aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Farægra 14.

KVINESDAL Farægra 14

Faret - Innholdsrik halvpart av tomannsbolig med to stuer, fire soverom, garasje med innredet loft.

 • kr 2 450 000
 • BRA 115 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 450 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 450 000
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 002
 • Soverom4
 • ArealP-rom 113 m²
 • Tomt318.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 450 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  61 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000))

  78 292 (Omkostninger totalt)

  2 528 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Vi har for salg en meget pen halvpart av tomannsbolig i Faret. Boligen er vertikaltdelt og går over to etasjer. Boligen er fra 2002 hvor loftsetasjen ble innredet i 2012/13. Garasjen ble påbygd med større bod/ verksted i 2013. Nylig malt stue! Boligen inneholder i hovedetasjen: Entre/ gang. Stor stue med vedovn, ny varmepumpe og utgang til terrasse. Flott kjøkken m/plass til spisebord. Åpen løsning stue kjøkken. To fine soverom. Grovinngang. Bad/ wc m/dusjkabinett og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Loftsetasjen inneh. loftstue, to soverom og bad/wc m/badekar. Hele eiendommen er meget pent opparbeidet. Asfaltert innkjørsel, usjenert hage med terrasse. Terrassen er nylig renovert. Eiendommen har sentral beliggenhet! Dette er en meget pen bolig. Velkomme

Farægra 14, Agder

 • Tomt
  318.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomtestørrelse: 319 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet. Her er asfaltert innkjørsel, og foran boligen er det en stor terrasse med tilhørende usjenert hage.. På baksiden av boligen er det en koselig og usjenert bakgård. Det er satt opp en hekk som skjermer mot innsyn

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i Faret med sentral beliggenhet. Herfra er det kort vei til det meste som Kvinesdal stadion, skoler og barnehage. Liknes sentrum ligger i gangavstand med alle fasiliteter.

  Adkomst
  Fra Liknes sentrum, ta inn på 465 retning Øye. Like etter Kvinesdal stadion, ta inn til høyre på Faråsvegen. Ta første til venstre inn Farægra, og ta så inn til høyre. Følg denne til du ser eiendommen på høyre side. Se skilting fra Aktiv Eiendomsmegling.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  I område er det barne og ungdomsskole samt videregående skole. I nærområdet er det 2 barnehager. Kvinesdal Stadion ligger rett i nærheten, og det er kort avstand til Kvinabadet og Kvinesdalhallen.

  Skolekrets
  Liknes

  Offentlig kommunikasjon
  Det er gangavstand til bussholdeplass.

  Byggemåte
  Bygningen er oppført i tre. Boligen er satt opp i vanlig bindingsverk med liggende dobbelfals kledning med staff.

  Innhold
  Vi har for salg en meget pen halvpart av tomannsbolig i Faret. Boligen er vertikaltdelt og går over to etasjer. Boligen er fra 2002, loftsetasjen ble innredet i 2012/13. Garasjen ble påbygd med større bod/ verksted i 2013. Boligen inneh. i hovedetasjen: Entre/ gang. Stor stue m/vedovn, helt ny varmepumpe og utgang til terrasse. Flott kjøkken med plass til spisebord. Åpen løsning stue kjøkken. To fine soverom. Grovinngang. Bad/ wc med dusjkabinett og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Loftsetasjen inneholder loftstue, to soverom og bad/ wc med badekar. Hele eiendommen er meget pent opparbeidet der innkjørselen er asfaltert og foran boligen er det en usjenert hage med terrasse. Terrassen er nylig renovert. På baksiden er det en koselig bakgård med mange muligheter. Ellers er det en frittstående garasje med bod/ verksted. Eiendommen har sentral beliggenhet med kort avstand til skoler, barnehage, idrettsanlegg og Liknes sentrum. I tillegg så har man en populær lekeplass rett ved boligen. Dette er en meget pen bolig som har populær beliggenhet og god standard. Velkommen til visning!

  Standard
  Eiendommen er meget pent opparbeidet og vedlikeholdt. Loftet ble innredet i 2012/13, og garasjen ble bygd i 2002, men ble utvidet med større bod i 2013. Det er nylig satt inn ny dusj i hovedetasjen, Nye klesskap på hovedsoverom. Stuen er nylig malt. Satt nylig inn varmepumpe. Halvpart av tomannsbolig: Hovedetg.: Entre/ gang: Takess, malte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Stor praktisk gang. Her er sikringsskapet plassert, og det er trapp til loftsetasjen. Stue: Takess med downlights, malte vegger, og vinyllaminat med varmekabler på gulvet. Stor stue med vedovn, varmepumpe og utgang til terrasse. Her er også en bod med god lagringsplass. Stuen er nylig malt. Kjøkken: Takess, malte vegger og våtromsplater mellom benk og overskap. Vinyllaminat på gulvet med varmekabler. Moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og plass til spisebord. Nytt side by side kjøleskap. Soverom 1: Takess, tapet på vegger og vinyllaminat på gulvet. Soverommet har god størrelse. Soverom 2: Takess, malte vegger og Vinyllaminat på gulvet. Stort hovedsoverom med garderobeskap. Grovinngang: Takess, malte vegger og vinyllaminat på gulvet. Praktisk gang med utgang til koselig bakgård. Bad/ wc: Takess, våtromstapet på vegger og flislagt gulv med varmekabler. Flott bad med servant, dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Loftsetg.: Loftstue: Malt tak, tapet på vegger og teppe på gulv. Koselig loftstue med kott. Soverom 3: Malt tak, malte vegger og laminat på gulv. Romslig soverom med takvindu. Soverom 4: Malt tak, malte vegger og laminat på gulv. Romslig soverom med takvindu. Bad/ wc: Malt tak, flis på vegger og flislagt gulv. Badet inneholder dusjkabinett, badekar, servant og wc. Det medfølger en enkel, frittstående garasje med praktisk bod/ verksted Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak ? Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Sluk, membran og tettesjikt på bad/ vaskerom: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. ? Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på egen tomt og i garasje.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 450 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  61 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000))

  78 292 (Omkostninger totalt)

  2 528 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn og varmepumpe i stue, samt flere gulv har varmekabler.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Vann: Årlig fastavgift + forbruk: Kr 1969,- inkl mva + pr m3 kr 22,- inkl.mva Avløp: Årlig fastavgift + forbruk: Kr 2206,- inkl mva+ pr m3 kr 31,- inkl.mva Renovasjon: Ekstern leverandør. Branntilsyn/ feiing: Kontakt Brannvesenet Sør: tlf 38 27 01 10 - (Årlig avgift kr 423,- inkl.mva blir fakturert av Kvinesdal kommune årlig

  Formuesverdi primær
  472426

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1700732

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4227/129/206: 15.02.2002 - Dokumentnr: 530 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4227 Gnr:129 Bnr:198
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1578318 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1037 Gnr:129 Bnr:206


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 450 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  61 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000))

  78 292 (Omkostninger totalt)

  2 528 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr, oppgjørshonorar m.m.

Bjørn Skjæveland

Megler

Bjørn Skjæveland

95 79 73 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev