aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Stavsjøvegen 614!

Landlig beliggende hel tomannsbolig. Meget innholdsrik. Stort frittstående uthus med garasje. Pent opparbeidet hage.

 • 2 500 000
 • BRA 265 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER78 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 578 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 952
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 220 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 455 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  78 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 578 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hel tomannsbolig, bestående også av frittstående uthus med boder og garasjeplass.

1.etasje: Entré, gang/trapperom, gang, toalettrom, kjøkken, bad, 2 soverom og lite kontor.
2.etasje: Trapperom, bad, gang, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom*
Underetasje: Trapperom/stue*, bad*, soverom*
Kjeller: Trapperom*, 3 boder*

*(Se pkt. ferdigattest/midlertidig brukstillatelse).
Entré i 1.etasje.

Stavsjøvegen 614, Innlandet

 • Velkommen til Stavsjøvegen 614!
  Eiendommen ligger fint til omkranset av åker og eng. Eiendommen er tilknyttet ett uthus med boder og garasjeplass til en bil, samt hel tomannsbolig over to etasjer og full kjeller*. Inngangspartiet ligger på nordsiden av huset. Herfra tas du inn i en gang med trappeforbindelse kjeller og 2. etasje, samt videre inn til skyvedørsgarderobe. God plass til å henge fra deg ytterjakke og sko.

  Stue med utgang terrasse
  Stuen i 1.etasje er av god størrelse og fremstår møbleringsvennlig med plass til det en vil ha i en stue. Herfra har du dør ut til overbygget terrasse og den flotte hagen. Hagen er virkelig pent opparbeidet med egen kjøkkenhage som er helt omhegnet av småbladlind. Det bidrar til å lune og dyrke mange vekster uten å ha drivhus. Hagen har bl.a. epletrær, kirsebærtre og to sorter plommer. Videre står det ett stort lønnetre som skygger godt på de varmeste dagene. God boltreplass på tomten.

  I 2.etasje er det en romslig spisestue og tv-stue med utgang til balkong. Rommene her fremstår også møbleringsvennlig.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning 1.etasje fra 2008 med grå glatte fronter. Godt med oppbevaringsplass i skuffer og skap. Integrert stekeovn og nedfelt platetopp. Frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin og kjøleskap. Arbeidsvennlig kjøkken med store benkeplater. Fint utsyn.

  Kjøkkeninnredningen i 2.etasje er fra 70-tallet, men fornyet med maling. Innredning med stålkum med frittstående hvitevarer. På siden er det montert en vaskemaskin. Opplegg for oppvaskmaskin med waterguard.

  Bad
  I boligen er det tre bad. Alle badene har grei størrelse, men pga. alder og påviste forhold (se takstrapport) er disse gitt TG3. Det er derfor påregnelig med en større innsats for å få opp tilstandsgradene på disse.

  Soverom
  Boligen har 3 godkjente soverom. To av rommene ligger i 1.etasje, mens det tredje ligger i 2.etasje. Rommene har plass til seng, skap og diverse oppbevaring.

  *(Se pkt. ferdigattest/midlertidig brukstillatelse).
 • Eiendommen er beliggende i landlige omgivelser mellom Stavsjø og Jølstad. Avstand til nærbutikk skoler etc. på Stavsjø ca. 3,5 km. Avstand til bussholdeplass er ca. 50 m. Solrik plass med fint utsyn. Barnevennlige omgivelser.
 • Hel tomannsbolig bygget i 1952 og tilbygd over to etasjer antatt ca. 1976, jf. midlertidig brukstillatelse.

  Antatt moreneholdig grunn. Drenering fra byggeår og tilbygd år. Antatt støpt såle, og gulv mot grunnen i samme operasjon. Vanlig utførelse fra opprinnelig byggeår. Antatt isolert med treflis som i bjelkelag mot kaldt loft. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein fra 2003. Takrenner, nedløp og beslag i lakkert metall.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Takstarena Innlandet AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Nedløp og beslag", satt pga. skadede taknedløp anbefales skiftet, "Etasjeskille/gulv mot grunn", satt pga. målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik, "Innvendige trapper", satt pga. åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav, "Kjøkken - 2.etasje", satt pga. det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad, samt avtrekk av eldre type. Det var en del løse ledninger under overskap/belysning, samt inne i ett skap, "Grunnmur og fundamenter", satt pga. grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er en sprekk i overgangen mellom opprinnelig bygg og tilbygg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Utvendig veggkonstruksjon", satt pga. det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjon, "Utvendig dører", satt pga. det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer, "Balkonger, terrasser og rom under balkonger", satt pga. mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran, "Innvendige dører", satt pga. enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Generell slitasje, og en dør er skadet med hull, "Avløpsrør", satt pga. mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger, "Ventilasjon", satt pga. det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. En lufteventil på bad i 2.etg. er løsnet/ødelagt, "Elektrisk anlegg", "Byggegrunn", satt pga. det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur, "Terrengforhold", satt pga. tomten var snødekt på befaringstidspunktet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Vinduer", satt pga. karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke, "Pipe og ildsted", satt pga. det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet, "Rom under terreng", satt pga. det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrengning inn i kjellermur. Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg. i utsatte konstruksjoner. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrengning i kjellergulv, "Våtrom", satt pga. alle tre badene må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, "Drenering", satt pga. det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etasje: Bra 96 m²/P-rom 96 m².
  2.etasje: Bra 76 m²/P-rom 76 m².
  Kjeller: Bra 45 m²/P-rom 0 m².
  Undertetasje: Bra 48 m²/P-rom 48 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Entre, gang/trapperom, gang, toalettrom, kjøkken, bad, 2 soverom.
  Underetasje: Trapperom/stue, bad, soverom* (Se pkt. ferdigattest/midlertidig brukstillatelse).
  2.etasje: Trapperom, bad, gang, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom* (Se pkt. ferdigattest/midlertidig brukstillatelse).
  Kjeller: Trapperom, 3 boder* (Se pkt. ferdigattest/midlertidig brukstillatelse).
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk og vedfyring.

  - Det er installert 2 stk. luft-luft varmepumper, en i hver etasje.
  - Jøtul Petit peisovn.
  - Stråleovn på bad 1.etasje og 2.etasje.
  - Varmekabler bad underetasje.
 • Eiertomt på ca. 1.455,8 m². Tomten er opparbeidet med plen, hekker, trær, prydbusker og blomsterbed. Gruset felles innkjørsel, og gruset egen gårdsplass. Felles innkjøring med naboeiendom. Denne bruksretten er tinglyst på eiendommen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller opptil flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og har felles innkjøring med naboeiendom. Denne bruksretten er tinglyst på eiendommen. Tilknyttet privat vann fra pumpe/brønn. Det er foretatt vannprøve nå i nyere tid og denne viser at vannkvaliteten er god. Privat avløpsanlegg med spredegrøfter. Nedkravd kum som tømmes.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 758 904 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 732 055 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter faktueres i Ringsaker kommune hvert kvartal. Nåværende eier betaler månedlig. For mars måned utgjorde de kommunale avgiftene (inkl. mva.):
  Feiing hvert 4. år og tilsyn: Kr. 111,-
  Slamtømming (sist tømt og fakturert desember 2021): Kr. 2.197,-
  Renovasjon (240 L): Kr. 1.666,-
  Eiendomsskatt: Kr. 1.411,-

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til strøm, fyring, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygg bolighus i 1976. Det er i denne anmerket mangler i forhold til "Ventilasjon over eller under dør i bad, w.c. i 1. og 2. etg. Mekanisk avtrekk eller kanal over tak fra bad, w.c. i 1. etg. Puss i kjeller.".

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasje/bodrekke og resten av huset.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er ett soverom i 2.etasje definert som "Diverse", det er ikke tegnet inn kjelleretasje og kjellertrapp. Det er ikke kjent med at det er søkt om nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport. Balkong i 2.etasje, samt takopplett fremgår ikke av fasadetegninger på huset. Det er ikke kjent med at det er søkt om fasadeendring knyttet til dette.

  Konsekvenser av lovlighetsmanglene som beskrevet ovenfor er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 2 bruksenheter.

  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2009, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2029.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist utført 19.02.2013. Tilsyn ble varslet til 2021, men ble ikke gjennomført. Tilsyn antas til neste besøk 09.10.2029. Ved sist tilsyn, ble det anmerket mangler ved 1 ildsted defekt i stue 2.etg. Avvik fra Forebyggendeforskriften § 2-4. Det ble i etterkant av besøket sendt inn dokumentasjon fra huseier på at avviket er utbedret og saken ble formelt avsluttet. Det ble i tillegg anmerket følgende: Brannslokningsapparat bør ha 10 års kontroll. Brennbart materiale skal ikke komme nærmere skorsteinen enn 10 cm. (Gjelder bjelke i stue). Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 3156-1/11, tinglyst den 06.10.1954. Gjelder "Bestemmelse om adkomstrett".

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Ringsaker kommune (2014-2025), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 165 Bnr. 9 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Tilknytning vaskemaskin/oppvaskmaskin/servantbatteri kjøkken, ny borevannspumpe, 2 stk vv beredere - vannvakt på vaskemaskin og vv-bereder. Arbeid utført av Steinar Løvbak AS.

  Punkt 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Ja, i den eldste kjellerdelen er det registrert litt fuktinnhold med fuktindikator.

  Punkt 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  Ja, etter pålegg ved inspeksjon i 2008 er mulighet for vedfyring i kjelleretasje fjernet. Det er godkjent for vedfyring i 1. og 2. etasje.

  Punkt 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Ja, litt sprekk i murpuss i skjøten til tilbygget. Var slik i 2008 når huset ble kjøpt. Kan ikke se noe forverring. Noe knirk i gulv gang 1. etg mot bad/soverom. Noe skjevhet gulv i ny del kjeller.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Nytt strøminntak og nye el-skap med automatiske sikringer. Skapene er plassert på vegg i kjellernedgangen og i 2.etg. I 2021 ble det montert egen undermåler for strøm i 2.etg. Det har vært kontroll på el-anlegget. Anmerkninger er bekreftet utbedret. Det er installert 2 stk. luft-luft varmepumper. 1 stk i 2. etg. og 1 stk. i 1.etg. Det er skiftet dimmebryter på lys tak kjøkken. Montert opplegg for vaskemaskin/oppvaskmaskin med vannvakt 2021. Ny VV-bereder 200 L med vannvakt montert 2.etg. januar 2021. Arbeid utført av Brødrene Melby AS og Skarpsno.

  Punkt 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  Punkt 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, Brødrene Melby hadde kontroll i forbindelse med ny inntakssikring, og nytt sikringsskap m.m. Utbedring av jording m.m.

  Punkt 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende?
  Ja. Komplett leilighet i 2.etg. med trapp, 2 stuer, 2 soverom, bad, kjøkken, gang og stor overbygget terrasse. Nyinnstallert 200 L i 2021 vv-bereder med vannvakt.

  Punkt 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Ja. Tomannsbolig - horisontaldelt.

  Punkt 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  Ja, tilbygg med u.etg. 1. etg. og 2.etg. i 1976. Utvidet med takutstikk med overbygget terrasse 1. og 2.etg. 1995.

  Punkt 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Ja, renovert 2.etg. 2019 - med nytt gulv, nymalte overflater, nye glassdører mellom kjøkken og stue.

  Punkt 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
  Ja. Tomt ble kjøpt (fra å ha vært festetomt) høsten 2008. Fikk da nytt bruksnummer. Gardsnummer 165 bruksnummer 9. Dokumentert vegrett vedr. innkjøring. VVS-arbeider er utført av Rørleggermester Steinar Løvbak AS - noe dokumentasjon foreligger. Vannvakter, opplegg oppvaskmaskin/vaskemaskin/blandebatteri, 2 stk. vv-beredere. Gulv i stue 1.etg. ble avrettet i 2008 og lagt nytt belegg i 1.etg. Nytt kjøkken 2008 - ny skyvedørsgarderobe etablert. 2.etg. ble oppgradert i 2019, med bl.a. nytt gulv, malte flater mm. Nytt gulvbelegg 2.etg. 1.etg. og U.etg. 2008. Så oppgradert til laminatgulv stuer og kjøkken 2.etg. 2019. Innsendt vannprøver sommer 2021 for å sjekke vannkvalitet (borevann) i forbindelse med at hele huset ble leid ut til Hero Norge sommeren 2021. (2.etg. ble utleid fra januar 2021). Vannresultatet viste god vannkvalitet uten anmerkninger. Hele huset har vært utleid til Hero Norge fra sommeren 2021. Det er tre måneders oppsigelse - som gjelder fra 31.03.2022. Kjede på portåpner garasje defekt.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,6 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Dufseth
Sindre Ilseth Heia

Megler

Sindre Ilseth Heia

91 59 55 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev