aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Elvesvingen 10!
Velkommen til Elvesvingen 10!

LENA Elvesvingen 10

Innholdsrik og koselig beliggende bolig langs Lenaelva - uthus - sentralt på Lena.

 • kr 1 750 000
 • BRA 160 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 750 000
 • Omkostningerkr 60 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 060 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1938
 • Soverom3
 • ArealP-rom 156 m²
 • Tomt1 250 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,00))   60 792,- (Omkostninger totalt)   1 810 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Plantegning 1. etasje
Velkommen til Elvesvingen 10 som ligger idyllisk til ned til Lenaelva. Nede ved elva er det etablert et lite platå med plass til sittegruppe. Boligen er en romslig generasjonsbolig med muligheter for utleie. Beliggende i Lena sentrum med gangavstand til de fleste nødvendige fasiliteter. Boligen strekker seg over to etasjer og har også en kjeller. Begge etasjer har kjøkken med spiseplass. Stuene i begge etasjer får rikelig med naturlig lys, noe som gir en luftig og god romfølelse. Med vedfyring i boligen skapes en lun og hyggelig atmosfære. Begge etasjene har soverom og bad, som gir praktiske løsninger for alle beboerne. Kjelleren har god lagringsplass, og det er også et uthus på eiendommen. Eiet tomt, pent opparbeidet med plen og beplantninger. Gruset adkomst og romslig gårdsplass.
Stuen har dør ut med trapp ned til hage.

Elvesvingen 10, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  ELVESTAD
  Bruksareal
  1. etasje: 160 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 156 kvm P-rom: 2. etasje: Kjøkken, stue, 1 soverom, bad/ vaskerom, trapperom og gang. 1. etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad/ vaskerom og gang.  Tomt
  1250m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Gruset adkomst og gårdsplass. Eiendommen består av to gnr/ bnr. Følgende tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart med usikre grenser: Gnr 184/ bnr 59: 1383,5 m2. Gnr 184/ bnr 159: 34,6 m2. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Skylddeling fra 1938 over eiendommen 184/ 59 viser et areal på litt over 1200 m2. Målebrev fra 1975 over 184/ 159 viser et areal på 34,6 m2. Kommentar fra kommunen: Matrikkelkartet viser et lite avvik i forhold til skylddeling. Det vil være en fordel å få målt opp eiendommen. Kjøper oppfordres evt. til å kontakte kommunens oppmålingsingeniør for veiledning. Søknad rundt dette samt kostnader ifbm oppmåling vil da bli kjøpers ansvar. Eiendommen ble etablert: 24.06.1938. Bruksnavn: ELVESTAD.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et veletablert boligområde på Lena på Østre Toten. Det er gangavstand til diverse fasiliter på Lena, her kan nevnes dagligvare, apotek, vinmonopol, bakeri, diverse forretninger og bensinstasjon. Gangavstand til barnehage, ungdomsskole og videregående skole. Kort veg også til barneskole. Det er mange fine turer å gå både i nærområdet og i en større radius. Totenåsen med fantastiske ski- og turmuligheter ligger en liten kjøretur unna. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157079093 - Enebolig - 1 boenhet - Bygningsnr. 157079107 - Garasjeuthus anneks til bolig Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er byggemeldt i 1938. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløpsrør i ubehandlet metall. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har stående bordkledning. Ny bordkledning i 1975. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Loft er etterisolert i 2005. Bygningen har trevinduer med koblet glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Ytterdører fra ca.1990 og dør til balkong i 2005. Balkong i trekonstruksjoner. Utvendige trapper i strekk-metall. Det er ukjent byggegrunn. Dreneringen er fra ca. 1939. Bygningen har grunnmur i betongstein. Opparbeidet tomt med gressplen og beplantninger. Uthus: Bygningen er oppført i trekonstruksjoner på ringmur i betong. Yttervegger i tre med panel og tak er tekket med stålplater. Bygget har gjennomgående lav standard. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Iht. tilstandsrapport datert 22.06.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 1: Knirker I gulv 2 etasje.. Pkt. 2: Arbeidet ble gjort lenge føre jeg kjøpte huset. I 1975 omtrent. Vet ikke hvem som utførte arbeidet. Kun utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 2.1: Badet ble instalert i 1975. Vet ikke hvem som utførte arbeidet. Pkt. 4: Byttet vannmåler og stoppekran utvendig i bakken. Gravd avløp/kloakk ned til offentelig renseanlegg på 2850 Lena. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Rørlegger fra kommune. Pkt. 5: Huset er gammelt og drenering er fra byggeår 1937. Kan se noen merker på mur i kjeller. Saltgjennomslag. Ellers virker kjelleren tørr og fin. Pkt. 6: Gammel lekkasje i taket. I uthuset. Takplater skiftet. Grunnmur i uthus er dårlig. Vanninntrengning og klemt inn på ene siden. Forstøttningsmur er murt opp. For 30 år siden. Holder bra. Det har vært taklekkasje i taket i trappeoppgang opp til 2 etasje i bolighus. Tett ned demontert pipebeslag og tettet. Er tett nå. Pkt. 8: Huset er fra 1937. Så noe sprekker og setninger finnes. Pkt. 9: Det har periodevis vært mus. Om vinteren sånn det kan være i gamle hus. Men ikke noe stort problem. Deler av ytterpanel på bolig er råtten. Vil tro at det også kan finnes råte i noen vinduer. Pkt. 11: Elektrikken A/S. Har gjort alt el arbeidet mens jeg har eid huset. A Bråten ble brukt føre 1985 når min far Eide hust. Eneste jeg har gjort selv er å montere lys (spotter) i tak på stue 2 etasje og soverom 2 etasje. Men vet ikke om deter ulovlig? Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Elektrikeren A/S 2850 Lena og Arvid Bråthen. 2850 Lena. Pkt. 12: Vanelig kontroll av el Anlegg for ca 14 år siden. Tilsyn el anlegg fra offentlige. Pkt. 14: Takplater bolighus. Egeninnsats. Pkt. 16: Det meste arbeidet er gjort av ufaglærte. ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 17: Eiendommen er registrert som enebolig. Men leilighet i første etasje har vært utleid. Pkt. 18: Utvendige terasser er overbygd og innlemmet i boligen i begge etasjer. Årstall 1975. Pkt. 18.1: Husker ikke dette. Men vet det var faglærte snekkere som gjorde jobben i 1975. Var føre jeg kjøpte huset.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL ELVESVINGEN 10! - Enebolig over to etasjer og kjeller sentralt i Lena. Boligen inneholder: 2. etasje: Kjøkken, stue, 1 soverom, bad/ vaskerom, trapperom og gang, samt bod. 1. etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad/ vaskerom og gang. Kjeller: Boder.

  Standard
  KORT FORTALT: - Enebolig over to etasjer - I tillegg kjeller som har godt med bodplass - Praktisk med kjøkken og bad i begge etasjer - 3 soverom - Romslig tomt - Uthus med loft og kjeller er oppført på eiendommen - Beliggende langs Lenaelva - Sentral beliggenhet - Gangavstand til diverse fasiliteter KJØKKEN: Kjøkkenet i første etasje har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkkenet i andre etasje har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er ingen ventilering fra kjøkken. BAD/ VASKEROM: Bad/vaskerom i 1.etasje Bad fra 1975 med belegg på gulv og våtromsplater/våtromstapet på vegger. Det er montert servant, dusjkabinett og toalett. Bad har skader på belegg og vegger. Bad/vaskerom i 2.etasje Bad fra 1975 med belegg på gulv og våtromsplater/våtromstapet på vegger. Det er montert servant, dusjkabinett og toalett. Bad har skader på belegg og vegger. INNVENDIGE OVERFLATER: Himlinger: malte plater og himlingsplater. Vegger: tapet, trepanel og malte plater. Gulv: laminat og belegg. Etasjeskiller er av trebjelkelag. I kjeller er gulvet av betong. Veggene har betong/mur. Boligen har malt tretrapp til andre etasje og enkel trapp til kjeller i treverk. Innvendig har boligen malte og luta fyllingsdører. Dører fra byggeåret og luta dører fra ca. 1990. DIVERSE UTSTYR: Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. 2 målere og kursfortegnelse er plassert i trapperom i andre etasje. Røykvarslere og brannslukkerapparater er montert. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med særlig høy radon-aktsomhet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Selger tar med seg: Tv-tuner til tv i 2 etasje, vaskemaskin 2 etasje, microbølgeovner 2 etasje, kjøleskap/fryser/ kombiskap 2 etasje. Medfølger i salget: Komfyr i 2 etasje, oppvaskmaskin 2 etasje, fryseboks 2 etasje, parabolantenne i 2 etasje. Første og andre etasje er delvis møblert. Mesteparten av møblene kan følge med i salget. Selger tar med seg kommoder, skinn buesalong i 2 etasje og hvitt salongbord i 1 etasje, samt spisebord på stue 1 etasje. Gressklippere og stiger kan medfølge salget. All innredning i kjeller og uthus medfølger. Så som reoler, hyller, benker og skap medfølger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er fra ca. 1938, med noe få oppgradering og modernisering etter 1975. Bygget har gjennomgående lav standard. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Ved oppussing vil det av erfaringsmessig bli avdekket avvik som ikke kan besiktiges ved en enkel befaring, Det må derfor påregnes store kostnader for oppgraderinger og moderniseringer nærmest en totalrenovering. Bygningen er oppført etter den byggeskikk og de krav som var gjeldene på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres avvik fra normal tilstand. Det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskrifter og krav til energi, klima, miljø og boligens funksjonalitet er normalt strengere enn de krav som var gjeldene ved oppføringstidspunktet. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1975 -Ombygging - Del av bygningen som inneholder bad og inngang til første etasje er ombygget. 1975 - Modernisering - Bygningen er utvendig og innvendig oppgradert/modernisert. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Takvinkelen er for liten til denne typen tekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stigetrinn for feier må monteres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det må foretas lokal utbedring. Innvendig > Overflater: Det er påvist skader på overflater. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Større avstand til brennbart materiale må lages. Innvendig > Innvendige dører: En del slitasjer og elde. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til kjøkken, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Ventilasjonsløsningen må utbedres. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Takkonstruksjon/Lof: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendig > Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer, 2 målere og kursfortegnelse er plassert i trapperom i andre etasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. El-kontroll anbefales. Tomteforhold > Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er ingen ventilering fra kjøkken.

  Parkering
  På egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,00))   60 792,- (Omkostninger totalt)   1 810 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Boligen har mursteinspipe. Vedovn i begge etasjer. Pipe fra byggeåret er ommurt over tak ca. 1990. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 15/3-2022. Utført. Siste dato for feiing: 26/8-2022. Utført. Merknader fra kommunen: Anmerkning registrert 15.03.2022: Pulverapparat må kontrolleres ihht regel om kontroll hvert 10 år. Forskrift om brannforebygging § 7. Brannvarsling og manuelt slokkeutstyr i bolig og fritidsbolig. Nytt pulver eller skum apperat må ha slokke klasse 21A eller høyere.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  24378

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, brannsyn/ feiing og eiendomsskatt. Vann kr 6100,- Avløp kr 6476,- Renovasjon kr 3878,- Brannsyn, feiing kr 499,- Eiendomsskatt kr 7424,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Skattegrunnlag kr 2249800,-. Eiendomsskatt kr 7424,-.

  Formuesverdi primær
  803595

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2892941

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Vannmåler er installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Forbruksgebyr for vann og avløp i 2023 er følgende: Forbruk vann kr 28,- per kubikk Forbruk avløp kr 35,- per kubikk Vannmåler sist avlest: Sist avlest dato: 18/11-2022. Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 786 m3.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/184/59: 24.06.1938 - Dokumentnr: 1221 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:184 Bnr:29 01.01.2020 - Dokumentnr: 1859141 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:184 Bnr:59 11.10.1938 - Dokumentnr: 2174 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3442 Gnr:184 Bnr:29 Med flere bestemmelser 3442/184/159: 24.01.1975 - Dokumentnr: 463 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 3442 GNR: 184 BNR: 68 01.01.2020 - Dokumentnr: 1558487 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: KNR: 0528 GNR: 184 BNR: 159 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Kommentar fra kommunen: Det foreligger ikke bygningstegninger i våre arkiver. Det foreligger en søknad fra 1938. Det ligger ingen tegninger vedlagt søknaden.     Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig veg. Det er privat stikkveg inn til eiendommen, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av stikkveg/ gårdsplass. Eiendommen har offentlig vann- og avløpsnett. Godkjent utslipp. Vannmåler er installert.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommunedelplan - Kommunedelplan Lena (24.2.2021) er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Kombinerte formål i sjø og vassdrag med eller uten tilhørende strandsone - Nåværende (Sjø og vassdrag) Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Boligen er registrert som enebolig i kommunen, men er gjennom årene benyttet som generasjonsbolig/ tomannsbolig. Fordeling bruksareal mellom etasjene er 84 m2 for 2.etasje og 76 m2 for 1.etasje.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,00))   60 792,- (Omkostninger totalt)   1 810 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  60792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,6 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, elektronisk signering, kommunal info, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2.500,- pr time, begrenset oppad til kr. 60.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ole André Heen-Olsen

Megler

Ole André Heen-Olsen

40 02 44 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev