aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øragata 14A! En lys og lettstelt leilighet med sentral beliggenhet på Kyrksæterøra.

KYRKSÆTERØRA Øragata 14A

Lettstelt leilighet med svært sentral beliggenhet på Kyrksæterøra | Parkeringsplass i kjeller | Heis | Balkong

 • kr 1 390 000
 • BRA 64 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 390 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 878 119
 • EierformAndel
 • Byggeår2 006
 • Soverom1
 • ArealP-rom 57 m²
 • Andel fellesgjeldkr 470 518
 • Felleskostnaderkr 7 210
 • Tomt1 395 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 390 000 (Prisantydning) 470 518 (Andel av fellesgjeld)   1 860 518 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 878 119 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Øragata 14A! Leiligheten ligger i 3.etasje i Kjørsetoget Borettslag midt i sentrum av Kyrksæterøra. Innhold: Kjøkken/stue, soverom, bad, gang, bod og teknisk rom. Utvendig bod i gangen ved leiligheten i 3. etasje på ca. 7 m2. I tillegg er det en bod i kjeller på ca. 6 m2 like ved parkeringsplassen som tilhører leiligheten. Kvaliteter det er verdt å fremheve: - Lys og trivelig stue med store vindusflater ut mot balkongen - Vedovn og varmepumpe - Heis - Ekstra bod i kjeller - P-plass i avlåst parkeringskjeller - Umiddelbar nærhet til sentrum med et stort utvalg servicetjenester som bakeri, frisør, bank, dagligvarebutikker, marina mm. - Kort vei til fine turområder både ved sjøen og i marka Kontakt megler for avtale om visning!

Øragata 14A, Trøndelag

 • Tomt
  1395m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt på 1395 kvm. i følge utskrift basert på matrikkeldata fra kommunen.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en svært sentral beliggenhet midt i sentrum av Kyrksæterøra. Her bor du med gangavstand til flere dagligvarebutikker, bakeri, frisører, restauranter, treningssenter, småbåthavn, bank m.m. I nærområdet er det allsidig og variert natur med både skog, vann, fjord og fjell. Fra leiligheten kan du gå rett ut på fine turstier omkring båthavna, langs elva og i området rundt idrettsanlegget i Ånesøyan. Det er også kort vei til Kjørsemarka hvor det er skiltet stier fra Bugen, over Karlsnessetra og Holstgårdssetra til Skeiet, samt fra Skeiet, forbi Tyskhytta til Klokkarhaugen.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består av boligbebyggelse og forretningsbebyggelse.

  Byggemåte
  Leilighetshus som har utvendige trappetårn og heis fra bakkeplan. Parkeringsgarasje og boder i kjeller. Leiligheten ligger i 3 etasje. Støpt dekke og støpt grunnmur. Bindingsverk med stående kledning. 2 lags vindu. Etasjeskiller av spennbetong og tilfarergulv. Saltak med takstein med tilhørende sorte beslag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har fylt ut egenerklæring i forbindelse med salget som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

  Innhold
  Primærrom: 3. etasje: Stue/kjøkken, gang, soverom og bad. Sekundærrom: 3. etasje: Teknisk rom og bod. Utover overnevnte areal er det 1 bod i gangen ved leiligheten i 3. etasje på ca. 7 m2. I tillegg er det en bod i kjelleren på ca. 6,5 m2 like ved parkeringsplass i garasjen som tilhører leiligheten. Arealene i bod ved kjøkken må ikke forveksles med netto gulvareal. Arealet er ikke måleverdig på grunn av skråhimling / lav takhøyde og avstand mellom konstruksjoner.

  Standard
  3. etasje: Stue/kjøkken:Parkett på gulv, malte panelplater på vegg og himlingsplater. Flis over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Plass for frittstående hvitevarer som kjøl/fryseskap og komfyr. Mekanisk avtrekk over kokesonen. Utgang til balkong. Varmepumpe og vedovn. Soverom: Parkett på gulv, malte panelplater på vegg og himlingsplater. Garderobeskap. Sikringsskap. Bad: Flis på gulv med varmekabler, flis på vegg. Himlingsplater med downlights. 90 cm baderomsinnredning med heldekkende servant, speil med spotter, overskap, innadslående dusjvegger og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Gang: Parkett på gulv, malte panelplater på vegg og himlingsplater Teknisk rom: Belegg på gulv, malte panelplater på vegg og himlingsplater. Rørfordelingsskap. Sentralstøvsuger. Bod: Belegg på gulv, gipsplater på vegg og i himling. Plassbygde hyller Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Verandadør Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Behov for rengjøring av renner og rundt betongheller Innvendig > Overflater Det er avvik: Er noen overflateskader og fargeforskjeller på enkelte overflater. Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. - Dør til teknisk rom tar i karm. - Noe overflateskader på karm og enkelte dørblad som følge av bruksslitasje. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. - Skade på dør under vask - Skade på benkeplate ved vask Tekniske installasjoner > Varmepumpe Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. - Manglende isolajon på rør ved ytterdel varmepumpe.   Forhold som har fått TG3: Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Gå til side Sikringsskap er plassert på soverom med automatsikringer og AMS strømmåler. Hovedsikring på 50 AMP. Kostnadsestimat: Under 10 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Plass i felles garasjeanlegg følger andelen. 

  Diverse
  Ildsted/vedovn: Heim kommune opplyser i kommunepakken at de mangler opplysninger på denne adressen. Etter forespørsel til Heim Brann og Redning opplyser brannsjef følgende 15.03.23: "Vi vet at det er skorsteiner på Øragata 14, men vi har ikke oversikt over hvilke leiligheter som har ildsted. Vi kan nå registrere ildsted på den aktuelle leiligheten. Vi vil så raskt som mulig få til et tilsyn i dette borettslaget, for å få registrert hvilke leiligheter som har ildsted." Kjøper aksepterer ovennevnte forhold og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Rengjøring: Leiligheten er rengjort og klargjort for salg. Leiligheten selges som fremvist på visning og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 390 000 (Prisantydning) 470 518 (Andel av fellesgjeld)   1 860 518 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 878 119 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe og vedfyring. Varmekabler i gulv på badet.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  504837

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1817412

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  8

  Part.obl.nr.
  987705752

  Felleskostnader pr. mnd.
  7210

  Andel fellesgjeld
  470518

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-19T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  128911

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Kjørsetorget Borettslag

  Borettslagets org.nr
  987705752

  Om borettslaget
  Kjørsetorget Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Borettslaget ligger i Hemne kommune og er tilknyttet Kristiansund Boligbyggelag som er forretningsfører.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Det er utlyst forhåndsavklaring forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen var 01.03.23 og ingen hadde gjort bruk av sin forkjøpsrett før fristen var gått ut.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Årsregnskapet for 2021 viser et årsresultat på 298.443,-. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 39308233018, Sparebank 1 Nordmøre Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 20.02.2023: 3.61% pa. Antall terminer til innfrielse: 27 Saldo per 20.02.2023: 4 705 178 Andel av saldo: 470 518 Første termin: 30.12.2008 Første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.06.2036 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader gjennom Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen gjelder til den sies opp og det kan gjøres innen 1.desember for påfølgende år.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000588460

  Vedtekter/husordensregler
  Utdrag borettslagets husordensregler: Leilighetene skal ikke brukes slik at de sjenerer andre. Hver enkelt andelseier er ansvarlig for at bestemmelsene i husordensreglene blir fulgt. - Hver enkelt beboer må sørge for at det er mest mulig ro i leilighetene mellom kl. 22.00 og kl. 07.00 - Kast ikke mat ut til fuglene, da dette trekker rotter og annet utøy til eiendommen. - Beboere som ønsker å ha husdyr, må påse at disse ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne og at deres etterlatenskaper blir fjernet. -Beboerne oppfordres til å vise smidighet med hensyn til parkering, og påse at man ikke parkerer slik at andre blir hindret i sin ferdsel. - Foruten det som er nevnt foran, må alt som tilhører eiendommen ? både utvendig og innvendig, behandles med forsiktighet og holdes i god stand. Dersom man oppdager skader, si fra snarest til styreleder eller annen person i styret. Utdrag borettslagets vedtekter: Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel. Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som bruksoverlating hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen, jf vedtektenes punkt 4-2. En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. Borettslaget kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med punkt 2 i vedtektene. Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt. Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen. Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier. Hver andel gir enerett til å bruke en bolig i borettslaget og rett til å nytte fellesarealer til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene. Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom: - andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år - andelseieren er en juridisk person - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget. Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig avløpsledninger både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l. Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr. Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær. Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget. Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15. Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier. Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av isolerglass, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen. Andelseier kan kreve erstatning for tap som følge av at borettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens § 5-18. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Utdrag husordensregler: Beboere som ønsker å ha husdyr, må påse at disse ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne og at deres etterlatenskaper blir fjernet.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1978/2822-2/64 Rettigheter iflg. skjøte 19.05.1978 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:359 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:1 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:2 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:3 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:4 VEDR BESTEMMELSE OM FELLESANLEGG M .V . Overført fra: 5055-101/360 Gjelder denne registerenheten med flere 2001/5006-1/64 Erklæring/avtale 20.09.2001 Vedr. bruk av, samt økonomi og forpliktelser som er knyttet til vedlikehold, drift og ev. opparbeidelse av uteområde mellom eiendommene så lenge de brukes til parkeringsområde Overført fra: 5055-101/360 Gjelder denne registerenheten med flere 2006/3425-1/64 Pantedokument 30.05.2006 BELØP: NOK 6.800.000 Panthaver:Borettslagets Andelseiere I Fellesskap Lnr: 7263173 2008/778883-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 25.09.2008 veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2008/778853-1/200 2008/778853-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 25.09.2008 BELØP: NOK 8.000.000 Panthaver:SPAREBANK 1 NORDMØRE Org.nr: 937899408 Gjelder denne registerenheten med flere 2016/228053-1/200 Bestemmelse om veg 16.03.2016 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:143 Gjelder denne registerenheten med flere 2016/228053-2/200 Best. om vann/kloakkledn. 16.03.2016 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:143 Gjelder denne registerenheten med flere Grunndata 2006/1979-1/64 Seksjonering 24.03.2006 opprettet seksjoner: snr: 1 formål: Samleseksjon bolig sameiebrøk: 64/100 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Rettigheter på andre eiendommer: Rettigheter på 5055-101/56, 5055-101/143/0/1-4, 5055-101/360/0/2-4 Rettigheter i eiendomsrett 1978/2822-2/64 Rettigheter iflg. skjøte 19.05.1978 Overført fra: 5055-101/360 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:359 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:1 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:2 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:3 rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:101 Bnr:360 Snr:4 VEDR BESTEMMELSE OM FELLESANLEGG M .V . Overført fra: 5055-101/360 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 09.08.2006.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til sentrumsformål. I nærområdet er det flere soner for bevaring av kulturmiljø. Kopi av situasjonskart fra kommuneplanens arealdel 2015-2026 følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Verneklasse/sefrak
  Ikke relevant for denne eiendommen.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke relevant for denne eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for denne eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 390 000 (Prisantydning) 470 518 (Andel av fellesgjeld)   1 860 518 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 878 119 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag fastpris kr. 45.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  12.500,- oppgjørshonorar kr 4.750,- og visninger kr  2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 34.535 ,-. Utleggene omfatter takst, fotografering, kommunal informasjon og gebyr til borettslaget. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilretteleggingshonorar, honorar for avholdte visninger og dekning for dokumenterte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Nina Katrine Brandt

Megler

Nina Katrine Brandt

93 44 76 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev