aktiv-eiendomsmegling
Stathelleveien 9 - Innholdsrik enebolig med sjønær og fin beliggenhet. Nydelig utsikt!

LANGESUND Stathelleveien 9

Flott enebolig med fantastisk utsikt og nærhet til sjøen! Pent opparbeidet tomt.

 • 3 900 000
 • BRA 213 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER113 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 013 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 952
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 186 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT779 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  113 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 013 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Frittliggende enebolig med en planløsning over 2 etasjer samt kjellerplan.

1.etasje
Entrè/gang, 2 sammengende stuer og tv-stue, kontor-/arbeidsrom, kjøkken og bad.

2.etasje
Gang, toalettrom og 4 soverom.

Kjeller
Gang, bad, innredet rom brukt til musikk-/hobby og uinnredet lagerrom.
Stor terrasse mot sjøsiden

Stathelleveien 9, Vestfold og telemark

 • Stor og innholdsrik enebolig med planløsning over 2 etasjer samt kjellerplan. Huset fremstår som godt vedlikehold og holder en normal standard tatt i betrakning byggeåret på huset.

  Romslig entrè/trappehall med laminatgulv og malte, panelte overflater.

  Det er 2 store sammenhengende stuer med moderne og effektiv peisovn og utgang til den flotte terrassen. Stuene har malte tregulv og malte, panelte overflater. Rikelig med plass til både stort spisestuemøblement, tv-krok og sofagruppe. Disponibelt rom (brukt til kontor) mot sør.

  Kjøkkenet har godt med skap- og benkplass og har innredning som trolig er fra midt på 1990 tallet. Malte, profilerte fronter og laminerte benkeplater. Kjøkkenet leveres fullt utstyrt med hvitevarer (kjøleskap m/frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med keramisk topp). Øvrige hvitevarer i boligen medfølger ikke.

  Boligen har bad i hovedetasjen med lukket dusjkabinett (Porsgrund showerama), toalett, servant i innredning og badekar. Flislagt gulv med varmekabler og en kombinasjon med flis og malt panel på vegg. Panelt himling. Det er ekstra toalettrom i gang i boligens 2.etasje. I tillegg er det bad-/vaskerom i kjeller med flislagt gulv (m/varmekabler) og panelte overflater. Lukket dusjkabinett, wc, søyleservant samt opplegg til vaskemaskin. Huset varmtvannstank er også plassert her.

  I kjelleren er det også et stort innredet rom/kjellerstue med laminatgulv, tapet på vegg og malt, panelt himling. Videre i kjelleren er det uinnredet kjellerom, fint for lagring mv.

  Boligen har totalt 4 soverom hvor alle ligger i loftsetasjen og har en funksjonell størrelse.

  Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse og teknisk vurdering.
 • Eiendommen ligger svært sjønært i maritime omgivelser ved Stoa i Langesund. Fantastisk utsikt ut sundet og umiddelbar nærhet til småbåthavnen, fiskebrygga og forøvrig et hyggelig boligmiljø. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, badeplasser og kort gange til sentrum med de fleste servicefunksjoner. Det er også en kort spasertur bort til badeparken og hotellet, hvor det også er et flott treningssenter og nærbutikk (Spar Langesund). Mot sjøfronten har man fra huset et flott utsyn utover havna og sundet.

  Kort om Langesund:
  Langesund er et flott sted med et rikt kulturliv med bl.a Wrightegaardens mange programs sommerstid, gallerier mv. Tett og intimt sentrum med Skagerak som nabo. Hyggelig, maritime omgivelser med mange flotte friområder og flott turterreng (hele året). Egen fiskebrygge og flere fine småbåthavner om man er interessert i båtlivet. Aktivt idrettslag med fint anlegg. Innendørs treningshall og flott treningssenter ved badeparken.
 • Nærområdet består i all hovedsak av etablert boligbebyggelse, samt blant annet båthavn, marina og nærling langs sjøfronten.
 • Se kartskisse. Det blir skiltet ved fellesvisninger og eiendommer er merket med vår "til salgs" plakat.
 • Boligen er oppført i trekonstruksjon, utvendig kledd med stående kledning. Saltak som er tekket med dobbelkrummet betongstein. Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport av Telemark Takst og Byggvurdering AS. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik):
  Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes på bad på grunn av alder (over 25 år).
  Vaskerom/bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom med høy alder (over 25 år) og utgått levetid. TG 3 settes derfor her.

  Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
  Utvendig - nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
  Kledning/veggkonstruksjon: Fasadepanel skiftet på østvegg 1998 og innlagt isolasjon i hulrom. I følge eier er yttervegger isolert med 10 cm fra innside når boligen er oppgradert. Utvendige fasader overflatebehandlet i 2022. Sørvegg med høy slitasje på panelbord. Tiltak må beregnes.
  Takkontstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Lokal utbedring bør utføres.
  Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  Balkongdør 2.etg.: Dør til balkong i 2.etasje med høy slitasje. Synlig med slitasje i trevirke. Dør må beregnes skiftet. TG 3. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.
  Terrasse: Merknad på skjevhet pilarer. Drager i front med underdimisjonering. Bør beregnes forsterket.
  Balkong 2.etasje: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Pipe/ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  Rom under terreng: Det ble ikke registrert noen unormale fuktverdier i vegg ved hulltagning. Det bemrekes imidlertid at utforert vegger i kjeller ansees som en risikokonstruksjon.
  Vann og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vann og avløpsledninger.
  El-anlegg: Tiltak på el-anlegg må beregnes når våtrom oppgraderes.
  Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Lokal utbedring må utføres.
  Utvendige vann og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann- og avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
  Taktekking: Taktekket består av krum betong taksten antatt skiftet 1990 av forrige
  eier. Det er ikke avdekket brekkasje eller manglende takstein på befaringsdagen. Takstein vurderes å fylle sin funksjon noen år fremover i tid. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Kjøkken: Dør og skuffronter med synlig slitasje. Kjøkken i funksjonell stand, men TG 2 settes på grunn av alder og slitasje.
  Drenering: Drenering består av utvendig knotteplast på grunnmur og drensrør i perforert plast mot vest. Drenering skiftet på 1990 tallet. Resterende drenering fra byggeår. Trolig består eldre drenering av smøremembran/grydong. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
 • Primærareal (p-rom): 186 kvm
  Bruksareal (bra): 213 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang/hall, alle soverom, bad, bad/vaskerom, toalettrom, 2 sammenhengende stuer, kontorrom, kjøkken, gangareal i kjeller og loftsetasje. Se tilstandsrapport.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedfyring og elektrisk oppvarming.
 • Eiet tomt på ca. 780 kvm, jfr. opplysninger mottatt fra Bamble kommune. Tomten er flott opparbeidet med flere fine utemiljøer, plen, brostein, gjerde og variert beplantning.
 • Enkel garasje på sjøsiden av eiendommen og forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 769 382 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 769 773 per 31.12.20
 • Kr. 21 648,- for 2022. Beløpet er fordelt på 12 terminer og inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing-/tillsyn og eiendomsskatt.
 • Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikhold, som f.eks strøm, forsikring, tv-/internett (fiber innlagt) og lignende.
  Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.
 • Foreligger ikke og dette er ikke uvanlig på eldre eiendommer. Som en følge av lovendring 1 juli 2015, utstedes det ikke attester på tiltak søkt før 1.januar 1998. Det foreligger godkjente tegninger fra 1948, samt ved endringer i 1964 (bl.a takoppløft mot øst) samt i forbindelse mot ny terrasse mot øst i 2001. Det registreres noen avvik ift dagens bruk (innebygget veranda er nå kontorrom og noen naturlige endringer med tanke på tiden hva gjelder planløsningsmessig samt kjellerplan som avviker noe mot dagens bruk) og megler/selger har ikke kjennskap til om dette er omsøkt og dette ansvar overføres ny eier. Relevante tegninger er vedlagt salgsoppgaven.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Eiendommen leveres fri for pengeheftelser med unntak av: - Dagboknr.8032, tinglyst 19.05.2006 (rett for kommunen til å
  anlegge/vedlikeholde ledninger). Tinglyst dokument kan om ønskelig fåes hos megler.
 • Uregulert. Eiendommen ligger innenfor gjeldende plan id 240 Kommunedelplan for Stoa - Nato og er vist til eksisterende boligområde. Se også vedlagte planutsnitt.
 • Gnr. 106 Bnr. 516 i Bamble kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger. Vennligst spesifiser ønsket tidspunkt i budgivningen.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.13900-, og oppgjørshonorar kr. 5900,-. Visningsgebyr kr 2000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket sine utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Øystein Stokke
Simen Dippner Bakke

Megler

Simen Dippner Bakke

90 92 22 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev