aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Frankendalsveien 87 - flott 4 roms toppleilighet i moderne boligblokk
Velkommen til Frankendalsveien 87 - flott 4 roms toppleilighet i moderne boligblokk

LARVIK Frankendalsveien 87

HOVLAND-stor, moderne 4-roms leilighet i 3. etasje med 2 solrike, usjenerte balkonger. God standard. Garasjeplass. Heis.

 • kr 4 450 000
 • BRA-i 93 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 450 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 460 491
 • EierformAndel
 • Byggeår2016
 • Soverom3
 • Andel fellesgjeldkr 1 999 251
 • Felleskostnaderkr 16 967
 • Tomt4 312 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 450 000 (Prisantydning) 1 999 251 (Andel av fellesgjeld)   6 449 251 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   6 460 491 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten har en praktisk og god planløsning
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: entré/gang, 2 soverom, hovedsoverom med utgang til balkong og adkomst til eget bad, gjestebad/vaskerom, bod/teknisk rom, kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til 2 balkonger. Garasjeplass og bod i underetasjen. Det er heis i bygget. Fin beliggenhet med nærhet til butikker og offentlig kommunikasjon - samtidig tilbaketrukket og rolig. Moderne leilighet med god standard blant annet vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon med varmegjennvinning, parkett, pene flislagte bad og flott kjøkken. Attraktivt borettslag flotte fellesarealer både inne og ute bla. flere fine uteplasser, felles møterom, treningsrom, mm. Mulighet for nedbetaling av fellesgjeld. Ved nebetalt fellesgjeld ville felleskostnadene være 4.057,- pr. mnd.
Sydvestvendt balkong på ca. 22 kvm. med utgang adkomst fra stua og hovedsoverommet

Frankendalsveien 87, Vestfold

 • Tomt
  4312m²

  Beskrivelse av tomt
  Borettslagets tomt er eiet. Flott opparbeidet tomt med asfaltert gårdsplass og adkomst til hovedinnganger, store grøntarealer med plener og beplantning og flere flotte uteplasser.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i Hovland Park borettslag sentralt på Hovland med umiddelbar nærhet til butikker og buss stopp. Nærhet til turområder, Nordbyen samt øvrige handels- og servicetilbud på Hovland. Kort avstand også til Larvik sentrum. Leiligheten har en fordelaktig beliggenhet i borettslaget. Tilbaketrukket fra trafikk, usjenert og med gode solforhold hele dagen på med to balkonger hvor en vender sydvest og den andre sydøst.

  Adkomst
  Adkomst til borettslagets eiendom er direkte fra Frankendalsveien som er fylkesvei.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av lavblokker, småhusbebyggelse og forretningsbygg.

  Byggemåte
  Moderne boligblokk oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder med betong og stål i deler av bærende elementer, samt bindingsverk med trepanel/pussede plater på fasader og banelagt papp/foliemembran som taktekking. Vinduer og terrassedører er alle i normalt greit fungerende stand fra byggeår. Betydelig forventet restlevetid. 22kvm. balkong utenfor stue og hovedsoverom, samt 11kvm stor balkong utenfor stue/kjøkken - gulvdekke av løse trefliser over underliggende tettesjikt av foliemembran og betongheller.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: entré/gang, 2 soverom, hovedsoverom med utgang til balkong og adkomst til eget bad, gjestebad/vaskerom, bod/teknisk rom, kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til 2 balkonger. Garasjeplass og bod i underetasjen. Det er heis i bygget. Fin beliggenhet med nærhet til butikker og offentlig kommunikasjon - samtidig tilbaketrukket og rolig. Moderne leilighet med god standard blant annet vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon med varmegjennvinning, parkett, pene flislagte bad og flott kjøkken. Attraktivt borettslag flotte fellesarealer både inne og ute og et meget godt bomiljø - så godt at det i år er en av fire borettslag som er i finalen i Norges beste bomiljø. Velkommen til visning - her er det godt å bo.

  Standard
  Moderne leilighet med tidsriktig og god standard. På gulvene er det benyttet en fin en-stavs eikeparkett. Veggene er malt i lyse farger. Bad tilhørende hovedsoverommet er flislagt på gulv og vegger og innredet med dusjhjørne, vegghengt toalett speilskap, samt servant i innredning. Gjestebad/vaskerom er flislagt på gulv og vegger og innredet med servant i skapinnredning, speil, vegghengt toalett, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Pen kjøkkeninnredning med god skap- og benkplass samt integrert oppvaskmaskin, kjøleskap, stekovn og nedfelt kokeplate. Leiligheten er lys og trivelig og har en god planløsning. Bygget er oppført ihht. dagens krav til utførelse og kvalitet. Leiligheten er godt isolert både for varme og lyd. Det er moderne energieffektive varmeløsninger med vannbåren gulvvarme og ventilasjonssystem med varmegjennvinning. Det er heis i bygget. Takstmannen trekker i tilstandsrapporten følgende punkter gitt tilstandsgrad 2 eller 3. TG 3: Ingen TG 2: Det er påvist enkelte mindre avvik på begge baderom. Det er påvist avvik på fallforhold på begge bad, ved badet tilknyttet hovedsoverommet er det anmeket at høydeforskjell er mindre enn 25 mm. fra topp slukrist til topp membran ved dørterskel. For gjestebad/vaskerom er det anmerket en mindre svell i skuff på innredning. Våtrommet fungerer med disse avvikene. Takstmannen er ikke forelagt dokumentasjon for uavhengig kontroll av våtrom. Dette dokumentet er mellom prosjektets profesjonelle parter og normalt ikke noe eier selv besitter. Som alltid anbefales å lese hele tilstandsrapporten grundig for et helhetlig bilde av boligens standard og tilstand.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer i kjøkkenet medfølger.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Parkeringsplass i felles parkeringsanlegg i underetasjen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 450 000 (Prisantydning) 1 999 251 (Andel av fellesgjeld)   6 449 251 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   6 460 491 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen oppvarmes med elektrisitet. Det er termostatstyrte varmekabler i baderomsgulvene i øvrige rom er det termostatstyrt vannbåren gulvvarme. Varmtvann til vannbåren gulvvarme samt tappevann produseres ved hjelp av varmeveksler tilknyttet ventilasjonsanlegget samt varmekolbe.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1141407

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4337346

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  12

  Part.obl.nr.
  917006598

  Felleskostnader pr. mnd.
  16967

  Andel fellesgjeld
  1999251

  Andel fellesgjeld år
  2024

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-03-18T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Fellesgjelden er fordelt på 3 lån - alle annuitetslån i Larvikbanken/Eika boligkreditt med rentesats 5,45% pr. 19.03.2024. Det betales avdrag på alle lån. Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld) det vil dermed være mulig å nedbetale andel av fellesgjeld helt eller delvis - rente- og avdragdelen av felleskostnadene reduseres. Ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene være lik driftskostnadene i borettslaget dvs. kr. 4.057,- pr. mnd.

  Avdrag fellesgjeld
  3909

  Rentekostnad fellesgjeld
  9001

  Andel fellesformue
  29168

  Andel fellesformue per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Hovland Park Borettslag

  Borettslagets org.nr
  917006598

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget, dernest medlemmer i Larvik Boligbyggelag har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart når bud er akseptert. Boligen blir annonsert av Larvik Boligbyggelag med den fastsatte prisen første mulige torsdag. Frist for å melde seg på forkjøpsretten er torsdag kl. 15.00 uken etter annonsering. Kjøper får tilbakemelding på avklaringen av forkjøpsretten fredag formiddag. Forkjøpsberettiget trer inn i akseptert bud på ellers like vilkår.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Kjøper(e) må være medlem(mer) i LABO før innflytting. Kjøper(e) plikter å rette seg etter borettslagets vedtekter og ordensregler.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Fellesgjelden er fordelt på 3 lån - alle annuitetslån i Larvikbanken/Eika boligkreditt med rentesats 5,45% pr. 19.03.2024. Det betales avdrag på alle lån. Borettslaget har avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld) det vil dermed være mulig å nedbetale andel av fellesgjeld helt eller delvis - rente- og avdragdelen av felleskostnadene reduseres. Ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene være lik driftskostnadene i borettslaget dvs. kr. 4.057,- pr. mnd.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0001248818

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Husdyrhold må søkes styret i borettslaget.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest.

  Vei, vann og avløp
  Boligen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett. Adkomst til borettslagets eiendom er direkte fra Frankendalsveien som er fylkesvei.

  Regulerings- og arealplanner
  Omfattes av kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med følgende formål: boligbebyggelse 2967 kvm., uteoppholdsareal 867 kvm., parkering 205 kvm., veg 208 kvm., turdrag 9 kvm., annen bebyggelse og anlegg 55 kvm. Omfattes også av reguleringsplan for Frankendalsveien 87 med hovedsaklig samme formål. Det pågår reguleringsarbeid for Hovlandbanen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 450 000 (Prisantydning) 1 999 251 (Andel av fellesgjeld)   6 449 251 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   6 460 491 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr   52.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  5.000,- oppgjørshonorar kr  4.750,- og visninger kr  2000,- samt markedsføring kr. 15.500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  23.893,-. Utleggene omfatter grunnboksutskrifter, kommunale opplysninger, fotografering og eierskiftegebyr. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr   1875,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr   10.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Aleksander Berg

Megler

Aleksander Berg

97 59 22 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev