aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hollaveien 333!
Velkommen til Hollaveien 333!

KYRKSÆTERØRA Hollaveien 333

Enebolig beliggende i veletablert boligfelt på Spjøtvollan | Nærhet til fine friluftsområder både ved sjøen og i fjellet

 • kr 1 790 000
 • BRA 118 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 790 000
 • Omkostningerkr 63 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 853 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 116 m²
 • Tomt676.1 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   63 890,- (Omkostninger totalt)   1 853 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse 1.etasje
Velkommen til Hollaveien 333! Eneboligen ligger i et veletablert boligfelt kort vei fra sjøen på Spjøtvollan, ca. 4 km fra sentrum av Kyrksæterøra. Boligen ble oppført i 1950 og tilbygd på 70-tallet. Enkelte bygningsdeler har oppnådd forventet levetid og oppgraderinger må påregnes. Innhold iht. takstmannens beskrivelse: Kjeller: Bad, soverom, stue/kjøkken, vindfang og gang. 1. etg.: Vindfang, bad, gang, kjøkken, stue og bod. 2.etg.: Gang, 2 soverom. Eldre garasje/uthus. Fra eiendommen er det ca. 5 min. kjøring til sentrum hvor det er skole, barnehager og et stort utvalg servicetjenester. Her finner du flere dagligvarebutikker, restauranter, bakeri, treningssenter, idrettanlegg mm. I nærområdet er det fine friluftsområder både ved sjøen og i fjellet.
Planskisse kjeller

Hollaveien 333, Trøndelag

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 39 kvm
  1. etasje: 53 kvm
  2. etasje: 26 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 39 kvm Bad, soverom, stue/kjøkken, vindfang og gang.
  1. etasje: 51 kvm Vindfang, bad, gang, kjøkken, stue.
  2. etasje: 26 kvm Gang, 2 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Bod.  Tomt
  676.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt på ca. 676 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel og hage med plen, busker og trær.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Spjøtvollan. I nærområdet er det allsidig natur med nærhet til både skog, vann, fjord og fjell. Det er godt tilrettelagt for friluftsliv med enkel tilgang til både turstier, seterveier og brattere fjellsider. Turen opp til utsiktspunktet på Myrafjellet ligger like i nærheten og er et populært utfartspunkt. Fra eiendommen er det ca. 5 minutters kjøring til sentrum av Kyrksæterøra hvor det er skole, barnehager og et stort utvalg servicetjenester. Her finner du flere dagligvarebutikker, bakeri, restauranter, treningssenter, butikksenter, verksted, småbåthavn, bank m.m.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Byggemåte
  Bolig: Tomannsbolig med kjeller, 1. etasje og 2. etasje. Støpt plate, støpte kjellermurer, trebjelkelag, bindingsverk i vegg med utvendig stående. 2-lags vinduer og koblede vinduer. Saltak med stålplatetekking. Takrenner med avløp ført til terreng og til avløp i grunn. Veranda i 1. etasje. Garasje: Garasje/uthus i 2 etasjer. Støpt gulv, støpt grunnmur, bindingsverk med utvendig stående og liggende kledning. Saltak med stålplatetekking og eternittak. Det må påregnes renovering.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Beskrivelse: Sprekker i skjøt på belegg. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Kom inn avløpsvann på bad i sokkel pga tett rør. Dette ble gravd opp og byttet av min bror. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Rør til septikk gravd opp og byttet av Johan Alstad. Avløpet skal nå være i orden. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Beskrivelse: Mangelfull fuktsikring mot grunnmur og bruk av dampsperre på utforede vegger har ført til at det er registrert fukt på noen plasser i sokkel. Hvor disse plassene er, vil nok komme frem i boligsalgsrapporten. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Beskrivelse: Uthus fikk skader på tak etter uvær. Plater byttet av min bror. Flere år siden. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Det er et gammelt hus og flere rom har litt skjeve gulv. Ellers ser det ut som grunnmur er stabil og uten større skader. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Det er byttet vindskibord på tilbygg ved veranda da det var råteskadet. Ellers må kjøper selv gå over hus og uthus for å avdekke hva som kan være av råte. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Det er byttet vinduer og noe kledning på stue mot veien. Pluss bygd veranda. Dette ble gjort av firma men jeg er usikker på når og av hvem. Mener det var Vitotre de het. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Svar: Ja. Beskrivelse: Kjeller har tidligere vært utleiedel. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Nei. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. Beskrivelse: Det er ordnet med en boligsalgsrapport i juli 2022. Utført av Hemsing takst og byggekontroll. Vi ordner nå ny pga. utløpt gyldighet. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Beskrivelse: Det er viktig at kjøper setter seg inn i det som kommer fram i boligsalgsrapporten. Jeg/vi selger for vår mor og vet for lite om huset til å komme med god og utfyllende info. Jeg har hatt lite å gjøre med huset i forhold til vedlikehold og renovering da dette ble ordnet av min mor og stefar tidligere. Fullstendig egenerklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i denne.

  Innhold
  Iht. takstmannens beskrivelse: Primærrom: Kjeller: Bad, soverom, stue/kjøkken, vindfang og gang. 1. etasje: Vindfang, bad, gang, kjøkken, stue. 2.etasje: Gang, 2 soverom. Sekundærrom: 1. etasje: Bod.

  Standard
  Iht. takstmannens beskrivelse: Kjeller: Leilighet: Vindfang: Flis på gulv med gulvvarme, panel på vegg og panel i himling med downlights. Inngang Stue/kjøkken: Belegg på gulv med gulvvarme, panel på vegg og panel i himling. Vedovn. Flis på vegg over kjøkkenbenk. Beiset furu kjøkkeninnredning med laminert benkeplate og nedfelt 1 ½ vask. Oppvaskmaskin. Plass for komfyr. Mekanisk avtrekk over kokesonen. Soverom: Belegg på gulv, panel på vegg og panel i himling. Sotluke. Bad: Belegg på gulv med gulvvarme, våtromsplater på vegg og panel i himling med downlights. Mekanisk avtrekk. 90 cm servantskap med heldekkende servant, speil, lysarmatur med stikkontakt over speil, overskap, dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin og gulvstående toalett. Gang: Belegg på gulv, panel på vegg og panel i himling. Sikringsskap Teknisk rom (Ikke måleverdig): Støpt gulv, støpte vegger (bakvegg er isolert ok kledd med papp). Panel i himling. 2 stk. varmtvannsberedere, samlestokk for vannrør, hovedstoppekrane med reduksjonsventil. 1.etasje: Hovedleilighet: Vindfang: Laminatgulv, malt panel på vegg og malt slett himling. Hovedinngang. Bod: Malt tregulv, malte slette plater på vegg og malt slett himling. Plassbygde hyller. Bad: Belegg på gulv, malte panelplater på vegg og hvite himlingsplater. Stråleovn på vegg. Naturlig ventilering. 80 cm servantskap med heldekkende servant, speil, lys over speil med spotter, Skap på gulv, overskap, dusjkabinett, høyskap på gulv, toalett og opplegg for vaskemaskin. Gang: Laminatgulv, malt panel på vegg og malt slett himling. Trapp til loft. Panelovn. Kjøkken: Laminatgulv, malt panel på vegg og hvite himlingsplater. Kobberplate på vegg over kjøkkenbenk. Hvit profilert kjøkkeninnredning med heltre eik benkeplate. Nedfelt dobbel vask med avrenningsbeslag. Delintegrert oppvaskmaskin. Frittstående komfyr og kjøleskap. Mekanisk avtrekk over kokesonen. Stue: Laminatgulv, malte panelplater på vegg og hvite himlingsplater. Vedovn. Varmepumpe. Loft: Hovedleilighet: Gang: Malt tregulv, malt strietapet på vegg og malt slett himling. Trapp til 1. etasje. Sikringsskap. Luke til kryploft. Inngang til kott. Soverom: Malt tregulv, malt strietapet på vegg og malt slett himling Soverom 2: Malt tregulv, malt tapet på vegg og malt slett himling. Garderobeskap. Garderobe (ikke måleverdig): Malt tregulv, malt tapet på vegg og tapet i himling. Garderobestativ for klær. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendig > Nedløp og beslag Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. - Takrenner er nedbøyd grunnet på grunn av belastning fra snøras. Utvendig > Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. - Enkelte kledningsbord bør byttes innen kort tid, gjelder i hovedsak vegg mot veranda på tilbygg. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Undertaket er misfarget. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Ingen synlig lufting i raftekasse utvendig i overgang tak/vegg noe som gir begrenset lufting av kaldtloft. Utvendig > Vinduer - 2 Det er avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. - Vinduer har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer. Utvendig > Dører Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. - Slitt dørlås på hoveddør. - Dører tar i karm Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig > Overflater Det er avvik: - Det er løs tapet flere steder på loft. - Overflateskade på gulvmaling loft enkelte plassert - Knirk i gulv på loft - Knirk i laminatgulv 1. etasje - Gulv i vindfang er skjøtet uten lister - Ikke ferdigstilt belistning av dør mellom gang og kjøkken. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre Innvendig > Pipe og ildsted Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. - Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering etter Ca. 50 år. Med hensyn til alder har pipa nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. - Fuktskader på nedre del av plater på vegg mot bod og ved servant. - Badet har en våtsone hvor vegger er dekket av panelplater, dette gir ingen form for tettesjikt og er ikke bygget etter det krav som var på renoveringstidspunktet. Ved forsiktig bruk og fortsatt bruk av dusjkabinett uten at plater utsettes for fukt vil badet kunne fungere. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. - Sprekk i belegg på skjøt - Ikke fagmessig utførelse rundt rørgjennomføringer Våtrom > Ventilasjon > Bad Rommet har kun naturlig avtrekk. Våtrom > Overflater Gulv > Bad, leilighet Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. - Gulvskinne for dusj avgrenser rommet Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad, leilighet Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er avvik: - Slukrist passer ikke til sluk Våtrom > Ventilasjon > Bad, leilighet Våtrommet mangler tilluftsventilering f.eks. spalte/ventil ved dør Tekniske installasjoner > Vannledninger Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Mer en halvparten av forventet levetid er passert for innvendige vannledninger av kobber. - Rør i rør er koblet sammen og skjøtet flere steder i teknisk rom Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Varmesentral Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - leilighet Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap er plassert på loftsgang med automatsikringer og AMS Strømmåler. Hovedsikring på 63 AMP. Underfordeling for leilighet er plassert i gang ved teknisk rom med automatsikringer. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Utvendig > Utvendige trapper Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad, leilighet Det er avvik: - Det har vært åpnet vegg bak vaskemaskin som er senere tettet med silikon/mykfuge. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser   Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Loft: Hovedsoverom: Det er målt 15 mm høydeforskjell gjennom rommet. TG 2 1. etasje: Vindfang: Det er målt 27 mm høydeforskjell gjennom rommet. TG 2. 27 mm er også målt over en avstand på 1,2 meter ved baderomsdør. TG 3 Stue: Det er målt 21 mm høydeforskjell gjennom rommet. TG 2 Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Rom Under Terreng Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. TG 3 er gitt grunnet høyt fuktnivå Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Innvendig > Innvendige trapper Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. - Deler av rekkverk mangler på loft. TG 3 Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Sprekk i gulvbeleggskjøt, synlig åpning ved rørgjennomføringer og hjørner er ikke tette. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Tomteforhold > Drenering Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på egen eiendom. Det er i tillegg en eldre garasjebygning på eiendommen.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Byggeår er ikke dokumentert. Et eventuelt avvik aksepteres av kjøper. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshavere har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   63 890,- (Omkostninger totalt)   1 853 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Varmepumpe og vedfyring.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  14216

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  385315

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1387133

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter og eiendomsskatt påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Velforening
  Selger er ikke kjent med noen velforening i området.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5055/100/89: 30.06.1954 - Dokumentnr: 971 - Jordskifte Grensegangssak Sluttet 29.04.54 Gjelder denne registerenheten med flere Erklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven. 24.05.1966 - Dokumentnr: 1670 - Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt vedr. legging av kloakkledning Erklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven. 25.04.1946 - Dokumentnr: 400301 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5055 Gnr:100 Bnr:9 Erklæring er forsøkt innhentet, men finnes ikke i Kartverkets arkiv pga. alder. 01.01.2018 - Dokumentnr: 273695 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1612 Gnr:100 Bnr:89 01.01.2020 - Dokumentnr: 1111317 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5011 Gnr:100 Bnr:89 14.05.1946 - Dokumentnr: 379 - Rettigheter iflg. skjøte Rettighet hefter i: Knr:5055 Gnr:100 Bnr:9 RETT TIL BRØNN SAMT FRI ADKOMST TIL DENNE Erklæring er forsøkt innhentet, men finnes ikke i Kartverkets arkiv pga. alder. 17.01.1955 - Dokumentnr: 100 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:5055 Gnr:100 Bnr:82 Erklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger godkjent byggemelding tilbygg datert 14.04.1971, men det er avvik fra tegningene som tilhører denne. Tegninger benyttet til kontroll av lovlighet er datert 05.09.1970: - Tegninger samsvarer ikke slik boligen fremstår ved befaringen, tilbygg som er satt opp er mye mindre enn det som er søkt om. - Kjeller: Her er det innredet en leilighet med egen inngang, på tegninger er dette verksted, matbod og gang. Leilighet er da ikke godkjent og det må søkes bruksendring/tillatelse. - 1. etasje: Stue, kjøkken og deler av entre stemmer med dagens bolig, tilbygg stemmer ikke. Det må søkes bruksendring. - Loft: Soverom er delt av med garderobe og kott. Kott er endret til soverom ved å ta mere areal av gangen. Det må søkes bruksendring. Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. Dette kan kreve søknad og tillatelse. Du har for eksempel en søknadspliktig bruksendring om du endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt. Det foreligger ikke tegninger av garasje, bygningen er derfor ikke kontrollert med tanke på lovlighet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat nett. Eiendommen har septiktank. Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at tidligere utleid leilighet i kjeller ikke er godkjent som egen bruksenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   

  Verneklasse/sefrak
  Ikke relevant for denne eiendommen.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke relevant for denne eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for denne eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   63 890,- (Omkostninger totalt)   1 853 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  63890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges av fullmektig. Megler gjør særlig oppmerksom på at selgerikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12.500,- markedsføringspakke kr 14.500,- og visninger kr 2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr33.535 ,-. Utleggene omfatter takstmann, fotograf, kommunepakke og utlegg oppgjør. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilretteleggingsgebyr, gebyr for avholdte visninger og dokumenterte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Nina Katrine Brandt

Megler

Nina Katrine Brandt

93 44 76 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev