aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Langhus Terrasse: Et perfekt førstehjemskjøp!

Langhus. Rålekker og påkostet studioleilighet | Nyere kjøkken | Vestvendt terrasse | Kort gangavstand til togstasjon

 • BRA 25 m²
 • OMKOSTNINGER73 312
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 561 244
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 980
 • AREALP-rom 25 m²
 • ANDEL FELLESGJELD7 932
 • FELLESKOST./MND1 278
 • TOMT41 854 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 480 000,- (Prisantydning)
  7 932,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 487 932,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  61 170,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  73 312,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 561 244,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Entre, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt terrasse, bad/wc/dusj
I tillegg følger bod i bodanlegg i 3 etasje med ekstra god takhøyde og felles vaskerom (kun for studioleilighetene i sameiet).

I sameiet er det inngangsdører både på øvre og nedre plan!

Oppegårdveien 209, Viken

 • Dette er en populær og kvadratsmart studioleilighet i 5. etasje med påkostet standard, nyere kjøkken, oppdaterte overflater og en dør fra stuen som gir deg adkomst til det alle drømmer om nå som våren virkelig tar grep: Din egen terrasse! Her har du mulighet til å skaffe deg ditt første hjem med kort gangavstand til et lite nærsenter med matbutikk med lange åpningstider, togstasjon som enkelt tar deg studieinstitusjoner ved NMBU / Ås Campus eller i Oslo, flotte turområder rett utenfor døra i Nøstvedtmarka samtidig som leiligheten ligger godt skjermet til fra sentrums aktivitetsnivå og støy. Dette er med andre ord en super leilighet for deg som skal studere i Oslo eller Ås, deg som ønsker en praktisk pendlerbolig eller kanskje for deg som vil inn på boligmarkedet til en fin pris.

  Rom for rom:
  Stuedelen er åpen og arealeffektiv med plass til sovesofa/seng, TV-benk, egen reolnisje på veggen og spisedel på den åpne gulvflaten foran kjøkkeninnredningen. Vegger ble i 2017 helsparklet og malt i lyse farger. Laminatparkett med skipsgulvstruktur på gulv gir leiligheten særpreg.
  Takhøyde på 250 cm. gjør romfølelsen større.

  Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse på 5,5 kvm. Denne blir nærmest som en forlengelse av stuen sommerstid og gir et fint uterom. Terrassen rommer sittegruppe med tilhørende kafébord i solveggen. Ingen innsyn, vid utsikt utover Nøstvedtmarka og kveldssol gjør terrassen til et yndet sted på varme dager.

  Kjøkkenet fremstår som innbydende og er tilbaketrukket plassert i enden av rommet. Innredning er fra IKEA (komplett nytt i 2017), type Metod med tremønstrert sort farge på fronter i slett utførelse. Fargen gir kjøkkenfrontene et tøft utsende med stramme linjer, som likevel oppleves lun fordi fargen ikke er helt svart og trestrukturen kommer til syne! Laminat benkeplate i "betong look". Enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Avtrekk med kullfilter over platetopp. Oppvaskmaskin og stekeovn (type Candy Duo) gir deg ett felles produkt i nisje! Selv med en kompakt løsning, får den fortsatt plass til en romslig 41-liters ovn og oppvaskmaskin for seks kuverter! Induksjonstopp med 2 plater. Integrert kjøleskap med fryseboks. Komfyrvakt. Lekkasjevarsler.

  Bad har vinylbelegg på gulv og flislagte vegger og er innredet med speilskap og stående wc. Varmekabler i gulv gir den lune varmen som vi alle liker.

  I entré og videre inn, er leiligheten utstyrt med en 4 dørsskyvedørsgarderobe med Elfa innredning inkl. skapseng (ny 2017)

  Kort oppsummert: En lettstelt og praktisk leilighet, perfekt for førstegangskjøpere og pendlere.


  Bemerkelser fra takstmann

  Takstmann Andreas Høieggen har gitt følgende bemerkelser på TG2 og TG3 i tilstandsrapport datert 25.05.2022:

  TG3 store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vær varsom ved fortsatt bruk - spesielt ved økt/endret belastning. Dusjkabinett anbefales som en minimumsløsning. Installering av kabinett vil ikke ha innvirkning på TG.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.


  TG2 avvik som kan kreve umiddelbare tiltak:

  Utvendig
  Veggkonstruksjon: Noe værslitte panelbord ved terrasse.
  Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak synes nødvendig.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe slitt toppbord.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kjøkkenventilator med kullfilter med avkast inne i skap.
  Tiltak: Avkast fra kullfilter bør ledes ut av skap. Ventilator må ikke kobles direkte til mekanisk avtrekksventil.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av
  fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av manglende dokumentasjon/manglende el-kontroll.

  Tidligere eier opplyser i tidligere tilstandsrapport om at nesten alt av elektrisk etter sikringsskap er nytt i 2017.
  Selger har gitt følgende kommentarer i egenerklæringsskjema til takstmann:
  1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
  2017 Sikringsskap fra 1975.Eier opplyser om at nesten alt av elektrisk etter sikringsskap er nytt i 2017.
  Det finnes ikke dokumentasjon på arbeidene.
  2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
  Ja, Iht. eier i eiertiden.
  3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I så fall etterspør samsvarserklæring.
  Ja, et mangler samsvarserklæringer for arbeider.
 • Eiendommen ligger vestvendt til i et populært og veletablert bomiljø på Langhus. Fra boligen er det gangavstand til hyggelig nærbutikk (ca. 5 min gange), treningssenter m.m. Langhus Senter ligger ca. 15 min. gåtur unna, med diverse forretninger, MENY -butikk, café/restaurant, frisør, legesenter, tannlege, dyrlege m. m. På Langhus er gang- og sykkelstinettet spesielt godt opparbeidet., slik at det sikrer god fremkommelighet.

  Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper. Et flott idrettsanlegg med fotballbaner, kunstgressbaner, 2 idrettshaller, svømmehall m. m er også lokalisert på Langhus. I tillegg er det kort kjøreavstand til flere golfbaner.

  I umiddelbar nærhet finner man Nøstvedtmarka hvor det er flotte turmuligheter til fots, ski eller sykkel. Videre er veien kort til Sørmarka med "hyttene" Sterkerud, Skeidarkollen og Stallerud som populære turmål på vinteren. Karlsrudtjern og Tussetjern med bademuligheter er populære turmål om sommeren!

  Ca. 10 minutter unna med bil ligger fornøyelsesparken Tusenfryd, hvor det også er etablert gang- og sykkelvei nesten hele veien frem. I tillegg er det kort kjørevei til stor badeplass på Breivoll ved Bunnefjorden.

  Fra eiendommen er det ca. 7-8. minutters gange til Vevelstad stasjon med god kommunikasjon til Oslo/Ski/Moss med tog. Toget bruker 29 min til Oslo S. Innsatstog fra Vevelstad st. bruker 22 min inn til Oslo. På stasjonsområdet er det også holdeplass for buss med avgang hver 10 minutt på dagtid mot Ski og videre til Ås.

  Med bil tar det ca. 15 min. til Ryen. (4 felts motorvei helt fra Langhus), og ca. 6-7 min med bil til Ski sentrum, med storsenter og kinosenter m.m.

  I januar 2020 slo Ski og Oppegård kommune seg sammen og dannet Nordre Follo kommune Den nye kommunen har tilsammen rundt ca. 60 000 innbyggere og ca. 4 700 ansatte. Ski er regionsenteret i Follo. Totalt bor det ca. 135.000 mennesker i Follo. Dette gjør at tilbudene er mange og varierte. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, Ski storsenter og en rekke butikker og servicetilbud. Dette gjør Ski til et attraktivt handelsområde. Kinosenter og en rekke restauranter og kafeer er også med på å skape et flott bymiljø.

  Ski har stort potensial for byutvikling, og er kanskje det stedet i Akershus som kommer til å oppleve de største forandringene de neste 10-20 årene. Ski sentrum står foran store byutviklingsoppgaver med fortetting og fornying av sentrumsbebyggelsen, opprusting av offentlige rom, og avklaring av et system for transport og parkering som er tilpasset den økte urbaniseringen i Ski. Kommuneplanen har følgende mål for overordnet byutvikling: Ski skal være en attraktiv og levende by i et vakkert kulturlandskap.

  Ski skal styrke sin rolle som regionsenter og kollektivknutepunkt, og være et utstillingsvindu for fremtidens utbyggingsmønster, næringsstruktur og transportsystem. Det er igangsatt bygging av nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski, planlagt ferdig ca. 202. Reisetiden til Oslo er stipulert til ca. 11 min. på høyhastighetsbanen. Nytt dobbeltspor vil frigjøre kapasitet på Østfoldbanen som igjen vil øke antall avganger fra Langhus både til Oslo, Ski og videre til Ås.
 • Området består hovedsakelig av terrasseblokker, villa og småhusbebyggelse.
 • Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles parkeringsplass.
 • I flg. taksten er bygningen fundamentert med betongsåle på fjell. Grunnmur og bærende vegger er i betong. Etasjeskillere er i betong. Lettvegger generelt i bindingsverk. Fellestrapper i betong med terrazzo. Vinduer og terrassedør med isolerglass (nye i 2011). Takkonstruksjon er i betong, tekket med papp i asfalt. For ytterligere detaljer henviser vi til tilstandsrapport datert
 • 25/25 kvm. i Bra/P-rom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alle rom
 • - Hvitevarer i form av induksjon platetopp, komfyr/oppvaskmaskin og integrert kjøleskap/frys medfølger salget.
  - Integrert reolnisje på stuevegg i samme fargestruktur som kjøkken.
  - Kabel-tv og bredbånd fra Telenor
  - Nyere porttelefon med døråpner.
  - Nyere inngangsdør med god lydisolering (B-35)
  - Terrassemarkise med ny duk fra 2017 og levegger.
  - 120 liters varmtvannsbereder i kjøkkenbenk (ny 2017)
  - Vannmåler er installert.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk med panelovn i stue. Varmekabler på bad.
 • Tomten er skrånende mot vest, er pent opparbeidet med asfalterte veier og gårdsplasser, ulik beplantning, trivelige uteplasser, friarealer og en del naturtomt.

  Tomteareal: 41.865 kvm. Sameiet eier tomten.
 • Godt med biloppstillingsplasser på felles parkeringsplass
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: USBL Follo
  Postboks 313 1401 Ski
  Tlf: 08725
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Langhus Terrasse Sameie

  Organisasjonsnr.: 983823947

  Informasjon om sameiet:
  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Langhus Terrasse Sameie.

  Sameiet består av 114 leiligheter. Sameiet består av 6 bygninger med til sammen 114 leiligheter. med sameiebrøk 1/422.
  Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00

  Dugnad må påregnes.

  Foretatt påkostninger de senere år:
  Styrets arbeid iht. årsmelding for 2019:
  • Sameie inngått avtale med Usbl og deres vedlikeholdsplan. Denne er i drift og under oppbygging.
  • Ferdigstilt elbil lade-løsninger i garasjene, samt uteladere ved fellesparkeringen.
  • Montert lydplater og nye taklamper i samtlige hus.
  • Papircontaineren er flyttet til motsatt ende av fellesparkeringen.
  • Etablert en webside for å gjøre det enklere å informere beboerne, samt et arkiv for nyttige dokumenter.
  • Alle p-plassene er blitt streket opp på nytt.

  Planlagte påkostninger:
  Bygningsmassen i sameiet er eldre, og sameiet har inngått avtale med USBL Vedlikehold om å utrede fremtidig vedlikeholdsbehov. Det er planlagt økning av felleskostnadene med 10 % i 2022. Styreleder antar at felleskostnadene vil økes med ca. 10 % annethvert år i en 10-års periode fremover. Dette avhenger av hva som blir vedtatt på årsmøte. Det er sannsynlig at taket på blokkene må skiftes, samt at det trengs en del utvendig vedlikehold (blant annet på mur og betong). Det må påregnes en økning av fellesgjelden på bakgrunn av dette.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 83919742
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • Felleskostnader totalt: 1 278,- fordelt slik: Dekker internett og tv-grunnpakke fra Telenor, bygningsforsikring, felles vedlikehold, snømåking, styrehonorar og forretningsførsel.

  Felleskostnader 1122,-.

  Kapitalkostnader avdrag: 132
  Kapitalkostnader renter: 24

  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene (grunnpakke).
 • Andel fellesgjeld: kr. 7 932,- pr. 08.05.2022
  Andel fellesformue: kr. 17 768,- pr. 31.12.2021
 • Andel fellesgjeld/fellesformue
  Lånenummer: 12134891708, DNB Bank ASA
  Serielån, 4 terminer per år.
  Rentesats pr. mai 2022: 3.8 % pa.
  Antall terminer til innfrielse: 20
  Saldo per 08.05.2022: 1 694 444
  Andel av saldo: 7 933
  Første termin/første avdrag: 30.07.2017 ( siste termin 30.04.2027 )
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Årlige kommunale avgifter for 2022 til Nordre Follo kommune utgjør: Renovasjon kr 3.409,- (240 l beholder). Feiing pr. pipeløp kr 398,-. Abonnementsgebyr vann/kloakk kr 4.878,-. Forbruk vann/kloakk kr 52,88 pr. kbm. Alle satser er inkl. mva. Kommunale avgifter faktureres pr kvartal. Dette gjelder normalavgifter for standard bolig med standard renovasjon.
 • Tillatt
 • Nedløp fra veranda over ble etterisolert, ny innkassing ble bygget og det ble satt inn to romslige ventiler for å unngå kondens. Dette kan inspiseres.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Utsnitt av reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven.
 • Gnr. 122 Bnr. 84 Snr. 38 i Nordre Follo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.
 • I forbindelse med salg av denne eiendommen er avtalen om vederlag mellom selger og megler: Fastpris kr. 27.500, tilretteleggingshonorar kr 10.400,- grunnpakke markedsføring kr 14.700,- oppgjørshonorar kr 5.400,-. Megler har rett til å få dekket sine utlegg i forbindelse med salg av eiendommen.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Richard Raynor Cavander-Cole
Ole Andreas Huse

Megler

Ole Andreas Huse

98 40 40 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev