommentarer til eksisterende planer: Reguleringsplanen for Elstangen skal gjelde foran kommunedelplanen, jf. punkt 5.1. Eiendommen ligger i felt Bf10. Området skal bebygges med hus inntil 3 etasjer hvorav en etasje er underetasje, og en er innredet loft. Gesimshøyde må ikke overstige 3,5 meter i forhold til høyeste terrengnivå. Bebyggelsen skal ha sadeltak i vinkel mellom 27 og 45 grader. Andre takformer kan godkjennes dersom valget er godt begrunnet. Hver tomt skal i tillegg til plass for dobbeltgarasje/carport ha biloppstillingsplass for 2 biler på egen grunn. Garasjen/carporten kan legges direkte i nabogrensen, eventuelt sammenbygges med naboens. Plasseres carport/garasje parallelt med veg skal minimum avstand være 2 m fra regulert veggrunn. Plasseringen av garasjen/carporten og biloppstillingsplass skal være vist på situasjonsplan som følger byggemeldingen for bolighuset, selv om garasje/carport ikke skal oppføres samtidig med boligen. BYA må ikke overstige 25%. Følgende byggelinjer gjelder: Mot nabogrense: 4 m fra grense. Mot offentlig veg: 4 m fra reguleringsgrense. Eiendommen ligger under hensynssone for ras- og skred. For områder som ligger under marin grense (ca. kote 200 moh.) stilles det krav om utredning av fare for kvikkleireskred/løsmasseskred. Det skal i forbindelse med reguleringsplanlegging etter Pbl. § 12-1 og tiltak etter Pbl. § 20-1 redegjøres for nødvendige sikringstiltak, i tråd med enhver tid gjeldende byggteknisk forskrift og NVE sine veiledere, jf. punkt 3.1.6.3 kommunedelplan for Sundvollen. Eiendommen ligger i kommunedelplan for Sundvollen vedtatt 15.06.2020. Planer under arbeid: : Kommunen hadde oppstartsmøte 8.mars 2023 for felt B17 i kommunedelplan Sundvollen. Feltet er i kommunedelplanen avsatt som boligbebyggelse ? fremtidig. Fra forslagstillers planinitativ: Boligbebyggelse med høy utnyttelse. I kommunedelplan for Sundvollen er B17 - feltet oppgitt til 22,6 daa, hvor tilkomst Sa (9) er i tillegg til dette. Reguleringsplan Elstangen BB1 og BB2 er vedtatt og den berører noe av B17 - feltet. Det vil være ønske og behov for noe større areal som varslingsgrense, som et utgangspunkt. Antall enheter er om lag 80 - 120, som et utgangspunkt for planprosessen. Et eksempel på en nylig vedtatt sammenlignbar plan, kan være Vikslia i størrelse og omfang. Kommunen anbefaler planoppstart på grunn av at planinitativet er i tråd med kommunedelplanen for Sundvollen. Videre ligger deler av gjeldende statlig reguleringsplan for Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 Høgkastet-Hønefoss med planID NO201604 inntil eiendomsgrensen. Dersom gjeldene reguleringsplan gjennomføres vil ny adkomstvei til området gå lags Øvre Rørvikberget forbi boligen.

  Adgang til utleie
  Boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   162 792,- (Omkostninger totalt)   6 152 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  162792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 71500. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Innhenting av kommunale opplysninger kr 6 600 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev