aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Herman Gransvei 9!

LAKSEVÅG Herman Grans vei 9

Innholdsrik eierleilighet, balkong og nydelig sjøutsikt! Separat utleiedel i underetasje (ikke godkjent)

 • kr 3 490 000
 • BRA 87 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 100 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 590 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 949
 • Soverom2
 • ArealP-rom 87 m²
 • Felleskostnaderkr 1 400
 • Tomt549.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000))

  100 292 (Omkostninger totalt)

  3 590 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Herman Gransvei 9! En praktisk og innholdsrik selveierleilighet med god planløsning, balkong og nydelig sjøutsikt! Litt om kvaliteter: - Åpen stue - og kjøkkenløsning - Pent bad og kjøkken - Romslig stue og spisestue - Muligheter for 2 soverom i hoveddel - Herlig balkong på 2,6 m² med nydelig sjøutsikt! - U.etasje innredet med entrè, kjøkken, bad og 2 soverom. (Ikke omsøkt eller godkjent) - Gangavstand til skoler, barnehager og dagligvarebutikker - Kort vei til de fleste Høyskoler og Universitet - Nærhet til flotte turterreng i Byfjellene Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!

Herman Grans vei 9, Vestland

 • Tomt
  549.1m²

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i et veletablert boligområde på Laksevåg. Her bor du med alt du trenger i hverdagen innenfor kort rekkevidde. Fra boligen er det kort avstand til dagligvare, lekeplass, busstopp, skoler og barnehager. Her har du flott utsikt over blant annet Byfjorden med innseilingen, Bergen Sentrum, Sandviken, Fløyen og Askøy.Fra eiendommen er det kort vei til Laksevåg senter med blant annet Meny butikk, vinmonopol og apotek. Det er også kort vei til Oasen senter hvor du finner en rekke ulike spisesteder, dagligvare og vinmonopol. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet: - Den Internasjonale barnehagen (0-6 år) ca. 3 min gange. - Akasia Laksevåg kirkes barnehage (0-6 år) ca. 8 min gange. - Damsgård skole (1-7 kl.) like utfor boligen. - Holen skole (1-10 kl.) ca. 18 min gange. - Laksevåg og Årstad videregående skole ca. 8 og 10 min i bil. For den spreke og aktive er det kort vei til flotte turstier i nærområdet, og ønsker man litt mer krevende løyper kan man gå opp blant annet Damsgårdsfjellet og Løvstakken. Den nylig anlagte og populære Løvstien ligger like ved. På varme sommerdager er det svært populært å ta turen til Krohnegården og bade i vannet. Her er det tilrettelagt med badestrand og flytebrygge. Sykkelavstand til sentrum hvor en finner et bredt utvalg servicetilbud og de større utdanningsinstitusjonene som blant annet BI og UiB. Med bil kommer du deg til sentrumskjernen på ca. 10 minutter. Nærmeste busstopp ligger 3 minutter unna og har hyppige avganger i retning Bergen sentrum og Fyllingsdalen, samt direktelinje til Haukeland Sykhus, Birkelundstoppen. (6 og 20 ).

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av mur- og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein. Taket er ikke besiktiget. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Bygningen ble seksjonert i 2004. - Leiligheten underetasje ble modernisert cirka i 2007/2008. I himlingen er det benyttet dobbelt lag med gipsplater. - Rør-i-rørsystem fra og avløpsrør fra 2006. - Badene og kjøkken er fra 2007/2008. - I 1.etasje ble det endret planløsning i 2006 samt lagt parkettgulv. - Nytt utvendig vanninntak og stoppekran fra cirka 2010. - Takrennene ble skiftet i 2019. - Malt overflater, listverk og foringer i 2019.

  Innhold
  Areal: BRA: 87 m² P-rom: 87 m² Underetasje: Gang/kjøkken(12,4m²), bad/vaskerom(3,8m²), soverom(11,2m²), soverom(11,5m²). 1. Etasje: Gang(3,5m²), bad(2,4m²), soverom(5,8m²), spisestue(9,5m²), stue og kjøkken(20,9m²). Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Herman Gransvei 9! En praktisk og innholdsrik selveierleilighet med god planløsning, balkong og nydelig sjøutsikt. Her bor du sentralt på Laksevåg med kort avstand til skoler, barnehager og flotte turmuligheter. Romslig entrè med plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy i stor skyvedørsgarderobe. Stuen er lys og luftig med store vindusflater som sørger for rikelig med lysinnslipp og en god atmosfære. Det er god plass til møblering av spisebordsgruppe, sofa- og tvmøbler. Med små grep kan man enkelt sette opp en lettvegg i spisestuen og lage et ekstra soverom. Fra stuen er det direkte utgang til en herlig balkong på ca. 2,6 m². Her kan varme sommerdager og nydelig sjøutsikt nytes! Kjøkkenet består av en innredning med hvite slette fronter og benkeplate av laminat med fliser på vegg over. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer er mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Leilighetens soverom er lyst og luftig med god plass til ønsket møblering - dobbeltseng og nattbord. Soverommet er utstyrt med garderobeskap. Badet er pent helfliset og har varmekabler i gulv. Det inneholder toalett, helstøpt servant, skap under servant med profilerte fronter og dusjdører i klart glass. Badet har opplegg for vaskemaskin. I byggets underetasje medfølger det en tilhørende del som har separat inngang, innredet med entrè, kjøkken, bad og 2 soverom. Romslig entrè med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Kjøkkeninnredningen består av hvite slette fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet har opplegg for vaskemaskin. Badet er helfiset og inneholder toalett, helstøpt servant, skap under servant med profilerte fronter, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin. Denne etasjen har 2 store rom som er betegnet som lekerom og bodareal i godkjente bygningstegninger. Begge rommene er i dag innredet som soverom og har plass til ønsket møblering. Det er praktisk inn/utgang fra rommene. Sameiet har en flott felles uteplass på nedsiden av bygget hvor det er god plass til møblering av hagemøbler.

  Standard
  Gulv: Badene og gangen/kjøkken har flislagte gulv, resterende rom har laminat og parkettgulv. Vegger: Badene har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. På badet i underetasjen er det observert sprekk i veggflisene i dusjsonen. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Sluket er plassert bak forhøyet kant i dusjsonen. Eventuelt lekkasjevann vil ikke ledes direkte i sluket. Det bør lages åpning inn til sonen hvor sluket befinner seg. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,88m. Dagens krav er på 1 meter. Varmtvannsbereder: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres oppmerksom på at i eldre bygningstegninger er flere av rommene i underetasjen betegnet som "mat", og "ved", og er dermed ikke rom for varig opphold. Megler har ikke mottatt tegninger som viser inntegnet utleiedel i underetasjen. En eventuell omsøking for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko. Selger opplyser at underetasje har vært utleid siden ca. 1960 tallet.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000))

  100 292 (Omkostninger totalt)

  3 590 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badene og i underetasjen, vedovn i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  15167

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, eiendomsskatt og renovasjon. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  90/316

  Felleskostnader pr. mnd
  1400

  Felleskostnader inkluderer
  Felles bygningsforsikring samt noe vedlikehold.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/153/349/1: 26.05.1954 - Dokumentnr: 403964 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Bergen Kommune
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:153 Bnr:349
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.02.1966 - Dokumentnr: 400616 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:153 Bnr:349
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.12.2004 - Dokumentnr: 43103 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.12.2004 - Dokumentnr: 43103 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 90/316
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1 - 4


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for et 2 etasjes våningshus av mur, datert 30.01.1946. Det foreligger ferdigattest for bruksendring bolig datert 19.10.2010.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Laksevåg. Store Damsgård. PlanID: 40010000 Dekningsgrad: 91,1% Plannavn: Laksevåg. Herman Grans Vei med tilknytningsvei. PlanID: 40280000 Dekningsgrad: 8,9% Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Bebyggelse og anlegg 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Historiske senter Lakseva°g 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 31,9 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100,0 % Kommunedelplan(er): Plannavn: Laksevåg. Strategisk Planprogram for Laksevåg. PlanID: 651100000 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 153/144 - underbygg. Eiendom 153/346 - Garasjehus anneks til bolig. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på at tilleggsdel i underetasje ikke er godkjent som bolig, og er ikke en godkjent utleiedel.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000))

  100 292 (Omkostninger totalt)

  3 590 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  100292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14.990,- oppgjørshonorar kr 6.900,- og visninger kr 0 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter maredsføring, uthenting opplysninger kommune etc. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev