aktiv-eiendomsmegling
Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis til alle etasjeplan.
Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis til alle etasjeplan.

LILLESTRØM Landstads gate 37

Lekker og moderne 3-roms fra 2021 - Terrasse på ca. 26 kvm - Fantastisk, felles takterrasse - Garasjeplass - IN-ordning!

  • kr 3 300 000
  • BRA 81 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 300 000
  • Omkostningerkr 17 601
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 712 601
  • EierformAndel
  • Byggeår2021
  • Soverom2
  • ArealP-rom 81 m²
  • Andel fellesgjeldkr 2 395 000
  • Felleskostnaderkr 15 812
  • Tomt590.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 300 000 (Prisantydning) 2 395 000 (Andel av fellesgjeld)   5 695 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 712 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Landstads gate 37 ? en stilfullt oppgradert 3-roms leilighet fra 2021. Beliggenheten er særdeles sentral og attraktiv, med umiddelbar nærhet til matbutikk, busstopp og spisesteder, samt kort gangavstand til togstasjon og treningssentre. Videre kan eiendommen stolt skilte med en felles takterrasse med fantastisk utsikt, en garasjeplass og en egen, overbygd markterrasse på ca. 26 kvm. Leiligheten fremstår med tidsmessige farge- og materialvalg, og det er lagt stor vekt på stemningsfull belysning. Stuen og kjøkkenet byr på god møbleringsfrihet, og kjøkkenet er kvalitetsmessig utstyrt. Videre er det et helfliset bad/wc/vaskerom, et helfliset bad/wc, en pen entré og to gode soverom. Brl. har IN-ordning, ved full innfrielse av fellesgjeld vil felleskostn. bli kr. 4 491,- p.t.
Innredningen har hvite, glatte fronter og mørk laminatbenkeplate, og over benken er det hvite fliser som står godt til resten av interiøret.

Landstads gate 37, Akershus

  • Arealbeskrivelse
    Leilighet
    Bruksareal
    1. etasje: 81 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 81 kvm Entré, gang, kjøkken/stue, 2 soverom, bad



    Tomt
    590.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger særdeles sentralt og attraktivt til, med umiddelbar nærhet til matbutikk, busstopp og spisesteder, samt kort gangavstand til togstasjon, skoler, barnehager og treningssentre. Fellestomten er pent opparbeidet, og borettslaget kan stolt skilte med en fantastisk takterrasse med "byens beste utsikt" og upåklagelige solforhold. Takterrassen byr på soner hvor man kan sitte mer eller mindre alene, og det er elektriske griller til disposisjon for beboerne. Leiligheten har utgang fra begge soverommene, kjøkkenet og stuen til en overbygd markterrasse på ca. 26 kvm. Her er det god plass til utemøblement, og overbygget sørger for brukstid selv i litt ruskevær. Markterrassen har impregnert dekke i tre og perforert rekkverk i stål, og på husveggen er det montert moderne utebelysning.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et urbant og moderne boligområde i Lillestrøm sentrum. Alle byens fasiliteter ligger i gangavstand, og det er kort vei til fine turområder. På kulturfronten står Lillestrøm for store nysatsinger og kan by på et fristende utvalg innenfor uteliv, shopping og små spesialbutikker. I tillegg til eget kjøpesenter og koselige handlegater, har Lillestrøm et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er et av årets høydepunkter. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener. Det er ca. 1 km til Åråsen fotballstadion, og litt bortenfor finner du koselige Sørum gård, Skedsmohallen og Lillestrøm golfklubb. Langs Nitelva lokker flotte tur- og rekreasjonsområder, noe som legger til rette for mosjon og idylliske søndagsturer. Nebbursvollen Friluftsbad ligger ved Nitelva og er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk m.m. I samme område finner du flotte tur- og rekreasjonsområder, samt opplyste stier som er perfekte for joggeturer. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum, ca. 300 meter unna. Det er også kort vei til Coop Obs Hypermarked og Strømmen Storsenter.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det gangavstand til Vigernes barneskole og Kjellervolla ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lillestrøm og Skedsmo videregående. OsloMet ? storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller. Det er også et bredt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Offentlig kommunikasjon
    Lillestrøm har et godt kollektivtilbud, og nærmeste holdeplass for buss er Kjerulfs gate som ligger like utenfor. Lillestrøm stasjon ligger ca. 650 meter unna. Herfra tar toget deg til Oslo S på 10 minutter og til Oslo Lufthavn på ca. 12 min. Med bil tar det ca. 6 min til Strømmen, 8 min til Lørenskog sentrum, 20 min til Oslo S og 25 min til Oslo Lufthavn.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Det har vært skade på membran til terrassen. Store deler av terrassen ble revet og dette ble tettet. Garanti på nybygg. Dette ble utbedret. - Det har vært arbeid på el-anlegget. Belysning i hele leiligheten er montert. Montert med trådløs styring fra mobil i tillegg til vanlige dimmere. Byttet alle stikkontakter og brytere til elko pluss (sort), samt total elkontroll av bolig ved overtakelse. Arbeidet er utført av eier som er elektriker. - Det elektriske anlegget har blitt kontrollert i regi av sameiet, samt eier er elektriker og har utført dette selv. - Arbeidet på terrasen er utført av HENT, i regi av sameiet. Garantisak på drenering. - Det er foretatt randomåling i 2021. Utbygger har foretatt målingen ved bygging av blokk, fulgt krav fra tek17. - Takstmann har hatt en tilstandvurdering i forbindelse med 1 års befaring.

    Innhold
    - Smakfull, moderne 3-roms leilighet. - Ligger i 1. etasje i et bygg fra 2021. - Stor p-plass i felles garasjeanlegg. - Fantastisk takterrasse med utsikt. - Egen markterrasse på ca. 26 kvm. - Markterrassen er lun og overbygd. - Pen entré med stilfull belysning. - Åpen og innbydende stue/kjøkken. - Velutstyrt og tidsmessig kjøkken. - Helfliset bad/wc/vaskerom ved entré. - Helfliset bad/wc ved hovedsoverom. - 2 gode soverom med garderober. - Lagring i en disponibel bod på 4 kvm. - Vannbåren varme i hele leiligheten. - Varmt forbruksvann fra felles bereder. - Sikringsskap med automatsikringer.

    Standard
    Entré Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis til alle etasjeplan. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalte, glatte vegger og tidsmessig parkettgulv. I himlingen er det montert spiler og moderne belysning i form av ledstriper, og ved inngangsdøren er det dørcalling med åpner. Entreen har god plass til garderobeløsning, og det er direkte tilgang til ett av leilighetens to bad. Kjøkken Kjøkkenet har et stilrent og funksjonelt design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter og mørk laminatbenkeplate, og over benken er det hvite fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet kvalitetsmessig utstyrt med Electrolux hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkestikk og god arbeidsbelysning. Stue Stuen ligger i dels åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et langstrakt, innbydende allrom med god møbleringsfrihet og definerte soner. I stuesonen kan det innredes med sofagruppe, godstoler og tv-/mediastasjon, og ved kjøkkenet er det rom for å samle venner og familie til hyggelige måltider rundt et spisebord. Nåværende eier har lagt stor vekt på ny, moderne belysning i leiligheten, og langs himlingen i allrommet er det montert stemningsfulle downlights i kasser som matcher de beige veggene. På dagtid strømmer dagslyset inn via store vinduer, og både kjøkken- og stuesonen har utgang til en markterrasse på ca. 26 kvm. Ved ønske om mer dempet, naturlig lys kan man trekke ned proffe plisségardiner fra Visor som er montert i hvert av vinduene i allrommet. Bad/wc/vaskerom Leiligheten inneholder to bad ? ett til gjester og klesvask og ett som er din helt egen, private sone. Det største badet ligger i hendig tilknytning til entreen, og har hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og mørke fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon og et bredt speilskap med belysning. Videre har badet vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Bad/wc 2 Via en mellomgang ved hovedsoverommet er det adkomst til et helfliset, pent bad som man kan ha helt for seg selv. Rommet har hvite fliser på veggene og mørke fliser på gulvet, og i likhet med det andre badet er det vannbåren gulvvarme. Innredningen har hvite høyglansfronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et speilskap med belysning. I tillegg til et vegghengt toalett har badet et dusjhjørne med innfellbare, plassbesparende glassdører. Soverom og garderobe Det er to gode soverom i leiligheten, og begge har store vindusflater i tillegg til egen utgang til markterrassen. Soverommene er holdt i en stilren kombinasjon med hvitmalte vegger mot gylne parkettgulv, og i vinduene er det montert helt lystette plisségardiner. Hovedsoverommet har en innholdsrik, åpen garderobeløsning, og det er garderobeskap på soverom 2. Leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i en mellomgang og i en disponibel bod i bygget.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det medfølger reservert p-plass i felles garasjeanlegg. P-plassen er nøye utvalgt pga. sin gode størrelse og endeplassering, og det er mulighet for montering av elbillader om ønskelig. Selger har fått tilbud fra styreleder om at Elaway tar imot bestillinger og ordner installasjon av zaptec lader på garasjeplassen til 16900kr Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 300 000 (Prisantydning) 2 395 000 (Andel av fellesgjeld)   5 695 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 712 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Leiligheten varmes opp med vannbåren varme fra radiatorer i oppholdsrom og via gulvvarme på bad. Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og varmt forbruksvann leveres fra felles bereder i bygget. Ved hjelp av sertifisert elektriker er det utført montering av ny belysning i hele leiligheten. Belysningen styres trådløst via mobil. I tillegg har alle stikkontakter og brytere fått sorte, moderne deksler fra Elko Plus.

    Energiklasse
    D

  • Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    Andelsnummer
    4

    Part.obl.nr.
    923665455

    Felleskostnader pr. mnd.
    15812

    Andel fellesgjeld
    2395000

    Andel fellesgjeld år
    2023

    Andel fellesgjeld per dato
    2023-09-26T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Borettslaget har avtale med DNB Bank ASA om individuell nedbetaling av fellesgjelden. Forretningsfører opplyser pr. dags dato at dersom fellesgjelden innfris vil felleskostnadene bli kr. 4 491,- pr. mnd. Det gjøres oppmerksom på at endringer kan forekomme.

    Andel fellesformue
    10516

    Andel fellesformue per dato
    2022-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Dovrekvartalet 2 Borettslag

    Borettslagets org.nr
    923665455

    Om borettslaget
    Dovrekvartalet 2 borettslag har organisasjonsnummer 923 665 455 og ble stiftet ble stiftet 30.09.2019. Innflytting fra oktober 2021. Borettslaget er tilknyttet DES Lillestrøm. Borettslaget består av 50 andelsboliger, fordelt på en bygning med adresse Landstads gate 37. Det er ingen næringsseksjoner. Ved utgangen av 2022 er det 11 usolgte leiligheter. Borettslaget står for 50/86-deler av driftskostnader/inntekter som gjelder Storstua i D2 og de to gjesterommene i D1. Eiendommen har gnr. 81, bnr. 2707 i LILLESTRØM kommune. Borettslaget inngår i to sameier som har ansvaret for drift av innendørs og utendørs fellesarealer: - Sameiet Dovrekvartalet P-Hus, Org.nr. 930 152 021 - Velforeningen Strøkstorget Syd, Org.nr. 929 495 268 På ekstraordinær generalforsamlingen 30.11.21 ble det vedtatt å arbeide for fusjon mellom Dovrekvartalet borettslag (D1 og D2) og Dovrekvartalet 2 borettslag (D5) som var en forutsetning ved start av byggeprosjektet. Forretningsfører er BORI BBL.

    Gebyr forkjøpsrett
    7769

    Forkjøpsrett
    Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket. Dersom forkjøpsretten blir benyttet vil det tilfalle et ytterligere gebyr.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Regnskapet for 2022 viser et årsresultat på kr.304.082,-. Styret foreslår at årsresultatet tillegges opptjent egenkapital. Det vises til de enkelte tallene i resultatet og balansen og de regnskapsoversikter som fremkommer under noter til regnskapet. Totalt er foretatt avsetninger på kr.610.000 i regnskapet til dekning av forskutterte, ikke fakturerte driftsutgifter. Endelig oppgjør med E & G Bygg for disse utgiftene vil skje i 1.halvår 2023. Årsregnskapet gir en rettvisende oversikt over lagets økonomiske stilling pr 31.12.2022 og for resultatet og kontantstrømmene i regnskapsåret som er i overensstemmelse med regnskapslovens bestemmelser og god regnskapsskikk.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Dnb Bank ASA Rente: 5,14% Type: Annuitetslån (IN) Tot.restgjeld: 121 634 041,63,- Andel saldo: 2 403 784,- Terminer: 4 Løpetid: 25.08.22-30.06.72 Info pr. 30.09.2023. Langsiktig lån DNB - 50 års nedbetalingstid med 10 års avdragsfrihet. Borettslaget har avtale med DNB Bank ASA om individuell nedbetaling av fellesgjelden. Det er mulig å nedbetale hele eller deler av gjelden min kr 50 000 innen den 15.03, 15.06, 15.09 og 15.12. hvert år. Andelseier må inngå avtale om individualisering med borettslaget. Andelseier bes kontakte BORI v/rådgiver for inngåelse av slik avtale, i god tid før nedbetaling finner sted.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring AS

    Polisenummer felles forsikring
    25269217

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr, skal sørge for at det ikke sjenerer noen. Ekskrementer skal ikke etterlates på borettslagets område.

    Eierskiftegebyr
    6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest datert 16.01.2023.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til sentrumsformål - nåværende i kommuneplanen.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 300 000 (Prisantydning) 2 395 000 (Andel av fellesgjeld)   5 695 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   5 712 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    17601

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Kamilla Schau

Megler

Kamilla Schau

41 73 04 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev