aktiv-eiendomsmegling

Lekker og moderne3-roms leilighet sentralt beliggende på Børstad - Innglasset balkong - Kjøkken fra 2019 - Bad fra 2017

 • 2 450 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 450 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 948 785
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 957
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 63 m²
 • ANDEL FELLESGJELD489 853
 • FELLESKOST./MND7 194
 • TOMT3 208 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 450 000,- (Prisantydning)
  489 853,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 939 853,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr obligasjon BRL)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 948 785,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Børstadalleen 3 C!

Leiligheten er gjennomgående og ligger i byggets 2. etasje. Den har en god og praktisk planløsning, med tilgang til alle rommene fra entréen. Leiligheten er pusset opp i sin helhet i perioden 2017-2019 med moderne farger og materialer. Du får en delikat stue med utgang til innglasset balkong, to gode soverom, separat kjøkken med godt med skapplass, samt et flislagt bad som er pusset opp i 2017. Sentral beliggenhet kun et par kilometer fra Hamar sentrum. Barnehager, skoler og dagligvarebutikker finnes like i nærheten.

Merk deg dette:
Moderne leilighet
Innholdsrikt kjøkken fra 2019
Stor innglasset balkong på ca. 15m²
Downlights i taket i alle rom
Smart hus funsksjon med appstyring av lys og elektrisk varme
Bod i kjeller og på loft
Kort veg til Børstad idrettspark og Børstadlunda


Høres dette ut som leiligheten for deg, da er du velkommen til en hyggelig visning!

Børstadalleen 3C, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du tar deg til leiligheten som ligger i 2. etasje via felles trappegang. I leilighetens entré er det flislagt gulv med varmekabler. Varmen kan styres via app på mobilen. Det er montert en praktisk skyvedørsgarderobe med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. En liten skillevegg deler entréen og stua og gir godt med lys i hele rommet.

  Stue og balkong
  Stuen er lys og delikat med et pent laminat gulv og malte veggoverflater i to kontrastfarger. I taket er det downlights. Det er plass til en romslig sofagruppe med tilhørende TV-møblement. Ved vinduet er det en fin og naturlig plass for spisebord.

  Det er utgang til innglasset balkong på ca. 15 kvm hvor det er plass til sofagruppe, blomster og andre element som skaper et hyggelig utemiljø. Glassdørene kan skyves opp slik at balkongen oppleves luftigere. Den er vestvendt og har utsyn over fellesområdet og området forøvrig.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er separat og er malt i en hyggelig grønntone. Det har en romslig innredning fra IKEA fra 2019. Den består av over- under- og høyskap i laminerte skrog med mørke, glatte fronter. Laminerte benkeplater med oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser er integrert og medfølger i handelen. Det er plass til spisebord på kjøkkenet, eller eventuelt annen ønsket innredning.

  Soverom
  Det er to soverom i leiligheten. Det minste rommet vender mot baksiden av bygget og er malt i en mørk blåtone. Det er plass til seng med tilhørende nattbord og klesoppbevaring. Det største soverommet vender mot hagen og har god plass til dobbeltseng med nattbord garderobeskap og andre ønskelige møbler.

  Baderom
  Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2017. Det har flislagte gulv og vegger og tak med downlights. I gulvet er det elektriske varmekabler som kan styres via app på mobilen. Rommet er utstyrt med dusjsone med veggmontert dusjbatteri og dusjvegg. Veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning med to skuffer, benkeplate og servant. I overkant av servanten er det et speilskap.
 • Leiligheten ligger i Øvre Lunda borettslag på Børstad, ca. 2 km utenfor Hamar sentrum. Her bor du sentralt med kort veg til sentrum, samtidig som du har landbruksareal og friområder like i nærheten. Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra, ca. 400 meter fra leiligheten.

  Det er ca. 400 meter til Hvitveisen barnehage og ca. 500 meter til Lundbo barnehage. Det samme er det til Rollsløkka barneskole. Børstad ungdomsskole ligger kun et par hundre meter fra leiligheten. Her ligger også et flott idrettsanlegg med både kunstgressbaner og løpebane. Fra leiligheten har man også umiddelbar nærhet til Børstadlunda med flott turområde for både liten og stor.

  Ca. 1 km fra leiligheten ligger CC Hamar med et rikt utvalg av butikker og spisesteder. Her er det noe for alle og enhver. Ytterligere en km i retning Mjøsa ligger sentrum i Hamar. Her er det en rekke kaféer og restauranter. I Hamar kulturhus finner du både bibliotek, kino og arena for en rekke konserter og forestillinger året igjennom. Hamar jernbanestasjon ligger også i sentrum med hyppige avganger både til Oslo, Elverum og Trondheim.

  Langs Mjøsa finner du et av Hamars beste uteområder. Her er det lange turstier som strekker seg hele vegen til Brumunddal. På vegen passerer man blant annet Koigen som er et yndet sted for barn og ungdom. Her er det en flott badestrand, skateanlegg, sandvolleyballbaner osv. Går man videre kommer man til Domkirkeodden og Jernbanemuseet, som gir påfyll av både historie og kultur.
 • Malte trevinduer med 3-lags isolerglass fra 1983. Vindu med 2 lags isolerglass fra 2017 på badet. Malt balkongdør med 3-lags isolerglass fra 1983. Malt og finert leilighetsdør i tett utførelse som er klassifisert B30/40dB. Leilighetsdøren har kikkhull. Innglasset balkong med gulv av støpt betong, samt vegger av glass og metall.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Overflater gulv på bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sluk, membran og tettesjikt på bad - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Andre installasjoner - Porttelefon - Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Vannbåren varme - Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Vinduer - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Utvendige dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE. Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Innvendige dører - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Overflater vegger og himling på bad - Det er påvist sprekker i fliser. Ventilasjon på bad - Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Avtrekk kjøkken - Kanal fra avtrekket er avsluttet inne i ytterveggen. Varmtvanntank - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Elektrisk anlegg - Ukjent når siste tekniske gjennomgang ble utført. Ikke fremlagt dokumentasjon på anlegget. Kabelgjennomføringer mellom skapene er utette/mangler avdekninger.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2. etg.: Bra/P-rom - 78m²/63m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hvitevarer på kjøkken
  Garderobeskap på et soverom og i entré
  Opplegg for kabel-TV og bredbånd
  Porttelefon
  Smart hus med appstyring av lys og gulvvarme

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler på bad og i entré.

  Sentralvarmeanlegg med vannbårent spredenett ut til radiatorer fra fjernvarme. Fjernvarmen betales á konto via felleskostnadene og avregnes hvert år. Ved høyere forbruk vil hver andelseier bli belastet for dette. Ved lavere forbruk vil man få igjen.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 3.208,3 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Mulighet for leie av garasjeplass gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget eller langs tilstøtende gater.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet avd. Hamar
  Tlf. 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Øvre Lunda Borettslag (org.nr. 950.104.546), bestående av totalt 36 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et negativt årsresultat i 2020 på kr 519.342,- (før nedbetaling på fellesgjeld) og ble foreslått dekket ved overføring fra egenkapital. Underskuddet skyldes lavere inntekter i forbindelse med avregning av fjernvarme, samt høyere kostnader i forbindelse med vedlikeholdsarbeid, høyere kostnader for fjernvarme, eiendomsskatt og renhold- og vaktmestertjenester. De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 433.831,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Borettslaget har negativ egenkapital i balansen (udekket tap).


  Større vedlikehold og rehabilitering de senere år:
  2020 - Rehabilitering av tak
  2018 - Renovering av vann- og avløpsrør, samt bad
  2018 - Div. asfaltering og rehabilitering av uteområdet
  2016 - Montert nye fjernavleste varmemålere på radiatorene
  2015 - Opparbeidelse av 12 nye parkeringsplasser
  2014 - Fasadevask og maling av vinduer utvendig
  2005-2006 Innglassing av balkonger
  2004 - Installert porttelefoner

  Borettslaget innhenter tilbud på forskjellige ladeløsninger for elbil samt strøm i borettslaget. Prosessen er pågående.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det er generelt forbud mot å holde hund og katt. Søknad må eventuelt sendes borettslagets styre.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 540.000,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1.800.000,- per 31.12.2020
 • Per 26.04.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 7.194,-. Av disse går kr 915,- til á konto fyring, ca. kr 981,- til renter på fellesgjeld., ca. kr 1.137,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 4.158,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • I følge siste tilgjengelige regnskaper/opplysninger fra forretningsfører:
  Andel fellesgjeld: Kr 489.853,- per 26.04.2022
  Andel fellesformue: Kr 14.501,- per 31.12.2021
 • Lånenr: OBBK01-98207669210
  Type: Annuitet
  Restsaldo: Kr 16.850.931
  Rest løpetid: 25 år, 11 mnd.
  Term. per år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente: 2,40%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Overnevnte opplysninger er hentet fra opplysninger fra forretningsfører, datert 26.04.2022
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold, internett og eventuelt oppgradering av kanalpakker for TV.
 • Det ble utstedt ferdigattest for 36 stk bad i 2018.

  Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for innglassede balkonger i 2006. Det er i denne anmerket følgende arbeid som må utføres:
  1. Beslagsarbeider og justering av skyveglass
  2. Tegninger av fasader og plan skal foreligge ved ferdigattest.

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrig bygningsmasse og bygningsdeler.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2032.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 103311, tinglyst den 23.11.1955. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg, bebyggelse og vann/kloakkledning.
  Dagboknr. 102073. tinglyst den 06.07.1959. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Dagboknr. 103570, tinglyst den 02.10.1962. Gjelder bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om garasje/parkering. Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til bygningsloven.
  Dagboknr. 277816, tinglyst den 11.03.2022. Gjelder bestemmelse om jordkabel/kordkabelanlegg. Etablering av lavspennings jordkabel/luftledning. Godkjent plassering ihht. kart og regler i Standard tilknytningsvilkår.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Solvangvegen Ringgata gang og sykkelveg Vangsvegen Stafsbergvegen, fra 1978. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. Eiendommen omfattes av kommuneplan for "Hamar kommune 2018-2030", hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Kommuneplanen gjelder foran reguleringsplanen. Eiendommen ligger under kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen fra 2011.
 • Gnr. 1, bnr. 2747, andelsnr. 3321 i Øve Lunda borettslag (orgnr. 950.104.546) i Hamar kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, oppgradert bad i 2017 i regi av borettslaget gjennom AF gruppen.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Nytt elektrisk anlegg 2019. Gjennomført av Arne Hansen installasjon AS.
  - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - I forbindelse med fornyelse av el-anlegget.
  - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ladestasjon ved borettslaget.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,75 % av salgssummen, minimum kr 42.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 11.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Malene Flock
Katrine Bakken Larsen

Megler

Katrine Bakken Larsen

40 48 47 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev