aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Sørlistien 20!

Lekker, nyoppusset enebolig i kjede, med garasje, stor hage og romslig terrasse. 2 bad og eget vaskerom. Barnevennlig.

 • 9 290 000
 • BRA 185 m²
 • PRISANTYDNING9 290 000
 • OMKOSTNINGER244 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 534 392
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 963
 • AREALP-rom 159 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT555 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 9 290 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  232 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 290 000,-))
  --------------------------------------------------------
  244 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 534 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Kjedet enebolig over to etasjer.
- Ombygd og pusset opp i 2022.
- Garasje og asfaltert gårdsplass.
- Herlig terrasse på ca. 25 kvm.
- Stort tomt med plen og trær.
- Barnevennlig beliggenhet.
- Entreen har varme i gulvet.
- Nytt og moderne kjøkken.
- Godt med skap- og benkeplass.
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
- Innbydende stue med peisovn.
- Store vinduer og mye plass.
- Innredet rom i kjelleretasjen.
- To lekre bad med gulvvarme.
- Badekar på det ene badet.
- Eget vaskerom i kjelleren.
- Tre soverom med stort skap.
- Krypkjeller og tre kjellerboder.
- Omkledningsrom ved entreen.

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, bad/wc, stue, kjøkken, 3 soverom og omkledningsrom.
Kjeller: Gang, bad/wc, vaskerom, innredet rom og 3 boder.

Annet: Krypkjeller under deler av boligen, med adkomst fra vaskerommet.
Entreen er svært innbydende og gir en god smakebit av det gjennomførte stiluttrykket i huset.

Sørlistien 20, Viken

 • Entré
  Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og ringeklokke. Entreen er svært innbydende og gir en god smakebit av det gjennomførte stiluttrykket i huset. Her er det hvitmalte veggflater og store, lysegrå fliser med varme. I en nisje passer det utmerket å innrede med skap eller andre garderobeløsninger. Tilliggende rommet er det et praktisk omkledningsrom, og entreen ligger i tilknytning til en gang med utgang til terrassen.

  Stue
  Stuen er et lekkert og romslig allrom med flotte lysforhold via store vinduer. Det er skråhimling med ekstra takhøyde, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære i stuen. På gulvet er det ny 1-stavs parkett, mens veggflatene er malt i hvitt og en dus gråtone. Stuen har åpen kjøkkenløsning - sosialt og arealeffektivt.

  Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Lune kvelder sikres av en stilren peisovn, plassert slik at stemningen kan nytes fra både kjøkkenet og spiseplassen. I tillegg er det et stort, innredet rom i den nederste etasjen, som i dag benyttes som kjellerstue.

  Kjøkken
  Et nytt, stilig og moderne kjøkken har åpen løsning mot stuen, og sammen skaper de et sosialt allrom for hele familien. Innredningen har grå, glatte fronter og laminatbenkeplate med oppvaskkum av kompositt. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet.

  Over deler av benken er det montert speil for ekstra romfølelse, og over kokesonen er det installert en stilig ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen to bad i hver sin etasje og et eget vaskerom i kjelleren. Alle våtrommene er lekkert pusset opp i 2022. Badene er stilrene med store, grå vegg- og gulvfliser. Begge badene har gulvvarme, vegghengt toalett og downlights i himlingen. Baderomsinnredningen består av et speilskap og en servant med lyse skuffer.

  På badet oppe er det både et dusjhjørne og et deilig badekar med dusjløsning. Førstnevnte er utstyrt med regnfallsdusj og innfellbare glassdører. Det andre badet har et dusjhjørne med innfellbare vegger i glass. Vaskerommet i kjelleren er innredet med flislagt gulv og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre delikate soverom beliggende sammen i første etasje, meget praktisk hvis man har små barn. Alle rommene har god takhøyde og 1-stavs parkett på gulvet. Hovedsoverommet er meget romslig, med god plass til dobbeltseng og annet møblement.

  På alle soverommene står det et stort garderobeskap med grå fronter og sorte håndtak. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i krypkjelleren, i tre kjellerboder og i et omkledningsrom ved entreen.
 • Boligen ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Sørli i Lørenskog kommune, med gangavstand til alle servicefunksjoner, store forretningssentre og kulturhus, samt kollektivtilbud med god forbindelse til Oslo S. Videre er det nærhet til skoler, barnehager og fine turveier.

  I Lørenskog sentrum, i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus - et flott, nyere kulturhus. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri, møterom, offentlige tjenester m.m.

  Veiviseren ligger i kulturhuset og er en fin møteplass for kommunens innbyggere. Her er det kafé som er åpen hver dag, inkludert søndager, samt seniortreff og forskjellige aktiviteter. Aktivitetshuset Volt er en del av kulturhuset for ungdom fra 13 år og opp. På Volt kafé kan du kjøpe billig mat, møte venner, spille foosball, bordtennis, x-box eller bare slappe av. Kafeen har trådløst nett og ingen kjøpeplikt.

  Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, golfbane, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans.

  Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Østmarka byr i tillegg på flere bade/fiskevann og flott turterreng.

  I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarenaen med ski-inn/ski-out rett fra hotellet. Prosjektet SNØ er ikke bare hotell og skiarena, men som en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle, også godt egnet for barnefamilier.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000. Lørenskog Storsenter Triaden og Metro ligger begge i gangavstand fra boligen med et rikt og variert utvalg av servicetilbud. Strømmen Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

  Området har et godt offentlig transporttilbud. Den nærmeste bussholdeplassen er Sørlitoppen som ligger ca. 320 meter fra boligen. Lørenskog sentrum er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Sørli tar det ca. 6 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 23 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Åsen barneskole og Løkenåsen ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs., samt et godt utvalg av barnehager. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Takkonstruksjon i tre. Taket er tekket med takpanner. Takrenner, nedløpsrør og beslag i sort utførelse.
  Yttervegger i bindinsgverk med trekledning. Vinduer og balkongdør med isolérglass. Ytterdør i tre. Terrasse ut fra 1. etasje på ca. 25 m².

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3;
  Innvendig > Krypkjeller: Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er registrert edderkopper som er tegn på fuktig miljø. Fuktigheten kan være høy i slike rom/kjellere på grunn av fuktighet fra grunnen, innsig av vann og/eller kondensering. Temperatur og fuktforhold kan gi skader i konstruksjoner slik som bjelkelag, og ofte utvikle seg over tid. En tilstandsrapport som denne baseres på en visuell befaring uten inngrep i konstruksjonen. Selv om det ikke er avdekket tegn på skader i bjelkelaget under befaringen, slik som misfarging av treverk eller råteskader i konstruksjoner, betyr ikke dette nødvendigvis at det ikke foreligger skader i eller i forbindelse med krypkjelleren. Det anbefales derfor at en er oppmerksom på denne risikoen og undersøker dette nærmere.
  Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
  Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er registrert deformasjoner, mose, rust, værslitasje, flere skruer klemmer ikke mot tekkingen. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.
  Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke montert snøfangere. Rust og avflasset belegg registrert.
  Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er avvik: TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Symptomer på slitasje og elde som oppsprukket og værslitt kledning er registrert. Kledningen er ikke luftet.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er påvist andre avvik: Jording er ikke festet til sluk.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er avvik: Synlig del av slukmansjettens overside er ikke dekket med membran. Kostnadsestimat : Under 10 000.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av
  membran/tettesjikt/klemring. Smøremembran ligger ca. 5 cm under påstøp.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu.
  Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
  Det er fra stigefot ved loftsluke mot loft/kryploft påvist ingen dampsperre, som medfører svekket effekt av
  dampsperrefunksjonen, som kan føre til muggvekst over tid. Det er påvist spor etter svertesopp i undertak fra loftsluke. Loftet er visuelt mangelfullt ventilert. Det er ikke etablert tilfredstillende fluenetting i
  lufteventiler.
  Utvendig > Garasjeport: Det er avvik: TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak. Motor er defekt.
  Innvendig > Gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert avvik i gulvets horisontalplan på ca.15 mm gjennom hele rommet i gangen, samt varierende høyde mellom rommene.
  Det ble benyttet laser hvor tilfeldige og tilgjengelige valgte punkter ble kontrollert. Avvik kan forekomme uten at dette blir registrert.
  Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Utforing på innside av grunnmur er en risikokonstruksjon og representerer fare for fukt/kondensskader i konstruksjonen.
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er avvik: Knust hjørne på kar.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Vegger under terreng er utforet og isolert på innvendig side. Denne konstruksjonen anses som risikokonstruksjon og representerer fare for fukt/kondensskader i konstruksjonen.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 185/159 m²

  1. etasje: Bra/P-rom: 119/119 m². P-rom består av: Entré, omkledningsrom, gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.
  Kjeller: Bra/P-rom: 50/40 m². P-rom består av: Kjellerstue og gang.

  Sekundær-rom: 40 m². S-rom består av: Garasje og to boder.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om bruksendring av underetasjen. I kommunens arkiv er underetasjen i samsvar med dagens innredning. Kjelleren er ikke godkjent som rom for varig opphold, da etasjen blant annet ikke har tilfredsstillende dagslys, utsyn, takhøyde eller rømningsvei.

  Bad og vaskerom i kjeller er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde - under 1,90 m. Store deler av kjelleren er ikke måleverdig grunnet takhøyde under 1,90. Rommene er lagt inn i rapporten kun for å belyse våtrommenes tilstand. Takstmannen har valgt å sette omkledningsrom som p-rom på grunn av rommets bruk på befaringen. Hele kjelleren, samt entré og trapperom har takhøyde under 2 meter.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badene og i entreen. I tillegg er det en peisovn i stuen. Det er mekanisk avtrekk fra badet oppe, og på kjøkkenet er det montert en ventilator med kullfilter - ellers naturlig tilluft.

  Varmtvannsberederen er plassert pa° vaskerommet, og på eiendommen er det en utvendig drenskum med pumpe. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. I 2022 er boligen oppgradert med nye vinduer og nytt elektrisk anlegg, samt nye, innvendige vann- og avløpsrør.
 • Området er rolig og barnevennlig, med kort avstand til alt man trenger i hverdagen. Eneboligen ligger på en stor tomt, opparbeidet med gressplen, trær, hekk, en steinlagt gangsti og diverse beplanting. Hagen byr på mye boltreplass for både store og små. Her er det god plass til trampoline, lekeapparater og en rekke aktiviteter året rundt.

  Kledningen på huset er malt i 2022, og mot hagen på baksiden er det utført ny drenering. Foran garasjen finner man en asfaltert gårdsplass med mulighet for parkering. Fra gangen i første etasje er det utgang til en herlig og delvis overbygget terrasse på ca. 25 kvm, med belysning og trapp ned til den fine hagen. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og terrassen innbyr til store, sosiale sammenkomster.
 • Det er parkering i en garasje på ca. 16 kvm, utstyrt med elektrisk portåpner. I tillegg er det mulighet for parkering på en asfaltert gårdsplass foran garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 161 415 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 181 094 per 31.12.20
 • Kr. 18 683 pr. år
  Inkluderer: vann, avløp, renovasjon og branntilsyn/feiing.
 • Kommunale avgifter, strøm, villa- og innboforsikring, kabel-tv/internett, snømåking og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Boligen tatt i bruk 1/1-1963.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Det er ingen tinglyste servitutter eller rettigheter i annen fast eiendom. Grunnbok kan ses hos megler.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 110 Bnr. 51 i Lørenskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 0,9% av salgssum. I tillegg kommer kr 45 200,- og utlegg kr 3 771,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bas properties as
Bendik Haug

Megler

Bendik Haug

97 95 10 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev