aktiv-eiendomsmegling
AKTIV Eiendomsmegling v/Mads Hopen Bjørsvik presenterer Eliasmarken 20

LAKSEVÅG Eliasmarken 20

Flott og attraktiv 2-roms toppleilighet med en ny, sør-vestvendt altan på 10 kvm. Ca. 6 minutter busstur til Sentrum

 • kr 2 390 000
 • BRA 56 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 390 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 863 885
 • EierformAndel
 • Byggeår1 969
 • Soverom1
 • ArealP-rom 56 m²
 • Andel fellesgjeldkr 464 053
 • Felleskostnaderkr 3 991
 • Tomt9 584 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 390 000 (Prisantydning) 464 053 (Andel av fellesgjeld)   2 854 053 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 863 885 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Eliasmarken 20. Leiligheten ligger i et veldrevet og populært borettslag på ytre Laksevåg. Beliggenheten er meget sentral med både busstopp, diverse butikker, bensinstasjon og idrettshall like ved. Med buss tar det ca. 6 minutter til Festplassen. Det går også direktebuss til f.eks Haukeland rett ved leiligheten. Leiligheten ligger i 4. etg. i en lavblokk som nylig har renovert blant annet fasaden, balkonger og vinduer. Fra balkongen har du trivelig utsikt med sol fra ca. kl. 09 til kl. 21. Nærområdet byr på flotte turområder, både på fjellet og i skogen, deriblant Lyderhorn, Gravdalsfjellet, Damsgårdsfjellet og Kanadaskogen som har lysløype. I Nipedalen er det også anlagt en idyllisk badeplass. NR. 1 Fitness og SATS finner du også på Laksevåg.

Eliasmarken 20, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Eliasmarken 20
  Bruksareal
  4. etasje: 56 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 56 kvm Gang (4,4m²), bad (3,2m²), soverom (13,2m²), stue (24,8m²), kjøkken (7,4m²)  Tomt
  9584m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier og parkeringsplasser, grøntområder og diverse beplanting.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en populær beliggenhet på Laksevåg. Kort vei til nærmeste  dagligvarebutikk med post i butikk, samt gangavstand til Laksevåg Senter hvor man får dekket alle  daglige servicebehov. Bergen Sentrum er bare en 6 minutters kjøretur unna, samt kort gangavstand til flere  busstopp som tar deg enkelt inn til byen. For den aktive og turglade er det tre idrettsanlegg i umiddelbar nærhet. I tillegg har man gode  turmuligheter med  Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og Kanadaskogen like i nærheten. Sommerhalvåret er det gode bade- og turmuligheter i flotte omgivelser i Nipedalen. Laksevåg senter er kun en liten busstur evnt. ca. 15 gange unna.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Boligen ligger like ved Nipedalen og Kanadaskogen, i området er det tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med steinplater, gavlvegger har teglsteinsforblending. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Ikkje i mi leilighet. Men det har observert i to andre leiligheter i blokka. Det er iverksett tiltak gjennom styret som har fått NOKA skadedyrbekjempelse på saken. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Borettslaget har tilrettelagt for fleire felles el-billadera på felles parkeringsplass for bebuera. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Ny fasade på blokka, nye balkongar og nye vindu frå 2022. Arbeid utført av Jostein Garnes AS, i regi av borettslaget. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Observert i to andre leiligheter, tiltak iverksett. For ytterligere informasjon om se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Mads Hopen Bjørsvik har gleden av å presentere Eliasmarken 20! Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og inneholder: Gang, bad, soverom, stue, kjøkken og altan. I leilighetens entrè er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Stuen er romslig og her kan man innrede med en hyggelig sofagruppe, samt spisegruppe. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. Fra stue er det utgang til en herlig balkong på 10 m². Balkongen er fra 2022 og ble oppført i regi av borettslaget. Her kan man nyte fine sommerdager med sol fra ca. kl 09 til kl. 21. Balkongen er overbygget og kan således benyttes selv på gråværsdager. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og inneholder innredning med profilerte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Her er det også integrert keramisk platetopp, integrert stekeovn, integrert kjøle- og fryseskap, samt integrert oppvaskmaskin. Soverommet måler 13,2 m² og kan enkelt innredes med dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Her er det også et praktisk garderobeskap som medfølger handelen. Leilighetens bad er helfliset og har varmekabler i gulv. Her finner vi toalett, helstøpt servant og dusj. For oppbevaring disponerer leiligheten en bod på 3,4m² i byggets kjeller. I 2022 gjennomgikk borettslaget renovering og oppgradering av fasader, balkonger, vindu og balkongdør, samt utskifting av låsekasse på ytterdører. Ytterligere oppgraderinger utført i leiligheten: - Malt vegger og himlinger i 2021 - Lagt laminatgulv i stue i 2021 - Skiftet termostat på varmekabler i 2019. Elektriker kontrollerte varmekabler samtidig. - Elektriker har gjennomgått alt elektrisk i 2022. Ingen anmerkninger. - Kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin er ny fra 2019. - Fasade, terrasse og nye vinduer fra 2022. Arbeid gjort i regi av borettslaget. Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Våtrom - Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom - Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom - Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Taklampe på soverom medfølger ikke handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger ikke fast parkeringsplass. Det er rullerende parkeringsplasser(god kapasitet) like nedenfor blokken. Det er mulighet for å registrere flere biler og gjesteparkeringer i appen "VestPark UNUM" som borettslaget bruker. Det er kun beboere + gjester som disponerer denne parkeringsplassen. Borettslaget har tilrettelagt for flere felles el-billadere på felles parkeringsplass for beboere.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 390 000 (Prisantydning) 464 053 (Andel av fellesgjeld)   2 854 053 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 863 885 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  617482

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2222933

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold. (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  74

  Part.obl.nr.
  950055286

  Felleskostnader pr. mnd.
  3991

  Andel fellesgjeld
  464053

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-30T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

  Andel fellesformue
  50728

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Eliasmarken 1 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  950055286

  Om borettslaget
  Leiligheten er tilknyttet borettslaget Eliasmarken 1 som består av 90 andelsleiligheter.

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Hentet fra innkalling årsmøte 2022: Inntekter Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 727 360. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter. Andre inntekter består i hovedsak av viderefakturert kostnader papphåndtering. Kostnader Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 33 615 5999. Dette er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til rehabilitering i 2021 enn forutsatt. Resultat Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 29 107 911 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Disponible midler Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 21 594 484 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Selskapets totale lån og vilkår: Bank: Nordea Lånenr: NORDEA-60308111817 Type: Annuitetslån Restsaldo: 48.189.809,- Restløpetid: 48 år 11 mnd Terminer pr år: 4 Type rente: Flytende Rente: 4,40%

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  6600617

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  De som ønsker å ha husdyr i leiligheten må søke styret om dette. Dette gjelder ikke innekatter, fugler el.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 21.05.1969. Tiltaket gjelder en 4.etsj. boligblokk i betong og treverk. Gjelder eiendom gnr. 49 bnr. 642, bnr. 769, bnr. 774 - Eliasmarken 16, 18, 20 og 22. Det foreligger også ferdigattest i forbindelse med utvid/balkong/inngang og fasadeendr., datert 23.11.1992. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for fasadeendring og tilbygg i form av nye balkonger, datert 17.06.2022. Gjenstående arbeider av mindre vesentlig betydning, innenfor den delen av tiltaket det søkes midlertidig brukstillatelse for: Det skal monteres glasstak på de øverste terrasse. Balkongene som skal ha glasstak kan brukes på vanlig måte frem til takene leveres.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig vei til eiendommen. Private veier på borettslagets tomt. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bebyggelse ihht. reguleringsplan på grunnen. PlanID: 40270000 Plannavn: LAKSEVÅG. YTRE NYGÅRD, ENDRET REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 04.09.1964 Dekningsgrad: 56,9 % Bebyggelsen innenfor det regulerte areal er delt i: Murbebyggelse, trebebyggelse, kollektive anlegg. Andre reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 40270002 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 149, YTRE NYGÅRD, ELIASMARKEN, PARKERING OG LEKEAREAL Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 18.03.1974 Dekningsgrad: 43,1 % Planbestemmelser: Uten bestemmelser Reguleringsplan under grunnen: PlanID: 40271201 Reguleringsformål: Felles parkeringsplass Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsplaner under arbeid: PlanID: 71130000 Plannavn: LAKSEVÅG. GNR 149 BNR 4 MFL., SIMONSVIKEN NÆRINGSPARK Dekningsgrad: < 0,1 % (2,1 m²) Status: Planlegging igangsatt Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for industri/næring/kontor/tjenesteyting/plasskrevende varehandel. Ivareta og videreutvikle dagens virksomhet innenfor eksisterende bygg

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 390 000 (Prisantydning) 464 053 (Andel av fellesgjeld)   2 854 053 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 863 885 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris vederlag kr. 30,000,- gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 14.900,-  oppgjørshonorar kr. 6.900  ,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  60.915 ,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket .  Alle beløp er inkl. mva. 

Mads Hopen Bjørsvik

Megler

Mads Hopen Bjørsvik

47 03 98 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev