aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Moisheia 274
Velkommen til Moisheia 274

KVINESDAL Moisheia 274

Kvinesdal/ Moisheia - Flott laftet hytte med anneks - Kjørevei til dør, gode solforhold samt flott utsikt!

 • kr 2 200 000
 • BRA 82 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 200 000
 • Omkostningerkr 72 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 272 042
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1988
 • Soverom2
 • ArealP-rom 80 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 2 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,00))   72 042,- (Omkostninger totalt)   2 272 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Til eiendommen er fritidsbolig og anneks. Fritdsboligen har 2 soverom, entre med stor garderobe, bad og åpen løsning mellom stue og kjøkken.
Flott laftet hytte med anneks for salg på Moisheia. Hytta holder en god standard og har innlagt strøm, vann og avløp samt kjørevei til dør! Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt og er påkostet en del de siste årene. Inneholder: Romslig entre, pent bad fra 2021 med dusj, opplegg for vaskemaskin, wc og servant. To soverom med god størrelse. Stor stue med flott peis i naturstein, varmepumpe og utgang til terrasse. I stuen er det plass til langbord og det er adkomst til hems. Kjøkkenet har åpen løsning mot stue med god benk- og skapplass. Medfølger anneks som ble ombygget i 2022. Tomten har asfaltert innkjørsel med god plass til parkering, og eiendommen ligger usjenert til med flott natur rett utenfor døra. Her er meget gode solforhold og flott utsikt. Ta kontakt for visning!
Hytta har også en liten hems som man ser oppe til venstre.

Moisheia 274, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 65 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 65 kvm Hall, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.

  Anneks
  Bruksareal
  1. etasje: 17 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 15 kvm Klargjort for Toalettrom, anneks
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Teknisk rom  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Punktfeste. Eiendommen har ikke målebrev/ matrikkelbrev. Se festekontrakten. Tomten er flott opparbeidet med asfaltert tun med gode parkeringsmuligheter, stor platting i front av hytta med flott utsikt og gode solforhold. Det medfølger anneks til hytta, her er lagt opp så det kan være mulighet for å installere hurtiglader til el-bil. Festeavgiften er idag kr. 2830,- pr år. Se festekontrakten og opplysningsbrev fra bortfester i salgsoppgaven.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fritt og usjenert, med flott utsikt til Mjauntjønn. Hytta ligger vestvendt til med gode solforhold gjennom hele dagen. Moisheia byr på mange vakre og spennende turmuligheter både sommer som vinter. Her er oppmerkede stier/rundturer og flott skiterreng vinter. Populære barnevandrerstien og Lyngløa i Årli ligger bl.a. like ved. Berghei, helvetesglova og Moisvarden finner du i feltet. Velforeningen har også opparbeidet badeplasser/ brygge som brukes fritt av alle, gapahauk som ligger 10 min gange fra hytta samt minigolfbane til disposisjon for alle. Herfra er det ca. 15 min. kjøring til Liknes sentrum med alle fasiliteter. Kvinesdal kommune har flere fritidstilbud som for eksempel Kvinabadet med svømmebasseng og vannsklie, Utsikten Golfpark med 18 hulls golfbane og alpinsenter på Knaben. Ellers er Moisheia et godt utgangspunkt til en rekke spennende dagsturer på Sørlandet.

  Adkomst
  Fra Liknes sentrum, følg 461 til Sarons Dal krysset, og deretter følg Hunsbedtvegen FV 801 og Moisvegen FV 802 til du ankommer Årlivegen FV 760. Ta inn her, og ta deretter første til høyre inn på en privatvei. Følg denne (bomvei) og hold mot venstre i første kryss. Deretter følg veien og hold mot høyre til du ankommer hytta på høyre side. Se skilting fra Aktiv Eiendomsmegling.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Veggene har laftet tømmerkonstruksjon med tilhørende belistninger. Taktekkingen er av torv og ble besiktiget fra bakkenivå.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har eid eiendommen siden 2021. Det er flere elektriske punkter som det har blitt utført arbeid på av Flekkefjord elektro AS.

  Standard
  Hytta holder en god standard. Innlagt vann, avløp og strøm. Hytta er godt vedlikeholdt og er påkostet en del de siste årene. Det har blant annet blitt lagt inn vann og avløp med mini renseanlegg, nytt bad/vaskerom og ny kjøkkeninnredning. Anneks ble ombygget i 2022 og var tidligere en frittstående bod. Her er klargjort for å sette inn wc og dusj om ønskelig. Hytta har alt på et plan og inneholder: Entre: Villmarkskledning i tak, panel og laftet vegger, beiset furugulv. Stor entre med god plass til yttertøy. Soverom 1: Villmarkskledning i tak, laft og panel på vegger, furugulv. Romslig soverom med to sengeplasser. Her er sikringsskap med automatsikringer. Gang: Rupanel i tak, laftet vegger og furugulv. Soverom 2: Villmarkskledning i tak, laftet vegger og furugulv. Romslig soverom med to sengeplasser. Soverom 3: Villmarkskledning i tak, laftet vegger og furugulv. Stort soverom med plass til dobbeltseng. Stue: Villmarkskledning i tak, laftet vegger og furugulv. Koselig stue med flott peis i naturstein. Fra stuen er det utgang til stor terrasse og adkomst til hems. Kjøkken: Villmarkskledning i tak, laftet vegger og furugulv. Kjøkkenet har nyere innredning i heltre med god benk- og skapplass. Kjøleskap på kjøkken medfølger salget. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Bad/vaskerom ble bygget i 2021 og har våtromsplater på vegger og i himling med synlige bjelker. Vinylbelegg på gulv og elektriske varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3   KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Våtsoner i mot yttervegg av laftet tømmer. Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Konsekvens/tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Sofa, tv, tvbenk, kjøleskap, kjøkkenbord og stoler medfølger salget. Hagemøbler følger også med. Er annet ønskelig kan det gjøres avtale på dette med selger. Når hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Lagt inn vann og avløp. Nytt bad/vaskerom og kjøkkeninnredning. I 2022 ble frittstående bod ombygget til anneks.

  TV/Internett/bredbånd
  Eier har trådløst nett på hytta idag med svært godt signal.

  Parkering
  På egen gårdsplass.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,00))   72 042,- (Omkostninger totalt)   2 272 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektriske varmekabler på bad. Peis og varmepumpe i stuen.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjon: Ekstern leverandør.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Velforening
  Alle plikter å være med i velforeningen. Brøyting av veg betales ekstra gjennom velforeningen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4227/96/5/5: 15.07.2021 - Dokumentnr: 877488 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Årlig festeavgift: NOK 2 830
  Gjelder fra dato: 25/03-2021
  Tomteverdi: NOK 25 000
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.05.2012 - Dokumentnr: 384685 - Registrering av festenr. Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4227 Gnr:96 Bnr:5
  01.01.2020 - Dokumentnr: 55121 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1037 Gnr:96 Bnr:5
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Privat grunnboret brønn og privat minirenseanlegg. Varmekabler på alle vannrør inn i hytta og til borehull.

  Regulerings- og arealplanner
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,00))   72 042,- (Omkostninger totalt)   2 272 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  72042

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr. 4.500,- og visninger kr. 1.875, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 52.250,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marita Lervik

Megler

Marita Lervik

40 17 42 19

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev