aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skolegata 16!
Velkommen til Skolegata 16!

LENA Skolegata 16

Koselig eldre enebolig sentralt i Lena - 3 soverom - overbygget terrasse - garasje - pent opparbeidet hage.

 • kr 2 750 000
 • BRA 225 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostningerkr 85 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 835 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1923
 • Soverom3
 • ArealP-rom 152 m²
 • Tomt809 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,00))   85 792,- (Omkostninger totalt)   2 835 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eldre enebolig med meget sentral beliggenhet på Lena. Boligen fremstår som lys og koselig. Kjøkkenet er romslig med fin plass til eget spisebord. Innbydende spisestue med god plass til spisestuemøblement, og stor stue med hyggelig sofakrok. Store vindusflater gir godt med dagslys inn, noe som skaper en luftig og god romfølelse. Med vedfyring i boligen får man en lun og god atmosfære. Utgang til stor overbygget terrasse. Boligen har 3 gode soverom i 2. etasje, det ene med utgang til egen veranda. Enkelgarasje på eiendommen. Flott uteområde med pent opparbeidede hagearealer, utelys og flaggstang. Gangavstand til alle sentrumsfasiliteter i Lena, her kan nevnes dagligvare, diverse forretninger, apotek, vinmonopol, spisesteder, bank og videregående skole.
Hyggelig spiseplass ved kjøkkenvinduet.

Skolegata 16, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 225 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. Deler av 2. etasje er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde. Rom i kjeller med opplegg for vaskemaskin er medtatt som S-rom fordi det ikke er laget som et fullverdig vaskerom,
  Primærrom
  1. etasje: 152 kvm P-rom inneholder: 2. etasje: 3 soverom, hvorav 2 store 2-delte, bad/wc og gang. 1. etasje: Kjøkken, spisestue, stue, toalettrom, mellomgang, gang og entré.  Tomt
  809m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som er flat og opparbeidet med plen, blomsterbed, prydbusker og beplantning. Belegningsstein på gårdsplass. Pent opparbeidet hage med flotte uteområder. Utelys og flaggstang. Delvis inngjerdet. Tomtestørrelse på ca. 809 m2 er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Målebrev fra 1987 viser et areal på 809 m2 + 124 m2 veggrunn. Eiendommen ble etablert: 17.12.1924.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i sentrum av Lena og med gangavstand til alle fasiliteter. I Lena finner man dagligvare, apotek, vinmonopol, diverse forretninger, bank, forsikring, spisesteder og bensinstasjon. Videregående skoler, idrettshall og idrettsplass i sentrum av Lena. Kort veg til flotte turmuligheter i nærområdet og Totenåsen. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 156996467 - Enebolig - 1 boenhet - Bygningsnr. 7616066 - Garasjeuthus anneks til bolig - BRA 38 m2. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra 1923. Tilbygget i ca. 1980. Normal standard og god planløsning. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord og undertak av plater. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 3-lags isolerglass. Ytterdør i tre til kjeller. Balkongdører i tre med 2- og 3-lags isolerglass. Garasje. Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Leddport av tre med garasjeportåpner. Innlagt strøm. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon Iht. tilstandsrapport datert 07.09.2023 av Sindre Illøkken Eriksen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Arbeid våtrom utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Huseier og rørlegger Bjørn Ramstadengen. Selger opplyser at el installasjoner, flislegging og støping er utført av faglært. Pkt. 2.1: Alt ble oppgradert med ny isolasjon. Pkt. 11: Alfa og elektriker'n samt din elektriker Toten har tatt elektro, Ramstadengen rørleggerarbeid. Utført avfaglært. Alfa Instalasjon, Bjørn Ramstadengen. Pkt. 12: Elkontroll. Pkt. 16: På tak etter nermere beskrivelse. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Rotstigen. Pkt. 20: Nabo har sitt kloakkrør gående gjennom hage underbakken. Naboen har derfor tillatelse til å grave ved feil. Pkt. 24: Tinglyst heftelse ved feil med kloakkrør.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL SKOLEGATA 16! - en koselig enebolig i sentrum av Lena, gangavstand til sentrumsfasiliteter. Bolig over 1½ etasje med kjeller, som inneholder: 2. etasje: 3 soverom, hvorav 2 store 2-delte, bad/wc og gang. Veranda mot sør med adkomst fra soverom. 1. etasje: Kjøkken, spisestue, stue, toalettrom, mellomgang, gang og entré. Overbygget terrasse mot sør med adkomst fra spisestue. Kjeller: Vaskekjeller og boder. I tillegg til trapp ned er det også trapp opp til gårdsplassen. Garasje med en biloppstillingsplass og hobbyrom.

  Standard
  Denne sjarmerende eldre eneboligen, sentralt plassert i Lena, er den perfekte blandingen av tradisjonell sjarm og komfort. Beliggenheten er ideell med gangavstand til alle nødvendige fasiliteter. Kjøkkenet er hjertet av hjemmet, preget av sin romslighet og en koselig frokostkrok ved kjøkkenvinduet hvor du kan starte dagen med en kopp kaffe. Spisestuen er lys og innbydende, med god plass til et vakkert spisestuemøblement, perfekt for familie og venner. Stuen er en lys og luftig oase, og den har en koselig sofakrok der du kan slappe av med en god bok eller underholde gjester. Fra stuen er det direkte utgang til en svært praktisk og overbygget terrasse, ideell for utendørs måltider og avslappende stunder. I andre etasje finner du tre komfortable soverom, hvorav 2 store 2-delte og et bad/wc, noe som gir god plass til hele familien. En enkelgarasje på eiendommen gir praktisk oppbevaring og parkering. Uteområdene er velstelte og vakre, med en flott opparbeidet tomt som inkluderer en hage med utelys og en flaggstang, perfekt for å heise flagget på spesielle anledninger. Denne eldre eneboligen i Lena er et ideelt hjem for de som ønsker å bo sentralt med alle bekvemmeligheter innen rekkevidde, samtidig som de kan nyte sjarmen og komforten i et tradisjonelt hus. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. BAD/ VASKEROM: Våtrommet er oppgradert i ca. 1995. Fliser på gulv og vegger. Himlingsplater. Servant med underskap. Dusj med forheng. Gulvmontert wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Toalettrom med gulvbelegg, panelplater på vegger og malte glatte flater i himling. Servant. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk. Panelovn. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Himlingsplater. Vegger: Panelplater. Malt panel. Tapet. Fliser. Malt puss/mur/betong. Gulv: Parkett. Heltregulv. Teppe. Fliser. Betonggulv. Trapper av treverk mellom etasjene. Lette/glatte innerdører. Glassfelt i enkelte dører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Varmepumpe fra 2018 er plassert i stue. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2020 er plassert i bod i kjeller. Utvendig persienne med motor på stort stuevindu. Utvendig persienne på alle vinduer unntatt vinduer og dør mot overbygd veranda, hvor det er innvendig pliségardiner.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Medfølger ikke i salget: Drivhus Lamper som henger i vinduer ( henger på krok) Fastmonterte lamper ved senger Oppvaskmaskin Vaskemaskin Tørketrommel Hvitevarer som medfølger i salget: Bosch - kjøl / frys Gram - komfyr Whirlpool - mikrobølgeovn

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Det anbefales at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1980 Modernisering Ny kjøkkeninnredning. Fronter er skiftet igjen senere. Egeninnsats. 1986 Modernisering Oppgradert dreneringen. Utført av firma. 2007 Modernisering Etterisolert på loftet med 30 ccm isolasjon. Utført av firma. 2013 Modernisering Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført av firma. 2013 Modernisering Støpt 3 gulv i kjelleren. Utført av firma. 2013 Modernisering Skiftet vinduer og balkongdør i 1. etasje. Utført av firma. 2013 Modernisering Malt utvendig kledning. Egeninnsats. 2015 Modernisering Pusset opp entre og trapperom. Utført av firma. 2018 Modernisering Ny taktekking garasje. Egeninnsats. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Ikke synlig membran i sluk. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør. Det er ikke behov for strakstiltak siden våtrommet fungerer med dagens bruk, men ut ifra at forventet brukstid er oppnådd, kan det være skjulte skader på eldre våtrom. Ved endret bruksmønster kan lekkasjer og vannskader oppstå på eldre våtrom. Våtrommet anbefales å totalrenoveres pga. elde. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Mosen på taktekkingen anbefales å fjerne. Utvendig > Nedløp og beslag: Malings/folieflass registrert. Takvannet ledes ikke tilstrekkelig vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Viktig å lede vann bort fra grunnmuren. Utvendig > Veggkonstruksjon: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Småsprekker nederst på kledning er registrert enkelte steder. Antydninger til råteskadet treverk i enkelte bord. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak. Liten lufting, men ikke dårligere enn krav ved byggeår. Utbedring av lufting vil ikke være lønnsomt som enkeltstående tiltak. Men ved skifte av utvendig kledning, bør det lages tilstrekkelig lufting. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Vinduer: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Vinduer med isolerglass fra 2000- tallet får tilstandsgrad 1. Mer enn halvparten av forventet brukstid på enkelte vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på de eldste vinduene tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Det er ikke behov for strakstiltak siden vinduene fungerer i dag, men ut ifra alder på enkelte vinduer kan skader eller punkteringer oppstå. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikeholdsarbeider må påregnes. Innvendig > Overflater: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer. Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting, tv og møbler er påregnelig på overflater. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det er ikke registrert avvik som tilsier at man må påregne umiddelbare tiltak, men pga. elde kan det ikke utelukkes avvik. Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller kke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Rom Under Terreng: Kjeller virker ikke fuktig alder tatt i betraktning, men det må påregnes fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Anses som normalt i eldre kjellere og vurderes derfor ikke som noe stort problem i forhold til dagens bruk, forutsatt god ventilering. Rom under terreng egner seg ikke for innredning. Det er ikke behov for strakstiltak siden rommene fungerer med dagens bruk. Det er viktig å følge med på konstruksjonene jevnlig. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Ventilasjon vurderes som ikke tilfredsstillende. Tilluft mangler under dør. Tilluft må etableres for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom. Veggventiler må etableres for å lukke avviket. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det er ikke behov for strakstiltak, men tiltak for re-drenering kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er ikke behov for strakstiltak, men rehabilitering må påregnes om man ønsker en frostsikker mur uten skjevheter og sprekkdannelser. Tomteforhold > Terrengforhold: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Viktig å lede vann bort fra fundamentene. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsanlegget må sjekkes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber fra Altibox lagt til husveggen. Det blir lagt inn før overtagelsen.

  Parkering
  Enkelgarasje på eiendommen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,00))   85 792,- (Omkostninger totalt)   2 835 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. Varmekabler i vindfang, gang og bad. Pipe i teglstein. Peisovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 24/2-2022. Utført. Siste dato for feiing: 24/2-2022. Utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  23207

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, branntilsyn/ feiing og eiendomsskatt. Vann kr 6295,- Avløp kr 6720,- Renovasjon kr 2747,- Brannsyn, feiing kr 499,- Eiendomsskatt kr 6946,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Skattegrunnlag kr 2104900,-

  Formuesverdi primær
  751755

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2706316

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Forbruksgebyr for vann og avløp i 2023 er følgende: Forbruk vann kr 28,- per kubikk Forbruk avløp kr 35,- per kubikk Vannmåler sist avlest: 20.11.2022. Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 736 m3.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/183/19: 04.08.1975 - Dokumentnr: 5239 - Erklæring/avtale Byggeforbud på nærmere angitt avstand 22.09.2009 - Dokumentnr: 702860 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3442 Gnr:183 Bnr:12 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 12.01.1925 - Dokumentnr: 900006 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:183 Bnr:12 01.01.2020 - Dokumentnr: 829315 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:183 Bnr:19 05.11.2009 - Dokumentnr: 842531 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighet hefter i: Knr:3442 Gnr:183 Bnr:56 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 18.11.2009 - Dokumentnr: 880765 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:3442 Gnr:183 Bnr:20 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det foreligger enkelte tegninger, men disse er ikke komplette og fremstår ikke likt som dagens bolig. Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Det er ikke mottatt innvendige byggetegninger/ planteginger av boligen, heller ikke fullstendige fasadetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Vannmåler er installert. Eiendommen har godkjent utslipp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommunedelplan - Kommunedelplan Lena (24.2.2021) er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Sentrumsformål - Nåværende Veg - Nåværende Gjeldende regulering: Plan id: 3442 20040002 Reguleringsplan for Skolestigen boligområde (30.11.2016) Formål: Kjøreveg Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,00))   85 792,- (Omkostninger totalt)   2 835 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  85792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtler, kommunal info, markedsføring, elektronsik signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev