aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Krabyskogvegen 216!
Velkommen til Krabyskogvegen 216!

LENA Krabyskogvegen 216

Tiltalende enebolig - stort og moderne kjøkken - 3 soverom - garasje - flott uteområde med hagedam og solrike uteplasser

 • kr 3 300 000
 • BRA 247 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 300 000
 • Omkostningerkr 99 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 399 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1964
 • Soverom3
 • ArealP-rom 192 m²
 • Tomt1 178 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   99 542,- (Omkostninger totalt)   3 399 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Plantegning 1. etasje
Meget tiltalende enebolig i landlige og rolige omgivelser. Boligen fremstår som godt ivaretatt og gir et fint inntrykk. Kjøkkenet er stort og godt med mye skap- og benkeplass. Smakfull innredning med et mørkt og moderne "look". Stilig barkrakkløsning ved kjøkkenøya, og praktisk med utgang til egen balkong. Stuen har varme farger som skaper en god atmosfære. Fin plass til både spisestuemøblement og sofakrok. Utgang til stor terrasse hvor man kan nyte solrike dager. Det er 3 koselige soverom i boligen. Innbydende bad med dusjnisje. Underetasjen har godt med boder og oppbevaringsmuligheter. Tomten er pent opparbeidet med plen, plattinger av skifer, støttemurer og beplantning. Gruset gårdsplass. Idyllisk hagedam.
Kjøkkenet er husets hjerte og et flott sted å samles til et bedre måltid.

Krabyskogvegen 216, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 247 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 192 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom og bad. Underetasje: Stue, vaskerom, treningsrom og entré.  Tomt
  1178m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er skrånende, enkelte flate hagepartier, opparbeidet med plen, plattinger av skifer, støttemurer og beplantning. Fremstår som pent opparbeidet. Idyllisk hagedam. Gruset gårdsplass. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen. Det foreligger målebrev datert 21.12.2004 på 1178 m2. Eiendommen ble etablert 15.07.1998. Bruksnavn: Trolhaug.

  Beliggenhet
  Boligen ligger usjenert, idyllisk og barnevennlig til med gode solforhold. Fra eiendommen har du gode turmuligheter med skog og mark i umiddelbar nærhet. Totenåsen med sine fine turområder og skiløyper ligger også bare en liten tur unna. I Lena sentrum finner man dagligvare, apotek, vinmonopol, bakeri, diverse forretninger og bensinstasjon. I nærheten ligger også barnehage og skoler. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157008676 - Enebolig - 1 boenhet - Bygningsnr. 157008676-1 Tilbygg - Bra 35 m2 - Bygningsnr. 157008676-2 Tilbygg - Bra 15 m2 - Bygningsnr. 21512966 Garasjeuthus anneks til bolig - Bra 48 m2 Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er spredt boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra ca. 1964 og tilbygd mot sør/øst og modernisert i ca. 1998. Normal standard og god planløsning. Grunnmur i betong. Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Taktekking med metallplater. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Etasjeskiller i betong og trebjelkelag i tilbygg. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2005. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass og sidefelt fra 2012. Heve/skyvedør i treverk med 2-lags isolerglass i 1. etasje fra 2004. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra kjøkken fra 2002, små justeringer behøves. Trang å få igjen. Stor terrasseplatting mot sør/vest. Fundamentert med blokker direkte på telefast grunn. Terrassegulv er nybeiset 2023. Konstruksjoner og overflater i treverk, og overflater av fliser over kulvert, samt utenfor skyvedør. Balkong mot nord/øst med adkomst fra kjøkken på ca. 5 m2. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkshøyde på 88 cm. Flislagt platting over kulvert til garasje på nivå med terrasseplatting sør/vest. Trapp i metall og trapp i stein fra parkering opp til terrasse. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Selgers opplysning: Drenering ble utført ifm. tilbygg i 1998. Grunnmur i betong. Grunnmur er innkledd innvendig, begrenset inspeksjonsmulighet. Støpt støttemur i betong mellom garasje og bolig. Støttemur i stablet betongblokker, utenfor inngangsparti. Skrånende tomt. Garasje fra ca. 2001. Gulv støpt på grunn. Yttervegg i murte blokker, isolerte og kledd med fasadeskifer utvendig. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Taktekking med metallplater. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Leddport av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm. Manglende snøfangere på bygningen, dette var krav ved byggeår. Bygget har påkostet standard utendørs. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Iht. tilstandsrapport datert 28.07.2023 av Ole Anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 3: En gang kom det vann opp av sluket fordi det ble tett i kummen pga det ble kastet en litt større gjenstand i toalettet. Pkt. 5: Diverse saltutslag på mur i garasje og på vegg i uisolert rom i kjeller. Dette var slik da vi kjøpte det også. Pkt. 6: Terrassen er ikke helt tett, fuger må tas opp og løse fliser må festes. Pkt. 9: Maur i hagen. Har vært mus, men har avtale med Pelias som setter ut bokser annenhver måned. Pkt. 11: Montert alt nytt elektrisk på kjøkkenet i 2022. Koblet på jacuzzi og ny kurs i sikringsskap. Nye led spottere på bad 2018. BBS Elektro og Lena Elektriker. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 12: El-kontroll 2021. Pkt. 16: Malt hus og garasje 2022/2023, lagt gulv oppå garasjerom 2019. Utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL KRABYSKOGEN 216! - en innbydende enebolig i lune farger, meget pent uteområde med hagedam og flotte uteplasser. Eneboligen inneholder: 1. etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom og bad. Terrasse mot sør/vest og veranda mot nord/øst. Underetasje: Stue, vaskerom, treningsrom og entré, samt boder og hobbyrom. Garasje med 2 biloppstillingsplasser. "Kulvert" (gang under terreng) med gjennomgang til garasje er medregnet i garasjens areal.

  Standard
  Velkommen til denne vakre eneboligen som vil sjarmere deg med sitt moderne og stilfulle interiør! Boligen fresmtår som fint ivaretatt og gir et godt inntrykk. Her finner du et stort og smakfullt kjøkken i mørke og moderne farger. Dette kjøkkenet er hjertet i hjemmet, og det er utstyrt med alt du trenger for å lage et bedre måltid til familie og venner. Stilig barkrakkløsning hvor man kan nyte morgenkaffen før avreise til jobb. Herfra har du også direkte tilgang til din egen veranda. Den romslige stuen er en oase av varme farger og koselige detaljer. Den inviterer deg til å slappe av etter en lang dag og gir deg et perfekt sted for hyggelige sammenkomster. Eiendommen har tre gode soverom, hver med sitt eget særpreg og rikelig med naturlig lys. Disse soverommene gir deg det perfekte stedet å trekke deg tilbake og finne roen etter dagens aktiviteter. Underetasjen har godt med bodplass og fine oppbevaringsmuligheter. Uteområdet er like imponerende som interiøret. Med en stor garasje har du rikelig med plass til å parkere biler og oppbevare utstyr. Hagedammen gir et rolig og naturlig element til hagen, og de solrike uteplassene gir deg et ideelt sted å nyte lange sommerdager og lune kvelder. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Integrert komfyr, koketopp, microbølgeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Høgskap med innredning og push up skuffer. Kjøkkenøy med platetopp og sitteplasser ved benkeplate. Avtrekksvifte med kullfilter integrert i platetopp. BAD/ VASKEROM: Bad: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Våtrommet er som fra byggeåret. Fliser på gulv og vegger. Malte glatte flater i himling. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjnisje. Gulvmontert wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i tilliggende konstruksjon vegg fra stue. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført. Vaskerom: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Vurdering av våtrom gjøres opp mot dagens forskriftskrav. Belegg på gulvet. Fliser på vegger. Malte glatte flater i himling. Utslagsvask. Gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Våtrommet er et vaskerom og har liten bruksbelastning der vannsprut direkte på gulv/vegg sjelden forekommer, det er derfor unødvendig med hulltaking. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Malte glatte flater. Panel. Himlingsplater. Vegger: Malte glatte flater. Panel. Gulv: Fliser. Laminat. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Etasjeskiller i betong på gammel del. Trapper av treverk mellom etasjene. Formpressede innerdører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entrè underetasje. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1991 er plassert på vaskerom. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i luke bak toalett på vaskerom. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Medfølger ikke i salget: Tørketrommel, vaskemaskin, slangetrommel på baksiden av huset. Kan medfølge: Hvite reoler og benker i garasje, bod og hobbyrom, samt alt utstyr og fisk til hagedam. Stoler tilpasset kjøkkenøy, 5 stk. Hvit seng med skrivebord under på et av barnerommet. Jaqussi medfølger, men det er lekkasje på denne.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, det er gjort vesentlige påkostninger, vedlikehold og påkostninger må allikevel påregnes. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1998 Tilbygg Tilbygg mot sør/øst, deler av stue med kjeller. Utført av firma. 2014 Tilbygg Bygget kulvert mellom garasje og bolig. Utført av firma. 2021 Modernisering Nytt kjøkken. Utført av firma. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Platting-kulvert mot garasje: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens forskriftskrav. Denne forskriften har nye krav og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke behov for utbedring av røykvarslingsanlegg. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning iht. Tek 17 krav. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Noe fuktmerker er registrert ved gjennomføringer - pipe. Ved fuktmåling registrerte jeg ikke unormale verdier. Opplysninger fra eier: Kondens på luftekanal for vifte på bad har oppstått på vinterstid. Fuktmerker synlig på loftsgulvet. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting, samt på kalde vinterdager når kondens vil oppstå. Det må gjøres tiltak på luftekanal fra bad. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Himling er lagt helt inn til pipe forbi brannmur i etasjeskillet. Røykrør fra peis underetasje er ført gjennom vegg i stålrør, deretter inn i pipe. Forholdet er ikke kommentert av feier i feierrapport. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser angående røykrør. Innhent dokumentasjon om mulig. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Fuktskjolder og saltutslag er registrert på deler av grunnmur. Drenering er ikke oppgradert på 25 år, det er derfor viktig å følge med på konstruksjonene. Kjeller er innredet og det kan være påregnelig med tiltak utvendig i form av drenering/isolering av grunnmur. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Smal trapp, dagens krav til bredde er 1meter. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Slitte misfargede fuger er registrert. Fuger bør skiftes ut. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Gulvet er tilnærmet flatt. Fall er ikke tilfredsstillende, men badet fungerer med dette avviket. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Kun et sluk i dusjsonen. Våtrommet fungerer med dette avviket. Det anbefales ytterligere undersøkelse av fagperson som kan gi en vurdering av om det er tilrådelig å gjøre utbedring av løse fliser/ fliser med bom. Det vil være viktig å vurdere eventuell skade på underliggende membran ved å utbedre/ ikke utbedre avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Ingen synlig slukmansjett under klemriing i sluk. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Innfesting av trykknapp på toalett mangler. Lokk på toppen av toalett må festes. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entrè underetasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Kontroll utført av sertifisert ELkontrollør/takstmann anbefales. Tomteforhold > Drenering: Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Eier opplyser at drenering av takrennenedløp er av egne rør. Det er ikke behov for strakstiltak, men utskifting av fuktsikring og drenering vil være påregnelig. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekking og undertak skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ut ifra alder kan skader og lekkasjer oppstå på eldre taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Snøfangere anbefales montert på alle takflater. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn (hjørnekasse ved flislagt platting sør/vest). Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning ved terrasse grunnet blikk som går ut på terrasseplatting, ukjent hvordan lufting er løst bak beslag. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det er ikke behov for strakstiltak i forhold til åpninger der mus kan komme inn, men det anbefales å følge med på tilstand slik at det kan avdekkes på et tidlig tidspunkt dersom det registreres mus inne i veggkonstruksjonen. Dersom det ønskes å gjennomføre tiltak for å stenge for inntrengning av mus må alle glipper / åpninger med størrelse over 6 mm tettes, ved en slik utbedring må det påses at ventilering av veggkonstruksjon ivaretas. Utvendig > Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er ikke vannbrettbeslag under vindu. Det gjøres oppmerksom på at vannbrett som står ubeskyttet i vær og vind over år er i risiko for fukt/råteskader. Omramming rundt vinduer er ført ned på vannbrett, risiko for fuktopptrekk. Vannbrett krever ekstra vedlikehold. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Det er registrert bom (hulrom) under flere fliser, det vil være normalt at fliser som er limt til dekke utendørs løsner over tid. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Vedlikehold kreves på flislagte flater, det er ikke behov for strakstiltak. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er ikke tettesjikt på vegg. Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Skader/følgeskader kan være en konsekvens av ufagmessig utførelse. Det anbefales derfor å følge med på tilstand til våtrommet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Eldre våtrom er ofte bygget uten særlig tanke på tetthet og fuktsikring, slik det er krav om i dag. Eldre våtrom med moderat bruk, kan ved endret bruksintensitet ha en kort gjenværende levetid. Nyere våtrom er konstruert for å tåle høyere bruksintensitet, sammenlignet med eldre våtrom. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for strakstiltak siden avløp fungerer i dag, men ut ifra alder kan utskiftninger påregnes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Våtrommet er et vaskerom og har liten bruksbelastning der vannsprut direkte på gulv/vegg sjelden forekommer, det er derfor unødvendig med hulltaking.

  Parkering
  Garasje på eiendommen. Stor gruset gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Jernbaneverkets bank og forsikring

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   99 542,- (Omkostninger totalt)   3 399 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv kjøkken, bad 1. etasje og gang og i de fleste rom underetasje. Luft til luft varmepumpe fra 2011. Ildsted. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Vedovn og peis i underetasje. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 27/1-2023. Utført. Siste dato for feiing: 27/1-2023. Utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energiattest foreligger.

 • Kommunale avgifter
  18000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, feiegebyr, renosvasjon og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Vann kr 3780 Avløp kr 3047 Renovasjon kr 3232 Brannsyn, feiing kr 499 Eiendomsskatt kr 6560 Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Formuesverdi primær
  710029

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2556105

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler: - Sist avlest dato: 18.11.2022. - Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 3833 m3.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/175/24: 24.08.1998 - Dokumentnr: 5450 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:175 Bnr:3 24.08.1998 - Dokumentnr: 5450 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr: Knr:0528 Gnr:175 Bnr:3 Fnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 712708 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:175 Bnr:24 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det må søkes om ferdigattest for garasje godkjent 07.06.2001 og tilbygg til bolig godkjent 13.04.2005. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger utvendige tegninger av garasje stemplet 2001. Det foreligger tegninger av tilbygg kjøkken og stue (2005). Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger på hele eneboligen. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Veg: Det er privat veg til eiendommen, og kjøper må derfor beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Det er vannmåler installert. Avløp: Det er slamavskiller med overløp til grøft. Eiendommen har septik tank. Septiktank med 3 kummer av betong. Godkjent utslipp. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. Eiendommer som ligger i nærheten av offentlig avløpsnett, vil kunne få krav om tilknytning. Kommentar fra kommunen: Private avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensingsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostnader til oppgradering.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan (19.6.2019) er avsatt til: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende Gjeldende regulering: Reguleringsplan for Krabyskogen industrifelt vedtatt 5.4.1976. Kommentar fra kommunen: Eiendommen ligger innenfor LNF-område der spredt boligbebyggelse er tillatt. Rammene for utvikling av eiendommen framgår av bestemmelsenes § 5.3. Eiendommen ligger ikke innenfor reguleringsplan for Krabyskogen. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   99 542,- (Omkostninger totalt)   3 399 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  99542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, markedsføring, elektronisk signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2.500,- pr time, begrenset oppad til kr. 60.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev