aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Landstads gate 51!

Lillestrøm Landstads gate 51

Lekker 3-roms fra 2020 med to balkonger, heis og garasje m/el. Klausulert 55+. Godkjent utleiekontor med egen inngang.

 • BRA 95 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 516 567
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 85 m²
 • ANDEL FELLESGJELD2 349 991
 • FELLESKOST./MND12 217
 • TOMT431 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 4 150 000,- (Prisantydning)
  2 349 991,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 499 991,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 516 567,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Lekker 3- roms andelsleilighet.
- Tilhørende godkjent utleiekontor.
- Adkomst via felles trapp og heis.
- Garasjeplass med elbillader.
- Sydvestvendt innglasset balkong.
- Vestvendt balkong ved soverom.
- Borettslaget har felles takterrasse.
- Entré med hvitt garderobeskap.
- Tidløst kjøkken i åpen løsning.
- Integrerte hvitevarer i kjøkken.
- Stue har vindusflater på to sider.
- God plass til spisebord i stuen.
- Delikat bad med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin i bad.
- To soverom, hvor ett har skap.
- Tilknyttet gang med stort skap.
- Tilhørende bod i kjelleretasjen.
- Vannbåren varme via fjernvarme.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Planløsning
4. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og gang.
4. etasje - kontorlokale: Kontor og separat toalettrom.
Annet: Tilhørende kjellerbod.

Landstads gate 51, Viken

 • Entré
  Leiligheten ligger i byggets fjerde etasje med adkomst via felles trappegang og heis. Her er det inngangsparti med brann- og lydisolerte dører til både hovedleilighet og kontor. Entreen i leiligheten er et hyggelig rom å komme hjem til med eikeparkett på gulv, lyse vegger, knaggrekke og et romslig, hvitt garderobeskap. Ved siden av inngangsdøren er det montert dørcalling.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og har takhøy innredning i et tidløst design. Innredningen har hvite, glatte fronter, laminatbenkeplate og nedfelt oppvaskkum i kompositt. Over benken er det hvite fliser, samt praktisk ledbelysning. Kjøkkenet har også integrerte hvitevarer i form av ekstra stor induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. I tillegg er det nisje for kombiskap. Ventilator har avtrekk til kanal. Kombiskap og oppvaskmaskin kan følge med om ønskelig.

  Stue
  Stuen oppleves som et innbydende rom med eikeparkett og varme, moderne fargetoner på vegger. Her er det god plass til både sofagruppe, tv-møblement og spisebord. Store vindusflater på to sider av rommet gir rikelig med naturlig lys. I tillegg er det utgang til en innglasset, sydvestvendt balkong med vidstrakt utsikt.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet gir et delikat inntrykk med delikate flislagte overflater, vannbåren gulvvarme, downlights og balansert ventilasjon. Innredningen er hvit med glatte skapfronter, heldekkende servant, samt et speilskap med tre dører og pent lysarmatur i overkant. Videre har badet veggmontert toalett, dusjhjørne med innfellbare, rette dører, og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to pene soverom, begge med glatte vegger i duse, behagelige fargetoner og utgang til en romslig balkong. Hovedsoverommet er utstyrt med garderobeskap. Mellom det ene soverommet og stuen ligger også en gang med hvitt garderobeskap. Gangen er velegnet som walk-in closet hvis ønskelig. Ekstra lagringsplass er i en tilhørende kjellerbod.

  Godkjent utleiekontor
  Leiligheten har en kontordel med egen inngang rett ved siden av inngang til leiligheten. Kontoret er godkjent for utleie og gir et pent inntrykk med eikeparkett på gulv, lysmalte vegger og vinduer på to sider som sørger for både naturlig lys og fin utsikt.

  I tilknytning til kontoret ligger et separat toalettrom med flislagte overflater og veggmontert toalett. Innredningen er hvit med glatt skapfront, heldekkende servant og speil med fin belysning. Kontoret har også vannbåren varme via radiator, internett tilgang og egen dørtelefon.
 • Eiendommen ligger i et urbant og moderne boligområde, midt i Lillestrøm sentrum, med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon og byens fasiliteter. Stedets sentrale beliggenhet har gitt området enorm vekst, og byen er veldig attraktiv for pendlere.

  Fra Lillestrøm Stasjon bruker toget ca. 10 min til Oslo S og 12 minutter til Oslo lufthavn. Fra leiligheten er det ca 5. min gange til Lillestrøm stasjon. I tillegg til eget kjøpesenter og koselige handlegater har Lillestrøm et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er et av årets høydepunkt. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener.

  Fra boligen er det kun en kort spasertur til Åråsen fotballstadion, og litt bortenfor finner du koselige Sørum gård, Skedsmohallen, fine turstier og Lillestrøm golfklubb. Nebbursvollen Friluftsbad ligger ved Nitelva og er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. I samme område finner du flotte tur- og rekreasjonsområder, samt opplyste stier perfekt for en joggetur. Lillestrøm satser stort på kunst og kultur, og det er utplassert flere statuer og andre kunstverk langs stiene.

  Offentlig kommunikasjon
  Se nabolagsprofilen, som er inntatt i salgsoppgaven, for nærmere informasjon.

  Skolekrets
  Ta kontakt med skolekontoret for nærmere informasjon.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofilen, som er inntatt i salgsoppgaven, for nærmere informasjon.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligen er prosjektert og bygget etter kravene i TEK 17. Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Eikeparkett på gulv samt ellers malte vegg- og himlingsflater med forskjellig underlag. Fliser på baderomsvegger. Flislagt gulv på bad med vannbåren gulvvarme. Vannbåren varme med radiatorer i leiligheten. Samlet sett gir dette en praktisk innredet leilighet med godkjent utleiekontor med egen inngang. Noe støy fra nærliggende vei samt jernbanen må påregnes.

  Alle bygningsdeler har fått TG0 og TG1.
 • Bra/P-rom: 95/85 m²

  4. etasje: P-rom består av: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og gang.
  4. etasje: P-rom består av: kontor og wc.

  Sekundær-rom: 10 m². S-rom består av: innglasset balkong. Stuen har utgang til innglasset balkong med gulvareal på ca.9 m² samt et soverom med utgang til balkong på 14 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer, samt i gulv på bad. Ventilasjon er via et balansert ventilasjon, styrt via ventilator, samt med eget aggregat på kontor. Sikringskap er med 40 Amp hovedbryter, overspenningsvern samt ni fordelingskurser.

  Felles varmtvann er via fjernvarmeanlegg. Vannstopper og komfyrvakt er installert på kjøkkenet. Det er dørtelefon til både leilighet og kontor. Internett tilgang er etablert til begge enheter. Fellesutgifter inkluderer tv og internett. Oppvarming og varmt tappevann avregnes etter BRA. Noe støy fra nærliggende vei og jernbane må påregnes.
 • Utenfor stuen ligger en sydvestvendt, innglasset balkong på 9 kvm med gode solforhold og fin utsikt. Balkongen er i stål- og betongkonstruksjoner med impregnert trevirke over betongdekke, samt innglassing som kan skyves til side.

  I tillegg er det en vestvendt balkong på 14 kvm med adkomst fra begge soverommene. Denne er holdt i samme stil som stuebalkongen med glassrekkverk, men uten innglassing. For øvrig er fellestomten opparbeidet med trapper og belegningsstein, samt en stor, felles takterrasse med utsikt.
 • Det er parkering på egen parkeringsplass med tilhørende elbillader i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Privat vei
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Private stikkledninger på sameiets eiendom.
 • Forretningsfører: Bori
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett, foran øvrige medlemmer i DES Lillestrøm.

  Medlemmene i DES Lillestrøm har forkjøpsrett til andelen etter ansienitet dersom andelseiere ikke benytter sin fortrinnsrett. Er det flere andelseiere i borettslaget som vil benytte forkjøpsretten, er det den som har bodd lengst i borettslaget som går foran andre andelseiere.
  Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Konferer eventuelt med megler for mer informasjon om forkjøpsretten, herunder frist for avklaring av denne.
 • Som andelshavere kan bare godtas personer eldre enn 55 år.

  Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.
 • Fremtind Forsikring AS
  Polisenummer: 23735298
 • Formuesverdi foreligger ikke. Formuesverdien av primærbolig skal beregnes av 25% av markedsverdien inntil kr.10.000.000. For verdi over 10 millioner beregnes 50% av den overskytende verdien.
  Formuesverdien av sekundærbolig skal beregnes av 95% av markedsverdien.
  For hytter skal formuesverdien beregnes ut fra ligningverdi for 2021 + 25% tillegg.
 • 12 217 pr. mnd. kommunale avgifter, forsikring, fjernvarme, renter IN-lån ( kr 7 499,-), garasjeplass (kr 200,-), felleskostnader kontor (kr 280,-), kabel-tv/bredbånd ( kr 449,-) samt generell drift av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 2 349 991,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 48 163,- pr. 31.12.21.
 • Lånenummer: 16363123965, DNB BANK ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 28.09.2022: 3.04% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 196
  Saldo per 28.09.2022: 97 394 635
  Andel av saldo: 2 349 991
  Første termin: 30.12.2021
  Neste avdrag: 30.12.2031 ( siste termin 30.06.2071 )

  Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2031 utgjøre ca kr 2 552,00 per måned for denne boligen.

  Det er IN i borettslaget, med mulighet til å nedbetale 4 ganger i året. Langsiktig lån DNB - 50 års nedbetalingstid med 10 års avdragsfrihet.
 • Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
 • Felleskostnader, strøm, strøm elbil-lader, evt. eiendomsskatt, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ikke ferdigattest for boligen.

  17.08.2021
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for to blokker med bolig og næringsareal (bygg D1 og D2 samt deler av uteoppholdsarealet), datert 22.10.2020.
  Ifølge opplysninger fra kommunen gjensto følgende arbeider på eiendommen da brukstillatelsen ble utstedt:

  Tredekke på inngangsplan samt på utsiktsplattform monteres på eksisterende betongunderlag fortløpende, og skal være montert innen uke 45 (eksisterende dekke er allerede plant og farbart for gangtrafikk, rullestol og barnevogn).
  • Strøkstorget nord for Kjerulfs gate ferdigstilles 26.01.21
  • Strøkstorget sør for Kjerulfsgate ferdigstilles 05.02.21
  • Uteområdet mellom byggene i Dovrekvartalet som har asfalt eller annet dekke ferdigstilles i samsvar med overleveringsdatoer, tredekker monteres fortløpende, mens granittdekket først ferdigstilles medio februar 2021
  • Tidspunkt for ferdigstillelse og søknad om ferdigattest for hele tiltaket er 01.08.21.
 • Andelseiere med eksklusiv bruksrett til hobby/hjemmekontor kan med styrets godkjenning leie dette ut til andre enn andelseierne i inntil 3 år.

  Andelseier kan uten å søke godkjenning leie ut boligen i opptil 30 døgn i året.

  Dersom andelseier har bodd i boligen i minst ett år, kan boligen leies ut i inntil tre år med styrets samtykke. Se brl. §5-5.

  Boligen kan også leies ut med styrets samtykke i en del spesielle tilfeller. Dette gjelder blant annet utleie til ektefelle, slektninger i rett opp- og nedadgående linje og fosterbarn. Det samme gjelder dersom andelseier av ulike årsaker har midlertidig fravær fra boligen. Godkjenning av slik utleie kan heller ikke nektes uten at det foreligger en saklig grunn. Se brl. §5-6.

  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  3030/81/1064:
  09.07.1954 - Dokumentnr: 103452 - Bestemmelse om bebyggelse
  Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1148
  Gjelder denne registerenheten med flere

  03.11.1955 - Dokumentnr: 105097 - Bestemmelse om bebyggelse
  Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1140
  Gjelder denne registerenheten med flere

  15.03.1983 - Dokumentnr: 101438 - Erklæring/avtale
  Bestemmelse om montering av skjermtak og løftebord
  Gjelder denne registerenheten med flere

  21.10.1983 - Dokumentnr: 107132 - Best. om adkomstrett
  Gjelder denne registerenheten med flere

  13.11.1992 - Dokumentnr: 13870 - Best. om vann/kloakkledn.
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2434
  Gjelder denne registerenheten med flere

  05.10.2018 - Dokumentnr: 1370502 - Erklæring/avtale
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Lillestrøm Kommune
  Org.nr: 820 710 592
  Rettighetshaver allmennheten
  Bestemmelse om fri ferdsel og opphold
  Gjelder denne registerenheten med flere

  05.10.2018 - Dokumentnr: 1370502 - Bestemmelse om bebyggelse
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Lillestrøm Kommune
  Org.nr: 820 710 592
  Gjelder denne registerenheten med flere

  12.03.2019 - Dokumentnr: 298151 - Erklæring/avtale
  Rettighetshaver: Bane Nor Sf
  Org.nr: 917 082 308
  Utbygger er gitt en tidsubestemt midlertidig dispensasjon, hva gjelder bebyggelse, anlegg, annen installasjon innenfor 15 meter fra nærmeste spormidt. Midlertidighetserklæringen er gitt i forbindelse med områderegulering for Lillestrøm Øst.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  13.06.2019 - Dokumentnr: 668078 - Bestemmelse om nettstasjon
  Rettighetshaver: Elvia AS
  Org.nr: 980 489 698
  Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
  Bestemmelse om bebyggelse og beplantning
  Bestemmelse om adkomstrett
  Overført fra: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1148
  Gjelder denne registerenheten med flere

  25.02.2022 - Dokumentnr: 221845 - Bestemmelse om adkomstrett
  Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2702
  Rett til å etablere og benytte nedkjøringsrampe
  Gjelder denne registerenheten med flere

  01.06.1937 - Dokumentnr: 1164 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:384

  20.12.1995 - Dokumentnr: 18076 - Grensejustering
  Gjelder denne registerenheten med flere

  20.12.1995 - Dokumentnr: 18077 - Grensejustering
  Gjelder denne registerenheten med flere

  01.01.2020 - Dokumentnr: 1338450 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0231 Gnr:81 Bnr:1064

  07.02.2020 - Dokumentnr: 2086786 - Sammenslåing
  Sammenslått med denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1148
  Sammenslått med denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2434
  Elektronisk innsendt

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734120 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2702

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734223 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2703

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734237 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2704

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734247 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2705

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734256 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2706

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734267 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2707

  03.11.1955 - Dokumentnr: 105098 - Bestemmelse om bebyggelse
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1140 Snr:1-58
  Gjelder denne registerenheten med flere

  21.10.1983 - Dokumentnr: 107131 - Bestemmelse om veg
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:384
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2702 Snr:1-26
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2708 Snr:1-56
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:2709
  Gjelder denne registerenheten med flere

  30.06.2020 - Dokumentnr: 2674177 - Bestemmelse om veg
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:1140 Snr:1-58
  Gjelder denne registerenheten med flere

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734457 - Bestemmelse om vann/kloakk
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:930 Snr:1-84
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Gjelder denne registerenheten med flere

  17.06.2021 - Dokumentnr: 734457 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:81 Bnr:930 Snr:1-84
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen følger Kommuneplan 2019 - 2030. avsatt til Sentrumsformål - fremtidig.
  Eiendommen ligger i hensynsone: Gjennomføringssone.
  reguleringsplan komb. beb. og anl.-form

  Eiendommen er regulert og følger Reguleringsbestemmelser til områderegulering for Lillestrøm Øst. Reguleringsplanen trådde i kraft 25.03.2015. Reguleringsformål: 1800 - Kombinert bebyggelse og anleggsformål.

  Eiendommen ligger i følge kart fra kommunen i område med "Mulighet for marin leire", hvor muligheten er kategorisert til stor. Område er under marin grense, der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire.
 • Andelsnr. 25 Orgnr. 923664688 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 0,8% av salgssum. I tillegg kommer kr 43 200,- og utlegg kr 21 845,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ulla Kristina Lidén
Bendik Haug

Megler

Bendik Haug

97 95 10 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev