aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Carl Konows gate 36.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Carl Konows gate 36.

LAKSEVÅG Carl Konows gate 36

Laksevåg | Flott og moderne studioleilighet i 4.etg m/ heis og felles takterasse. Kort vei til Bergen sentrum!

 • kr 1 590 000
 • BRA 25 m²
 • Prisantydningkr 1 590 000
 • Omkostningerkr 52 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 642 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 967
 • Soverom -
 • ArealP-rom 25 m²
 • Felleskostnaderkr 2 213
 • Tomt1 552 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 590 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  39 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000))

  52 792 (Omkostninger totalt)

  1 642 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning I Carl Konows gate 36
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Carl Konows Gate 36. En flott studioleilighet med gjennomtenkte løsninger og en gjennomgående god standard. - Arealeffektiv studioleilighet. - A-konto varme, tv/internett m.m inkludert i felleskostnader. - Laminatgulv, kjøkken og mye elektrisk nytt fra 2021/22. - Vinduer fra 2022. - Spotter i himling. - Egen bod. - Felles takterrase med nydelig utsikt. - Bergen sentrum er en kort spasertur unna. - Gode bussforbindelser i ulike retninger. - Flotte turområder i området. Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 4.etg: Entré/stue/kjøkken (15,6 kvm), bad (1,9 kvm) og sovealkove (6,5 kvm). Hjertelig velkommen på visning - husk å meld deg på!
Lys og romslig stue/kjøkken med plass til sofa og tv-bord. Det er store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys inn og en flott utsikt mot Løvstakken!

Carl Konows gate 36, Vestland

 • Tomt
  1552m²

  Beskrivelse av tomt
  Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen, asfalterte biloppstillingsplasser.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i et veletablert boligområde på Laksevåg. Her bor du med alt du trenger i hverdagen innenfor kort rekkevidde. Fra boligen er det kort avstand til dagligvare, lekeplass, busstopp, skoler og barnehager. Fra eiendommen er det kort vei til Laksevåg senter med blant annet Meny butikk, vinmonopol og apotek. Det er også kort vei til Oasen senter hvor du finner en rekke ulike spisesteder, dagligvare og vinmonopol. For den spreke og aktive er det kort vei til flotte turstier i nærområdet, og ønsker man litt mer krevende løyper kan man gå opp blant annet Damsgårdsfjellet og Løvstakken. Den nylig anlagte og populære Løvstien ligger like ved. På varme sommerdager er det svært populært å ta turen til Krohnegården og bade i vannet. Her er det tilrettelagt med badestrand og flytebrygge. Sykkelavstand til sentrum hvor en finner et bredt utvalg servicetilbud og de større utdanningsinstitusjonene som blant annet BI og UiB. Med bil kommer du deg til sentrumskjernen på få minutter. Nærmeste busstopp ligger 3 minutter unna og har hyppige avganger i retning Bergen sentrum og Fyllingsdalen, samt direktelinje til Haukeland Sykhus, Birkelundstoppen. (6 og 20 ).

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og fasadeplater. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: WC og innvendige vann- og avløpsrør Avvik: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 3: Våtrom Overflate vegger og himling Avvik: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid. Under servanten mangler det flere fliser, oppgradering av overflatene må påregnes. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Våtrom Overflate gulv Avvik: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Utskiftning av gulvfliser bør påregnes. Overgangen mellom gulv og vegg er ufagmessig utført. Som et minimum bør overgangen utbedres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Under servanten mangler det fliser på veggene, bak flisene er det ikke benyttet membran (membran er ikke synlig). Det må påregnes utbedring av tettesjikt på hele våtrommet. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Selger opplyser om at det har vært en oppgradering av hele det elektriske anlegget. Arbeidet ble utført av Elektro Team AS.

  Innhold
  Areal og fordeling pr etasje 4.etg: 25 kvm BRA / 25 kvm P-rom Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 4.etg: Entré/stue/kjøkken (15,6 kvm), bad (1,9 kvm) og sovealkove (6,5 kvm). I tillegg medfølger en bod i 11.etg på 1,7 kvm.

  Standard
  Innvendige overflater Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har delvis fliser og platekledning, resterende rom har malte flater. Tak: Tak-ess plater. Kjøkken: Kjøkkeninnredning i en flott svart farge og er montert i 2021. Kjøkkenet har slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet kitchenboard (fra 2023), oppvaskkum,ventilator. Det er integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Stue: Lys og romslig stue med plass til sofa og tv-bord. Det er store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys inn og en flott utsikt mot Løvstakken. Stuen er malt i tidsriktige farger, og det er spotter i himling. Sovealkove: På soverommet er arealet meget godt utnyttet. Her er det både garderobeskap, plass til stor seng og kontorpult. Garderobeskapet er innredet med speil som gjør at rommet føles ekstra stort. I likhet med stuen så har man fin utsikt mot Løvstakken fra soverommet. Bad: Badet har fliser på gulv og delvis fliser på vegg. Det inneholder toalett, helstøpt servant og dusjgarnityr. Andre opplysninger: - Laminatgulvene ble lagt i 2020/2021. - Lektet ned himling og montert spotter. - Malt veggflater og satt opp lettvegg mot sovealkoven. - Montert nye stikkontakter. - Vinduene er fra 2022. - Boligen har naturlig og mekanisk ventilasjon.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV og internett fra Telia er inkludert i felleskostnadene. Hvis en ønsker ytterligere kanalpakker eller høyere internett hastighet må man selv betale for dette.

  Parkering
  Sameiet disponerer 30 parkeringsplasser og hver leilighet kan disponere én bil. Parkering forekommer etter "første mann til møllen" prinsippet. For å parkere må man ha parkeringstillatelse fra styret. Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Følgende hvitevarer medfølger i handelen: hvitevarer på kjøkkenet. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 590 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  39 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000))

  52 792 (Omkostninger totalt)

  1 642 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  - Sentralfyring ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  4900

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, feiing, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

  Formuesverdi primær
  377745

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1359883

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, forsikringer etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  41/6790

  Felleskostnader pr. mnd
  2213

  Felleskostnader inkluderer
  Vedlikehold, fondsavsetning, driftskostnader, husforsikring, honorarkostnader, A-konto varme, TV og internett.

  Andel fellesformue
  10247

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Veletablert sameie som består av 130 eierseksjoner i høyblokk sentralt på Laksevåg. Sameiet har VestBo som forretningsfører.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Styreleder opplyser om at det er snakk om å øke felleskostnadene med ca. 150-200 kr pr mnd, men er p.d.d ikke fastsatt. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.  I vedtektene til sameiet punkt nr.21 står det " Ifølge tinglest erklæring skal leiligheten bebos av voksen enepersonuten barn." Styreleder opplyser om at vedtaket gjelder, men at det sittende styret ikke har brukt ressurser på å følge opp dette. Styreleder opplyser om at det bor flere par i blokken.

  Dyrehold
  Alle skal søke samtykke fra sameiets styre om husdyr. Det er ikke tillatt å ha husdyr uten samtykke fra styret.

  Eierskiftegebyr
  4700

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/157/34/32: 21.10.1930 - Dokumentnr: 900526 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:157 Bnr:34
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.11.1966 - Dokumentnr: 405596 - Bestemmelse om vannledn. Vegvesenets betingelser vedtatt
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.11.1966 - Dokumentnr: 405854 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse av hybler
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.04.1967 - Dokumentnr: 402082 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:157 Bnr:34
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.06.1967 - Dokumentnr: 403111 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
  arbeidsrom
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:157 Bnr:34
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.12.1975 - Dokumentnr: 25895 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 32
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 41/6790
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 124 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest vedrørende reparasjon bolig datert 27.05.2014. Det foreligger intet fra byggeår.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen PlanID: 40110000 Plannavn: LAKSEVA°G. REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN MELLOM STRANDVEIEN OG NYLUNDSVEIEN Dekningsgrad: 97,7% PlanID: 63270000 Plannavn: LAKSEVA°G/A°RSTAD. GNR 154 MFL., SYKKELFELT CARL KONOWS GATE, GYLDENPRIS - DAMSGA°RD Dekningsgrad: 2,3% Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 63270000 Formål: 2019 - Annen veggrunn, grøntareal Dekningsgrad: 2,0% Reguleringsplaner under arbeid PlanID: 64940000 Plannavn: LAKSEVA°G/BERGENHUS. GNR 153 BNR 1, LAKSEVA°G VERFTSOMRA°DE 2 Dekningsgrad: 3,9% Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplan PlanID: 65270000 Arealformål: Sentrumsformål Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H390_2 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Gjennomføringsone i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H820_3 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H220_3 Dekningsgrad: 33,7% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H210_3 Dekningsgrad: 66,3% Kommunedelplan(er) PlanID: 65110000 Plannavn: LAKSEVA°G. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR LAKSEVA°G Dekningsgrad: 100% Kommunedelplaner under arbeid PlanID: 64090000 Plannavn: KOMMUNEDELPLAN FOR KOLLEKTIVSYSTEMET FRA BERGEN SENTRUM TIL BERGEN VEST Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 70730000 Plannavn: LAKSEVA°G. GNR 155 BNR 18 MFL., DAMSGA°RDSVEIEN PlanID: 70120000 Plannavn: LAKSEVA°G/BERGENHUS/A°RSTAD. GNR 157 BNR 201 MFL., OMRA°DEREGULERINGSPLAN FOR INDRE LAKSEVA°G Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 157/31 Bygningstype: Annen industribygning Saksnr: 201623324 Eiendom: 157/50 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 590 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  39 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000))

  52 792 (Omkostninger totalt)

  1 642 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  52792

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Tarek André Bergfjord

Megler

Tarek André Bergfjord

46 63 62 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev