aktiv-eiendomsmegling
Innbydende innglasset terrasse.

Leilighet i øverste etasje med nyere bad og fin innglasset balkong!

 • 1 690 000
 • BRA 88 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 690 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 224 930
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 966
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 78 m²
 • ANDEL FELLESGJELD525 998
 • FELLESKOST./MND7 534
 • TOMT8 769 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 690 000,- (Prisantydning)
  525 998,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 215 998,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr obligasjon BRL)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 224 930,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Lys og lettstelt leilighet i 3. etasje med 3 soverom, flislagt bad, romslig kjøkken og stue, samt innglasset balkong. Det er tilhørende bod i kjeller, samt garasjeplass som kan leies. Her bor du sentralt i et rolig område i Nordleiret, like ved Sagtjernet. Det er gangavstand til sentrumskjernen med de fleste servicetilbud.

Merk deg dette:
Varmekabler i gulv på bad
Vannbåren varme med radiatorer
Innglasset balkong med utsikt
Porttelefon med videooverføring
Lagringsplass i kjellerbod

Leiligheten ligger i 3. etg og inneholder: Entré, bad/vaskerom, 3 soverom, stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken.
Bod i kjeller.
Leiligheten er malt i lune og fine farger.

Andreas Grøttings veg 13 B, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligblokka har trapp opp til 3. etasje med adkomst til leiligheten. Lys entré med laminatgulv og vegger med tapet, samt plass til oppbevaring av sko og jakker. Porttelefon med videooverføring. Herfra er det adkomst til 3 soverom og bad/vaskerom, samt åpen løsning mot stue.

  STUE/SPISESTUE
  Stue med utgang til innglasset balkong. Stua har laminatgulv og malte vegger, samt godt med lys fra vindu mot balkongen. Plass til sofa og spisestue.

  Romslig innglasset balkong med plass til utemøbler og vinduer som kan skyves til side.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med speil fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og kitchenboard i benkerygg. Del av overskap med glassdører. Nisje for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Rommet har laminatgulv og lysmalte vegger. Plass til spisegruppe.

  BAD
  Bad med fliser på gulv og vegger. Baderomsinnredning med servant på underskap og speilskap med belysning over. Et ekstra høyskap. Vegghengt toalett og dusjnisje med innfellbare glassdører, samt opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  Leiligheten har tre soverom med garderobeskap.
 • Leiligheten har flott beliggenhet i et rolig og barnevennlig område i Nordleiret. Nordleiret ligger sentralt i Elverum med gangavstand til sentrumskjernen. Her finner du blant annet Amfi kjøpesenter og byliv med sentrumsfasiliteter i form av cafeer, forretninger, restauranter, apotek, legekontorer og alle øvrige servicetilbud. Like ved borettslaget ligger Sagtjernet som er en populær badeplass i Elverum. Her finner du lekestativ, treningsapparater, samt fine turområder langs vannkanten. Bydelen har flere områder for utendørsaktiviteter med blant annet fotballbane/skøytebane og ikke minst Glomma med både bade- og fiskemuligheter. Fra leiligheten er heller ikke veien lang til Stavåsen som er den populære bymarka i Elverum. Her er det ypperlige tur- og treningsstier på sommerstid, samt lysløype på vinterstid. Det er etablert sykkel- og gangsti like ved leiligheten som fører deg trygt til Elverum videregående skole, skysstasjonen for tog/buss på Vestad og Terningen Arena med høgskole, treningssenter og et bredt spekter av idrettshaller og andre kulturelle aktiviteter.
 • Byggegrunn antatt med bresjø -/innsjøavsetning. Støpte kjelleryttervegger. Antatt at bygget er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Etasjeskillere av betong. Gulvflater med laminatgulv og vinylbelegg. Yttervegger av isolert bindingsverk og murte/støpte konstruksjoner. Yttervegg kledd med liggende panel og murt tegl. Overflater med malt strietapet, tapet, malte plater og malt murpuss. Himlinger med malt betong. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Dører: Slark i vrider på terrassedør. Låsekasse må skiftes for å lukke avviket.
  Overflater: Løs tapet i entré og ett soverom.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 3.etg: Bra 88/P-rom 78 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3.etg: Entré/gang, bad/vaskerom, tre soverom, stue og kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • •Opplegg for bredbånd og kabel-tv.
  •Varmekabler i gulv på bad.
  •Vannbåren radiatorvarme.
  •Installert porttelefon med videooverføring.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med vannbåren varme med radiatorer. Varmekabler i baderomsgulv.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 8 769 m2. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 8769 m² og et oppgitt areal på 8772 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Felles parkeringsområde for beboerne, samt gjesteparkering. Borettslaget har motorvarmere og garasjer som leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass kan henvende seg til styret.
 • Eiendommen er tilknytttet offentlig vann og avløp. Tilknyttet kommunale ledninger via felles privat fordelingsnett.
  Adkomst fra kommunal veg via felles privat trafikkareal.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet.
  Postboks 391, 2303 Hamar.
  Tlf: 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Nor Borettslag (org.nr. 954 050 009), bestående av totalt 36 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2020 på kr 695 380,-. De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 830 107,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.494,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler under den forutsetning av at dyreholdet ikke er til vesentlig ulempe for andre. Søknad om dyrehold sendes borettslagets styre.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring, polisenr. 6655085. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 535 518 per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 927 865 per 31.12.20.
 • Per 05.01.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 7 534,-. Av disse går kr 1 100,- til á konto fyring, kr 500 til kabel-tv/bredbånd og ca. kr 5 934,- dekker bla. kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Anslått at ca. kr. 942,- utgjør renter og ca. kr. 1 397,- utgjør avdrag. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik
 • Andel fellesgjeld er kr 525 998 pr. 07.03.2022.
  Andel fellesformue er kr 31 825 pr. 07.03.2022.
 • Lånenr: EIKA1-152110278 A.
  Restgjeld: 15 756 072,- pr 07.03.2022.
  Rest løpetid: 24 år.
  Term. pr. år: 12.
  Type rente: Flytende.
  Rente: 2,15%.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet på tv/internett.

  Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.
 • Det ble utstedt ferdigattest for påbygg av balkonger i 2010.
  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrig bygningsmasse.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er gang/entré definert som soverom. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom.
 • Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2000, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2021 - 2021: Oppussing av møterom
  2021 - 2021: Bygging av platting på fellesareal
  2017 - 2018 Rehab. på vegger på balkonger - 1 roms
  2017 - 2018 Ny molok
  2017 - 2018 Ny parkeringsplass
  2016 - 2016 Rehab. av vann og avløp m/bad
  2013 - 2014 Nytt låssystem/port
  2010 - 2010 Nye og innglassede balkonger
  2008 - 2008 Maling av blokkene
  2007 - 2007 Innlagt fjernvarme
  2005 - 2005 Bygget garasjer
  2002 - 2002 Nytt belegg på yttertak
  2002 - 2002 Utvendig maling
  2001 - 2001 Tilleggsisolering av gavlfasader
  2000 - 2000 Tilleggsisolering av fasader på inngangsider, samt inntrukne fasadepartier på balkongside
  2000 - 2000 Skifte av kledning på takgesimser
  1995 - 2000 Skiftet vinduer og ytterdører

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 5084-1/15, tinglyst den 27.11.1968. Gjelder erklæring/avtale (bestemmelse om felles fyranlegg).

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Borettslagets eiendom ligger i et område med eldre reguleringsplan (Mellom Trysilv. og H. Væringsaasensv.) hvor kommuneplan gjelder foran. Området ligger under kommuneplan for Elverum kommune og som er avsatt og/eller utnyttet til boligformål.

  Eiendommen omfattes også av kommunedelplanen for Elverum byområde, vedtatt 28.08.2019. På noen punkter overstyres gjeldende reguleringsplaner av ny byplan.
 • Andelsnr. 34 Orgnr. 954050009 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Totalrenovering av bad i regi av borettslaget våren 2016.
  -Tak og vegger blir rehabilitert sommer/høst 2022 i regi av borettslaget.
  -Det vil bli utført rehabilitering av tak og fasade sommer/høst 2022.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Britt Helen Storsveen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev