aktiv-eiendomsmegling
Eiendomsmegler Henrik Nordli ønsker velkommen til Kjerulfs gate 29!

Lillestrøm Kjerulfs gate 29

Velholdt, innholdsrik enebolig m/garasje. 10 min gange fra sentrum. To bad og vaskerom. Peis og varmepumpe.

 • 8 500 000
 • BRA 178 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING8 500 000
 • OMKOSTNINGER228 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 728 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 956
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 174 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT680 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 8 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  228 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 728 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Velholdt enebolig over tre plan.
- Utvendig adkomst til kjeller.
- Solrik, pen hage med plen.
- To fine uteplasser.
- Steinlagt innkjørsel og gårdsplass.
- Garasje fra 2004 med elport.
- Bod/kontor på garasjehems.
- Flislagt entré, tilbygd i 2010.
- Ytterdør med kodelås.
- Varmepumpe og peis med innsats.
- Stue med utgang til terrasse.
- Spisestue i åpen løsning til kjøkken.
- Kjøkken med flere hvitevarer.
- Gang med plass til møblement.
- Innredet kjellerstue med gulvfliser.
- To bad med toalett og dusj.
- Ett bad modernisert i 2021.
- Vaskerom med kjøkkeninnredning.
- Tre soverom i andre etasje.
- Innredet rom i kjelleren.
- Kjellerstue med flislagt gulv.
- Varmtvannsbereder fra 2021.

Planløsning
1. etasje: Entré, trapperom, gang, stue/spisestue og kjøkken.
2. etasje: Trappegang, 3 soverom og bad/wc.
Kjeller: Trappeinngang, gang m/trapp, vaskerom, bod, bad, innredet kjellerstue og innredet rom.
Planskisse 1. etasje

Kjerulfs gate 29, Viken

 • Entré og gang
  Boligen ble påbygd med nytt inngangsparti i 2010 og har ytterdør med kodelås. Entreen har fliser på gulvet og gråmalte panelplater på veggene. Det er åpen garderobeløsning lengst inn i rommet og dør med glass til en pen gang med trapp til andre etasje og kjeller. Boligen har også utvendig adkomst til kjelleren.

  Trappegangen har en kombinasjon av tapet og malte panelplater på veggene, gulvet har laminat og i taket er det innfelt downlights. Fra trappegangen er det videre adkomst til en større gang med plass til møblement i form av godstoler eller kontorløsning.

  Stue og spisestue
  Boligen har to pene stuer som ligger i flukt med hverandre, med bred åpning mellom rommene. Den ene stuen fungerer som tv-stue og har peis med innsats, mens den andre ligger i åpen løsning med kjøkkenet og fungerer som spisestue. Begge har laminatgulv, lysmalte vegger og dekorative himlinger med panel. I spisestua har veggene brystning og himlingen downlights.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom, men med åpen løsning mot spisestua. Kjøkkeninnredningen har fine løsninger og detaljer, var ny i 1995 og ble oppgradert i 2010. Innredningen har hvite, profilerte fronter og benkeplater i antrasittfarget laminat. Oppvaskkummen er i sort kompositt og har en stilig kran med uttrekkbart dusjhode.

  Kjøkkeninnredningen er utstyrt med integrert koketopp og stekeovn, samt ventilator innebygd i hetteløsning. Videre har kjøkkenet innebygd oppvaskmaskin, nisje for side-by-side kjøl/frys, og nisje under benk til vinskap. Kjøkkenet har laminatgulv, gråmalte vegger, mønstrete paneltak og fliser på vegg mellom benk og overskap.

  Kjellerstue
  Boligen har en lun, tiltalende kjellerstue som opprinnelig er bod. Rommet har mørke gulvfliser og malte, slette vegger i hvitt og aubergine. I ett av hjørnene i kjellerstua er det murt opp skiferfliser, og bak døren er det en plassbygd bokhylle.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har to bad og et vaskerom. Det ene badet ligger i andre etasje og har et åpningsbart, dobbelt vindu med folie. I yttervegg er det også mekanisk avtrekksvifte. Badet har flislagt gulv med varmekabler fra 2011 og flislagte vegger.

  Rommet er utstyrt med vegghengt toalett, et stort kabinett med vegger og tak, samt en vegghengt servantinnredning med skuffer. Det er hånddusj på vegg ved siden av toalettet. Videre har badet opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel ved siden av.

  Bad 2
  Boligens andre bad ligger i kjelleren og ble pusset opp i 2021. Gulvet har fliser og varmekabler, mens veggene har malte flater og våtromsplater i betongimitasjon. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, vegghengt servant og en dusjnisje.

  Vaskerom
  Boligen har et stort vaskerom i kjelleren med kjøkkeninnredning i L-form. Innredningen har trefronter, laminatbenkeplate med nedfelt stålkum, samt opplegg for både vaskemaskin og oppvaskmaskin. Over komfyrplassen er det ventilator og ved siden av er det nisje til kjøleskap. Gulvet har fliser og veggene er lysmalt.

  Soverom og garderobe
  Boligen har tre koselige soverom i andre etasje, alle med laminatgulv og malte veggflater. I to av soverommene er det frittstående garderobeskap, mens hovedsoverommet har en innebygd skyvedørsgarderobe. Boligen har et innredet bodrom i kjelleren som benyttes som soverom. I tillegg til skap på soverommene, er det skap i gangen i andre etasje, og plass til garderobeløsning i flere andre rom. Det er lagringsplass på loftet og på hemsen over garasjen.
 • Eiendommen ligger i et sentralt og rolig boligområde i Lillestrøm by. Fra boligen er det kort gangavstand til busstopp, og ca. 10 minutters spasertur til sentrums rike utvalg av servicetilbud og butikker.

  I tillegg til eget kjøpesenter og koselige handlegater, har Lillestrøm et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er ett av årets høydepunkt. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener.

  Fra boligen er det bare 550 meter å gå til Åråsen fotballstadion. Litt bortenfor stadion ligger Sørum gård, Skedsmohallen, fine turstier og Lillestrøm golfklubb. Nebbursvollen Friluftsbad ligger ved Nitelva og er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk m.m. En tur på sykkelsetet fra boligen til friluftsbadet, tar omtrent 8 minutter. I samme område finner du flotte tur- og rekreasjonsområder, samt opplyste stier.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Prix som ligger ca. 300 meter unna. På Åråsen ligger både Meny og Rema 1000, og det er heller ikke langt til Kiwi i sentrum og Coop Obs Hypermarked. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv kjøpesenter og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et variert utvalg av butikker og forretninger. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er St. Magnus plass som ligger ca. 240 meter fra leiligheten. Tog fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 12 min. Med bil tar det ca. 8 min til Strømmen, 10 min til Lørenskog, 27 min til Oslo S og 32 min til Oslo Lufthavn.

  Fra boligen er det gangavstand til Vigernes barneskole og Kjellervolla ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lillestrøm og Skedsmo videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller, 2,4 km unna til fots.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Enebolig med saltak tekket med takstein fra 1997/98. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre og betong. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Renner, nedløp og beslag i stål/ aluminium fra 1997/98 Iflg kunde. Tak med saltaksform. Adkomst til loft via loftsluke fra gang. Trekonstruksjon av ukjent utførelse og er utvendig panelt med kledning fra 1997. Konstruksjon fra byggeår, ved oppussing eller ombygging der konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget Ved stikktagninger ble ingen råte observert på tilfeldige valgte punkter. Ytterkledning virker ellers å være godt vedlikeholdt med overflatebehandling. Vurderinger av fasadene er gjort fra bakkenivå. Vinduer med trekarmer og med 2-lags energiglass. Produksjonsår 2001 og 2010. Fabrikk malt ytterdør med glassfelt og el-lås. Terrassedør med 2-lags energiglass. Produksjonsår 2010

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3; store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 2,5 cm skjevhet i 2. etasje på under 2 meter. 1. etasje er det ikke registrert store skjevheter. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
  Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Det er overflater som ikke er ferdige pusset opp på befaringsdag. Det må påregnes påkostninger. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Anlegg med automatsikringer. Det elektriske anlegget er under oppgradering på befaringsdag. Elektriske anlegg er ikke testet, men kun visuelt besiktiget. Undertegnede har begrensede kvalifikasjoner når det gjelder kontroll av elektriske anlegg. Ønskes en grundigere kontroll av elektriske anlegg anbefales en el sjekk utført av autorisert elektriker. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad; IU; ikke undersøkt:
  Våtrom > Fukt i tilligende konstruksjoner > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk
  mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Helbeslått pipe er ufagmessig og det bør påregnes utbedringer.
  Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist andre avvik: Det er synlig lysinnslipp rundt pipe. Dette må
  undersøkes nærmere. Det er observert muselort. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
  Innvendig > Overflater - 2: Det er påvist andre avvik: Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene der det er lagt fliser. Fliser er ufagmessig lagt, det er registrert ujevnheter. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig > Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Deler av pipeløp i 1. etasje er flislagt.
  Innvendig > Rom Under Terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Det ble utført hulltaking i innredet soverom i kjeller.
  Det ble registrert fukt i bunnsvill. Resultatet er 27,5%
  Innvendig > Innvendige trapper: Det er avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverk øverst i trapp er utformet slik at det kan klatres på.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist andre avvik: Det er observert antydninger til svertesopp i mykfuge, samt at mykfuge har sprukket opp enkelte steder.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Fliser er ugagmessig utført. Kunde opplyser at dette er gjort i egenregi. Det er tetniningslist ved dusjsonen noe som er uheldig ved en eventuell vannlekasje ellers på badet.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er påvist andre avvik: Det er opphøyd kant og derfor fare for fukt i rommet som ikke går til sluk. Usikkert at det er utført med membran på sisterne.
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik:
  - Kunde opplyser at vinskap ikke fungerer.
  - Det er ikke silikoner mellom fliser og benkeplate. Kostnadsestimat : Under 10 000
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift.
  Tomteforhold > Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Det er observert sprekkdannelse ved overgang tilbygg og eldre del.
  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er observert sprekkdannelse ved overgang tilbygg og eldre del.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 178/174 m²

  2. etasje: Bra/P-rom: 52/52 m². P-rom består av: Bad, gang med trapp og 3 soverom.
  1. etasje: Bra/P-rom: 64/64 m². P-rom består av: Entré, gang med trapp, kjøkken og stue.
  Kjeller: Bra/P-rom: 62/58 m². P-rom består av: Bad, vaskerom, kjellerstue, trapperom, gang med trapp og soverom. Soverom og kjellerstue er opprinnelig boder i de godkjente bygningstegningene fra kommunen.

  Det gjøres oppmerksom på at rom i kjelleren er omgjort til kjellerstue og soverom uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv.
  Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko
  siden boligen selges slik den fremstår. Arealet i kjelleren er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler på to bad og en varmepumpe i trappegangen i kjelleren. Varmepumpa er fra 2010 og har jevnlig hatt service, sist gang i 2021. I stuen er det peis med innsats. Varmtvannsbereder er på 300 liter og var ny i 2021. Sikringsskap har automatsikringer. Boligen har naturlig ventilasjon med luftespalte i vindu og luke i yttervegg. Bad har mekanisk avtrekk.
 • Eiendommen ligger i flatt terreng og er pent opparbeidet. Fra Kjerulfs gate er det innkjøring med belegningsstein, og på gårdsplassen er det plass til flere biler. Hagen omkranser boligen på tre sider og har plenareal med god boltreplass. I tomtegrensen har hagen hekk mot veien og naboeiendommene. Solforholdene er gode fra morgen til kveld, og det er to fine uteplasser med plass til møblement av ulikt slag.

  Den ene uteplassen er en sørøstvendt terrasse med utgang fra stuen og videre adkomst til hagen. Terrassen er ca. 13 kvm og har hvitt gjerde og en levegg. Fra terrassen er det steinlagt gangbane bort til den andre uteplassen som ligger i tilknytning til garasjen. Her er det god plass til å møblere både under tak og på en stor, åpen markterrasse med pergola som har uttrekkbar duk. I enden av pergolaen er det montert en stilig utepeis.

  Boligen er gjennom årene vedlikeholdt og oppgradert. Inngangspartiet ble påbygd i 2010. Taktekking, nedløp og renner er fra 1997. Boligen ble etterisolert i 1997 og fikk ny kledning. Pipe var ny i 1994 og drenering er fra 1995. Kledning ble sist gang beiset i 2018.
 • Det er god plass til å parkere flere biler på gårdsplassen. I tillegg er det oppført garasje fra 2004 med elektrisk leddport, innlagt lys og strøm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 506 793 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 424 453 per 31.12.20
 • Kr. 11 400 pr. år
  Inkluderer: vann og avløp (fastbeløp og a-konto), renovasjon og feie- og tilsynsgebyr.

  Kommunale avgifter vil variere etter forbruk. A-konto beløp innbetales og avregnes etter forbruk.

  Eiendomsskatt, kr 4837,- for 2022 ifølge Lillestrøm kommune.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, villa- og innboforsikring, kabel-tv/internett og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det ligger ingen midlertidig brukstillatelse/ferdigattest i byggesaksmappen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Det er ingen tinglyste servitutter eller rettigheter i annen fast eiendom. Grunnbok kan ses hos megler.
 • Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommunedelplanens arealdel tiliggende område for nåværende boligbebyggelse. Det kan bety at det ikke er tillatt å gjenoppbygge eiendommen
  ved total skade.

  Eiendommen ligger i område under marin grense. Mulighet for marin leire er stor, se vedlagte kart.
  Man må regne med å få krav fra kommunen om biotekniske undersøkelser/grunnundersøkelser ved søknad om tiltak for ny bebyggelse eller tilbygg på eiendommen.
 • Gnr. 81 Bnr. 1572 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til fastpris kr 50 000,-. I tillegg kommer kr 55 800,- og utlegg kr 585,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aliakbar Hosseini
  Arezo Hossaini
Henrik Nordli

Megler

Henrik Nordli

40 87 53 60

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev