aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ekromskogen 42 B - Flott halvpart av tomannsbolig helt i enden av boligfeltet
Velkommen til Ekromskogen 42 B - Flott halvpart av tomannsbolig helt i enden av boligfeltet

LILLEHAMMER Ekromskogen 42 B

Meget attraktiv halvpart av tomannsbolig over 3 plan med endetomt og nydelig vestvendt beliggenhet. Garasjeplass

  • kr 5 300 000
  • BRA-i 146 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 5 300 000
  • Omkostningerkr 151 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 451 640
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1976
  • Soverom4
  • Tomt352 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,00))   151 640,- (Omkostninger totalt)   5 451 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har for salg en meget tiltalende og gjennomført halvpart av tomannsbolig i Ekromskogen 42 B med kanskje det aller beste interne beliggenheten. Boligen ligger med en endetomt helt øverst i boligfeltet med mest sol og best utsikt. Boligen går over 3 plan, med tilbygg fra 1989, og er svært innholdsrik. Her har man 3-(4) soverom, stor stue 1-(2) med flere soner og ikke minst et skikkelig kjøkken med masse plass. Pent baderom og separat toalett er ofte veldig praktisk. Boligen holder en gjennomgående velholdt standard og god innvendig lagringsplass. Den solrike endetomten grenser mot grønne arealer og har mange fine uteplasser, på terrassen for morgenkaffen eller terrassen for dags- og kveldssolen. Garasjeplass i felles garasjeanlegg klargjort for elbillading medfølger boliger.
Plantegninger

Ekromskogen 42 B, Innlandet

  • Tomt
    352m²

    Beskrivelse av tomt
    Boligen ligger helt i sydenden av boligområdet og er en hjørnetomt grensene mot grøntområde. Delvis flat og skrånede vestvendt tomt, planert på flere nivåer med beplantede skråninger og grønne lunger. Her er det flere uteplasser, både på de store terrassene men også i hagen. Inngang til boligens inngangsparti via intern sti. Koselig dukkestue i hagen medfølger salget.

    Beliggenhet
    Attraktiv og rolig beliggenhet i Ekromskogen, ca 2,5 km nordøst for Lillehammer sentrum. Dette er et meget populært og veletablert boligområde bestående av rekkehus og tomannsboliger. Svært barnevennlig strøk uten biltrafikk. Fra Ekromskogen er det praktfull utsikt over Mjøsa og distriktet rundt og svært gode solforhold hele året. Ekromskogen har sin egen lekeplass som er sentralt plassert i feltet. Kort vei til fine tur- og rekreasjonsområder. Nærmeste dagligvareforretning er Kiwi Smestad som ligger rett vest ved Sigrid Undseths veg. Lillehammer sentrum kan by på et rikt handelsmiljø, kulturliv og en unik atmosfære. Byen byr på moderne og spennende butikker i hele sentrum, samt flere spesialforretninger med et variert utvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. I sentrum finner du også husflidsprodukter, vinmonopol og dagligvare i tillegg til et bredt utvalg av tjenestetilbud, gallerier, museum og mange gode og hyggelige cafeer, restauranter, kino mm. Lillehammer kan også by på flere fine badeplasser på sommerstid med bl.a. Badedammen og Mosoddstranda. Av besøkende og lokale blir gågata ofte referert til som Norges hyggeligste julegate! "Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum". For mer informasjon om Lillehammer sentrum se: http://www.lillehammersentrum.no.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra Fagabergvegen inn til felles parkingsplass for sameie. Interne gangveier frem til boligen. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Meget attraktivt og veletablert boligområde bestående av rekkehus og tomannsboliger.

    Barnehage/skole/fritid
    Kort vei til Nordre Ål barneskole som var ny i 2021, Smestad Ungdomsskole og flere barnehager i Nordre Ål.

    Offentlig kommunikasjon
    Gode bussforbindelser til sentrum og Hinn med hyppige avganger.

    Byggemåte
    Se vedlagt tilstandsrapport fra takstmann Folstad.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Svar: Ja Når kjøpte du boligen? Svar: 2006 Hvor lenge har du eid boligen? Svar: 17 år 6 mnd. Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja, Lekkasje i bod under kjøkken. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja, Utbygg mot sør har gitt litt skjevhet i gulv i stua 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Oljetank ite fjernet, godkjent av Lillehammer kommune Arbeid utført av: Husker ikke, men godkjent av kommunen 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, Nytt sikringsskap 2006. 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: I garasje, brukes ikke av oss nå 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Takstein lagt, ca 2012 Arbeid utført av: Bjørn Haugen 18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Ja, Tilbygg på østsiden, et soverom og et arbeidsrom over soverommet 18.1 Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Ja, Det var gjort før vi kjøpte i 2006 23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja, Gjort av takstmann i dag Tilleggskommentar: Ikke annet enn at vi har bodd her i snart 18 år, og er godt fornøyd. Stille og rolig område, bilfritt.

    Innhold
    Vi har for salg en meget tiltalende og gjennomført halvpart av tomannsbolig i Ekromskogen 42 B med kanskje det aller beste interne beliggenheten. Boligen ligger med en endetomt helt øverst i boligfeltet med mest sol og best utsikt. Boligen går over 3 plan, med tilbygg fra 1989, og er svært innholdsrik. Her har man 3-(4) soverom, stor stue 1-(2) med flere soner og ikke minst et skikkelig kjøkken med masse plass. Pent baderom og separat toalett er ofte veldig praktisk. Boligen holder en gjennomgående velholdt standard. God innvendig lagringsplass. Den solrike endetomten grenser mot grønne arealer og har mange fine uteplasser, enten på terrassen for morgenkaffen eller terrassen for dags- og kveldssolen. Fine plenarealer kan også benyttes. Beliggenheten er svært usjenert og det er ingen trafikk på de interne veiene. Garasjeplass i felles garasjeanlegg klargjort for elbillading medfølger boliger. Særdeles barnevennlig og naturskjønt område perfekt for de aller fleste. Velkommen til en hyggelig visning

    Standard
    Meget innholdsrik og fin bolig over 3 plan. 1. etg. Vindfang: Panel i himling, stående panel på vegg og fliser på gulv. Gang: Malt himling, liggende panel på vegg og fliser på gulv med varme. God og romslig gang med fin plass. Soverom 1: Malt himling, malte overflater på vegg, ny parkett på gulv. God soverom med fin plass til seng, garderobeløsninger og kontorplass. Sovesofa medfølger boligen. Soverom 2 - hovedsoverom: Malt himling, malte overflater på vegg, ny parkett på gulv. Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Ny og flott garderobe installert i 2023 medfølger boligen. Baderom: Panelt himling med downlights, fliser på vegg og gulv. Flislagt bad fra 2003. Dusjhjørne med glassdører og ny armatur fra 2019. Dobbel servant med underskap og 2 speil med overlys på vegg. Varme i gulv. Separat toalett: Malt himling, panel på vegg og parkett på gulv. WC og servant med underskap. Vaskerom: Malt himling, malte overflater på vegg og fliser på gulv. Plass til vaskesøyle. Utslagsvask og varmtvanns bereder. Boder: 3 stk. gode innvendige boder med mye god og unnværlig lagringsplass. Sikringsskap med automatsikringer på vegg. 2. etg. Stue: Malt panel i himling, malt stående panel på vegg og eikeparkett på gulv. Stor, lys og herlig stue med flere soner for sofagrupper, TV-stue og flott spisestue. Store glassflater gir de beste lysforhold og nydelig utsikt mot vest. Direkte utgang til solrik utsiktsterrasse. Trappeløp med glassvegger mot stuen. Ny og varmede Rais vedovn fra 2022. Masse plass til skikkelig spisestue hvor det dekkes opp til lange og hyggelige måltider. Kjøkken: Malt panel i himling med downlights, malt stående panel på vegg og eikeparkett på gulv. Stort og flott kjøkken med virkelig god arbeidsplass. IKEA-innredning med oppgraderte skapfronter i 2018. Her er det rikelig med både over- og underskap. Lang, u-formet, heltre benkeplate og steinplate på vegg over komfyr. Medfølgende hvitevarer som 80 cm. induksjonstopp og ventilator (begge nye i 2022), vegghengt komfyr og mikrobølgeovn, samt oppvaskmaskin (2017). Også ved kjøkkenet er det plass til koselig kjøkkenbord. Både stuen og kjøkkenet har medfølgende spesialtilpassede hev/senk persienner på vinduer. Tilbygg: Mellomgang: Malt panel i himling, malt stående panel på vegg og fliser på gulv. Denne gangen har tilkomst rett fra stuen og leder opp til loftstuen, soverom 3 og direkte ut til terrasse og hagen. Soverom 3: Malt panel i himling, malte overflater på vegg og parkettlaminat på gulv. Et flott og romslig soverom med plass til seng, garderobeplass og hjemmekontor. Loftstue/soverom/hjemmekontor: Malt panel i himling, malt stående panel på vegg og parkett på gulv. Koselig rom med skråtak og noe lavere takhøyde, se beskrivelse fra takstmann. Rommet har vinduer på to sider og kan benyttes til så mangt. Følgende TG2 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Taktekking. Taktekkingen er av betongtakstein. Eier informere; Eternit på taket ble erstattet med ny takstein, ca 2010. Vurdering av avvik: Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er ikke benyttet mansjett rundt takgjennomføring for lufterør. Se pkt. "Nedløp og beslag". Knekte steiner må skiftes for at undertak ikke skal få større skader. Nærmere undersøkelser må utføres når taket er fritt for snø og forholdene ligger til rette for ny besiktigelse. Eternit kan inneholde asbest og det forutsettes i taksten at dette ble forskriftmessig fjernet (dette er ikke kontrollert av takstmann, det er ikke lagt frem dokumentasjon på dette). 2. Taktekking (over hems) Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Avskalling av overflatebehandling på plater. Se pkt. "nedløp og beslag". 3. Veggkonstruksjon. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende og stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. For kort avstand fra panel ned til vannbrett. Ingen beslag mellom terrasse og kledning kan medføre at vann driver inn. Dette øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Manglende lufting vil kunne føre til hyppigere vedlikehold og kortere levetid på kledning. Panel har slått seg/kuver, sprekker. Fuktighet trekker opp i panel fra vannbrett pga. manglende avstand til vannbrett. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. 4. Takkonstruksjon/Loft opprinnel. Takkonstruksjonen har takstoler i tre. Vurdering av avvik: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Rundt takgjennomføring for luftekanaler er det utettheter, det ble påvist fukt/mugg og råteskader. Eier holder på med utbedring og har fjernet råteskadet trevirke (til befaring nr. 2). Merker etter tidligere lekkasje ned i etasjen under. Det er generelt fuktskjolder/merker etter fukt mellom duk og undertak, treverk, gips og isolasjon/papir. Delvis ødelagt papir over isolasjon. Innblåste blader mm. ligger oppå isolasjon. Det er påvist brudd på dampsperre og brannskille/gips i forbindelse med downlights (ingen dokumentasjon er lagt frem). Downlights og kasser må undersøkes nærmere. Isolasjonen i etasjeskille tetter dårlig, spesielt over downlights. Brannskille går ikke helt opp til møne. Branncellebegrensende skille mot annen bruksenhet er ikke vurdert på tilstandsnivå. Konsekvens/tiltak Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det bør gjøres lokale tiltak. Påviste skader må utbedres. Takgjennomføring må utbedres for å hindre større skader. Nærmere undersøkelse må utføres for å avdekke omfang i forhold til tetting av dampsperre. Downlights og kasser må undersøkes nærmere og isolasjon må utbedres. Branncellebegrensende skille bør undersøkes nærmere. 5. Vinduer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeårene. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. 6. Dører. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdører i tre. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er avvik: Dør fra tilbygg fra 1989 har oppsprekkinger/svelling på nedre del. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Behov for renovering/utskifting 7. Utvendige trapper Tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er avvik: Ett ødelagt trappetrinn. Konsekvens/tiltak Tiltak: Skade må utbedres. Kostnadsestimat: Under 10 000. INNVENDIG 8. Overflater Innvendig er det gulv av parkett, belegg og fliser. Veggene har trepanel, mur, tapet og gips. Innvendige tak har trepanel og gips. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Fuktmerker på hjørne ved kjøkkenvegg (under lufting i tak/på loft) etter vannlekkasje gjennom yttertak/lufting/beslag. Hjørnet var tørt under befaring. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak:bÅrsak til fuktmerker må utbedres (se pkt. takkonstruksjon). Omfang av skader må undersøkes nærmere. 9. Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Nasjonalt aktsomhetskart for radon viser at eiendommen ligger i et område med "høy" aktsomhetsgrad. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Under 10 000 10. Rom Under Terreng. Gulv har parkett, fliser og belegg. Veggene har betong/mur/tapet og panel. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i vindfang mot yttervegg. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7. Vurdering av avvik: Overflaten har fuktskjolder. Det er påvist fuktmerker/skjolder på list og vegg rundt avløpsrør i bod. Det er ikke forhøyet fuktnivå her under befaring. Trolig kan dette ha sammenheng med tidligere lekkasje på avløpsrør fra kjøkken. Det er dog forhøyet fuktnivå i gulv i boder, mindre mot kanter av belegg, noe som indikerer at fukt akkumuleres under belegg eller at det ikke har rukket å tørke ut etter vannlekkasje. Det er flere hull i himling i bod. Konsekvens/tiltak. Det må foretaes lokal utbedring Forhøyet fuktnivå i gulv kan indikere at det er manglende/svekket fuktsperre i gulvet eller at det ikke har tørket ut etter lekkasje før det ble lagt gulvbelegg. Konsekvensen er forhøyet fukt i betong noe som kan føre til muggvekst, ev råte i vegger på sikt. Fuktighet i gulv må undersøkes nærmere om det skyldes fuktoppsug fra grunnen eller manglende uttørring etter lekkasje. Hull i himling må utbedres. 11. Krypkjeller. Bygningen har krypkjeller/rom under trebjelkelag i tilbygg fra 1989. Etasjeskille ligger trolig på metallbjelke som ligger på støpte punktfundamenter (begrenset tilgang). Vurdering av avvik: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er veldig begrenset mulighet for besiktigelse pga. kort avstand ned til bakken, spesielt på deler av tilbygget. Det er i tillegg bygget terrasse på den ene siden av tilbygget som også hindrer besiktigelse, samt at det er snø og lagrede gjenstander (som er frosset fast) som vanskeliggjør besiktigelsen. Der man kom til ble målt forhøyet fuktnivå i etasjeskille, noe som indikerer at det kan være fuktskader (det er kun målt etter fuktighet på deler av konstruksjonen, da det ikke var tilgang til å måle hvor det er høyest sannsynlighet for fukt). Ukjent om det det er god nok lufting da det mangler tilgang. Konsekvens/tiltak. Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Fjerne planke som dekker for og rydde/tine løs gjenstander så man får tilgang. 12. Innvendige trapper. Boligen har lakkert/malt tretrapper. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Der mangler håndløper på deler av trappene. Noe smal trapp til hems. Konsekvens/tiltak Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Barn kan sette hodet fast i åpninger mellom opptrinn. 13. Innvendige dører. Innvendig har boligen malte fyllingsdører, noen med glass. Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak. Lokal utbedring må påregnes. Enkelte dører må justeres. Behov for vedlikehold på enkelte dører 14. Bad. Overflater vegger og himling. Veggene har fliser. Taket er malt. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Konsekvens/tiltak. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Bad har nådd eller er nær forventet levealder, så det er påregnelig med renovering av bad innen rimelig tid. 15. Bad. Overflater Gulv. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt utenfor dusjniche (stengt med tett terskel). Det er ukjent om det er membran bak oppkant/terskel for dør inn til bad. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Det må foretas nærmere undersøkes om det er membran bak oppkant ved terskel. Bad har nådd eller er nær forventet levealder, så det er påregnelig med renovering av bad innen rimelig tid. 16. Bad. Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluker og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bad har nådd eller er nær forventet levealder, så det er påregnelig med renovering av bad innen rimelig tid. 17. Vaskerom .Overflater vegger og himling Veggene har malt glassfiberstrie. Taket er malt/sparklet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er skader på vegger og himling. Løs tapet og merker etter reparasjoner. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må påregnes oppussing. 18. Vaskerom. Overflater Gulv. Gulvet er flislagt. Rommet har ingen varmekilde. Fall mot sluk er målt til ca 10. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist ujevnt lagte fliser og sprang. Konsekvens/tiltak. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Påviste skader må utbedres. Rommet er vanskelig å besiktige på grunn av fullt rom med skap, vvb og vaskemaskin, samt lagrede gjenstander. 19. Vaskerom. Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 20. Vaskerom. Ventilasjon. Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. 21. Toalettrom. Toalettrom med parkett på gulv, panel på vegger og plater i himling. Innredet med vegghengt toalett og servant med underskap. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er avvik: Det er påvist fukt på gulv rett under toalett, ukjent om det er lekkasje, men er trolig søl. Konsekvens/tiltak. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Lokal utbedring må utføres. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TEKNISK INSTALLASJON 22. Vannledninger. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og metall. Rør-i-rør er besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det mangler tettehylse i enden på rør-i-rør. Konsekvens/tiltak Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Ved lekkasje i rør-i-rør vil ikke vannet ledes til sluk og skade kan oppstå. 23. Avløpsrør. Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. 24. Ventilasjon. Boligen har mekanisk avtrekk på bad og kjøkken ellers naturlig ventilering. Slisser i vinduer på soverom. Klaffer i vegger på vaskerom og boder. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er noe begrenset ventilering av soverom. Det anbefales mekanisk avtrekk på toalett og vaskerom. Vinduer kan åpnes. Manglende ventilering kan føre til fuktmerker/kondens på vinduer noe som øker vedlikeholdshyppighet og kvalitet på inneluft. 25. Varmtvannstank. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. TOMTEFORHOLD Drenering. Dreneringen er antatt fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Konsekvens/tiltak. Innhent dokumentasjon, om mulig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Med økt alder på drenering er det økt risiko for fuktskader 26. Grunnmur og fundamenter. Bygningen har betonggrunnmur. Tilbygg fra 1989 trolig på metallbjelke fundamentert på støpte punktfundamenter. Tilbygg fra 1994 fundamentert på støpt punktfundament. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist større skjevheter i tilbyggene i 1. etg. (se pkt. etasjeskille), noe som indikerer for dårlig fundamentering. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Det er grunn til å overvåke tilstanden. Nærmere undersøkelse anbefales, og tiltak må påregnes. 27. Utvendige vann- og avløpsledninger. Utvendige avløpsrør er av ukjent type og utvendige vannledninger er av ukjent type. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Utvendige avløpsledninger er antatt fra 1977. Utvendige vannledninger er antatt fra 1977. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende TG3 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Nedløp og beslag. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke mulig å se hvor taknedløpene går/avrenning til/i grunnen, da disse er skjult (terrasse og fastfryste gjenstander). Det er utett mellom takfotbeslag og taktekking på tilbygg fra 1989. Det drypper under/bak takrenne på tilbygget. Det mangler mansjett mellom undertak og luftekanaler. Det ble påvist fukt i gjennomføring (for luftekanaler) og omliggende område til loft på opprinnelig del. Etter ny befaring har dette tørket opp. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Eier informerer om at han har bestilt ny takhatt og at isolasjon og mansjett skal monteres. Eier informerer også om at han skal reparere tak/beslag på tilbygg fra 1989. Andre forhold må undersøkes nærmere. Manglende utbedring vil øke skadeomfang og kostnader for utbedring. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. 2. Takkonstruksjon/Loft. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Råteskader påvist på forkantbord. Det er også antydning til råte/svekkelser under takplater mot takfot (begrenset mulighet til besiktigelse). Det drypper ned fra forkantbordet når det regner. Det ser ut som det er takpapp under platene som har "rullet"/trukket seg tilbake (overgang takfotbeslag og taktekking). Se pkt "Nedløp og beslag". Råte i vannbord. Konsekvens/tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig. Dette er en risikokonstruksjon, da det er begrenset mulighet til å besiktige konstruksjonen for å oppdage skader på et tidlig tidspunkt. Skadene må utbedres for at de ikke skal bli mer omfattende. Renovering av tak kan ikke utelukkes. Kostnadsestimat gjelder kun for nærmere undersøkelser (ikke reparasjon av feil/skader). Her må det gjøres nærmere undersøkelser. Kostnadsestimat: Under 10 000. 3. Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Dels overbygget veranda og terrasser i trekonstruksjoner. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Bærende bjelke under veranda har råtnet og nesten knekt av. Det er overheng på ca. 1,5 meter utenfor bjelke noe som gir svikt i terrasse. Liggende spiler på ca 3 cm (gjør det enkelt for barn å klatre). Sprekker og slitasje i treverk. Skjøt for bjelke for å støtte tak over veranda har sprekker (inne på stue). Det ser ut til å være over 50 cm høyde ned til terreng. Det er her ikke montert rekkverk på terrasse (snø vanskeliggjør eksakte målinger). Konsekvens/tiltak. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Veranda må renoveres. Må sikres med en gang. Her er det stor fare for at den faller ned. Veranda og terrasse må undersøkes nærmere uten snø og når veranda er sikret. Kostnadsestimat er kun for nærmere undersøkelser. Eier informerer om at ny bærebjelke er bestilt. Kostnadsestimat: Under 10 00 4. Etasjeskille/gulv mot grunn. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Betongdekke mot grunnen i opprinnelig del. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist knirk i gulv, spesielt i tilbygget del i 1. etg (uten underbygg). Konsekvens/tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Det er skjevheter i gulv, spesielt i gulv ved tilbygg i 1. etg (uten underbygg (antatt fra 1994) og ved tilbygg mot øst (fra 1989). Dette må undersøkes nærmere. Her er det risiko for å måtte utbedre fundamentering. Det anbefales at det gjøres ytterligere undersøkelser for å avdekke omfang som grunnlag for kostnadsoverslag. Oppgitt kostnadsestimat er antatte kostnader for nærmere undersøkelser. Kostnadsestimat: Under 10 000 5. Elektrisk anlegg. Hovedsakelig åpent anlegg. Eldre inntakssikring og nyere automatsikringer (2006 jfr. eier). 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. NB! Alle TG 3 med unntak av nr. 4 vil bli utbedret før overtagelse.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Følgende inventar medfølger ikke: PH lampe over spisebord på kjøkkenet

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Ny utgangsdør med kodelås Terrasse på sørsiden bygget ut Hele huset malt utvendig i 2021 Takstein lagt i ca. 2012 Nytt sikringsskap i 2006

    TV/Internett/bredbånd
    Telenor er leverandør av tv/ bredbåndstjenester. Pris kr. 1500,- pr. mnd.

    Parkering
    Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Garasjeplassen ligger i garasje nr. 47 og har plass nr. P076. Det er installert infrastruktur for elbil-lader på plassen.

    Forsikringsselskap
    Storebrand

    Polisenummer
    131225

    Diverse
    Det finnes både utekran og utvendig strømuttak på boligen. Forsikring må tegnes på egenhånd. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,00))   151 640,- (Omkostninger totalt)   5 451 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming samt varme i gulv på bad og i gang 1. etg. Ny Rais peisovn i stue 2022.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    20360

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    I dette beløpet inngår avgifter vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet fordeles på fire evt. tolv terminer.

    Info om eiendomsskatt
    For boliger, fritidsboliger og boligdelen av landbrukseiendommer utgjør eiendomsskatten 4 promille av eiendommens skattegrunnlag. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt.

    Formuesverdi primær
    1134436

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4310857

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    De beregnede boligverdiene beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Beregningene baserer seg på en modell ut fra størrelsen på bolig, boligtype, boligprisene i området for denne boligtypen, boligens alder og geografisk plassering. Formuesverdi beregnes ut fra hvordan type bolig det er snakk om: Primærboliger (boligen du selv bor i): Formuesverdien settes til 25 prosent av beregnet markedsverdi for boliger med markedsverdi under 10 millioner kroner og primærboliger med markedsverdi over 10 millioner kroner: Det over 10 millioner verdsettes til 50 prosent av beregnet markedsverdi i 2022 og til 70 prosent av markedsverdi i 2023. Sekundærboliger (utleieboliger mv): Formuesverdien settes til 100 prosent av beregnet markedsverdi i 2023 (95 prosent i 2022).Se skatteetaten for mer informasjon: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter/eiendomsskatt og årlig velavgift, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Årlig velavgift
    6000

    Velforening
    Pliktig medlemskap i Ekromskogen Huseierlag. Det betales avgift 4 ganger i året. I beløpet inngår drift og vedlikehold av fellesgarasjer, veier og fellesområder. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i huseierlagets vedtekter og vedlagte dokumenter. Utfyllende informasjon om Ekromskogen Huseierlag er tilgjengelig på https://www.ekromskogen.com.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3405/41/496: 04.10.1976 - Dokumentnr: 8715 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3405 Gnr:41 Bnr:408 01.01.2020 - Dokumentnr: 106493 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0501 Gnr:41 Bnr:496

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for bolig datert 25.08.1976 Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 29.12.1989

    Vei, vann og avløp
    Vei: Adkomst fra offentlig vei via privat internvei. Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett. Det er Ekromskogen Huseierlag SA som eier og er ansvarlig for VA-anlegget på fellesarealer. Inne på beboernes egne eiendommer er det eierne selv som i utgangspunktet er ansvarlig for situasjoner som oppstår.

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til boliger. Reguleringsplan 55- REGULERINGSBESTEMMELSER FOR OMRÅDET SMESTAD - FAGSTAD NORD I LILLEHAMMER. Stadfestet av fylkesmannen den 25.1.74. Boligbebyggelse-nåværende. Småhusbebyggelse i felt. KOMMUNDELPLAN LILLEHAMMER BY - BYPLANEN 2020-2023 (2030). BESTEMMELSER RETNINGSLINJER Datert 12.03.2020. Revidert etter vedtak i Kommunal- og moderniseringsdepartementet 10.03.21.

    Adgang til utleie
    Ekromskogen består kun av selveier-boliger og medlemmene står helt fritt til å leie ut både sin egen bolig og garasjeplass som de selv ønsker. Ved utleie skal styret informeres om hvem som er leietaker.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,00))   151 640,- (Omkostninger totalt)   5 451 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    151640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 25.000,- oppgjørshonorar kr  8000,- og visninger kr. 4500, -. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev