aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Nils-Erling Bleikvassli v/ Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Sophie Radichs vei 10!

Lillestrøm Sophie Radichs vei 10

Romslig, familiebolig! BRA 154. Stor innredet kjeller, garasje, flotte uteplasser og to bad. Barnevennlig og populært!

 • BRA 154 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER6 052
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 111 757
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 957
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 154 m²
 • ANDEL FELLESGJELD115 705
 • FELLESKOST./MND5 540
 • TOMT5 359 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 5 990 000,- (Prisantydning)
  115 705,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 105 705,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  440,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  440,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  6 052,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 111 757,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Planløsning
1. etasje: Entré, bad/wc, kjøkken, stue og 2 soverom.
Kjeller: Trapperom, bad/wc/vaskerom, kjellerstue og 2 rom som i dag benyttes som soverom.

Kort fortalt
- Stor leilighet i flermannsbolig.
- To plan, første etasje og kjeller.
- Garasje i rekke med elbillader.
- Herlig uteareal på hele 76 kvm.
- Utebod på 2 kvm.
- Entré med dørcalling og skap.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Pen, klassisk innredning fra 2019.
- Halvøy, spiseplass og hvitevarer.
- Stor, todelt stue og kjellerstue.
- To delikate bad, ett i hver etasje.
- Vaskemaskinopplegg på ett bad.
- Mulighet for vaskesøyle i felles vaskerom.
- To soverom med garderobeskap.
- To rom i kjeller som benyttes som sov.
- Lagringshems over garasjen.
- Vinduer fra 2009/16/18 og 77/81.

Sophie Radichs vei 10, Viken

 • Entré
  Leiligheten har inngang via felles inngangsparti og gang. Entreen har velplasserte downlights, hvitmalte vegger og brune gulvfliser som lengre inn erstattes av laminat. Ved ytterdøren er det montert dørcalling og et plassbygget klesskap holder orden på yttertøyet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger åpent, men likevel godt tilbaketrukket fra stuen. Kjøkkeninnredningen er fra 2019 med takhøye skap og en halvøy som et naturlig skille mellom rommene. Ved halvøyen er det glassdører med hvite sprosser mot stuen og disse skjuler resten av halvøyen som er noe lavere. Halvøyen bindes sammen med resten av kjøkkeninnredningen av en benkeplate under vindu med frokostplass. Alle skuffer og skap har grå, profilerte fronter.

  Benkeplaten i laminat har marmormønster som henter opp fargen i frontene og har nedfelt, sort dobbel kum med avrenningsfelt, samt matchende ett-greps blandebatteri med uttrekkbar tut. Over benkeplaten er det veggplater i lik stil som benkeplaten. Integrert ventilator og uttrekk i Bora platetopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap er integrert.

  Stue
  Stuen utenfor kjøkkenet er svært romslig med laminatgulv, malte vegger i en lys gråfarge og stemningsfulle downlights i himlingen. En bred skyvedør fører ut til det herlige utearealet og et blyglassvindu gir rommet særpreg. Mellom sofakrok med tv-løsning og spiseplass går det en trapp til kjelleren med rekkverk av glassbyggerstein. Selve trappen har eikefargede trinn, rekkverk med hvite spiler og diskré belysning.

  Kjellerstue
  Leiligheten har også en lys og trivelig kjellerstue, som i tillegg til innvendig trapp fra første etasje også har adkomst via ytterdør fra felles kjeller. Her er det mulighet for vaskemaskin og tørketrommel i felles vaskerom. Stuen har hvitmalte vegger med listefritt til tak, enstavs laminatgulv med gulvvarme og godt lysinnslipp.

  Bad
  Det er to delikate bad i leiligheten, ett i hver etasje. Badet i første etasje har et stilrent uttrykk med et gjentagende fargevalg på overflater og innredning. Det er mørkebrune fliser på gulvet og beige fliser på veggene, med unntak av dusjnisje hvor de brune flisene også strekker seg opp på to av veggene. Dusjnisjen er ellers utstyrt med to regnfallsdusjer, to hånddusjer, skyvedører i glass og avtrekksvifte.

  Baderomsinnredningen er i glatt utførelse. Den består av vegghengte høyskap, skuffeseksjon med heldekkende servant og et speil. Videre er badet utstyrt med et vegghengt toalett, downlights og behagelig gulvvarme.

  Bad 2
  Badet i kjelleren ble oppgrader med nye fliser og smøremembran i 2018 og har en særdeles god og familievennlig størrelse. Rommet har store veggfliser i beige sjatteringer og grå gulvfliser over gulvvarme. Himling er pent lyssatt med downlights og det er gulvmontert toalett. For ekstra luksus i hverdagen er det et boblebadekar med plass til to.

  For øvrig har rommet opplegg for vaskesøyle og et baderomsmøblement i nostalgisk stil. Møblementet består av benkeskap med hvite profilfronter, heldekkende servant og speil med belysning. Et høytsittende vindu og en elektrisk styrt vifte sørger for dagslys og god ventilasjon.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to lyse, fine soverom i førsteetasje. Det er også to rom i kjeller som i dag benyttes som soverom. Det er dobbel skyvedørsgarderobe på ett soverom og garderobeskap på de resterende tre rommene - det ene med skap i høyden. Det er også to romslig garderobeskap i kjellerens trapperom, bod under trapp og et plassbygget skap i entreen. Av videre lagringsmuligheter har leiligheten en hems på 8 kvm over garasjen og utebod på 2 kvm.
 • Leiligheten ligger i et sentralt, barnevennlig og svært populært boligområde, ca. 2 km nordøst for Lillestrøm sentrum, i Lillestrøm kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt det meste av bymessige fasiliteter og fritidstilbud.

  I tillegg til eget kjøpesenter og koselige handlegater har Lillestrøm et flott kulturhus, moderne kino og et mangfold av restauranter, kafeer og uteplasser. På utescenen på torget arrangeres det ofte konserter og forestillinger med mer, og Byfesten er et av årets høydepunkt. Da kryr det av mennesker i hele sentrum, og kjente musikere underholder på en av mange scener.

  Åråsen fotballstadion ligger i fin gangavstand, og litt bortenfor finner du koselige Sørum gård, Skedsmohallen og Lillestrøm golfklubb. Nebbursvollen Friluftsbad ligger ved Nitelva og er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk m.m. I samme område finner du flotte tur- og rekreasjonsområder, samt opplyste stier perfekt for joggeturer.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Meny. Coop Obs Hypermarked ligger heller ikke langt unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et variert utvalg av butikker. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter.

  Området byr på offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er ??Vestbygata som ligger ca. 1 km fra boligen. Fra Lillestrøm stasjon (ca. 1,8 km) har toget en reisetid på ca. 10 min til Oslo S og ca. 12 min til Oslo Lufthavn. Med bil tar det ca. 5 min til Strømmen, 8 min til Lørenskog, 16 min til Oslo S og 23 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til nye Kjellervolla barneskole, samt kort gangavstand til nye Sophie Radichs ungdomsskole og Skedsmo videregående skole. Barne og ungdomsskule skal være ferdig i årsskifte 2022/23 Like ved eiendommen bygges nye Sophie Radichs ungdomsskole. Det finnes også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Volla er den nærmeste (ca. 600 meter). OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Flermannsbolig med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i tre. Bygningen antas fundamentert på faste master med betongsåle. Yttervegger i bindingsverk med utvendig trekledning. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
  - Utvendig > Vinduer
  TG 2 er valgt på grunn av at elementer/ materialer har en alder som tilsier at det innen "rimelig tid" bør/må vurderes å planlegge tiltak. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

  - Utvendig > Dører
  Terrassedør gis TG 2 på grunn av at elementer/materialer har en alder som tilsier at det innen "rimelig tid" bør/må vurderes å planlegge tiltak.
  Generelt vil eldre dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Dør i kjeller tar i terskel.

  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Rekkverk er målt 94cm.

  - Utvendig > Utvendige trapper
  Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.

  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.Det er registrert noen skjevheter og stedvis knirk. Det er nivilert i rom: Stue: Det er registrert avvik på ca 2cm. trapperom i kjeller: Det er registrert avvik på 1cm.

  - Innvendig > Innvendige trapper
  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
  til rekkverk i trapper. Glassbyggerstein som rekkverk er for lavt, det er målt til 78 cm.

  - Våtrom > Overflater vegger og himling
  Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er observert sprekt flis ved elvifte.

  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er tetniningslist ved dusjsonen noe som er uheldig ved en eventuell vannlekasje ellers på badet.

  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt
  Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

  -Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp.

  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

  - Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Eldre kobberrør.

  For mer detaljert beskrivelse se tilstandsrapport datert 23.05.2022 utført av takstmann Jo Henrik Stigen.
 • 1.etasje: BRA 91 kvm, P-ROM 91 kvm.
  Kjeller: BRA 63 kvm, P-ROM 63 kvm.
  Totalt: BRA 154 kvm, P-ROM 154 kvm.

  Areal hentet fra tilstandsrapport datert 23.05.2022 utført av takstmann Jo Henrik Stigen.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad.
  Kjeller: kjellerstue, trapperom, 2 rom som benyttes som soverom, bad.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og begge bad. De øvrige rommene ventileres naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Leilighetens varmtvannsbereder er plassert på felles vaskerom. Berederen er fra 2006 og har et volum på 198 liter.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten oppvarmes med enkelte panelovner og radiatorer tilknyttet fellesanlegg, samt gulvvarme på begge bad og alle rom i kjeller unntatt ett soverom. I tillegg er det pipeløp i stuen med mulighet for tilkobling av ildsted.
 • Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget terrasse og fra terrassen er det trapp ned til markterrasse - to herlige uteplasser hvor sommeren kan nytes til det fulle. Uteplassene har et samlet areal på hele 67 kvm, begge med terrassemarkiser, spaltegulv av tre og et forholdsvis tett rekkverk med stående panel.

  Den overbygde delen på terrassen har stemningsfullt utelys, tette vegger med fargede blyglassvinduer på to sider og terrassevarmere som gjør at man også kan nyte utetid på kjølige kvelder. Markterrassen har høy levegg mot naboen og port ut til en hage. I hagen er det plen, noen prydbusker og hekk som rammer det hele inn.
 • Til leiligheten følger det med en garasje i felles rekke. Garasjen har elektrisk leddport og elbillader. Leiligheten disponerer også en parkeringsplass utenfor boligen med motorvarmer. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: Obos
 • 7698 Kjeller Brl 2 Lillestrøm
  Orgnr. 955.285.948
  Borettslaget består av 16 andelsleiligheter.
  Kjeller Brl 2 Lillestrøm er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955285948, og ligger i LILLESTRØM kommune med følgende adresse:
  Sophie Radichs Vei 4
  Sophie Radichs Vei 6
  Sophie Radichs Vei 8
  Sophie Radichs Vei 10
  Gårds- og bruksnummer 83/410

  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr. 946 536 og viser borettslagets likviditet.

  Planer for 2022
  - Styret vil i første omgang bytte to nye inngangsdører, der hvor behovet har vært størst.
  - Eldre takvinduer er også planlagt skiftet. På grunn av mye usikkerhet i markedet og høyt aktivitetsnivå i bransjen har mottatte tilbud så langt vært høyt priset, så styret jobber videre med å innhente flere. Styret planlegger også å bytte ut eldre elektrisk anlegg i fellesarealene i øvrige hus der det er behov.
  - Styret vil også gjennomføre årlig service på oljefyranlegg.
  - På grunn av økte utgifter til fyringsolje og strøm etter budsjett og planer for 2022 var vedtatt høsten 2021 må vedlikehold og utskiftninger sees i sammenheng med revidert budsjett og husleienivå for høsten 2022.
 • Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt med dyr i borettslaget, dersom alle beboerne i huset går med på det. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.
 • If Skadeforsikring
  Polisenummer: 587228
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 328 145 per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 781 321 per 31.12.20.
 • 5 540 pr. mnd. Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5 540,– pr. md.
  Herav:
  Garasje 100,-
  Felleskostnader 4.940,-
  TV/bredbånd 500,-
  Felleskostnader inkluderer nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, fyring via radiatorer, TV, internett, drift- og vedlikehold.
  Felleskostnadene økte med 4% fra 01.01.2022.
 • Andel fellesgjeld kr 115 705,- pr. 01.06.22.
  Andel fellesformue kr 61 818,- pr. 01.06.22.
 • Lånenr: NORDE1-62018117989A
  Restsaldo: 1.851.295,-
  Resttid: 16 år 1 mnd.
  Type rente: flytende
  Rente: 2,8%
 • Felleskostnader, forsikring, strøm.
 • Det er utstedt ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel datert 10.09.2019.
  Det er utstedt ferdigattest for riving og bygging av ny garasje datert 25.08.2017.
  Det er utstedt ferdigattest for tilbygg til 4 mannsbolig fatert 22.11.1978.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Boligen har to rom i kjeller som i dag benyttes som soverom. I følge originale bygningstegninger er hele underetasjen registrert som disponibelt rom. Se vedlagt tegning fra kommunen.

  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 15 Orgnr. 955285948 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Avtalt provisjon 0,9%
  Markedsføring kr. 19 000,-
  Tilrettelegging kr. 16 000,-
  Oppgjør kr. 6 500,-
  Visning pr. stk kr. 2 500,-
  + Direkte utlegg
  Alle summene er inkludert mva.
  Dersom handelen ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilrettelegging, markedsføring, utførte visninger og alle direkte utlegg. Megler har også krav på et rimelig vederlag for brukte arbeidstimer. Kostnad pr. time kr. 2 500,- dog ikke høyere sum enn kr 30 000,-
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lars Arthur Dahling
  Pia Grieg Dahling
Nils-Erling Bleikvassli

Megler

Nils-Erling Bleikvassli

97 79 34 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev