aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom v/Elene M. Torre har gleden av å presentere Haralds gate 1 B.
Aktiv Eiendom v/Elene M. Torre har gleden av å presentere Haralds gate 1 B.

LILLESTRØM Haralds gate 1B

Enebolig med renoveringsbehov. Sentralt og barnevennlig. Solrik tomt på 702 kvm. Sjelden mulighet, stort potensial.

 • kr 6 800 000
 • BRA 172 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 6 800 000
 • Omkostningerkr 187 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 987 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1947
 • Soverom1
 • ArealP-rom 123 m²
 • Tomt702.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,00))   187 042,- (Omkostninger totalt)   6 987 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Haralds gate 1 B er en eldre enebolig over to plan og kjeller benyttet som generasjonsbolig. Boligen omkranses av hage med plen, hekk og frodige busker. Gårdsplassen er gruset og i enden av denne står en dobbelgarasje fra 1988. Tomten er solrik og 702 kvm, så det er rikelig med boltreplass og mange muligheter for utnytting av arealet. Boligen fremstår med stor slitasje og er å anse som et renoveringsobjekt/rivningsobjekt. Potensialet er stort, men mulighetene bør undersøkes med kommunen. Boligen har i dag to kjøkken, tre stuer, ett soverom, bad og wc fordelt på to etasjer. I kjelleren er det boder og ytterligere potensial. Med en slik sentral beliggenhet er mulighetene store for å skape seg et drømmehjem.
Entréen har belegg på gulvet og tekstiltapet på veggene.

Haralds gate 1B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  Kjeller: 49 kvm
  1. etasje: 69 kvm
  2. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 69 kvm Entré, trapperom, kjøkken, 2 stuer, bad, toalettrom.
  2. etasje: 54 kvm Trapperom, kjøkken, stue, soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 49 kvm Boder.

  Garasje
  Sekundærrom
  1. etasje: 33 kvm Garasje.  Tomt
  702.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eneboligen ligger i et meget barnevennlig og sentralt område, rett ved Sørumsparken. Tomten er hele 702 kvm, flat og opparbeidet med plen, hekk og lubne prydbusker. Gårdsplassen er gruset fram til en dobbelgarasje og det er bra med parkeringsareal. Boligen er registrert som oppført i 1947, men er muligens eldre og er tilbygd i ettertid. Den har liggende hvit kledning, taktekking med betongtakstein og eldre vinduer. Fra en av stuene i første etasje er det utgang til en overbygd terrasse på ca. 12 kvm med trapp ned til hagen. Uteplassen er i likhet med boligen i behov av vedlikehold og oppussing. Det må påregnes noe støy fra jernbanen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Vigernes i Lillestrøm, like øst for sentrum. Lillestrøm barnehage og idylliske Sørumsparken ligger i nabolaget, det er ca. 10 min gange til Vigernes barneskole og ca. 15 min gange til Lillestrøm stasjon ? eller ca. 5 min på sykkelen. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 5 min gange fra boligen. Sørumsparken er en liten idyll med lekeplass, benker, gazebo, trær og plenområder. Forøvrig er det kort vei til St. Sunnivas plass, som er en liten perle hvor det legges skøyteis om vinteren. Her kan kalde vinterdager tilbringes med skøyter, kakao, venner og familie. Det er også lysløyper, alpinanlegg og merkede turstier i områdene rundt byen. Det tar få min. å sykle til Lillestrøm idrettspark med blant annet Skedsmohallen, Romerike friidrettsstadion, LSK-hallen og Lillestrøm Tennishall. I samme området ligger Åråsen stadion, og for den som er glad i golf er det ca. 5 min med bil til Lillestrøm golfklubb sine fasiliteter. For hesteinteresserte kan det anbefales en tur til Sørum Fritidsgård Ridesenter. Det er kort gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Nitelva, noe som legger til rette for mosjon og hyggelige søndagsturer. Knyt på deg joggeskoene og nyt Lillestrøms mange kultursatsninger på veien. Noen kilometer opp finner du Nebbursvollen Friluftsbad, byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk m.m. På kulturfronten står Lillestrøm for store nysatsinger og kan by på et fristende utvalg innenfor uteliv, shopping og små spesialbutikker. I tillegg til eget kjøpesenter og koselige handlegater har Lillestrøm et flott kulturhus, topp moderne kino, samt et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er ett av årets høydepunkter. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Kanalveien og Kiwi Lillestrøm stasjon. Coop Obs Hypermarked er også et populært handlested. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt og variert utvalg av butikker. Dessuten er det kort vei til Strømmen Storsenter, som er landets mest innholdsrike kjøpesenter. Området byr på offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Leiv Eirikssons gate som ligger ca. 3 min gange fra boligen og det ca. 5 min med sykkel til Lillestrøm stasjon. Toget har en reisetid på ca. 10 min til Oslo S og ca. 15 min til Oslo Lufthavn. Med bil tar det ca. 10 min til Strømmen, 10 min til Lørenskog, 25 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av leiligheter, villaer og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er ca. 10 min gange til Vigernes barneskole og ca. 25 min gange til Kjellervolla ungdomsskole ? eller ca. 5 min på sykkel. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lillestrøm og Skedsmo vgs. OsloMet ? storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller, ca. 15 min unna på sykkel. Nærmeste barnehage ligger ca. 450 m fra boligen.

  Offentlig kommunikasjon
  Området byr på offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Leiv Eirikssons gate som ligger ca. 3 min gange fra boligen og det ca. 5 min med sykkel til Lillestrøm stasjon.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Grunnmur av sement med stein, kalt "sparesteinsmur". Takkonstruksjon/taktekking: Halvvalmet takkonstruksjon i tre med kaldt møneloft over boligen. Taktekking av betongtakstein. Takoverbygg i trekonstruksjoner tekket med papp over inngangsparti og over terrasse. Veggkonstruksjon: Yttervegger i trekonstruksjon med liggende panel. Etasjeskiller: Etasjeskille med trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Byttet toalett. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Se tilsynsrapport. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Se tilsynsrapport. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Se tilsynsrapport. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Se tilsynsrapport.

  Innhold
  Haralds gate 1 B er en eldre enebolig over to plan og kjeller, benyttet som generasjonsbolig. Boligen omkranses av hage med plen, hekk og frodige busker. Gårdsplassen er gruset og i enden av denne står en dobbelgarasje fra 1988. Tomten er solrik og 702 kvm, så det er rikelig med boltreplass og mange muligheter for utnytting av arealet. Boligen fremstår med stor slitasje og er å anse som et renoveringsobjekt/rivningsobjekt. Potensialet er stort, men mulighetene bør undersøkes med kommunen. Boligen har i dag to kjøkken, tre stuer, ett soverom, bad og wc fordelt på to etasjer. I kjelleren er det boder og ytterligere potensial. Med en slik sentral beliggenhet er mulighetene store for å skape seg et drømmehjem. Kort fortalt - Eldre enebolig over tre plan. - Behov for renovering. - Solrik tomt på 702 kvm. - Terrasse på ca. 12 kvm. - Plen, hekk og prydbusker. - Parkering i dobbelgarasje. - Gruset gårdsplass. - Tre stuer og to kjøkken. - Bad og wc i 1. etasje. - Kjeller med boder. - Ett soverom i loftsetasje. - El-skap med automatsikringer. - Varmepumpe i stuen. - Ildsted i begge etasjer. Planløsning 1. etasje: Entré, wc, bad, kjøkken, 2 stuer, og trapperom. Loftsetasje: Trapperom, kjøkken, soverom og stue. Kjeller: 4 boder. Første etasje Boligen har et overbygd inngangsparti med adkomst via trapp. Entreen på innsiden har belegg på gulv, tekstiltapet på veggene og det er dør videre til trapperom. Her er det hvitmalte vegger, belegg på gulv og trapp opp til loftsetasjen. En dør fører ned til kjellertrapp. I kjelleren er det flere boder. Fra trapperommet er det en dør inn til stue og kjøkken. Kjøkkenet har en eldre, plassbygd innredning med gråmalte fronter, skrå overskap, benkeplater i respatex og vaskekum med heldekkende benkebeslag. Det er bra med skapplass, men modernisering bør påregnes. Kjøkkenet har nyere kullfilterventilator, tapet over benk og plass til spisebord ved kjøkkenvindu. Stuen er lys og todelt, med varmepumpe i den ene delen og utgang til terrasse fra den andre. Rommene har gulvbelegg, lysmalte vegger og tak-ess. Overflatene er i behov av oppussing, men romstørrelsen er fin og det er godt med dagslys fra vinduene. Bad og toalettrom ligger i første etasje og har inngang fra entreen. Badet har badekar med dusjløsning, vegghengt servant og opplegg for vaskemaskin. Rommet har belegg på gulv, tapet på veggene og oppvarming med stråleovn. Full rehabilitering bør påregnes. Toalettrommet har belegg på gulv, malte vegger, toalett, servant og speilskap. Loftsetasjen Boligen er innredet som en generasjonsbolig, og i loftsetasjen ligger en stue, et soverom og et ekstra kjøkken. Stuen har blå vegger, belegg på gulv og godt med dagslys fra vindu. En flissatt kamin gir rommet et fint blikkfang. Kjøkkenet er plassbygd og fremstår som originalt fra byggeår. Det har skuffer og skap med trefronter, noen malt og en utslagsvask på motsatt vegg av skapene. Innenfor kjøkkenet ligger soverommet med plassbygd skap og slitte overflater. Oppussing må påregnes for hele etasjen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Veggkonstruksjon: Yttervegger i trekonstruksjon med liggende panel. Vindskier av tre. Besiktiget fra bakkenivå med de begrensninger dette medfører. Vurdering av avvik: Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eldre panel er oppsprukket og har manglende vedlikehold. Tiltak: Andre tiltak: Kledning må utbedres eller skiftes. Utvendig > Vinduer: Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass og lufteventil i enkelte vinduer, samt koblede vinduer. Alder på glass er datert: 1978, 1981 og udaterte. Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Tiltak: Andre tiltak: Det må påregnes at vinduer må skiftes. Utvendig > Utvendige trapper: Trapp og rekkverk til inngangsparti i stål og tre. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk mangler spiler eller bord. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Utvendig > Andre utvendige forhold: Takoverbygg i trekonstruksjoner tekket med papp over inngangsparti og over terrasse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Begge konstruksjoner har til dels store skjevheter og skader. Tiltak: Begge konstruksjoner må utbedres eller skiftes. Innvendig > Overflater: Gulv er i hovedsak av: Belegg. Vegger er i hovedsak av: Malte plater. Himlinger er i hovedsak av: Malte plater, tak-ess. Overflater i kjelleretasje er vurdert under "Rom under terreng". Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Alle overflater har skader, sltasje og behov for modernisering. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille med trebjelkelag. Ved stikkprøve-målinger ble det registrert skjevheter på gulv i begge etasjer. Det er målt ca. 20 mm høydeforskjell på gulv i stue loftsetg over en lengde på ca 2 m og ca. 30 mm over hele rommet. Det er målt ca. 25 mm høydeforskjell på gulv i stue 1.etasje over en lengde på ca 2 m og ca. 30 mm over hele rommet. Kjelleretasje har grovstøpt plate og de er ikke relevant å måle etasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk i flere gulv. Skjevheter i en eldre bolig kan skyldes naturlige nedbøyninger over tid. Det er ikke tegn til andre avvik som kan ha sammenheng med skjevhetene. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng: Kjelleretasje under hoveddel med innvendig tilgang. Gulv og vegger av mur og teglstein. Himling av trepanel, eternittplater. Det bemerkes at plater av eternitt kan inneholde asbest. Alle virksomheter som skal utføre riving, reparasjon eller vedlikehold av asbestholdig materiale, skal derfor ha tillatelse fra Arbeidstilsynet. Se mer på arbeidstilsynet.no. Vurdering av avvik: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Fuktig kjeller. Ved fuktmåling i trevirke viste opp til 19 % fukt som er i faresonen for skadelig fukt. Tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Plater med tapet på vegger og i himling. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er ikke kjent type tapet, grunnet alder og skader er den ikke tilstrekkelig som tettesjikt i våtsoner. Tiltak: Membran/tettesjikt må legges. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Belegg på gulv. Det er målt ca. 1:100 fall i fra terskel til område ved sluk. Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. I tillegg er det oppkant med belegg ved dør på ca. 100 mm. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert knirk i gulvet. Eldre belegg der belegg har løsnet fra underlag enkelte steder. Tiltak: Belegg må skiftes ved renovering. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Plastsluk med klemt belegg. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Våtrommet står foran full oppgradering. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Sanitærutstyr og innredning består av: Badekar, servant og opplegg for vaskemaskin. Oppvarming med stråleovn over dør. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er sprekker i servant. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Servant bør skiftes. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det et en eldre avtrekksventil tilkoblet strøm som ikke virket på befaringsdagen. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Avtrekksvifte er defekt. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Eldre innredning med plassbygde skap og skuffer. Eldre utslagsvask. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Det er registrert lekkasje fra oppvaskkum eller blandebatteri. Tiltak: Andre tiltak: Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er observert brannslukningsapparat og røykvarslere i boligen. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Halvvalmet takkonstruksjon i tre med kaldt møneloft over boligen, innvendig tilgang fra luke. Deler av møneloftet har gulv, isolert etasjeskille. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fuktskjolder ved pipegjennomføring. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det bør gjøres tiltak for å holde mus ute av bygning. Utvendig > Dører: Ytterdør av tre til entré. Hev- og skyvedør av tre med 2-lags isolerglass fra stue til terrasse. Datert 1978. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Ytterdør er ikke tett. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse med overbygg og rekkverk i trekonstruksjoner, tilgang fra stue og hage. Vurdering av avvik: Det er avvik: Overbygg, terrasse og rekkverk har manglende vedlikehold og noe råte i rekkverk. Tiltak: Terrasse må utbedres og behandles. Innvendig > Pipe og ildsted: Teglsteinspipe, som er rehabilitert fra møneloft og over tak med elementpipe, sotluke i kjeller og feieluke på møneloft. Tilkoblet vedovn på kjøkken, kamin i stue loftetasje og vedovn i kjeller etasje. Kamin er tilkoblet parafin med dagtank i trapperom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eldre ovner med ukjent funksjon, avflassing og sprekker i pipe og brannmur. Tiltak: Det må foretas et feietilsyn før ovner kan brukes. Innvendig > Innvendige dører: Finerdører og tredører med speil, enkelte med glass. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører tar i karm og har slitasje. Skyvedør mellom kjøkken og stue kan ikke lukkes. Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Eldre kjøkkeninnredning i 1.etasje i heltre med malte fronter, benkeplate i tre med respatex plate, heldekkende benkebeslag i stål med doble vaskekummer. Belegg på gulv. Ved fuktsøk ble det registrert normale verdier på utsatte steder. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Eldre innredning med slitasje og skadet benkeplate.. Tiltak: Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Nyere kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom i 1.etasje med belegg på gulv, malte plater på vegger og himling. Utstyr består av frittstående toalett, servant og skap. Naturlig avtrekk. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist andre avvik: Toalett er plassert på to trelekter. Mindre lekkasje fra vannlås under servant. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Toalett bør festes direkte på gulv og lekkasjen må utbedres. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Synlige avløpsrør av plast. Stakeluke i kjeller, lufteventil for avløp på kjøkken loftetasje og i toalettrom. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Avløpsrør i kjeller er lagt på tvers av rom og ikke tildekket i grunn. Innvendig lufteventil er en sekundær løsning, lufteledningen for avløpssystemet bør føres til det fri over øverste installasjon der dette er mulig. Tiltak: Anlegget bør sjekkes av fagperson. Lufteledningen for avløpssystemet bør føres til det fri over øverste installasjon der dette er mulig. Tomteforhold > Drenering: Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er vurdert ut fra alder på bygning. Vurdering av avvik: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige trapper: Tett svingt tretrapp til loftetasje. Enkel tretrapp til kjeller. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Eldre trapp med slitasje. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Synlige vannrør av kobber med og uten plastkappe. Stoppekran er plassert kjeller. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp med private stikkledninger. Det foreligger ingen opplysninger, derfor er det tatt høyde for at det er eldre private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Vinduer i loftetasje er ikke godkjent for rømning. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 23.05.23 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2020, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Pipen er rehabilitert fra møneloft og over tak. Ventilasjonen er naturlig. Nyere varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i kjelleren. Sikringsskapet har automatsikringe Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i dobbelgarasje fra 1988 og på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,00))   187 042,- (Omkostninger totalt)   6 987 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp elektrisk med varmepumpe i stuen og stedvis panelovner. Det er vedfyring i vedovn på kjøkkenet, kamin i loftstue og vedovn i kjeller. Kaminen er tilkoblet parafin med dagtank.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  17295

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg kommer eiendomsskatten som er pålydende kr. 2 858 inneværende år. Tallene er prognoser for 2023 og mottatt fra Lillestrøm kommune.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 625 796. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 6 178 023.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/81/683: 08.07.1925 - Dokumentnr: 800055 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:246 28.03.1988 - Dokumentnr: 102718 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2370 06.02.1992 - Dokumentnr: 1852 - Målebrev Areal 702m2 01.01.2020 - Dokumentnr: 1849218 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0231 Gnr:81 Bnr:683

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Iht. Lillestrøm kommune foreligger det hverken brukstillatelse eller ferdigattest på boligen.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,00))   187 042,- (Omkostninger totalt)   6 987 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  187042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25 000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev